Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Akdağ: Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının sicilinde bir arıza var (2)AĞLASUN VE ÇELTİKÇİ PROGRAMISağlık Bakanı Recep Akdağ, Burdur programı kapsamında Ağlasun ve Çeltikçi ilçelerinde halkla buluştu.

Akdağ: Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının sicilinde bir arıza var (2)

AĞLASUN VE ÇELTİKÇİ PROGRAMI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Burdur programı kapsamında Ağlasun ve Çeltikçi ilçelerinde halkla buluştu. Ağlasun'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) konferans salonunda konuşan Bakan Akdağ, partililerden referanduma kadar sıkı çalışmalarını istedi.

'FETÖ'YE SAHİP ÇIKIYORLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Akdağ, "Suriye rejimiyle sorun yaşadığımızda hükümetin yanında duracaklarına gittiler Esed'in yanında durdular. Biz PKK'lı hainleri arkasına almış HDP'lilerin yargılanması için kanun hazırlıyoruz, gidip onlara sahip çıkıyorlar. Şimdi FETÖ'ye sahip çıkıyorlar, mağdur arıyorlar. Mağdur arıyorlarsa bir şehit ailesinin evine gitsinler, ağlamadan çıkabiliyorlar mı görelim. Kafamıza bombalar yağdıranlara 'mağdur' diyorlar. Bir ana muhalefet partisi lideri bu yanlışları yapmamalı. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı bir tesadüf eseri kaptığı için bu liderliği gösteremiyorö dedi.

CEP TELEFONUNDAN MÜZİK AÇTIRDI

Ağlasun Entegre Devlet Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra Çeltikçi'ye geçen Bakan Akdağ, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda vatandaşla bir araya geldi. Salon girişinde yöresel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından karşılanan Akdağ, çocuklardan zeybek oynamalarını istedi. Müzik olmadığını öğrenince Akdağ, programa katılanlardan birinin cep telefonundan açtırdığı müzik eşliğinde oynanan Alyazma Zeybeği'ni izledi.

'CHP'LİLERE İHANET EDİYOR'

Daha sonra toplantıya katılanlara seslenen Bakan Akdağ, milletin sözü ve kararı üzerine söz de karar da olsun istemediklerini, yeni sistemle bunun tamamen hayata geçirilmiş olacağını aktardı. Kılıçdaroğlu eleştirilerini burada da sürdüren Akdağ, "Kılıçdaroğlu CHP'yi, PKK ve FETÖ ile aynı safta tutarak CHP'lilere ihanet ediyor. Türkiye'ye karşı kampanya yürütenlerle aynı safta neden duruyorsun? Buradan sesleniyorum sayın Kılıçdaroğlu yalanlarına bir son verö diye konuştu.

Bakan Akdağ, daha sonra Burdur Valiliği'ni ziyaret etti ve İl Sağlık Koordinasyon toplantısına katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Ağlasun'daki konuşma

Ağlasun'da salondan detay

Hastanede personelle fotoğraf çektirmesi

Çeltikçi'de çocukların zeybek oynaması

Salonda bir çocuğu sevmesi

Bakan Akdağ'ın konuşması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================

Bakan Arslan: ABD ve İngiltere'nin kararını ICAO'ya taşıyacağız (4)

BAKAN YILMAZ'DAN YGS AÇIKLAMASI

Tokat'taki programlar kapsamında Erbaa'da düzenlenen programa katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erbaa Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret çıkışında Bakan İsmet Yılmaz, bir gazetecinin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'un, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerden kuruma şikayet geldiğini sözlerini hatırlatması üzerine, "Henüz raporu çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra kamu denetçiliği kurumu tarafından verilen raporların hükümlerin, kararların diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Dolayısıyla bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonra da yeniden bir değerlendirme yapılabilir. Kamu denetçiliği kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Kamu denetçiliği kurumu çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var, başkanı ve üyeleri. Her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı birde yeni bir sınav yap denildiğinde acaba önde arkada sıralama önemli biliyorsunuz. Kamu denetçiliği raporunu beklemek lazım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Erbaa programından görüntüler

