Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Depremden zarar gören yukarıköy'e çadır kent kurulduÇanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından deprem bölgesinde en çok zarar gören Yukarıköy'e Kızılay ve AFAD işbirliğiyle çadır kent kuruldu.

Depremden zarar gören yukarıköy'e çadır kent kuruldu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından deprem bölgesinde en çok zarar gören Yukarıköy'e Kızılay ve AFAD işbirliğiyle çadır kent kuruldu.

Gürpınar açıklarında bugün saat 06.51'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından 12 köyde toplam 300'e yakın ev zarar gördü. Çanakkale Valiliği tarafından zarar gören 12 köyde çalışma yapılması için kriz masası kuruldu. Kızılay ve AFAD ekiplerince bölgeye kurulacak çadır kent için alan seçimi yapılıp çalışmalara başlandı. Depremde en çok zarar gören Yukarıköy'e gönderilen çadırlar AFAD ve Kızılay ekiplerince kurularak hazır hale getirilirken, ayrıca bölgede aşevi de oluşturuldu. İl Özel İdaresi tarafından köye kurulan ikram çadırı hizmet vermeye başlarken köyde 1 de çadır hastane kuruldu. Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü tarafından uydu haberleşme sistemi aracı bölgeye konuşlandırıldı. İzmir Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı AKS 110 ekipleri de bölgeye gelerek olası sorunlara karşı hazır bekletiliyor. İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi ekipleri de deprem bölgesine gelerek yapılacak çalışmalarda görev almaya başladı. Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 12 köydeki gebeler, yeni doğum yapan ve küçük çocuğu bulunan kadınlar Ayvacık Devlet Hastanesi ile Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne yerleştirildi.

Deprem bölgesine gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, hasar gören 12 köyde inceleme yaptı. Ardından depremin en çok zarar gördüğü Yukarıköy'e gelen Dr. Kerem Kınık, "Ayvacık bölgesinde 11 köyümüzü etkileyen bu deprem sonrasında olan artçıları maalesef 180 evin yıkılmasına ve hasar görmesine sebep oldu. Depremin akabinde hemen bölgedeki Kızılay şubelerimiz ve AFAD ekiplerimiz bölgeye intikal ettiler. Şuanda AFAD ve Kızılay ekipleri koordinesinde bir çadır kent kuruluyor. Mobil mutfağımız burada. Büyük kapasiteli mutfaklarımız yola çıktı. Ayvacık'ın etkilenen bu köyü ve 11 köyünde çadır ve battaniye vereceğiz. Önümüzdeki günler içerisinde de AFAD koordinasyonunda burada konteynır kent kurulacak. Burası yoksul bir bölge. Emeğiyle geçinen Yörük Türkmenlerinin bulundukları bir yer. Çok ihtiyaçları var. Dolayısıyla buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. İnsanımıza elimizi uzatalım. Evleri yıkıldı. Hayvanları telef oldu. Geçimlik malzemeleri hasar gördü. Dolayısıyla bu insanlarımıza hem biz Kızılay olarak elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Kurulan çadır kentten görüntü

Kerem Kınık'ın açıklamasından görüntü

Yemek dağıtımından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=======================================

Kahramanmaraş'ta FETÖ'den 5 asker tutuklandı

Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETRÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 5 asker tutuklandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 askeri gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i mahkemece tutuklandı, 4 asker ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, -

============================================

Samsun'da DEAŞ şüphelisi 12 kişi adliyede (2)

DEAŞ ŞÜPHELİLERİ SERBEST

Samsun'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantıları olduğu iddiasıyla bugün polis tarafından adliyeye sevk edilen 12 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Haber: SAMSUN

==========================================

MHP Safranbolu yönetiminde 8 kişi istifa etti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde MHP yönetiminden 8 kişi istifa etti. MHP Safranbolu ilçe yönetiminde bulunan Hüseyin Akıntürk, Emin Yıldız, Haydar Kara, Selma Çetin, Recep Nuri Şentürk, Osman Zeren, Ali Galip Ünüvar ve Alaattin Aksoy, görevlerinden istifa etti. İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin bazılarının İlçe Başkanı Muharrem Asker ile ters düştükleri için bazılarının da referandumda 'Hayır' oyu vereceği için istifa ettikleri belirtildi.

Haber: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

============================================

Afyon takım otobüsüne parke taşı atan taraftarlar adliyede (2)

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Afjet Afyonspor ekibinin otobüsüne parke taşları atarak, takımın sportif direktörünün yaralanmasına neden olan 5 taraftardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Takım otobüsünü taşladıktan sonra üst geçitten atladığı sırada iki bacağında da çatlaklar oluşan H.A.'nın ise hastanede tedavi altında olduğu bildirildi.

Haber: Aziz GÜVENER / SAKARYA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Çanakkale Kızılay Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title