Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı (5)VALİDEN AÇIKLAMAVan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalaten atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile belediye binasına giderek inceleme yapıp makama oturdu.

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı (5)

VALİDEN AÇIKLAMA

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalaten atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile belediye binasına giderek inceleme yapıp makama oturdu. Burada açıklama yapan Vali Taşyapan, devletin tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacaklarını söyledi. Vali Taşyapan, İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevinden uzaklaştırıldığını belirterek şunları söyledi: "Belediye başkan vekilliği görevine de İçişleri Bakanlığının onayıyla ilin valisi olarak ben görevlendirilmiş bulunuyorum. Bugün itibariyle görevimize başladık. Belediye teşkilatları devletimizin önemli kuruluşlarındandır, vatandaşlara yerelde hizmet veren kurumlardır. Bu hizmetleri kesintisiz şekilde inşallah daha iyi vermenin gayreti içinde olacağız. Buralar yerel hizmet kuruluşlarıdır ve belediyelerin çok çeşitli hizmet alanları vardır. Devletimizin bize tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin kendi öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız. Çünkü bunlar milletin kaynaklarıdır, tek kuruşunun bile başka bir yere gitmesine izin vermemenin gayreti içinde olacağız. Kaynaklarımızı hizmete dönüştürürsek umuyorum ki Vanımızın her tarafı daha güzel hal alacaktır."

ALLAH BİZİ MAHÇUP ETMESİN

Van halkına verdikleri iyi hizmetlerle anılmak istediklerine dikkat çeken Vali Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'tan, bizi mahcup etmemesini temenni ediyorum. Hizmetleri yaparken, belediyedeki arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımızı yürüteceğiz. Onların bilgilerinden, tecrübelerinden istifade edeceğiz. Onların da burada devlet-millet anlayışı içinde çalışmak suretiyle, her türlü tecrübeleri bizim için değerlidir. Bunu belirtmek isterim. Vanlı hemşerilerimin, bizlere yardımcı olmalarını diliyorum. Hizmetlerimizin daha iyi yürümesi için vatandaşların bize olan telkinlerine açık olduğumuzu, onlarla bu hizmetleri yürüterek, daha iyi hizmet almalarını ve daha iyi bir kentte yaşamalarını sağlamak istediğimizi belirtmek istiyorum. Önümüzde kış mevsimi var. Kış hazırlıklarına öncelik vereceğiz. Daha sonra bu kış sezonunu iyi değerlendirerek, sonraki dönem için de önceliklerimizi, mali durumlarımızı bir araya getirerek, imkanlarımızı, kabiliyetlerimizi ve eksiklerimizi belirleyeceğiz ve buna uygun yol haritası çizeceğiz. Belediyenin kesintisiz sürdürdüğü hizmetler var. Bunlara öncelik vereceğiz. Bunun dışındaki hizmetleri, mevcut imkanlarımız dahilinde yeni imkanlar oluşturarak öncelik sıralamamızı yapacağız."

=================================================

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı (6)

BAŞKAN KAYA ADLİYEDE

Sabah saatlerinde polis tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Başkan Kaya, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra elleri kelepçeli bir şekilde geniş güvenilk önlemleri altında beraberindeki 4 kişiyle birlikte adliyeye getirildi.

