Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Adana'daki yurt faciasına 4 tutuklama (2)2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDIAdana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınıyla ilgili gözaltına alınan Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin...

Adana'daki yurt faciasına 4 tutuklama (2)

2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınıyla ilgili gözaltına alınan Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İsimleri açıklanmayan şüphelilerden 2'si, savcılıktaki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylelikle yurt yangınıyla ilgili tutukluların sayısı 6'ya yükseldi.

TUTUKLANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yurt yangınıyla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklananların isimleri belli oldu. Tutuklu 6 kişinin isimleri şöyle:

Yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri İsmail Uğur, Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç.

Yaşar KORKUSUZ / KOZAN, (Adana),

=========================================================

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de jandarmanın yaptığı arazi arama tarama faaliyetlerinde, terör örgütü PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıkmada, silah ve mühimmatların merkeze bağlı Eski Doğanlı Köyü kırsalında toprağa gömülü olarak ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; İlimiz merkezine bağlı Eski Doğanlı Köyü kırsal alanında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınak ve mağaralarının olabileceği, bu alanda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunabileceği değerlendirilmiş, tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda, toprak altına gömülü vaziyette 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 9 bin 850 adet 7.62x39 mm AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 50 adet 12.7 uçaksavar mühimmatı, 37 adet roket sevk fişeği, bin 327 adet 14,5 Doçka silaha ait mühimmat, 400 kg amonyum nitrat gübre,12 adet piknik tüpü, 35 adet pil bloğu, 3 bin 500 metre kablo, 29 adet örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyon esnasında, ilimiz merkezine bağlı Eski Doğanlı Köyü yolu üzerinde el yapımı patlayıcı tespiti yapılmış, kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

-Karla kaplı eski doğanlı köyünden genel görüntü ve askeri araçlar

-Bölgede arazi aarama tarama faaliyeti yapan Mhemetçik

-Bulunun toprağa gömülü silah ve mühimmatlar

-Silah ve mühimmatları toprak altında çıkartan Mehmetçik

HABER-KAMERA: HAKKARİ,

=========================================================

8 yaşındaki kız ağzını açmadığı için diş hekimince dövüldü iddiası

Bursa'da annesinin sallanan süt dişini kontrol etirmek için hastaneye götürdüğü 8 yaşındaki İrem Eti'nin, ağzını açmadığı gerekçesiyle kadın doktor R.G. tarafından yüzüne diş çekim aleti tarafından vurulduğu, kolundan tutulup koltuktan atıldığı iddia edildi. Darp raporu alan Eti ailesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay, geçen 29 Kasım Salı günü saat 13.30 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan Devlet Hastanesi Hürriyet Semt Polikliniği'nde meydana geldi. 38 yaşındaki Tülay Eti, kızı İrem'i sallanan süt dişini kontrol ettirmek için doktora götürdü. Küçük kızı yalnız başına içeriye alıp koltuğa oturtan kadın doktor R.G., İrem Eti'den ağzını açmasını istedi. Dişçiden korktuğu için ağzını açmayan İrem Eti'ye, doktor R.G., iddiaya göre, "Bu dişi çekmek lazım, çektirmeyeceksen niye geldinö diye bağırdı, ardından da elindeki diş çekme aparatıyla yüzüne vurdu, kolundan tutarak oturduğu koltuktan yere fırlattı. Çığlıklar içinde bağırarak kapıyı açıp annesine koşan küçük İrem, olan biteni anlattı.

ANNEYE DE TOKAT ATTI İDDİASI

Kızının anlattıkları karşısında şoke olan Tülay Eti, İrem'in yüzünde kızarık, kolunda morluklar ve tırnak izlerini görünce R.G.'nin odasına girdi. Doktor R.G. ile anne Tülay Eti arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında R.G. iddiaya göre, "Madem kızın ağzını azmayacaktı niye getirdinö diyerek Tülay Eti'ye de tokat attı. Bu sırada içeriye giren güvenlik görevlileri, Tülay Eti'yi hastane dışına çıkardı.

