Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Başbakan Yıldırım'dan İzmir'de balkon konuşmasıBAŞBAKAN Binali Yıldırım, iki gün önce Kemalpaşa, Kınık ve Aliağa ilçelerinde açılışlar yapıp referandum için destek istediği İzmir'e bir kez daha ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım'dan İzmir'de balkon konuşması

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, iki gün önce Kemalpaşa, Kınık ve Aliağa ilçelerinde açılışlar yapıp referandum için destek istediği İzmir'e bir kez daha ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, bu kez partisinin il binasının açılışını yaptı, özel olarak hazırlanan balkondan kalabalığa seslenip, "Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanıp seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı önemli yolcuğa karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bunları bir yere not edeceğiz günü gelinde gereği ne ise onu da yapacağız. Avrupa ülkelerinin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 7 - 8 Mart tarihlerinde geldiği İzmir'de ilk olarak kadınlarla bir araya gelip günlerini kutladı. Ardından da, Kemalpaşa, Kınık ve Aliağa ilçelerinde açılışlar yaptı, referandum için destek istedi. Aynı zamanda İzmir milletvekili de olan Başbakan Binali Yıldırım, iki gün sonra bir kez dana kentte ziyarette bulundu. Balıkesir mitinginden sonra havayoluyla İzmir'e gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada ilk olarak bir süre önce yeni yerine taşınan AK Parti İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, burada da özel olarak hazırlanan balkondan, bina önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

ÇILGIN PROJELERİN MİMARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partinin yöneticileri ile milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Binali Yıldırım, alanı dolduran vatandaşların hep birlikte açtığı cep telefonu ışıkları ve "Çılgın projelerin mimarı" sloganıyla karşılandı. Vatandaşları eşi Semiha Yıldırım'la birlikte selamlayan Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmuş, tek vücut olmuş. Sizlere de bu yakışır. 16 Nisan'a kadar çalışmaya ant içmiş bu ile de bu yakışır. Hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. İzmir benim memleketim. İzmir benim şehrim. İzmir'e zaman ayırmasak olmaz. Şu güzel yiğit İzmirlilere bir selam verelim. Kucaklaşalım, yeni il binamızda bir hasret giderelim dedim. Eskilerin güzel biri sözü var. Tebdili mekanda ferahlık vardır. İnşallah zaten gittikçe başarısını arttıran İzmir İl Teşkilatımız, bu yeni binasında çok daha güzel çok daha başarılı hizmetlere imza atacak. İzmir bu sefer kazanan tarafta olacak mı? İzmir rekora koşacak mı? Tabii ki bu güzel mekana kavuştuğumuz için mutluyuz ama önemli olan sadece binalar değil, içerideki insanların mutluluğudur. AK Parti, Türkiye'nin 7 bölgesinin 81 ilinin siyasetteki baba ocağıdır. Millet bu payeyi AK Parti'ye 15 yılda güvenerek, inanarak verdi. Binalardan önce gönüller yaptık. Yollardan önce gönülleri kazandık. 10 binlerce İzmirli işte onun için burada" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KAPAYAMADILAR"

15 Temmuz darbe sürecine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Siz 15 Temmuz'dan itibaren bir ay boyunca gece gündüz nöbetler tuttunuz. Meydanları alçaklara dar ettiniz. Bundan aldığımız güçle milletin adamı, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kapayamadılar. Siyaset yasağını getirenlere millet dersini verdi. Yetmedi. Bize muhtıra verenlere biz sadece muhtırayı milletten alırız dedik, onlara iade ettik. Millet yiğit bir şekilde hep yanımızda oldu. Sonra 2007 referandumu geldi bu sefer vesayet kırmızı kart gördü. En nihayet Türkiye demokrasi AK Parti'yle daha da güçlenmeye başladı. 2014 yılında cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde boyunca sorun olmaktan çıktı. Cumhurbaşkanını millet doğrudan seçti. Recep Tayyip Erdoğan, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak millet için göreve başladı. İşimiz yeni başlıyor. Neden yeni başlıyor, çünkü 15 yılda Türkiye'de işler çok değişti. Köprünün altından çok sular aktı, artık IMF karşında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandıkları teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Avrupa ve Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Deniz altından raylı sistem, karayoluyla geçiş yapılıyor. Tek devlet için, tek millet için, tek vatan için, tek bayrak için kararırımız evet. İzmir, güzel İzmir işi bitirmiş. İzmir, hizmetler sürsün diye Türkiye büyüsün diye hazır mısınız? Dev eserler için, istikrar için, yeni yollar, tüneller için, hastaneler, havalimanları, üniversiteler için evet evet evet" diye konuştu.