=============================

Şehit annesi: Kimseye pabuç bırakmayız

ADANA'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü projesiyle Adana'daki şehit aileleri Kahramanmaraş'ta şehit aileleri ile buluştu. Burada konuşan Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis Volkan Çay'ın annesi Sibel Çay, "Gururluyum, çok gururluyum. Kocam var, o da hazır, ben de hazırım bu vatan ve bu millet için. Kimseye pabuç bırakmayız" dedi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş tarafından organize edilen 'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' projesiyle Kahramanmaraş ve Adana'daki şehit aileleri Kahramanmaraş'ta bir araya geldi. Proje kapsamında vali eşi Beyhan Demirtaş, Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt'un da aralarında olduğu 14 şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte Kahramanmaraş'a geldi. Şehit aileleri, Vali Vahdettin Özkan ve şehit aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Duygulu anların yaşandığı, bazı şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı etkinlikte, valilik makamına geçen şehit yakınları kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Projenin mimarlarından olan Ruhan Özkan, her zaman şehit ailelerinin yanında olup onların acılarını paylaştıklarını belirterek, "Amacımız, komşu illerimiz arasındaki şehit yakınlarımızı bir araya getirmek, onların kaynaşmalarını sağlamak. Bu amaçla bugün Adana'mızın şehitlerinin emanetlerine Kahramanmaraş'ımızın şehitlerinin emanetleri ev sahipliği yaparak ağırlıyor. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Temennimiz de bu tarz etkinlikleri devam ettirerek farklı şehit yakınlarını bir araya getirebilmek, onların yaşadıkları o duygusal ortamdan biraz uzaklaştırabilmek. Ortak bir paydada buluşuyorlar. Arzu ederlerse bütün çevre illerimizi ağırlamaya hazırız. Kahraman şehri çevre illerimiz de tanısınlar" diye konuştu. Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ise, şunları söyledi: "Bizler her zaman şehit aileleriyle bir araya geldiğimiz onları yine kendileri gibi şehit yakınıyla birlikte olmak istediklerini farkettik, o şekilde bu yola çıktık. Zaten ailelerimizle beraberdik ama aynı zamanda onları yine o kendi çevrelerinden biraz daha farklı bir ortama getirmek istedik ve bu fikir ortaya çıktı Ruhan Hanım ile konuşurken. Bu şekilde yola çıktık ve onların da hoşlarına gitti, memnun oldular. Bu ilk projemizdi, memnun olup olmayacağımızı görmek istedik. Ruhan hanım ile birlikte bunu şimdilik tesadüfen sohbet sırasında aklımıza geldi bu fikir."

"BU VATAN İÇİN BEN DE EŞİM DE HAZIRIZ"

Şırnak'ta şehit olan polis Volkan Çay'ın annesi Sibel Çay da, şehit annesi olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, "Gururluyum, çok gururluyum. Arkada bir oğlum daha var, engelli. İstiyorlarsa onu da gönderirim. Kocam var, o da hazır, ben de hazırım bu vatan ve bu millet için. Kimseye pabuç bırakmayız. Gurur büyük, çok guruluyum. Ben kuru bir canım ve bayrağımı kesinlikle yere atmam havada gezdiririm. Çocuğum da gururumuz oldu. Biz zaten onu öyle yetiştirmiştik, o da bize bu gururu verdi" diye konuştu.

"YAVRUMUN KATİLİNİ ASSINLAR"

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bombalanması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Niyaz Ergüven'in annesi Saadet Ergüven de, oğlunu şehit edenlerin asılmasını isteyerek "Allah herkesten razı olsun, bayrağımızı yere atanlara da Allah kahrı gazap etsin. Cumhurbaşkanıma da söylüyorum yavrumun katilini assın, asarsa yüreğim soğur. Acımızı kimse anlayamaz ki, yavrum da bekardı. 4 çocuğum daha var. Onlar da hazır, bu canım da hazır, eşim de hazır. Bu bayrağı, bu ülkeyi kimseye bırakmayız" dedi.

Taş Medrese ve tarihi Ulu Camii'ni de gezen şehit aileleri, ardından bir tesiste onurlarına verilen yemeğe katıldı. Garnizon Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin de katıldığı yemekte konuşan Vali Vahdettin Özkan, şehit ailelerini ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, memleketin birliği ve bütünlüğü için canlarını feda edenlerin bir yakını olmanın da gurur verici olduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ruhan Özkan'ın konuşması

Beyhan Demirtaş'ın konuşması

Emine Kunt'un konuşması

Leyla Yenigül'ün konuşması

Saadet Ergüven'in konuşması

Hüsne Ergüven'in konuşması

Sibel Çay'ın konuşması

Vali Vahdettin Özkan'ın konuşması

Şehit ailelerinin valilik bahçesinde karşılanması

Valinin makamda şehit ailelerini karşılaması

Valinin konuşması

Şehit yakının gözyaşlarını silmesi

Valilik önünde hatıra fotoğrafı

Müzenin gezilmesi

Sütçü İmam'ın mezarında dua etmeleri

Otobüse binmeleri

Otobüs önündeki yazı

Yemekten detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============================

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: Vesayet bitecek başkanlık gelecek