-Bakan Yılmaz'ın açıklamaları

Haber-Kamera: TOKAT,

======================================

Bolu'ya gelen Ümit Özdağ'ı ülkücü grup protesto etti(2)

FETÖ İLE BİRLİKTE TSK'YA KUMPAS KURDUN

Referandum çalışmaları nedeniyle Bolu'ya gelen MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, akşam saatlerinde bir restoranda vatandaşlarla buluştu. Salonu dolduran yaklaşık 200 kişiye seslenen Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'a tepki göstererek, "Bir terör örgütünün mektubunu dünyaya okudunuz. Kimmiş terör örgütleriyle iç içe yan yana olan? Sizsiniz. Binali Yıldırım, Iğdır'da yaptığı konuşmada Türk milliyetçilerine çamur attı. FETÖ bizi kandırmış. Şimdi buna aslında cevap vermemek gerek ama Binali Yıldırım, sen terör örgütünün terör örgütü olduğunu anlaman için 12 seneye ihtiyaç duydun. Çocuklar bile biliyordu sen bilmiyordun, anlamıyordun. O silahlı terör örgütüyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurdun. O terör örgütüne İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'nı sen teslim ettin. Bize çamur atma, çamur senin yüzünde. Sayın Başbakan, senin bir belediye başkanın, bir utanmaz adam, bir ahlaksız adam dedi ki 'Bazı kanı bozuklar 1923'de darbe yaptılar. Osmanlıyı yıktılar Cumhuriyet'i kurdular.' O adam hala senin belediye başkanın. Sen ona ne cevap verdin sen onu bir söyle. Ona hangi cezayı verdin? Partinden attın mı? Hayır. Türk Bayrağı'nı indirip bundan önceki devletimizin bayrağını çeken Karacabey belediye başkanına 'Sen ne yapıyorsun' dedin mi? Hayır" diye konuştu.

BARZANİ DENEN AHLAKSIZ KERKÜK KALESİNE BAYRAK ÇEKTİ SUSTUNUZ

Mesut Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı çekilmesine de tepki gösteren Özdağ, şunları söyledi:

"Barzani'yi ülkeye getirdiniz ve uluslararası yasalara aykırı olmasına rağmen adamın flamasını Türkiye'de Türk sancağının yanına çektiniz. Utanmadınız bunu yapmaya. Bütün dünyada bu adamın liderlerle çekilmiş fotoğrafları var. Hepsinde Irak bayrağı var hiç bölgesel yönetim bayrağı yok. Yetmedi, Barzani denen ahlaksız Kerkük'te Kerkük kalesine bayrak çekti. Birleşmiş Milletler bile eleştirdi siz sustunuz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Salonu dolduran vatandaşlardan görüntü

-Ümit Özdağ'ın konuşması

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

======================================

Canikli: İngiliz halkının acılarını paylaşıyoruz (2)

CANİKLİ ESPİYE DEVLET HASTANESİ'Nİ AÇTI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun programı kapsamında 75 yataklı Espiye Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı. Hastanenin ilçeye hayırlı olmasını isteyen Canikli, "2002 ve öncesinde böyle bir sağlık tesisinden ancak milyonerler faydalanabilirdi. Bugün gelir seviyesi ne olursa olsun hepsi neredeyse beş yıldızlı otel standardında sağlık hizmetinden vatandaşımız faydalanıyor. Biz milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bütün sıkıntılarını elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz, onun gayreti içerisindeyiz. Başka bir hesabımız, başka bir amacımız, hedefimiz yokö dedi.

"Bugün Türkiye'de verilen sağlık hizmeti dünyanın en gelişmiş ülkelerinde verilen sağlık hizmetinden çok daha kaliteliö diyen Canikli, "Bunun en önemli ölçütlerinden biri de ne biliyor musunuz? Dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye'de sağlık hizmeti almak için geçen yıl 700 bine yakın insan geldi. Amerika'dan gelen de var, Avrupa'dan gelen de, İngiltere'den gelenler de var. Sağlık için gelen bir turist 12 bin 500 dolar bırakıyor. Türkiye'de verilen sağlık hizmeti çok kaliteli. Doktoruna, onun tekniğine güvenemezsen, orada iyi doktorluk, hekimlik söz konusu değilse gelir mi? Gelmez, can meselesi bu. Türkiye bunların hepsini sağlıyorö diye konuştu.

