Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Kaynak: Şehit Mehmet Şahin 14 askerin hayatını kurtardıBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda Rus jetinin kazaen vurduğu binada 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan tankçı uzman çavuş Mehmet Şahin'in büyük bir kahramanlık örneği göstererek 14 askerin...

Kaynak: Şehit Mehmet Şahin 14 askerin hayatını kurtardı

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda Rus jetinin kazaen vurduğu binada 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan tankçı uzman çavuş Mehmet Şahin'in büyük bir kahramanlık örneği göstererek 14 askerin hayatını kurtardığını söyledi.

Veysi Kaynak, Ak Parti Milletvekili Mahir Ünal ile birlikte memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde düzenlenen 'Yeni Anayasa ve Referandum Süreci Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çanakkale Destanı'nın 102'nci yıldönümü olduğunu hatırlatan Kaynak, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Kaynak, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan askerleri Kilis'te ziyareti sırasında geçen 9 Şubat'ta Rusya'ya ait savaş uçağının kazaen bombaladığı binada şehit olan 3 askerden Elbistanlı uzman çavuş Mehmet Şahin'in, arkadaşlarının hayatını kurtardığı hikayeyi anlattı.

DEAŞ militanlarının 19 Aralık'ta kullandığı tanka yönelik 1 askerin şehit olduğu, 14 askerin de yaralandığı saldırıda Mehmet Şahin'in 14 arkadaşının hayatını kurtardığını kaydeden Kaynak, şöyle dedi:

"Üsteğmene, sayın Başbakanımız 'Nasıl oldu hadise?' dedi. 'Çok ağır bir sis vardı, görüş mesafesi kapalıydı. İnsansız hava araçlarıyla görüntü alamıyorduk, 25 metre mesafeyi göremiyorduk. Maalesef DEAŞ teröristleri tuzak kurmuşlar. Bir şehidimiz oldu, Kahramanmaraş Elbistanlı. Sayın Başbakan'ım benim gözümün önünde hadise cereyan etti, Elbistanlı şehidimiz eğer şahadeti göze almasaydı, bugün 14'ümüzün şehit cenaze töreninde olacaktınız' dedi. Elbistanlı Mehmet Şahin kardeşimiz. Şimdi 'Çanakkale ile bunun ne alakası var' derseniz, Çanakkale'de o top mermisinin tek başına sırtlayan Seyit Çavuş neyse, Çanakkale'den 102 sene sonra bu defa vatanının bekası için, bayrağının kıyamete kadar bu coğrafyada dalgalanması için kendisini tek başına feda eden bir şehit Elbistanlı Mehmet Şahin kardeşim."

'BU SİSTEMLE DEVLETİMİZİN BEKASINI SAĞLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Konuşmasının devamında mevcut yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini ve bu nedenle hazırlanan anayasa değişikliği paketinin halkın oyuna sunulacağını ifade eden Kaynak, "Diyoruz ki; bu sistem var olduğu müddetçe bizim bu zor coğrafyada devletimizin bekasını sağlamamız mümkün değil. Çanakkale'de şehit kanlarıyla Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadele, şimdi Fırat Kalkanı'nda şehit vererek ayakta tuttuğumuz bu vatan topraklarını asla risk ve tehdit altında bırakamayız. Çok basit bir sistem getiriyoruz; halk, kendini yönetecek başkanı seçsin ve halk yasaları yapacak meclisi seçsin" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak daha sonra ilçedeki Ak Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaynak'ın konuşması

Kaynak'ın karşılanması

Kaynak ve Ünal'ın salona girişi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ELBİSTAN (Kahramanmaraş), -

===========================================

Kayseri Bakan Özhaseki 'Şehircilik konusu içimizi yakıyor'

Kayseri Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısına konuk olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, sanayici ve iş adamlarına seslendi. Özhaseki, şöyle dedi:

ŞEHİRCİLİK KONUSU İÇİMİZİ YAKIYOR

"Ülkemizde birçok kadim şehirlerimiz var. 10 bin yıllık yaşayan şehirlerimiz var. Son yıllarda yaşadığımız zorluklar bizi zor duruma bıraktı. Şehirler bizim aynamız olması lazım, şimdi ise kimliksiz binalara sahibiz. Şehircilik konusun bu yüzden içimizi yakıyor. İstanbul tarafındaki deprem tehlikeyi bertaraf etmek lazım. Meclis kapanmadan yasalara gireceğiz. 15 yılda 7.5 milyon binayı dönüştürebilirsek depreme karşı daha iyi önlem almış olabileceğiz. Coğrafya insanın kaderidir. Etrafımız ateş çemberi idi. Bu zorluk bizim inanış ve tarihsel geçmişimizden kaynaklanıyor. Türkiye'nin 40 yıldır enerjisini alan PKK örgütü ile bütün hükümetler mücadele etti. Birileri şu tarihlerde bu kadar, bu tarihte bu kadar şehit geliyor dediler. Bu, doğru bir tespit değil. Haziran seçimleri gelirken, PKK'ya dışarıdan siyasi uzantınız bağımsız olarak girecek şeklinde akıl verildi. Boyalı basın, Cumhuriyet gazetesi PKK'lıların lehine haber yaptılar. Bunlar ot ezmez diye gösterdiler. Dinsiz imansızlar aslan gibi çocuklara kıydılar. Sözde demokratlar belediyelere el konulmasına tepki gösterdiler. 2 bin 350 sandıktan HDP' ye silme oy çıktı. PKK döve döve belediye başkanlıklarını kazandırdı. Belediye araçlarını PKK'nın emrine verdi. Belediyeler yaptıkları ihaleler ile PKK'ya para vermişler. İller bankasından aldıkları parayı, dağa gönderdiler. Ne yapalım demokrasicilik mi oynayalım. Barış günlerinde 1 milyon insanı toplayan insanlar, bir tek çıt bile çıkarmadılar. Çünkü insanlar gönüllü değildi. Vatandaşların bölgede bizden istediği askerin polisin gitmemesi oldu."

"ÖLÇÜ ŞAŞARSA, SAPIK AMELLER CEREYAN EDER"

FETÖ/PDY terör çetesini de eleştiren Bakan Özhaseki konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler hizmet eriyiz diye bize geldiler. Fakirlerin zeki çocuklarını seçtiler. Hocamız emretti yaptık diyorlar. Eğer ölçü şaşarsa sapık ameller cereyan eder. Sızıntı, Zaman gibi yayın organları ile insanları kandırdılar. Hoca denen terörist zihniyetin sonunu getirmeye çalışıyoruz. Bir tek için masuma haksızlık yapıldı ise vebali bizdedir"

Referandum süreci ile ilgili olarak sanayicilere CHP'nin tutumunu anlatan Bakan Özhaseki, " CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Trabzon'da yaptığı açıklama da sapıttı. Ancak oda bir iki gün sonra normalleşti. Evet ve Hayır verenin kendine göre bir cevabı vardır. İyi niyetle oy verecektir" diye sözlerini tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bakan Mehmet Özhaseki'nin KAYSO'da konuşması

İş adamlarından genel görüntü

Detay

Haber: Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, DHA)

===========================================

Bakan Özlü: Kredi Garanti Fonu devreye giriyor (3)

