Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Derik İlçesi Kaymakamlığı'na Gümüşhane'nin Torul İlçe Kaymakamı atandıMARDİN'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da makamında düzenlenen bombalı saldırıyla şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine, talebi doğrultusunda Gümüşhane'nin Torul İlçesi Kaymakamı Hakan Kafkas atandı.

Derik İlçesi Kaymakamlığı'na Gümüşhane'nin Torul İlçe Kaymakamı atandı

MARDİN'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da makamında düzenlenen bombalı saldırıyla şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine, talebi doğrultusunda Gümüşhane'nin Torul İlçesi Kaymakamı Hakan Kafkas atandı.

Hakan Kafkas, atamayı kendi twitter hesabında "Talebim doğrultusunda Mardin'in Derik İlçesine atandım. Teröre inat, zeytin projelerine devam. Ruhun şaad olsun, Safitürk." mesajıyla duyurdu.

Haber: MARDİN, -

=========================

Kurtulmuş: Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz (3)

'DEVLETİN DESTEĞİYLE AYAKTA DURAN, SİVİL HAREKET OLMAZ'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği tarafından bir otelde sivil toplum örgütü kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Kurtulmuş, FETÖ ile hükümet olarak yürüttükleri çalışmaları anlatarak, bundan sonra da bu örgüte karşı hem devletin hem de vatandaşların daha uyanık olup dikkatli davranacağının altını çizdi.

Sivil toplum adı altında devletin gölgesinde sivil toplum olamayacağını vurgulayarak FETÖ'nün dernek ve işadamları derneklerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sivil toplum adı üstünde devletin gölgesinde sivil toplum olmaz. Her bir vakfınızı, her bir derneğinizi, her bir sendikanızı, her bir işadamları derneği, her kimseniz önce sivil olmanız lazım. Sivil olmayanın millete hayrı olmaz. Devletin gölgesinde, devletin-hükümetin desteğiyle ayakta duran, sivil bir hareket olmaz. FETÖ'den çıkaracağımız en büyük derslerden birisi budur. Bunların hepsi devletin imkanlarıyla çok güçlü sayılan, zannedilen vakıflar, dernekler kurdular. Hadi sivildiniz, şimdi ayakta durun. Şimdi bir tanesi karşınıza gelebiliyor mu? Devletin gölgesinde iş yapmak kolay. Hadi bakalım şimdi yapın. Sivilseniz şimdi erkekseler çalışsınlar. Çünkü millet bunların sivil olmayan yüzünü gördü. Sivil toplumu devletin gölgesine sokmayın. Sivil toplumun özelliği sivil olmasıdırö dedi.

Yemeğe Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri katıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Numan Kurtumuş'un konuşması

-Yemekten detay görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN/ORDU,

===========================

Bodrumlu kadınlardan cinsel istismar yasasına tepki

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde Bodrum Belediye Meydanı'nda, toplanan kadınlar, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etti. Çeşitli kadın gruplarının ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar ellerinde, "Bu suça ortak olmayacağız. Çocuklarımızı size emanet etmeyeceğiz", "Tecavüze, çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine ve tecavüzcülerin affına hayır", "Gece yarısı bir oy ile milyonlarca çocuğun hayatlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz", yazılı pankartlar taşıdı. Yasa teklifini kabul etmeyen kadınlar, düdük çalarak, alkışlarla yasa teklifini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, "Biliyorsunuz bu yasaları gece karanlığında çıkarıyorlar, gündüz yapmıyorlar. Gündüz bu yasaları çıkartmak için çaba sarf etmiyorlar. Çünkü malum tecavüzcülerle ilgili bir yasa çıkartıyorlar. 18 yaş altı kadınların kız çocuklarının maruz kaldığı tecavüzlerde, tecavüzcüsüyle evlendirme üzerine bir yasa çıkarıyorlar. Bu yasa daha önce kaldırılmıştır Şimdi tekrar gündeme getiriyorlar. 18 yaş altı çocukları rıza var, isteyerek birlikte oldu diyemezsiniz. İsteyerek birlikte olduğu şeyin adına tecavüz diyemezsiniz. Tecavüz olan bir şeyi de onu tecavüz eden biriyle evlendirerek meşrulaştıramazsınız. O yüzden gece karardıktan sonra sokağa çıkıyoruz ki, onlar nasıl gece mecliste bu kararları alıyorsa, bizde gece sokaklara çıkarız. Hiçbir şekilde bedenimize müdahale edilmesine, yasalarla bu müdahalelerin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

Eylemden görüntü

Figan Erozan'ın açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=====================================

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Trabzon'a geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak için Trabzon'a geldi.