"GÜNÜ GELİNCE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Avrupa ülkelerine de sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri 'hayır' diyor. Şimdi bunlara Almanya'da katıldı, Hollanda da katıldı. Alayınız katılın alayınız. Bize Allah yeter. Bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var. Mesafeler bize engel değil. 16 Nisan'da Türkiye'nin yazacağı zafer için ilk buluşmasını Almanya'da yaptık. Sonra ne olduysa oldu. Almanya başladı hayır propagandası yapmaya. Almanya taraf oldu. Hayır kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntüyle takip ediyoruz. 2017 Avrupa'da seçim yılı. Onlar bıraksınlar Türkiye'yi, kendi işlerine baskınlar. Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanıp seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı önemli yolcuğa karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bunları bir yere not edeceğiz, günü gelinde gereği ne ise onu da yapacağız. Avrupa ülkelerinin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra kurdeleyi keserek il binasının açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından görüntü.

-Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

====================================

Zeybekci'den "siyaset normalleşecek" açıklaması (3)

İL DANIŞMA TOPLANTISI'NDA KONUŞTU

Uşak'ta, Atatürk Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda'nın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesini nefretle kınadığını dile getirdi. Türkiye'nin milli gelirinin 865 milyar dolar olduğunu ifade eden Zeybekci, "Türkiye şu anda dünyanın 16., Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi. Onun için bu sıkıntılar başımıza geliyor. O gün eğer o 46 milyar dolar bankalarda talan olmasaydı, o gün o kör olasıca kitap atılmasaydı, bugün Türkiye'nin ekstradan iki bütçesi daha olacaktı. 3 bin 500 dolarlık milli gelir, 14 yılda 11 bin dolarlara geldi mi şimdi, geçmişte yaşananlar olmasaydı bugün rakam 18 bin dolar olacaktı. Dünyanın 13. ya da 14., Avrupa'nın ise 4. büyük ekonomisi olacaktık. 3 Kasım 2002'de milletimiz ayağa kalktı. Yeter karar da sözde milletindir dedi ve güçlü bir iktidar çıktı" dedi.

YENİ SİSTEM CHP'YE YENİ BİR LİDER NASİP ETSİN

Türkiye'de tek başına bir iktidar olduğunu ifade eden Zeybekci, "Hiçbir zaman için bu sistem bu memlekette milletini, ülkesini, vatanını, bayrağını ve gelecek nesilleri düşünen bir ana muhalefet asla ve asla yaratamaz. Hiçbir ana muhalefet bu sistem içinde kendinde ümit göremiyor, onun için zaten bu problemler çıkıyor. CHP'lilere soruyoruz ankette, partinizin tek başına iktidara gelme ihtimali var mı diye. Yüzde 70'ine yakını kendileri inanmıyor ve hayır diyor. Şimdi kalkmışız bizde diyoruz ki, Kemal Kılıçdaroğlu bunu neden anlamıyor diye. Anlamaz mı hiç. Anlamaz mı, bilip duruyor. Çünkü yeni sistemde o yok. Yeni sistemde bu ülkenin yüzde 70'inin değerleri ile barışık, bu milletle barışık, bu millete hizmetkar olmak isteyen, hizmet aşkıyla proje üreten, bu milletin önüne çıkıp da düğmelerini ilikleyen birisi olmak zorunda. Çünkü yeni sistemde yüzde 50'den başka şansı kalmadı. Hem sağdan hem soldan kim gelirse gelsin bu milletin efendiliğini başına koymak zorunda. Kemal Kılıçdaroğlu'nda böyle kabiliyet görüyor musunuz? İnşallah rabbim yeni sistem sayesinde CHP'ye de bu milleti kucaklayan yeni bir lider ve başkan nasip eder. Göreceksiniz böyle olacak, siyaset makulleşecek. Siyaset uzlaşı, siyaset milli menfaatlerde birlikte hareket edebilme uzlaşısı getirecek" diye konuştu.