Canikli, 2007 yılında yüzde 69 oy oranıyla Anayasa değişikliği yapıldığını da hatırlatarak, referandumla ilgili şunları söyledi:

"Bu tarihte Cumhurbaşkanlarının doğrudan halk tarafından seçilmesinin imkanı getirildi. İlk uygulama da 2014 yılında yapıldı. Ama Anayasa değişikliği 2007 yılında gerçekleşti. Şimdi biz 16 Nisan'da önerdiğimiz sistem esasında bu 2007 yılında yaptığımız değişikliğin devamı, kalan kısmı. O kalan kısmı tamamlamamız lazım. Biz biliyoruz ki bu millet hiçbir şeyi yarıda bırakmaz. İnşallah 16 Nisan'da, 2007 yılında başladığı bu meseleyi kökten halledecek. Halletmemiz lazım.ö

Canikli'nin konuşması sırasında bazı kadınlar iş, gençler ise fakülte isteğinde bulundu. Canikli, kadınlara iş, gençlere de fakülte sözü verdikten sonra protokol üyeleriyle hastanenin açılış kurdelesini kesti. Hastaneyi gezerek hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Nurettin Canikli, daha sonra Espiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Açılıştan görüntüler

-Konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOGLU / GİRESUN,

===========================================

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak'tan Nevşehir'e İki Müjde

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Gençlerle Büyük Buluşmaö, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluşma adı altında iki ayrı etkinliğe katılmak üzere Nevşehir'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir'e 2 müjde verdi.

Bakan Berat Albayrak, ilk olarak Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜGVA tarafından organize edilen "Gençlerle Büyük Buluşmaö adı altında düzenlenen toplantıya katılmak üzere helikopterle üniversiteye geldi. Albayrak burada, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Albayrak, daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde gençler ile bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Dağlı selamlama konuşması yaptıktan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Daha sonra Nevşehir Valiliğine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki bir heyet tarafından karşılandı. Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'tan brifing alan Bakan Berat Albayrak, daha sonra işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundular. Albayrak, Nevşehir'e eli boş gelmediğini belirterek, bu yıl sonuna kadar Gülşehir ilçesinin de artık doğalgaz kullanır hale geleceğini söyledi. Albayrak, ayrıca Özel Organize Sanayi Bölgesi, Acıgöl ilçe merkezi ve Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinin de doğalgaz kullanımı konusunda gerekli girişimlerin devam ettiği müjdesini verdi. Albayrak'ın bu açıklamaları salonda alkışlarla karşılandı.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantının bitiminde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a Avanos el sanatları ürünü olan ve üzerinde nazar ağacı motifi bulunan çini tabak takdim etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Hacıbektaş veli Üniversitesinde toplantıya katılması

-Nevşehir Valiliğine gelişi ve tören mangasını selamlaması ve bir çocuk tarafından bakana çiçik verilmesi

-Valilik makamından genel görüntü

-Kapadokya kültür ve sanat merkezinde salona girişi ve vatandaşlara hitaben konuşması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

===========================================

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fethiye ve Seydikemer'de konuştu

MUĞLA'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde açılışlara katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'daki Türk Başkonsolosluğu'na girişinin polis tarafından engellenmesine ilişkin konuştu. Bakan Kaya, "Avrupa ülkelerinin 'Evet' kampanyalarına izin vermemelerinin tek nedeni, büyüyen, değişen Türkiye'den duydukları rahatsızlıktır" dedi.

Muğla programına Seydikemer'den başlayan Bakan Kaya, Fethiye-Antalya Karayolu üzerindeki düğün salonunda şehit yakınları ve gazilerle buluştu. Bakan Kaya'ya Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Belediye Başkanı AK Partili Yakup Otgöz de eşlik etti.