CHP liderini havaalanında Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Yasemin Öney Cankurtaran, Lale Karabıyık, Tekin Bingöl ve Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ile partililer karşıladı. Havaalanında kendisini karşılayanlarla tokalaşarak araca binen Kılıçdaroğlu, daha sonra konaklayacağı otele geçerek istirahate çekildi.

Kılıçdaroğlu sabah kahvaltısında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek, daha sonra da partisinin 81 il başkanının katılımıyla yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun gelişi

-Otele giriş

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN / Trabzon,

=====================================

Bakan Yılmaz: Öğretmen eğitimin temel unsudurur (3)

"MİLLETTEN BÜYÜK GÜÇ GÖRMEDİK"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış ve ziyaretlerin ardından Sıcak Çermik Kaplıcaları'na geçerek Sivas Valiliği tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı. Kaplıcadaki bir otelde düzenlenen toplantıya, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve bazı il protokol üyeleri ile muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, eğitimde ve diğer alanlarda Sivas'a yapılan yatırımları anlattı. Daha sonra Türkiye'de çok şey değiştiğini belirten Yılmaz, "Eskiden vali gelmezdi gitmezdi. Valiyle görüşebilmek mümkün değildi. Eskiden valinin şoförünü tanımış olmak vatandaş için bir imtiyazdı. Şimdi Allah'a hamdolsun çok şey değişti. Vali milletinin hizmetinde, milletvekili milletinin hizmetinde, bakanı, başbakanı, cumhurbaşkanı milletinin hizmetinde. Hep söyledik, söylüyoruz. Biz bu zamana kadar milletten büyük bir güç görmedik. Milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını 15 Temmuz'da da gördüler." dedi. Muhtarların bu milletin bir parçası olduğunu belirterek 15 Temmuz'da 2 muhtarın da şehit olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "15 Temmuz şehitlerimizin sayısı 248 ve 15 Temmuz gazilerimizin sayısı 2 bin 193. Bu millet her birisine bir vatan, bir devlet borçludur. Eğer 15 Temmuz başarılı olmuş olsaydı, herhalde Türkiye'yi tek parça halinde bulmak mümkün değildi. Bazıları, 'Terör olayıdır, darbedir, daha da önemli işgal olayıdır' diyor. Çünkü milleti birbirine düşürdükten sonra bu milleti tek parça halinde tutabilmek mümkün değildi. İşte dört bir taraf ateş çemberi. Çevrede bekleyen şer güçler ve şer güçlerin maşaları herhalde Türkiye'yi tek parça halinde bırakmazdı. Allah'a hamdolsun bu harekete girişenler yanıldılar. Neden yanıldılar? Sandılar ki millet bir araya gelmez. İşte farklı fikirlerimiz olabilir kardeşlerimizle. Sanki böyle bir eylem yapınca düşündüler ki bir kısmı onların yanında olursa geri kalan kısmı da kendilerinin yanında olacak zannettiler. Fakat millet öyle olmadığını gösterdi. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece inşallah Türkiye'nin 21'inci yüzyılı tarihimizin şanlı günlerinden çok daha parlak olacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok." Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından muhtarlara katılım belgesi verildi. Bakan Yılmaz, toplantının basına kapalı bölümünde muhtarları dinledikten sonra özel uçakla Ankara'ya gitti.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Bakan Yılmaz'ın konuşmaları

-Muhtarlardan görüntü

-Genel detaylar

Haber: SİVAS, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Gümüşhane Torul Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title