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Bülent Gedikli, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 'Başkanlık Sistemi'ni anlattı. Kahramankazan Belediyesi Konferans solunda konuşan Gedikli, " Türkiye'nin gelecek vizyonunu oluşturacak olan başkanlık sistemidir. Kahramankazanlılar 15 Temmuz gecesi gerçekten büyük bir iman ateşi yaktılar. İnşallah şimdi başkanlık sistemiyle ilgili de bu ateşi yakacaklar. Vesayet bitecek, başkanlık gelecek" dedi.Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesinde simge ilçe haline gelen Kahramankazan'da vatandaşlar başkanlık sistemi hakkında bilgilendirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli tarafından anlatılan 'Başkanlık sistemi'ni Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da izledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli konuşmasında, "Başkanlık sisteminin tabi en temel özelliği, Türkiye'nin geleceği açısından ekonomik kalkınmayı sağlayacak olması. Yani biz bunu böyle koyuyoruz. Bunun da temel sebebi istikrardır. Yani siyasete istikrarı sağlayacağımız için ekonomik kalkınmada çok önemli hamleler yapacak. Türkiye'nin gelecek vizyonunu oluşturacak olan başkanlık sistemi. Şahsi bir olay değildir başkanlık meselesi. Cumhuriyet Halk Partisi bunu böyle algılamakta ısrar ediyor. Ama biz biliyoruz ki kendileri başkan seçilebilecek olsa başkanlık sistemine 'evet' derler. İşte biri açıklama yapıyor, diyor ki; 'anahtar deliğinden bile içeri giremez' gibi yaklaşım gösteriyorlar. Artık bu iş milletin gönlüne düşmüş. CHP kendi bilir. Yani onların anahtar deliğinden geçer geçmez demesi hiç önemli değil. Bu işin içinde olurlarsa, katılırlarsa tabi hem kendileri açısından, hem de Türkiye açısından iyi bir şey yapmış olurlar" dedi.

VESAYET BİTECEK, BAŞKANLIK GELECEK

Baştanışman Gedikli konuşmasının devamında, "Burada temel konulardan bir tanesi de vesayetin, vasilerin temizlenmiş olmasıdır. Türkiye vasilerden çok çekti. Artık vesayet bitecek, başkanlık gelecek. Temel olay bu. Şu anda başkanlığa en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantıları. Hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar. Çünkü bunların şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Çünkü bunlar hep istikrarsızlıktan kazandılar. Siyasi istikrarsızlık olduğu zaman, koalisyon çatışmaları olduğu zaman bunlar en fazla menfaat elde ederler. Dolayısıyla bunlar bitecek ve sistem daha etkin hale gelecek. Bizim milletimizin de bunu tasvip ettiğini biliyoruz, görüyoruz. Birileri' millet istemiyor' diyor, ama biz de onlara diyoruz ki; buyurun referanduma gidelim millet istiyor mu istemiyor mu görelim" diye konuştu.

TÜRKİYE DEVLETİ BİR CUMHURİYETTİR, BU DEVAM EDECEK

Burada yasama ve yürütmeNİN birbirinden tamamen ayrı ve asla bir rejim olayı olmadığını belirten Bülent Gedikli, "Bu; CHP'nin uydurduğu en büyük yalan. Bu işin bir rejim değişikliği anlamına geldiğini söylemeleri. Uzaktan yakından alakası yok, rejimimiz cumhuriyettir. Türkiye devleti bir cumhuriyettir, bu devam ediyor ve bütün bir milletin cumhuriyetidir bu Cumhuriyet. Sadece CHP'nin cumhuriyeti değildir. Burada konuşulan konu hükümet etme modelinin değişmesidir. Yani siyasi sistemin değişikliğiyle alakalı bir yaklaşımdır. Bunlar anayasayı da bilmiyorlar, anayasal hukuku da bilmiyorlar, sistemleri de tam bilmiyorlar. Bunu, rejim değişikliği olarak görüyorlarsa bunlar eğitimlerini de bir gözden geçirsinler derim ben. Bu kadar büyük bir çarpıtmayı ilk kez görüyoruz" diye konuştu.