Şehit ailelerine seslenen Bakan Kaya, millet olarak onurlu duruşlarını şehitlere borçlu olduklarını söyledi. "Ne mutlu sizlere ki peygambere komşu olan evlatlar yetiştirdiniz" diyen Bakan Kaya, şehitlerin emaneti olan vatanı korumak için 15 Temmuz ruhuyla mücadele etmeye devam ettiklerini kaydetti.

"10 GÜN ÖNCE HOLLANDA'DAYDIM"

Hollanda'daki Türk Başkonsolosluğu'na girişinin polis tarafından engellenmesine ilişkin konuşan Bakan Kaya, "Ben 10 gün önce Hollanda'daydım. Niçin bir kadın bakanı Hollanda, kendi toprakları sayılan konsolosluk binasına almadı acaba? Benden önce 'hayır' kampanyası için giden kişileri aldılar, beni niçin sokmadılar? Ben sadece vatandaşlarımıza orada yeni anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatacaktım. Kendi vatandaşlarımıza kendi topraklarımızda buluşarak, onlara yeni sistemin getireceklerini anlatacaktım. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kendi milli iradesine sahip çıkmasından rahatsızlar da onun için istemiyorlar. 'Evet' kampanyalarına izin vermemelerinin tek nedeni büyüyen, değişen Türkiye'den duydukları rahatsızlıktır. Sizin gücünüz ve desteğinizle Hollanda'da milletime layık olan duruşu sergiledim" dedi.

"PKK, DEAŞ, FETÖ YENİ SİSTEMİN KARŞISINDA"

CHP ve MHP'ye oy veren vatandaşlara da seslenen Kaya, "Kimler karşı çıkıyor bu anayasa değişikliğine bir bakalım. PKK karşısında, DEAŞ karşısında, FETÖ bu yeni getireceğimiz sistemin karşısında. Hepsi 'hayır' kampanyalarının yanında değil mi? Bizim getirdiğimiz yeni değişikliğin bu ülkenin ne kadar hayrına olduğunu, sadece ve sadece kimlerin karşı tarafta yer aldığına bakarak karar verebiliriz aslında. Ülkenin kutlu yürüyüşünü Allah'ın izniyle milletin desteğiyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

"MEMLEKET MESELESİ"

Konuşmasının ardından şehit annelerinin ellini öpen Bakan Kaya, beraberindekilerle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Seydikemer İlçe Müdürlüğü'nün açılışına katıldı. Alkışlar arasında tören alanına giren Bakan Kaya, bina önünde toplanan yaklaşık 500 vatandaşa seslendi. Ağır aksak işleyen yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini anlatan Kaya, meselenin siyaset üstü ve memleket meselesi olduğunu vurguladı. Koalisyon döneminde anayasa kitapçığının fırlatılması sonucu ülkede ekonomik kriz çıktığını hatırlatan Bakan Kaya, "Bu kriz nedeniyle millete tam 638 milyar liralık bedel ödettiler. AK Parti iktidar olduktan sonra tam 14 yıl o kitapçığın bedelini milletimizle birlikte ödedi. Güçlü bir yönetim anlayışıyla borcumuzu ödedik. Ancak 638 milyarla neler yapılmazdı? 638 milyara tam 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşa edilebilirdi. Biz istiyoruz ki bu sistemi değiştirelim, güçlü bir yönetim sistemi getirelim. Bakın bu parti meselesi değil. Partilerden bağımsız olarak sistemi güçlü kılmak istiyoruz." dedi.

Türk milletinin 15 Temmuz'da dünyaya demokrasi dersi verdiğini sözlerine ekleyen Kaya, "Bize sürekli demokrasi dersi veren, kadın hakları konusunda insan hakları konusunda sürekli bize parmak sallayarak ders vermeye çalışan batı, kanıyla, canıyla toprağını, vatanını, bayrağını böldürtmeyen dik duruşu hazmedemedi. Hazmedemediler ve günlerce alçak darbe girişimi karşısında nasıl bir duruş sergileyeceklerine karar veremediler. Maalesef batı, bu onurlu duruşu takdir etmekte de, hain teşebbüsten dolayı, bize geçmiş olsun demekte de çok gecikti. Biz bu kutlu yürüyüşü güçlü bir şekilde Türkiye'yi daha da ileriye, daha da güçlü hale getirmek için bir sistem değişikliği getiriyoruz." diye konuştu.