Polis merkezine giden Tülay Eti, "Doktor R.G.'nin kızını darp ettiğini söyleyip, şikayetçi oldu. Eti, ifadesinde, "Kızımın sol koluna ve yüzündeki morlukları görünce içeriye girip niçin böyle bir şey yaptığını sorduğumda bana da bağırıp tokat attı, daha sonra aramıza güvenlik görevlileri girip ayırdılar ve beni dışarıya çıkardılar, beni ve kızımı darp eden doktordan şikayetçiyimö dedi.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

Yaşı küçük olduğu için Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'nde Avukat ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan İrem Eti, "Annemle birlikte doktora gittik. Annem dışarıda kaldı, hemşire beni içeriye yalnız aldı, koltuğa oturttu. Doktor bayan ağzımı açmamı istedi, ben de canım acıyacak diye açmadım. Sonra bana otur dişine bakacağım mecbursun diyerek elindeki aletle bir şeyler yaptı, canım yandı acıyor diye yüksek sesle bağırdım, bunun üzerine bayan doktor elindeki alet ile önce ağız kenarıma, sonra alın bölgeme sert bir şekilde vurdu. Ben acı ile istemediğimi söyleyince oturduğum koltukta sol kolumdan tutarak dışarıya doğru fırlattıö dedi.

İfadesi sırasında İrem Eti'nin yanında bulunan psikolog Özgün Baştürk Kahveci ise "Mağdur ile ifade öncesi yaptığım görüşmede ifadesi sırasında anlattığı gibidir mağdur yaşı itibariyle yer, zaman ve neden sonuç ilişkisini kurabilecek bilinçsel seviyededir " dedi.

'ÇOÇUĞUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

İrem Eti'nin babası Hüseyin Eti ise, "Ben bu işin peşini bırakmayacağım eşime ve özellikle kızıma vuran bu hanımefendi ya anne değil, ya da insanlıktan yoksun biri. Çocuğa yapılabilecek en kötü şeyi yapmış" dedi.

Hüseyin Eti ayrıca kendisinin Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden arandığını belirterek, yapabilecekleri bir şeyin olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Tülay Eti ve İrem Eti, Çekirge Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu'ndan darp raporu aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üzerine atılı iddiayı kabul etmeyen diş doktoru R.G. hakkında soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İrem Eti ile Röportaj

Tülay Eti ile Röportaj

Hüseyin Eti ile Röportaj

Ellerinde ifadelerini ve darp raporlarını tutarken

Olay anında çekilen darp izini gösterir fotoğraflar

Detaylar

(6 daikka 16 saniye, 392 MB)

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

==============================================================

Polisten kaçarken kaza yaptılar

Antalya'da polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, kaçarken kaza yaptı. Kazada otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Aksu İlçesi Macun Mahallesi'nde meydana geldi. Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, devriye sırasında mahalle arasında 06 NBH 05 plakalı otomobilin spin attığını gördü. "Durö ihtarına uymayan sürücü 25 yaşındaki Alperen Demirtaş, İsmail Ogan Caddesi yan yoldan kaçmaya başladı. Yaklaşık 500 metre giden otomobil, Antbirlik yanında bir arsanın beton korkuluklarına çarparak durabildi. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Demirtaş ve yanındaki 24 yaşındaki Serkan Kaya araç içerisinde sıkıştı. Otomobilin arka koltuğunda oturan diğer yolcu 18 yaşındaki İsmail Kaya ise yara almadan kurtuldu. Polisin haber vermesi üzerine olay yerine 112 ekipleri ve itfaiye çağrıldı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen İtfaiye Kurtarma ekipleri, gençleri bulundukları yerden çıkararak sağlık görevlilerine teslim etti.

Sürücü Alperen Demirtaş, ambulansa götürülürken muhabirin 'Neden kaçtın?' sorusuna, tepki gösterdi. Kaza yapan otomobilde alkol şişelerinin olduğu görüldü. Yaralı gençler iki ambulansla hastanelere götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yaralılar yerde otururken

-Yaralılar ve bayan sağlık görevlisinin gazetecinin çekim yapmasını istememesi

-Yaralılardan detay görüntü

-Kaza yapan otomobilden görüntü

-Yaralı sürücünün sedyeye alınması

-Yaralı sürücünün gazeteciye, 'Anons olsun diye kaçtan. Oldu mu' diye tepki göstermesi

-İtfaiye ve ambulanslardan görüntü

-İkinci yaralının ambulansa taşınması

-Otomobilin içerisindeki alkol şişeleri

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Doğanlı Aladağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title