GEREKTİĞİNDE MAHKUM EDİLEBİLECEK

Yeni sistemin Cumhurbaşkanı'na büyük sorumluluklar getirdiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, "Yeni sistemde yetki ve sorumluluk bir araya geliyor. Hesap sorulabilecek, gerektiğinde indirilebilen, gerektiğinde mahkemeye gönderilip mahkum edilebilen bir Cumhurbaşkanlığı sistemi geliyor. Bunun neresi diktatörlük. Bu 18 maddenin neresinde yazıyor. Herkese eşit ve adil bir sistem geliyor. Bu bağımsızlığımızın teminatı haline gelen bir sistemdir ve korumaya alıyor. Kılıçdaroğlu'nun kendinden ümidi yok da ondan bunlar. MHP ne yaptı, Devlet Bahçeli ne yaptı? Mevzu bahis milletse, vatansa, çünkü gördü 15 Temmuz'da ne oldu. Bahçeli önce milletim dedi ve değişikliğin arkasında durdu. Milliyetçilik ve devlet adamlığı budur işte. Devlet Bahçeli'nin ilerisi için yüzde 50 ümidi var ama ötekinin asla böyle şansı ve ümidi yok" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin il danışma toplantısının ardından, karayoluyla Denizli'ye döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Zeybekci'nin salona gelişi

Zeybekci'nin konuşması

Haber- Kamera. Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

====================================

Bakanlar Ardahan'da temel attı, açılış yaptı (2)

BAKANLARDAN HOLLANDA'YA TEPKİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ardahan'daki bir dizi açılış ve incelemelerin ardından geldikleri Kars'ın Susuz İlçesi'nde Hollanda'nın aldığı karar, bu kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Avrupa seyahatlerini iptal etmesiyle ilgili soruları cevaplandırdı.

BAKAN YILMAZ: KILIÇDAROĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda'nın Dışişleri Bakanın inişine izin vermemesi yönündeki kararı üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Öncelikle bu Avrupa'nın bir araya gelmesinde temel değerleri vardır. Bu temel değerler demokrasidir, haktır, hukuktur, özgürlüktür, düşünce hürriyetidir, ifade hürriyetidir. Dolayısıyla şimdi Dışişleri Bakanımız teröre mi, şiddete mi çağrı yapıyor, nefret dilini mi kullanıyor? Kağıt üzerinde kalan Avrupa, değerlerine kesinlikle bundan fersah fersah uzak kalmıştır. Çifte standart deniyordu ya, işte bundan sonra siz hangi ülkeye 'sizde ifade hürriyeti yok', hangi ülkeye 'düşünce hürriyeti yok', hangi ülkenin vatandaşına 'gösteri hürriyeti yok' diye bundan şikayet etme hakkını kendinde görecekler. Ancak milletimiz şunu görsün ki; eğer bu bizim yaptığımız işlem, eylem bunları rahatsız ediyorsa, demek ki biz doğru yoldayız. Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum. Biz hep şunu söyledik; bu toplum bir ve beraber olduğunu, 80 milyon kardeş olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi, canı pahasına, kanı pahasına. Ondan sonraki anayasa değişikliğine bazıları 'toplumu kutuplaştır, böldürür' gibi bir ifadelerde bulunuyor. Bunun doğru olmadığı Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesiyle de ortaya çıktı. Biz farklı görüşlere sahip olabiliriz. Farklı görüşlere sahip olmak, kutuplaşmak demek değildir. Farklı görüşlere sahip olmak ve bunları savunmak bölünmek demek değildir. Bizim baktığımız açıdan düşünüyoruz ki; bu söylediğimizi yaparsak milletimiz için faydalı olur. Milletimizin bir başka fikri olan da 'bunu yaparsak milletimiz için faydalı olur' diyor. Milletimize faydalı olan bu durumda 80 milyonun bir olduğunu göstermesi açısından Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum."

