Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Silvan'da nöbet değişimine giden koruculara saldırı: 1 şehit, 2 yaralıDİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde nöbet değişimine giden koruculara teröristler tarafından ateş açıldı.

Silvan'da nöbet değişimine giden koruculara saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde nöbet değişimine giden koruculara teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte yaralanan 3 korucudan biri, hastaneye götürülürken yolda şehit oldu.

Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde akşam saat 20.40 sıralarında nöbet değişimine giden güvenlik korucularına, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe korucuların da karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Açılan ilk ateşte 3 korucu yaralandı. Yaralı koruculardan Abdulkadir Bekler, durumunun ağır olması üzerine Diyarbakır'a götürülürken yolda şehit oldu. Yaralı 2 korucusu ise Silvan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Saldırının ardından güvenlik güçleri Çardak Mahallesi çevresinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), -

=========================

Tahir Elçi, İzmir'de anıldı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi bir grup, Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Grup, yaptığı basın açıklamasından sonra dağıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 18.30'da toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Diyarbakır'da açıklama yaptığı sırada Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldürülmesinin 1'inci yıldönümünde andı. Ellerinde 'Tahir Elçi ölümsüzdür' ve 'Tahir Elçi sizi bekliyor' yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık 'Barışın elçisi Tahir Elçi' diye slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi Eylem Yıldız, şöyle dedi:

"Katıldığı bir televizyon programında 'PKK terör örgütü değildir' dediği için programın hemen sonrasında adeta sosyal lince maruz bırakılan, bu lincin yeterli görülmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tahir Elçi, serbest bırakılması sonrası birilerinin adeta 'Nerede kalmıştık?' derecesine Diyarbakır'ın orta yerinde, Sur'daki çatışmalarda zarar gören tarihi dört ayaklı minarenin önünde açıklama yaparken vurularak öldürüldü. Ancak Elçi'yi öldürenlerin unuttukları ve hesap edemedikleri bir hususu belirtmeyi görev bilmekteyiz. Elçi hiçbir zaman yalnız değildi. Bizden biriydi. O geride binlerce elçi bıraktı. Adalet ve hakikat arayışımız bitmedi bitmeyecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gruptan görüntü

Tahir Elçi pankartlarından görüntü

Basın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: İzmir,

===========================

'Hollandalı Kadrajından Türk Esintisi' sergisi Eskişehir'de

HOLLANDALI fotoğraf sanatçılarının Türkiye'nin çeşitli kentlerinde çektikleri fotoğraflardan oluşan 'Hollandalı Kadrajından Türk Esintisi' adlı fotoğraf sergisi Eskişehir'de açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ile çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışında konuşan Büyükelçi Rij, "Böyle bir serginin bu kadar güzel bir mekanda açılmasından dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de "Hollanda ile çok uzun süredir her konuda iş birliği içerisindeyiz. Hollanda laleleri ile meşhur. Değişik teknikler ile lale üretiyorlar. Bu konuda da Hollanda ile işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

Hollandalı sanatçılar Martin Roemers, Hans Heus, Arjen Zwart, Marco van Duyvendijk, Hans Wilschut, Maurice Arts ve Peter Edel'in fotoğraflarının yeraldığı sergi 18 Aralık 2016 tarihine kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi'nde izleyicilere açık kalacak.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Hollanda Büyükelçisi Cornelis Van Rij'nin sergi salonuna gelişi ve karşılanması,

-Büyükelçinin konuşması,

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuşması,

-Hediyelerin verilmesi ve serginin gezilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.

Haber: Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-

==============================

Kocaeli Sanayi Odası Sektörel Performans Ödülleri sahiplerini buldu

KOCAELİ Sanayi Odası'nın başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 9'uncusunu düzenlediği 'Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri' sahiplerini buldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, "Bu çağın basit bir gerçeği var. Ülkelere rekabet gücünü şirketler kazandırıyor. Şirketler ne kadar güçlü müteşebbislerin ne kadar başarılıysa ülkende o kadar ileri gidiyor" dedi.

