Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Bitlis'te (3)BAKIN KILIÇ SELÇUKLU MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİGençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bitlis'teki programının ardından Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığını gezerek yapılan restorasyonlarla ilgili bilgi aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Bitlis'te (3)

BAKIN KILIÇ SELÇUKLU MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bitlis'teki programının ardından Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığını gezerek yapılan restorasyonlarla ilgili bilgi aldı. Bakan Kılıç'a Selçuklu Mezarlığı gezisinde Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'da eşlik ederek ilçenin tarihi hakkında bilgi verdi.

Bu arada, klip çekimi için Ahlat'a gelen ve Bakan Kılıç'ı tarihi mezarlıkta karşılayan Bayırbucak Türkmeni Ses Sanatçısı Adil Şan, tarihi yöresel kıyafetiyle de dikkat çekti. Şan'ın Bakan Kılıç'la arasnda geçen diyalog ise espiri konusu oldu. Ses Sanatçısı Şan, Bakan Kılıç'a "Bir süre önce Ahlat'a Ahıska Türklerini getirdiniz Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Bayırbucak Türkmenlerinde de 150-200 aile buraya getiresiniz. Öz yurdumuzda otağlarımız olsun. Hepimiz 10-15 tane uşak yapıyoruz, buranın nüfusunu kısa zamanda ikiye katlarız ve ilçeyi şenlendiririz." dedi. Bakan Kılıç, Selçuklu mezarlığını ziyaretini ardından ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis),

================================

16 yaşındaki çocuk Kızılırmak'ta boğularak öldü

SİVAS'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Efekan Seçil, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde oturan Efekan Seçil, her ikisi de 14 yaşında olan arkadaşları Enes Polat ve Ebubekir Koç ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti.

Bir süre balık tutan üç çocuk iddiaya göre daha sonra yüzmek için suya girdi. Suya giren Efekan Seçil akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine Seçil'in arkadaşları durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Daha sonra olay yerine Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi.

"ANNEN KURBAN OLSUN ÇIK GEL YAVRUM"

AFAD dalgıç ekiplerinin aramaları sırasında Efekan'ın annesi Sevda Seçil olay yerine geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Seçil, ırmak kenarına inerek göz yaşları içinde oğlunu aradı. Anne Seçil'i polis ve sağlık ekipleri teselli etti. Hafik'te bir şirkette aşçı olarak çalışan Efekan'ın babası Erkan Seçil ise olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Anne Seçil, 'Efekanım yavrum. Benim yavrum karıncayı incitmezdi. Çık gel yavrum. Annen kurban olsun ne olursun çık gel. Ben seni askere gönderecektim yavrum' diyerek feryad etti. AFAD ekiplerinin yaklaşık 3 saat suda süren aramalarının ardından Efekan'ın cesedi kaybolduğu yerden 100 metre ilerde suyun içinde bulundu. Dalgıçlar tarafından kıyıya getirilen Efekan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Erkan, ceset tobası içindeki oğlununa sarılarak gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-AFAD ekiplerini arama çalışması

-Annesinin ırmak kenarından oğlunu araması

-Annesinin feryadından görüntü

-Sinir krizi geçiren babadan görüntü

-Cenazenin sudan çıkarılışı

-Cenazenin araca konulması

-Ölen çocuğun fotoğrafı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==================================

Mersin'de CHP'lilerden 'adalet' yürüyüşü

MERSİN'de CHP İl örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne destek verdi.

İl teşkilatı önünde toplanan partililere hitap eden İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Milletvekili Enis Berberoğu'nun tutuklanmasını kınadı. Hukuksuzluğa alıştırılamayacaklarını belirten Özyiğit, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara Güven Park'ta başlattığı Adalet Yürüyüş'ü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında gelen desteklerle büyüyor. Türkiye'nin her alanındayız. Çünkü bu yürüyüşün ideolojisi, mezhebi ve dünya görüşü, sağı ve solu yoktur. Herkes için, adalet için yürüyoruz. Bugün insanlar adalet için yürüyorlarsa, gün gelecek o adalet sizlere de lazım olacak" dedi.

'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Susma, sustukça, sıra sana gelecek', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', Adalet için yürüyoruz' şeklinde sloganlar atan partililer daha sonra yürüyüşe geçti. 111 Sokak, Silifke Caddesi'nde geçen CHP'liler Özgür Çocuk Parkı'nda KHK ile ihraç edildikten sonra iki ayı aşkın süren Ankara'daki açlık grevinin ardından tutuklanan eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan destek eylemine katıldı.

Burada da Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Canan Solak, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit birer kısa konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

CHP İl binası önünde toplananlar

Kalabalıktan genel ve detay

İl Başkanı Abdullah Özyiğit konuşurken

Kalabalık pankart eşliğinde yürüyüp slogan atarken

Genel ve detay

(BOYUT: 239,02 mb) (SÜRE: 3 DK)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

==================================

Paraşütçüler, jandarma için süzüldü

ADIYAMAN'da, Türk Jandarma Teşkilatının 178'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi.