BAKAN ARSLAN: KORKULARI, BUNDAN SONRA TÜRKİYEYİ TUTAMAYACAK OLMALARI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, "Bu kadar vesayet odaklarına rağmen, bu kadar prangalara, bürokratik oligarşiye rağmen Türkiye 15 yıldır yükselişini hız kesmeden devam ettiriyor. Bence asıl korkuları şu; eğer Türkiye 16 Nisan'da bu çift başlı yönetimden, vesayet odaklarından, bürokratik oligarşiden kurtulursa bu prangalara rağmen, bu vesayet odaklarına rağmen Türkiye bu kadar büyüdü, bundan sonrada tutamayız, büyüyecek, gelişecek."

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da helikopter kazasıyla ilgili soru şu cevabı verdi:

"Helikopter kazasıyla ilgili kaza araştırma kurulumuz, kaza kırım ekibi çalışıyor. Ancak dün ilk tespitler gösteriyor ki Atatürk Havalimanı'ndan yaklaşık 6 kilometre, 6000 metrelik görüş mesafesi ile ayrılan helikopter ayrıldıktan sonra artık pilotum inisiyatifindedir. Çünkü helikopterler görerek uçuş sağlarlar. Muhtemeldir ki Atatürk Havalimanı ile dünkü kazanın olduğu yerdeki hava çok farklılık gösterebiliyor. Farklı bir hava akımı, farklı bir kuşak var orada. Muhtemelen sisle ilgili anlık bir dalgınlık mı diyelim küçük bir çarpmayla böyle bir büyük ve üzücü bir sonuç oluştu. Ama kaza ekibi çalışıyor, onlar tamamen araştırmalarını bitirdikten sonra da açıklama yapmanın doğru olacağını düşünüyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakanların basın toplantısı

-İsmet Yılmaz ve Ahmet Arslan'ın konuşmaları

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=======================================

AK Partili Baybatur'dan evet oyu çağrısı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, güçlü bir ülke için referandumda halkın evet oyu kullanması çağrısı yaptı.

Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Güçlü Türkiye' konulu konferansta, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur konuştu. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, 22. Dönem Manisa AK Parti Milletvekili Süleyman Turgut, Turgutlu eski Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, AK Parti Turgutlu İlçe Yöneticileri, bazı daire amirleri, bazı okul müdürleri, muhtarlar, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ ve vatandaşlar konferansı katıldı.

Karanlık ve emperyal güçlerin Türkiye'nin büyümesini, dünyada söz sahibi olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Baybatur, "Bize bir gömlek dikildi artık Türkiye bu gömleğin içine sığmıyor. Artık bizim için tabiri caizse, deli gömleği haline gelmiş. Bizi hareket ettirmiyor. Bizlerin bu gömleği yırtıp, artık hakikaten bu coğrafyada bize düşen misyonu tam manasıyla yerine getirme vakit yaklaşmıştır" dedi.

Avurupa'daki bir parti yetkilisinin "Referandumda evet çıkarsa AB olarak Türkiye'ye yapmış olduğumuz yardımları kesmemiz gerekiyor" dediğini belirten Baybatur, "Yurt içinde bu blok, yurt dışında 15 Temmuz darbesi başta olmak üzere Türkiye her zaman operasyon çeken bu blok. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bunların hepsi birleşmişler. Bu süreçte 'hayır' kampanyasını yürütüyorlar. Ben hiçbir siyaset dahi yapmıyor olmuş olsam, sade bir vatandaş olmuş olsam, sadece bu karşılaştırmalı analiz de herhalde neyin ne olduğunu idrak ederim" dedi.