Başiskele'de bulunan bir otelde Kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlendiği 9. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu ödül törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu rahatsızlığı nedeniyle katılamazken yerine Yardımcısı Halim Mete, ödül alan sanayi kuruluşları temsilcileri ve işadamları katıldı.

Ülkelere rekabet gücünü şirketlerin kazandırdığını söyleyen Halim Mete, "Yurt içinde ve dışında pek çok olumsuz gelişme ve çalkantı yaşadık. Tüm bunlara rağmen, sizler gibi işine dört elle sarılmış, her türlü olumsuzluğa rağmen, hem ayakta kalıp, hem de işini geliştirmiş firmalarımızın olması ülkemizin en büyük şansıdır. Kocaeli Sanayi Odamız bu törenle sizlerin değerini nasıl takdir ediyor, ödüllendiriyorsa tüm Türkiye'nin ve özellikle de kamu idaremizin, sizlerin kıymetini bilmesini, sizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu çağın basit bir gerçeği var. Ülkelere rekabet gücünü şirketleri kazandırır. Şirketlerin ne kadar güçlü, müteşebbisin ne kadar başarılıysa, ülken de, ekonomin de o kadar ileri gider. Dünyanın en zor coğrafyasında bin yıldır bir tek biz ayakta kaldık. Daha iyisini de yapar mıyız? Yaparız. Yeter ki birlik beraberliği muhafaza edelim. Bu ruhu koruyalım. İnşallah 2017'den itibaren yeniden ekonomiye ve reformlara odaklanmalıyız" dedi.

BÜYÜK ÖDÜLLER

Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Belgin Madeni Yağlar Ticaret ve Sanayi A.Ş, KOBİ kategorisinde ise Cryocan Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler Sanayi ödül almaya hak kazandı.

SEKTÖR ÖDÜLLERİ

Ağaç ve Ağaç Ürünleri Sanayi Sektöründe Pehlivan Orman Ürünleri, Elektrikli Ürünler Sanayi Sektörü KOBİ kategorisinde Sönmez Transformatör, Büyük Ölçekli Kuruluş Kategorisinde Grıd Solutıons Enerji Endüstrisi, Gıda Sanayi Sektöründe Göçmen Börek, Kimya Sanayi Sektörü KOBİ kategorisinde Green Chemicals Kimyasal, Büyük Ölçekli Kuruluş Kategorisinde Gülçiçek Kimye ve Uçanyağlar Sanayi, Makine Sanayi Sektörü kategorisinde Çelmak Tarım Makineleri, Metal Sanayi Sektöründe Kobi kategorisinde Akkar Silah Sanayi, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Sarkusyan Elektrolitik Bakır Sanayi, Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Sektöründe Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ), Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi Sektörü Kobi kategorisinde EKO Makine, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Akplas Plastiki, Taşıt Araçları ve Yan Sanayi Sektöründe KOBİ kategorisinde Üç-El Kauçuk Taşıt Araçları Otomotiv Yedek Parça Sanayi, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Ford Otomotiv Sanayi, Elektronik ve Otomasyon Ürünleri Sektöründe KOBİ kategorisinde Ortem Elektronik, Yazılım Ürünleri Sektörü KOBİ kategorisinde Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri, Yapı Ürünleri Sanayi Sektörü Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde AKG Gazbeton İşletmeleri, Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Sanayi Sektörü kategorisi büyük ölçekli kuruluş kategorisinde Yılport Liman İşletmeleri ödül almaya hak kazandı.

-----------------------------

-Ödül alan firmalar

-TOBB Başkan Yardımcısı konuşması

-Sanayi Odası Başkanı konuşması

HABER: Ergün AYAZ- Faruk KIYAK/BAŞİSKELE (Kocaeli), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Eskişehir Hollanda Silvan Politika Güncel Haberler

title