DOLARIN YÜKSELMESİ KÜRESEL KONJÖKTÜRÜN YANSIMASI

Dövizdeki hareketin Türkiye ile alakalı olmadığını da belirten Baştanışman Gedikli, "Bir çok ülkenin parası değer kaybetti. Trump'ın seçilmesine çok keskin tepkiler geldi. Bir takım spekülatörlerin ve manipülatörlerin de devreye girmesiyle bunlar oluyor. Genel olarak dünya da yaşanan bir konjonktür. Bunu özellikle vurgulamamız lazım. Dalgalı kur sistemindeyiz. Bu sistemde bu tarz dalgalanmalar oluyor. Küresel konjonktürden kaynaklanmış olması önemli. Türkiye'nin ekonomik dengelerinde herhangi bir sorun yok. Kamu maliyesinde sorun yok, devlet borçlarında sorun yok. Bugün birçok dünya ülkesinde bu sorunlar yaşanıyor. İnanılmaz ölçüde kamu borçlu bütçe açıkları muazzam. Türkiye bu konuda masum ve korunmuş bir halde. Biz bu günlere hazırlandık çünkü. Bankacılık sistemimiz de sağlam. Dolayısıyla ekonomik temeller sağlam olduğu içinde inşallah bu süreci gayet iyi yöneteceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------------

-Salondan genel görüntüler,

-Bülent Gedikli'nin açıklaması

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), -

====================================

HDP'li Vekilliler Siirt'te esnafları ziyaret etti

HDP Milletvekilleri, bugün Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasından sonra Belediyesine kayyum atanan Siirt'te esnafları ziyaret etti. HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, yapılan bu zulme boyun eğmeyeceklerini söyledi. HDP Siirt milletvekilleri Besime Konca, Kadri Yıldırım ve Batman Milletvekili Saadet Becerikli, bugün Belediyesine kayyum atanan Siirt'te esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinden sonra HDP il başkanlığına geçen HDP'li vekiller adına burada Besime Konca açıklama yaptı. Konca, Kürtlerin, haklarını direnerek kazandığını ifade ederek, "Kürtler bedel ödeyerek, direnerek, sokakta, dağda, zindan ve siyasette toplum olarak direne direne bu hakları kazandı. AKP faşizmi, hiçbir hükümet tarihinde yapmadığı bir şey yapıyor. Kanunsuz, hukuksuz, insanı ahlaki değerleri gözetmenden bir saldırı içerisindedir. Onlar bugün belediyelerimizi kışlaya çevirebilirler, kapıların önlerine özel çevik kuvveti koyabilirler. Yapılan bu zulme boyun eğmeyeceğiz, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın"dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------------

-Besime Konca'nın konuşması

-HDP'lilerin esnaf ziyareti

-Ziyarette esnaf ile diyaloglar

-Genel ve detay görüntü

==================================

Vietnam'da tanıdı, Türkiye'de üretip tanesi 15 TL'den satıyor

MERSİN'de, Ejder meyvesi serası kuran Zeki Çoban, kısa sürede sektörün öncülerinden olarak fide üretmeye başladı. 1999 yılında tatil için gittiği Vietnam'da Ejder meyvesi ile tanışan Çoban, meyvenin görünümü ve tadından etkilendi. Vietnam'da Ejder meyvesi yetiştirilen seraları gezerek inceleyen Çoban, yanında tohum getirerek amatör olarak ilgilenmeye başladı. Almanya'da market işlettiği sırada müşterilerin sıkça Ejder meyvesi talep edip tükettiğini gören Çoban, üretim çalışmaları yapmaya başladı. Geçen süreç içerisinde meyvenin üretim koşullarını araştıran Çoban, Mersin'in Ejder meyvesinin sevdiği iklim yapısına sahip olduğu sonucuna vararak emekli olduktan sonra Mersin'de çalışmalara başladı. Ejder meyvesi dikiminden olumlu sonuçlar alır olmaz bulduğu ortakla 2.5 dönümlük sera kurup üretime geçen Çoban, şimdi sağladığı fidelerle üretimin yaygınlaşmasına destek oluyor.

TANESİ 15 LİRA

Vietnam'da ilgisini çektikten sonra tohum temin ederek üretim çalışmalarına başladığını ifade eden Çoban, "Tadı ve görünümü cazip olduğu için üretmek istedim ve iklim koşullarının ülkemizle yakın olduğunu gördüm. Bizim ülkede olmadığı için tohum getirip 2000 yılında ektim, 2003 yılında verim aldım. Geçen süre içerisinde ön çalışmaları yapıp Mersin'e geldim ve 2015 yılında sera kurdum. Şu an üretime geçtim. İklimimiz yüzde yüz eşleşmediği için orada dönümde 25 ile 35 bin meyve alınırken biz 10 ile 15 bin arasında meyve alıyoruz. Şu an Türkiye'de yeni olduğu için tanesini 15 liradan satıyoruz" dedi.