Devleti 100 yılık bakıma sokmak istediklerini söyleyen Baybatur, "Bizim 2000 yıllık bir devlet geleneğimiz var. Ama bunun üzerine artık devleti 100 bin bakımına sokmamız lazım. Neden sokmamız lazım? Doğu ve Güneydoğu'da hendek operasyonları, çukur siyaseti ve Suriye'deki olaylar, Irak'taki olaylar. Yani kendimizi baştan aşağı bir gözden geçirmemiz lazım. Haritaların değiştirilmesini isteyenler var. Bir de bu haritaların değişmesini istemeyen bir iktidar bir devlet ve bir milletle beraber elbette ki arkamızda mazlumların sığındığı tek liman olan Türkiye'nin arkasındaki ümmet var. Bizim de devlet olarak hükümet olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber aralıklı olarak yönetimsel manada yapacağımız yenilikle yani devleti 100 bin bakımına soktuktan sonra yeni oluşacak hükümet sistemiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, daha hızlı karar alabilmek daha hızlı hareket edebilmek adına böyle bir sisteme ihtiyacımız var" dedi. Baybatur, koalisyonların istikrarsızlık getirdiğini belirterek referandumda halkın evet oyu kullanması için çağrı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

AK Partili Baybatur konuşması

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

=======================================

DJ, besteci Emrah Karaduman Eskişehir'de uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı (4)

ŞÜPHELİ SERBEST KALDI

Eskişehir'de DJ Emrah Karaduman ile şoförü Volkan Karaca'yı bıçakla yaralayan Enis Duman, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Haber: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

==========================================

Eski eşine ateş açtı: kucağındaki çocuk ve kadın öldü

GAZİANTEP'te, askerden kısa süre önce gelen İrfan Çetin, 5 yıl önce boşandığı 23 yaşındaki Elif Yürek'i evinin önünde, kucağında 3 yaşındaki kızı Mina varken, tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Olayda küçük Mina ve annesi Elif Yürek yaşımını yitirdi. Bu sırada sokakta bulunan 5 yaşındaki Burak Demir ise yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Özgürlük Mahallesi 82'nci Sokak'ta meydana geldi. Askerden kısa süre önce geldiği belirtilen İrfan Çetin, 5 yıl önce kendisinden boşanıp yeniden evlenen Elif Yürek ile evinin önünde karşılaştı. Çetin, tabancasını çıkarıp kucağında kızı Mina bulunan Elif Yürek'e peş peşe ateş açtı. Olayda Elif Yürek ve kızı Mina ile bu sırada sokakta bulunan Burak Demir yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan küçük Minave annesi Elif Yürek, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olay yerinde, Elif Yürek'in terlikleri ile yaşamını yitiren küçük Mina'nın emziği kaldı. Polis, kaçan İrfan Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Yerdeki boş kovanlar

Küçük Mina'nın emziği

Terlikler

Polisin incelemesi

Hastane acil servisi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

8 yaşındaki çocuk ishal şikayetiyle gittiği hastanede öldü

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan 8 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz, hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Gülüç Beldesi'nde oturan İsa Yılmaz, ishal ve kusma rahatsızlığı nedeniyle ilkokul öğrencisi oğlu Halil İbrahim Yılmaz'ı, Özel Anadolu Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede Yılmaz'a iddiaya göre; bronşit tanısı kondu. Acil Servis'te serum takılan Yılmaz, bir süre sonra fenalaştı. Küçük çocuk, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yılmaz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Çocuklarının ölüm haberini alan Yılmaz ailesi sinir krizi geçirdi. 32 yaşındaki Hatice Yılmaz, oğlunun cansız bedenini son kez gördükten sonra "Ayakları sıcacık, doktor çağırın, belki yaşıyordur" diyerek gözyaşı döktü.