FETHİYE'YE GEÇTİ

Seydikemer programını bu konuşmayla sonlandıran Bakan Kaya, Fethiye'ye geldi. Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşan Kaya, öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Kaya, daha sonra Tuzla Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı'nda AK Parti'nin seçim ofisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından partililere seslenen Kaya, kendisinin de yıllarca AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda siyaset yaptığını ve teşkilattan geldiğini anlattı.

"DIŞARDAN EMİR ALMAYA ALIŞMIŞ ZİHNİYET"

AK Parti'ye siyaset yaptırmak istemeyenlerin bugün tarih sahnesinden silindiklerini belirten Kaya, "Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında yönetmeye, dışarıdan emir almaya alışmış zihniyet, milletin iradesine yenik düştü. Gücünü tanklardan, silahlardan, baskıdan, zulümden alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz'da yaşadı. Bu millet iradesi dışında başka hiçbir irade tanımadığını 15 Temmuz'da gösterdi. 15 Temmuz'da tüm dünyaya sizlerle birlikte büyük bir demokrasi dersi verdik." dedi.

Türkiye'yi dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline getirdiklerini vurgulayan Kaya, güçlü bir 'evet' ile Türkiye'yi dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına sokmayı başaracaklarını öne sürdü. 16 Nisan'da 'evet' diyerek dünya mazlumlarının da yanında olacaklarını aktaran Kaya, "Sadece Türkiye için değil tüm mazlum coğrafyalar için bu referandum çok önemli. Darbe gecesi bizim için dua eden çok fazla mazlum milletler vardı. Mazlum milletler, o gece seccadelerinin başında bizlere dua ettiler. 16 Nisan'ın sonucunu da bizimle birlikte heyecanla bekliyorlar" diye konuştu

Bakan Kaya daha sonra Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı Mevkii'nde yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı.

Konuşmasında eski Türkiye'de 45 engelliye 1 bakım elemanı düştüğünü belirten Kaya, artık 6 engelliye 1 bakım elemanı düştüğünü kaydetti. Devlet millet ele ele engelleri kaldırmak için çalıştıklarını anlatan Kaya, ülke genelinde 31 engelsiz yaşam merkeziyle, engellilere hizmet verdiklerini söyledi. Fethiye'de açılı yapılan merkezle sayının 32'ye yükseldiğini belirten Kaya, halen yapımı devam eden 13 engelsiz yaşam merkezinin hizmete girmesiyle, sayının 45 olacağını kaydetti.

Bir yandan da engelsiz bir Türkiye yaratmaya çalıştıklarını vurgulayan Kaya, "Biz engelsiz bir Türkiye yaratmaya çalışırken önümüze türlü türlü engeller çıkardılar, tuzaklar kurdular. Türkiye ne zaman büyük bir sıçrama yapmaya kalksa, devlet ne zaman milletiyle bütünleşmek istese önümüze engeller çıkarttılar. Bu anlamda milletimizin için 15 Temmuz tam anlamıyla bir milat olmuştur" diye konuştu. Katılımcılardan 16 Nisan'da 'evet' diyeceklerine ilişkin söz alan Kaya, daha sonra Fethiye'de ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Bakan Kaya'nın Seydikemer'e gelişinden görüntü

Şehit aileleri ve gazilere seslenmesinden görüntü

Seydikemer'de SGK binasının açılışına katılmasından görüntü

Fethiye'de kız imam hatip lisesi öğrencileriyle buluşmasından görüntü

Seçim ofisi açılışından görüntü

Bakan Kaya'nın konuşmalarından görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

===========================================

İslahiye'de asayiş uygulaması

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polis tarafından asayiş uygulaması yapıldı.

