Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Tunceli'de hava destekli operasyon: 5 PKK'lı öldürüldüTunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında bulunan jandarma karakoluna bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlenmesinden sonra, bölgede başlatılan hava harekatında 5 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Tunceli'de hava destekli operasyon: 5 PKK'lı öldürüldü

Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında bulunan jandarma karakoluna bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlenmesinden sonra, bölgede başlatılan hava harekatında 5 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Ovacık ile Hozat ileçeleri arasında bulunan Karaoğlan jandarma karakoluna sabah saatlerinde bir grup PKK'lı birkaç yönden saldırarak karakola sızmaya çalıştı. Askerlerin yoğun ateşi üzerine örgüt mensupları bölgeden kaçarken saat 10.00 sıralarında Hozat ile Dalören bölgesinde tesbit edilen bir grup PKK'lıya yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 4. Komando Jandarma Tugayı bölgeye havadan asker indirdi. Burada gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 PKK'lı öldürüldü.

Öte yandan Tunceli'nin Bali deresi içinde insansız hava araçlarıyla 20 kişilik PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine iki savaş uçağıyla bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Operasyonda kış üslenmesine hazırlanan çok sayıda PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca kırsal kesimde yapılan aramalarda 250 kilo el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtildi.

Haber: TUNCELİ,

====================================================

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Karaman'da otomobil ile işçi servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 00.30 sıralarında Hisar Mahallesi Behçet Kemal Çağlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Ahmet Bahar (60) idaresindeki 70 AN 317 plakalı işçi servisi, Sinan Özşahines (42) idaresindeki 70 AP 097 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışma sonrası hızını alamayan otomobil önce bir evin bahçe duvarına, ardından da elektrik direğine çarparak ters döndü. Kazada otomobil sürücüsü ve araçta bulunan Nazım Çiçek (38) araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarılarak ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nazım Çiçek burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sinan Özşahines'in hayati tehlikesinin devam ettiği, otobüs şoförü Ahmet Bahar'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olay yerinden yapılan incelemelerde otomobilin içerisinde içki şişelerinin olduğu görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------

Araçtan çıkartılan yaralıların ambulanslara alınması

Kaza yeri detay

Otomobilden çıkan içki şişeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN,

================================================

Ormanda bulduğu yaralı karacayı 3 kilometre omzunda taşıyarak kurtardı

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte avlanan Volkan Bal, ormanda yaralı halde bulduğu karacanın kanamasını tampon yapıp durdurdu, ardından 3 kilometre omzunda taşıyarak kurtardı.

Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi, aynı zamanda Ordu Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Volkan Bal, bir grup arkadaşıyla birlikte ilçenin Kabaktepe Mahallesi Kurt Boğazı mevkiinde kuş avına gitti. Bal ve arkadaşları ormanda avlanırken karaca sesi duydu. Avlanmayı bırakarak sesin olduğu ormanlık alana giden Bal, bacağı kanlar içinde olan yaralı bir karaca yavrusuyla karşılaştı. Bal, arkadaşlarının da yardımıyla tampon uygulayıp kanamasını durdurduğu karacayı omzuna alıp yaklaşık 3 kilometre taşıdı. Ormanın içinden karacayı güçlükle çıkarmayı başaran Bal, ardından yardım istedikleri Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Veterinere götürülen karaca tedavi altına alındı.

Gerçek avcıların doğada nesli tehlikede ve avlanması yasak olan karaca gibi hayvanları her zaman koruduğunu belirten Volkan Bal, "Ormanda bulduğumuz karaca muhtemel yüksek telden atlamış ve bacaklarında ciddi ağır yara oluşmuştu. Kafa bölgesinde de yaralanmalar vardı. Nasıl yaralandığını bilmiyoruz fakat kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedik, bize araç gönderdiler. Aracın ulaşamadığı yerde ise omzumda taşıyarak götürdüm. Ekiplere tedavi yapılması için teslim ettik" dedi.

-Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Volkan Yurt'un karacayı omuzda taşırken cep telefonuyla çekilmiş görüntüsü

Haber: Nedim KOVAN / Ordu-Perşembe,

===========================================================

Sivas'ta asayiş ve trafik uygulamaları artırıldı

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, güvenlikle ilgili düzenlemelerin yer aldığı 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) ardından kentteki asayiş ve trafik uygulamalarını artırdı.

Geçtiğimiz 29 Ekim'de yayımlanan güvenlikle ilgili düzenlemelerin yer aldığı 676 sayılı KHK sonrası Sivas'taki güvenlik önlemleri artırıldı. Bomba yüklü araçların yakalanması ve terör olaylarının önlenmesi amacıyla Karayolları Trafik Kanunu'nun 23'üncü maddesinde yapılan değişiklikler sonrası Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri genel asayiş ve trafik uygulaması yaptı. Yaklaşık 30 polisin katılımıyla Dört İşletme Kavşağı'nda gerçekleştirilen uygulamada, durdurulan araçlarda arama yapılarak plakaları denetlendi. Sürücülerin ise ehliyet ve ruhsatları kontrol edildi. Araçlarına trafik yönetmeliğinde belirtilen nitelik ve ölçülere aykırı plaka takan sürücülere plakaları söktürülerek, 412 lira idari para cezası uygulandı. Uygulamada kimlik kontrolleri de yapılırken, ehliyeti olmadan motosiklet kullanan bazı sürücülerin motosikletine el konuldu. Uygulama hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, "Yaptığımız uygulama şok uygulama, ne zaman, nerede yapacağımıza önceden karar vermeden aniden yapıyoruz. Özellikle motosikletler, sahte plakalar, ayrıca abartı egzoz bunları kontrol ediyoruz. Özellikle araçların belgeleri, sürücülerin ehliyetlerinin olup olmadığı, evraklarında bir eksiklik olup olmadığı, plakalar ve sürücülerin alkollü olup olmadıklarını denetliyoruz. Şok uygulamalarımız bundan sonrada devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Uygulamadan görüntüler

-Bazı araç plakalarının söktürülmesi

-Trafik müdürünün açıklaması

-Sürücü röportajı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN / SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bal Ovacık Hozat PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title