34 yaşındaki İsa Yılmaz ise dün akşamdan itibaren başlayan kusma ve ishal şikayetiyle sabah saatlerinde hastaneye geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Doktor E.D ' den randevu aldım. Tahlil ve akciğer filmi istedi. Ciğerlerinde bronşit olduğunu söyledi. İlaç yazdı. İlaçları aldım ve acile geldim. İlaç vurulacağı zaman doktora söylemedim ama görevliye antibiyotiğin dokunduğunu söyledim. 'Avil isimli ilaç verelim' dedim. Görevli bana doktorun yazmadığını söyleyince ben eczaneden alacağımı söyledim.Serumu vermeye başladıklarında ben dışarıya çıktım. Hanım 'çabuk gel' diye beni aradı. Baktım çocuk mosmor. Hastane görevlileri hakkında şikayetçi olacağım." Yapılan otopsinin ardından Halil İbrahim'im cenazesi ailesine teslim edildi. Hastene yöneticileri ise konu hakkında bilgi vermedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Ereğlİ Devlet hastanesi morgu

-Toplana aile yakınları

-Baba İsa Yılmaz

-Anne Hatice Yılmaz'ın morga girmesi

-Anne Hatice Yılmaz'ın morg çıkışında sinir krizi geçirmesi

-Anne Hatice Yılmaz'ın 'Ayakları Sıcacık, Doktor Çağırın, Belki Yaşıyordur' diyerek göz yaşı dökmesi

-Baba İsa Yılmaz ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===========================================

SGK Başkanı Bağlı: 1.5- 2 milyon artı istihdamı gerçekleştireceğiz

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 1.5- 2 milyon artı istihdamı gerçekleştireceklerini söyledi.

İstihdama yönelik çalışmalar kapsamında Adıyaman'ı ziyaret eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'ya, TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, İşkur Müdürü Emin Yücekaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve işadamları eşlik etti.

Milli seferberliğin başlatıldığını aktaran Bağlı,"Sayın cumhurbaşkanımızın buyurduğu bir program, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müzzinoğlu, milli seferberlik çalışma programı kendisi uygulamaya koydu. İlkin sayın bakanımızla birlikte Konya'da birlikte bu program çerçevesinde bakanımız, bakan yardımcımız, müsteşarımız ve bakanlığımızın bütün üst düzey yöneticileri, 81 ilin tamamını taradık. İşveren taraflarıyla bir araya geldik, sanayi odalarıyla görüştük. Şimdi 81 ili bitirdikten sonra sayın bakanımızın talimatıyla, milli seferberliğin ikinci safına geçmiş olduk. Bir nevi dün Kahramanmaraş'ta, bugün Adıyaman'da ziyaretlerimiz, temaslarımız oldu. İstihdam sağlaması büyük bir imkan tahmin ediyoruz, ön görüyoruz şu anki veriler de o yönde. 1.5 milyon, 2 milyon artı istihdamı Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Çok umutlu bir şekilde, çok mutlu bir şekilde, teşvikleri anlatınca, istihdama katkıda bulunuyorlar, tabi işçilerimiz de memnun, esnafımız da, hakeza yapılan düzenlemeden memnun, biz bu tür düzenlemeleri kendilerine izah etmeye çalışıyoruz" dedi.

'BU TEŞVİKLER CİDDİ FIRSATLAR SUNUYOR'

Teşvik paketine değinen Bağlı, "Şimdi şöyle bir durum var; Adıyaman, geçen milli seferberlik kapsamında Adıyaman'ı ziyaret etmiştik. O zaman işverenlerimizi Organize Sanayi, Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi talepleri 6'ncı bölgeye geçme yönündeydi, çok şükür 6'ncı bölgeye geçme gerçekleşti. Bu tabi teşvikler anlamında çok ciddi imkan ve fırsatlar temin ediyor, ama kamunun imkanları yapılan yasal düzenlemeler çerçevesi ve artı istihdamı düşündüğümüz zaman, yani mevcudun üstüne artı istihdam yapan işverenlerin bütün sigorta ve vergi hükümlülüklerini kamu üstlenmiş durumda. Bu tabi bu fırsatla birlikte değerlendirdiğimizde, herkesin mutlu olduğunu görüyoruz" diye konuştu. Bağlı, temasları kapsamında kentte bulunan fabrikaları gezerek işletme sahiplerinden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Mehmet Selim Bağlı'nın fabrikaları gezmesi

Mehmet Selim Bağlı'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Kemalpaşa İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title