Asayiş, Toplum Destekli Büro, Terör ve Trafik Şube Amirliği ekipleri, akşam saatlerinde ilçe merkezinde 3 bölgede kontrol noktası oluşturuldu. İlçe girişi ve çıkışları ile halkın yoğunlukta olduğu bölgelerde ekipler tarafından şüpheli kişi ve araçlarda arama yapıldı. İki saat süren denetimlerde 93 araç aranırken, 173 kişinin ise kimlik sorgusu yapıldı. Ekipler 3 araca ise cezai işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Uygulama noktaları

Polisin araç araması

Polisin kişi araması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

14 yaşındaki kızı taciz eden kişiyi linçten polis kurtardı

ZONGULDAK'ta 41 yaşındaki S.B., sözle tacizde bulunduğu iddia edilen 14 yaşındaki kızın babası ve yakınları tarafından tekme tokat dövüldü. Yaralanan S.B. hastaneye kaldırıldı, onu döven 5 kişi ise karakola götürüldü.

S.B. iddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce Terakki Mahallesi Soğuksu Semti'nde sokakta yürüyen kıza sözle tacizde bulundu. Kızın bağırıp tepki göstermesi üzerine S.B., kaçtı. Tacize uğrayan kız, bugün akşam saatlerinde İstasyon Caddesi'ndeki akaryakıt istasyonunda S.B. ile karşılaştı. Kız, S.B.'yi babası ve yanındaki diğer yakınlarına gösterdi. Kızın babasıyla yakınları aracına yakıt alan S.B.'ye saldırdı. Tekme tokat dövülen S.B., haber verilmesiyle gelen polis ekipleri tarafından grubun arasından alındı.

Aracının camları kırılan, eli yüzü kan içinde kalan S.B., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. S.B.'yi döven kişiler ise karakola götürüldü.Küçük kızın S.B.'den şikayetçi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kavgaya polisin müdahalesi

-Zarar gören otomobil

-Hastane arşiv görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===========================================

Adıyaman'da derede kadın cesedi bulundu

ADIYAMAN'da, Şevenk Deresi'nde kimliği henüz saptanamayan kadın cesedi bulundu.

Olay, akşam saatlerinde Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleden geçen Şevenek deresinde ceset görenler, polise haber verdi. İhbarla gelen polisler, bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirip inceleme yaptı. Üzerinde kimlik çıkmayan ve uzun süredir suda kaldığı belirtilen kadın cesedi, kimliğinin belirlenmesi için morga konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Şevenk Deresi

Güvenlik şeridi çekilmesi

Polis ve sağlık görevlileri

İnceleme yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

======================================

KIRIKKALE DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Eş zamanlı olarak 9 adrese yapılan operasyonda 9 kişi göz altına alındı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele şubesi ekipleri Torbacı "Sokak Satıcısıö olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlenen operasyonda 9 kişi ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre daha önce belirlenen 9 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ekiplerin yanı sıra Narkotik köpekleri Ares ve Lady de operasyonu katıldı

Kırıkkale'nin 9 ayrı yapılan yapılan düzenlenen operasyon ile birlikte Sokak satıcısı ve içici olarak belirlenen D.İ, T.G, T.K, U.A, S.Y, V.B, S.S, M.E.G ve E.Y adlı kişiler Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Şube Müdürlüğü tarafından haklarında işlem yapılmak üzere göz altına alındılar.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

======================================

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu

ESKİŞEHİR'de150 polisin katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2,5 gram esrar maddesi ile 5 adet pompalı tüfek ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi tarafından, çeşitli şubelerde görevli toplam 150 polisin katılımıyla 11 eve eşzamanlı operasyon düzenlendi. Evlerde yapılan aramada 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 27 adet fişek, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet kılıç ile 2,5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili E.E. (41), E.Y. (41), Ş.G. (31), R.Ç. (30) ve R.K.'yı (29) gözaltına alındı. 5 şüpheli, sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Polis kamerasından evlerde eğitilmiş narkotik köpeği ile birlikte yapılan aramalardan çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Berat Albayrak Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title