FİDE SATARAK EJDER MEYVESİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR

Ejder meyvesinin öncelikle bölgede ve ardından Türkiye'de yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirten Çoban, "Şu an fide üretiyoruz. Toroslar Belediyesi de bu konuda destek oluyor. Şu an narenciye bitmiş durumda gördüğüm kadarıyla. Bu yeni bir ürün ve dünyada çokça tüketiliyor. Bölgemizde bu meyve hak ettiği yeri bulacaktır. Bizim satışlarımızla birlikte yeni seralar kurulmaya başladı. talep çok fazla. Yeterince alt çalışma yapıp fide üretiyoruz. Amacımız bu meyvenin yaygınlaştırılması. Çiftçilerimize tavsiye ediyorum" diye konuştu

İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/ MERSİN,

=====================================================

İstanbul'da hasta oldu, köyünde yalnız yaşıyor

MUŞ'un Derecik köyüne 1 kilometre uzaklıktaki evinde 15 yıldır tek başına yaşayan 73 yaşındaki Abdülaziz Süme, doğup büyüdüğü toprakları terk etmeyeceğini söyledi. Eşi ve 9 çocuğunun terör nedeniyle İstanbul'a göç ederek yerleştiğini belirten Süme, "Eşim ve çocuklarım köyü terk edince tek başıma kaldım. Her işimi kendim görüyorum. İlk yıl onlarle birlikte gitim ama hastalandım. Köyüme gelip dağlarca gezip, çalışınca sağlığıma kavuştum. Bir tek ekmek alıyorum dışardan. Onun dışında herşeyi kendim yetiştiriyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

-Aziz dede evde çalışırken detaylar

-Aziz dede odun kırması su taşıması

-Röportaj

-Evden ve çevreden detaylar

Haber - Kamera: MUŞ,

===================================================

Japonlar İskenderun'da işbirliği arayışında

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ne Japonya'dan gelen bir heyet, ekonomik işbirliğini geliştirmek için çeşitli temaslarda bulundu. Japon Dış Ticaret Araştırma Direktörü Toshihiro Nakajima ve Ekonomi İşleri Direktörü Stoshi Hashımoto, Tosyalı Demir Çelik Fabrikaları'nda incelemelerde bulundu. Daha sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti. Japon heyetin üyeleri, İstanbul ve Marmara bölgesindeki firmaların dışında İskenderun ile ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ve yönetim kurulu üyesi Sanem Akpınar, Japon heyete, bölge ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Meclis Başkanı Servet Ugutmen Japon konuklara özellikle demir-çelik ve filtre sektörü ile nakliye ve deniz taşımacılığı konusunda bilgi verdiklerini anlattı. Ugutmen, Hatay mutfağıyla ilgili yöresel lezzetleri de konuklarına tanıttıklarını kaydetti. Japonların ziyaretinde İTSO yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya ve Gassan Kuran da hazır bulundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Japon heyet ile İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen arasındaki konuşmalar

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

============================================

Kamyonetin çarptığı 7 yaşındaki öğrenci ağır yaralandı

AFYONKARAHİSAR'da 7 yaşındaki çocuk kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaza anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İhsaniye İlçesi'ne bağlı Kayıhan Beldesi'nde meydana gelen kazada, Kayıhan İlkokulu öğrencisi İzzet Ak, okul kapısından arkadaşlarıyla birlikte koşarak çıktı. Aniden yola fırlayan çocuğa M.D.'nin kullandığı 03 UU 084 plakalı kamyonet çarptı. Kamyonetin altında aldığı çocuk bir süre sürüklendikten sonra yerde kaldı. Çevredekilerin yardımıyla başka bir araca konulan İzzet Ak, götürüldüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, gözaltına alınan kamyonet sürücüsü ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Kaza anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde 3 çocuğun ara sokaktan koşarak yola çıktığı yer alıyor. Gelen kamyoneti fark etmeyen çocuklardan biri park halindeki minibüsün önünden yola fırlıyor. Ardından kamyonet sağ tarafıyla çocuğa çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle kamyonete başını vuran çocuğun ayaklarının üzerinden aracın sağ arka tekeri geçiyor. Çocuğa çarptığını fark eden sürücü birkaç metre sonra aracı durdurarak iniyor. Sürücünün kucağına aldığı çocuğu başka bir araçla hastaneye götürüldüğü görüntülerde yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

HABER: Onur BAYRAM- KAMERA: AFYONKARAHİSAR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Suat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title