Tut Kaymakamlığı Hava Sporları Kulübü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Ali Dağı mesire alanında düzenlenen paraşüt uçuşuna; Vali Abdullah Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar'ın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Jandarma Teşkilatı'nın yıldönümünü hep birlikte kutladıklarını belirten Vali Abdullah Erin, "Jandarma teşkilatımız sürekli ve her zaman şanlı ve onurlu bir geçmişe ve tarihe sahip milletinin yanında, milletinin bağımsızlığını ve istiklalin yanında yer almayı başara bilmiş köklü bir geçmişse sahip büyük bir birikime sahip olan bir kuruluşumuz. Bu köklü bilişimini modern teknolojiler ile domaltan halkın ve hakkın hizmet eden olan bir kuruluşumuz bugün de 178 yıl dönümlerinden dolayı paraşüt uçuşu gerçekleştiriyorlar. Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Jandarmamızın bu güzel günü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından paraşütçüler, havada süzüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Ali Dağ

Paraşütçüler

Adıyaman Valisi Abdullah Erin'inin açıklaması

Paraşüt ile havalanmaları

Yarbay Ercan Atasoy'a ve oğlu Mehmet Atasoy arasında geçen diyalog

Havada süzülmeleri

Tekrar inmeleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

======================================

TEM'de yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

ANKARA'da bir yakınlarına iftara giden 4 kişinin içinde bulunduğu otomobil, Düzce'de TEM yolunda kontrolden çıkıp yol kenarında ormanlık alanda ağaca çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında TEM yolunun Düzce Gümüşova Sapağı mevkisinde meydana geldi. Ankara'ya giden 58 yaşındaki Bilgin Özbek yönetimindeki 45 Z 9160 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp ormanlık alana uçtu. Bir ağaca çarparak duran otomobilde bulanan 50 yaşındaki Şengül Özbek ve 48 yaşındaki Ayfer Altuntepe hayatlarını kaybetti.

Araç içinde sıkışarak yaralanan sürücü ve 26 yaşındaki İrem Koca, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. Ağır yaralanan sürücü ile Koca, ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen 2 kişinin cesetleri de aynı hastanenin morguna götürüldü.

Araçta bulunanların Ankara'da bir yakınlarının yanına iftara gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

----------------------------

-Ormanlık alana uçan otomobil

-Yaralıların araçtan çıkarılması

-Ambulansa götürülmeleri

-Cesetlerin çıkarılması

-Yol

-Ekipler

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==========================================

Otomobil Filyos Çayı'na uçtu

KARABÜK'te, kontrolden çıkarak 10 metre yükseklikten Filyos Çayı'na uçan otomobildeki 3 kişi, kazadan yara almadan kurtuldu.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Karabük-Zonguldak karayolu Fatih Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Karabük yönüne giden Keramettin Kirenli yönetimindeki 78 AJ 001 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak ağaca çarptıktan sonra yaklaşık 10 metre yükseklikten Filyos Çayı'na uçtu. Motor kısmı suya gömülen otomobilden kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran sürücü Kirenli ve yanında bulunan 2 kişi, kazayı yaralanmadan atlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

-Çaya uçan otomobil

-Yoldan görüntü

-Görgü tanığı röp.

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=========================================

Eskişehir'de polisin kumar baskını

ESKİŞEHİR'de polisin 2'si dernek binası olan 3 yere düzenlediği baskında tombala oynarken yakalanan 185 kişiye 227'şer lira idari para cezası verildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Önleyici Hizmetler Şubesi ekipleri, İstiklal ve Hoşnudiye mahallelerinde tombala oynatıldığı ihbarı yapılan 2'si dernek binası olan 3 yere baskın düzenledi. Kapılar koçbaşı ile kırılıp içeriye girilen yerlerde tombala oynadıkları belirlenen 185 kişiye kumar oynamak suçundan 227'şer lira idari para cezası verildi, dernek yöneticisi 4 kişi hakkında da kumar oynamak için yer temin etmekten adli işlem başlatıldı.

Ekipler, yaptıkları aramada 3 adet tabanca, 4 adet tombala makinası, 4 adet fan, 9 adet televizyon, 2 adet bilgisayar ekranı, 1 adet kayıt cihazı, 1 adet kamera dağıtıcı, 11 adet kamera, çok sayıda tombala kartı ve pulu ele geçirdi.

Görüntü dökümü:

------------------------

Polis kamerasından;

-Bir binanın kapısı polisler tarafından koçbaşı ile kırılırken,

-İçeride bulunanların görüntüsü,

-Tombala kartlarının ve kameraların görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

=========================================

Kanserden ölen belediye başkanı toprağa verildi

KASTAMONU'da akciğer kanseri tedavisi görürken yaşamını yitiren Abana İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Rıdvan Oyar, toprağa verildi.

Yaklaşık 7 aydır akciğer kanseri tedavisi gören 49 yaşındaki Rıdvan Oyar, dün İstanbul'da özel hastanede hayatını kaybetti. Oyar için bugün Abana Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Ak Parti Kastamonu Milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek  de katıldı. Törende Rıdvan Oyar'ın eşi ayakta zor durabildi. Milletvekili Murat Demir, konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ardından ikindi namazından sonra cenaze namazı kılındı. Rıdvan Oyar'ın cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Milletvekili Murat Demir konuşurken ağlaması

-Tabutun alana getirilmesi

-Ağayanlar

-Cenaze namazı

-Cenazenin omuzlarda taşınması

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/ABANA(Kastamonu),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Selçuklu Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title