ÇORLU'DA TEKNOPARK TEMELİ ATTI

Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ"ın Çorlu İlçesi'nde Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bahçesine yapılacak olan Teknopark binasının temel atma törenine katıldı. Özlü, "Türkiye'de Teknopark sayısı ikiydi. Bugün Türkiye'de 64 teknopark var. Yani 2002'de iki tane bugün 64 teknopark var. Nerden nereye .Yine bugün teknoparklarda çalışan nitelikle personel sayısı yaklaşık olarak 41 bindir. Bu ciddi bir rakam iyi bir rakam. Şimdi Çorlu burası sanayi kenti . Bu teknoparklar ve Arge merkezleri, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri bunlar bizim bakanlımızın soruluk alanına giren işler. Şimdi teknoparklar ve Arge merkezleri niye önemli. Biz sanayimizi teknoloji ile desteklemezsek, sanayimize teknoloji enjekte etmezsek bizim ürettiğimiz ürünlerin katma değeri düşük olur. Biz çok herkesin yapabildiği düşük katma değerli ürünler yapmış oluruz. Bunların da kar marjı düşüktür. Dolayısıyla daha yüksek katma değerler için, daha fazla kazanmak için, sanayimize teknoloji enjekte etmek zorundayız. Bunu nasıl yapacağız. Bunu ya Arge merkezi kurarak veya teknoparklarda bunu yapacağız. Bugünkü bu temele atma töreni gerçekten çok önemli, bölge bakımından çok önemli, yapı bakımından önemli. Kısa zamanda bu inşaatımız tamamlanır ve çok sayıda firmamız bu bölgede yer alır ve teknoloji üreten bir Türkiye'ye doğru daha hızı adımlar ile ilerlemiş oluruz" dedi.

"BİZİM PETROL KUYULARIMIZ YOK"

Bakan Özlü, Türkiye'nin geleceğinin olmadığını belirterek, "Türkiye'nin geleceği yok bunu söyleyebiliriz. Çünkü bakın bizim petrol kuyularımız yok. Bizim, doğalgaz yataklarımız yok. Aldığımız belli, sattığımız belli, ihracat ve ithalimiz belli. Arada 60 milyar dolar bir açık var. Bu açığı nasıl kapatacağız? Nereden kapatacağız? Bunu akıl satarak kapatacağız. Teknolojik değeri olan ürünler üreterek kapatacağız. Dış ticaret açığı ne kadar? İhracatımız var, ne kadar ithalatımız var? Geçen seneki rakam 143 milyar dolar ihracat, 200'e yakın da ithalat var. Yani 60 milyar dolar açık var. Şimdi aslında esas açık teknoloji açığı.Türkiye'nin dış ticaret açığından ziyade, Türkiye'nin cari açığından ziyade, Türkiye'nin gerçek açığı teknoloji açığıdır. Biz ne zaman teknoloji açığını kapatırsak emin olun otomatik olarak Türkiye'nin cari açığı da kapanır, ticaret açığı da kapanır. Teknoloji üretmenin unsurlarında birisi olacak olan bu teknoparkın hayırlı bir iş olduğunu buna vesile olanları tebrik ediyorum. Burası kısa sürede bitip faaliyete geçer bizim daha yüksek katma değerli daha teknoloji ağırlığı olan işler yaparlar" dedi.

Daha sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Bakan Faruk Özlü'ye plaket takdim etti, ardından teknoparkın temeli atıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Özlü'nün gelişi

-Özlü'nün konuşması

-Temel atma

-Bakanın gidişi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

===========================================

CHP'li Gürsel Tekin Marmaris'te vatandaşlarla buluştu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bir televizyon programına konuşmacı olarak katılacak olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, parti binasında basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Tekin, "Freni patlamış kamyon gibiler, nereye vuracaklar bilemiyorum. Bunlar için hep beraber önümüzdeki günlerde Allah akıl fikir versin duasına çıkacağız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ulusal bir televizyon kanalının hazırladığı canlı tartışma programına katılmak için Marmaris'e geldi. Tekin ve beraberindeki heyet partisinin hizmet binasında referandum çalışmaları hakkında bilgi vermek için vatandaşlarla buluştu. Gündemde yaşanan olayları değerlendiren ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, "Çanakkale Zaferi yıldönümü töreninin bir kısmını izlemek istedim ve izlerken utandım. 80 milyon yurttaşımızın gurur duyduğu ve övündüğü Çanakkale Zaferi siyasi şova dönüştürülmesini şiddetle kınıyorum. Zaten kampanyanızı her türlü imkanlar ve desteklerle yapıyorsunuz. Hiç olmazsa ortak değerlerimizde kendi kirli siyasi ellerinizi kullanmayın. Bu yaptıklarınızda şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorsunuz" dedi.

"FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ NEREYE VURACAKLAR BİLEMİYORUM"

Bunlar freni patlamış kamyon gibi nereye vuracaklar bilmiyorum diyen Tekin, "Allah Türkiye Cumhuriyeti'ni korusun. Bunlara akıl fikir versin duasına çıkacağız. Bazen bunların gittikleri kampanyaları şaşkınla izliyoruz. Bazen Başbakan ve bakanları söylemlerini dinlerken endişeye kapılıyoruz. Bir Bakan diyor ki: 'Kurtuluş Savaşı içindeyiz' Yahu hayırdır hangi savaşın içindeyiz. Cumhuriyetin tüm değerlerini kullanarak iktidar olacaksınız sonra düşman gibi Kurtuluş Savaşı diyeceksiniz. Bu Cumhuriyet olmasaydı siz o makamlarda oturabilir miydiniz? Sefalet, ekonomik sorunlar, terör ve dış politika sorunlar var gelin bunları beraber çözelim dedik, maalesef yok. Ansızın bir FETÖ darbesi oldu sonra Türkiye'de özlem duyduğumuz siyasette barış havası esti. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır dört siyasi parti birleşti ve ansızın bir gece yarısı önümüze nereden geldiği, kimin yaptığı belli olmayan 18 maddelik yeni anayasa gündeme bomba gibi düştü. Acele etmeyin bu maddeleri bir konuşalım dedik, iyisi ve kötüsü nedir müzakere edelim dedik ve cevap hayır oldu. Tutturdular çok acil, önemli hemen çıkartılmalı diyerek TBMM'de sabahlara kadar çalıştırdılar. Konuşmaya bile müsaade etmeden kavga ve gürültüyle saraya yasayı gönderiler. Çok acil dedikleri yasayı 21 gün sarayda beklettiler." diye konuştu.

"2010 REFERNADUMU YALANLARI BUGÜNDE DEVAM EDİYOR"

2010 yılında yapılan referandumla ilgili çalışmaların aynı argümanlarını ve bağırmalarını, hakaretlerini bugünde yapıyorlar diyen Tekin, "Bu ne telaş millet karar versin dedik ona bile tahammül edemediler. 2010 yılında yapılan referandumla ilgili çalışmaların aynı argümanlarını ve bağırmalarını, hakaretlerini bugünde yapıyorlar. 2010 yılında halka bağıranlar aynı şeyleri tekrar etmesine atalarımız çok güzel cevap vermiş. İki defa aynı suyla yıkanmaz. 2010 yılında attığınız iftiralarla bugün milletin başına darbe belasını getirdiniz. Başbakan ilk defa göreve geldiğinde mülayim, düşmanları azaltıp ortak çıkarlarla hareket edilecek diye düşünmüştük. Şu an bunları dinlerken belli ki kim halkına daha fazla bağıracak onun yarışına girmişler. Rahmetli Erbakan'ın dediği gibi "At yarışı spikerleri gibi bağırıyorlar". Başbakan ve bakanlar bağırmadan nezaket kuralları çerçevesinde referanduma çıkın. Adam gibi çıkın 18 madde burada. 16 madde bizim kendi sorunlarımızı çözmek için iki maddeyi de siz halkımızın derdi için yaptık. 18 madde içinde 80 milyonu hitap eden, derman olacak bir madde var mı yok mu? Yok! 68 kuşak Ak Partili hukukçularla görüştüm.2010 yılında bizimde gözümüzü kapatacak maddeler koydunuz ve herkesin hoşuna gitti. Bu maddelerde hiçbir şey koymamışınız. Bana şunu söylediler. Valla hiç kimse korkusunda konuşamadı ve müzakere edemedi. Bu yeni anayasa paketinin nereden geldiği AK parti içinde bile ciddi tartışma konusu" dedi.

Tekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından daha sonra Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, parti yönetim kurulu üyeleri ve delegelerle basına kapalı toplantı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Gürsel Tekin'in konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===========================================

Çatak - Van karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı

VAN'ın Çatak İlçesi'nde kar yağışı etkili olurken, çığ düşmesi nedeniyle Çatak- Van karayolu ulaşıma kapandı.

Olay akşam saatlerine doğru Van- Çatak Karayolunun 10. kilometresinde bulunan Elmacı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Dağdan kopan çığ, yaklaşık 500 metrelik bir alanda yolu tamamen ulaşıma kapattı. Çığ düşmesinin hemen ardından Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye ekipleri hemen olay yerine sevk edildi ve yolun açılması için çalışma başlatıldı.

Çatak Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hacı Asim Akgül, Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur da olay yerine gelerek çalışmalar takip etti. Belediye Başkan Vekili Akgül, Van Büyükşehir ve Çatak Belediyesi ekiplerin tarafından yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Akgül, çığın geniş bir alanda etkili olduğunu, bu nedenle de çalışmaların uzun sürebileceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Çığın gelme anı

-Bekleyen araçlar

-İş makinalarının çalışmaları

-Çığ bölgesini yürüyerek geçmeye çalışanlar

-Çevreden detaylar

-Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün açıklama yapması

Haber: Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), -

=========================================

Bakan Zeybekçi Aydın'dan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi (2)

BİSİKLET DAĞITTI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Germencik'te katıldığı açılış sonrasında Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 74 bisikletin dağıtım törenine katıldı. Bakan Zeybekçi, "Sağlıklı bir nesil olması gerekiyor. Obezite ile mücadele veren Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde bu şekilde binlerce bisiklet dağıtıyor. Bugün de burada şehit ve gazi çocuklarına Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletleri evlatlarımıza dağıtacağız. Güle güle kullansınlar. Sakın ha eskiyecek veya çizilecek diye tasalanmayın. Eskirse ben Ekonomi Bakanı Zeybekçi olarak size yenisini vereceğime söz veriyorum" diye konuştu.

"RİZELİLER GİBİ UYANIK OLUN"

Konuşmasında Aydınlılara "Rizeliler gibi uyanık olun" çağrısında da bulunan Zeybekçi, "Bu bir yarıştır. Aydın'ın başını dik edin. Aydını şöyle bir coşturun. Türkiye ortalamasının üzerine çıkarın inşallah. Rizeli'ye bakın ne kadar uyanık. Ne demek istediğimi anladınız. Mesut Yılmaz Başbakan, Anavatan 3-0. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan AK Parti 3-0 şimdi tam zamanı sizin için" dedi.

SPOR SALONU SÖZÜ VERDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Söke-Germencik arasında bulunan Sazlı Mahallesi'ni de ziyaret etti. Mahalle yollarının çok kötü durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar hizmet istediklerini belirtti. Mahalledeki gençler de spor salonu bulamadıklarını anlatarak, spor tesisi yapılmasını istedi.

Genç sporcuların talebi üzerine Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı telefonla aradı. Kılıç'a, "Sazlı Mahallesi'nde vatandaşların güreş yapabilecekleri salon yok, salon istiyorlar, 300-500 kişilik olabilir" bilgisini ileten Zeybekci, konuşmasının ardından "Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Bey, salonu yapacağını söylüyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bakanın bisiklet dağıtımından görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / (Aydın),

============================================

Tokat'taki cinayet 12 saniyede gerçekleşmiş (3)

TUTUKLANDI

Erbaa'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Yeliz Yaprak'ı tabancayla vurarak öldüren 45 yaşındaki Sebahattin Varol, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Adliyeden çelik yelek giydirilerek çıkartılan Sebahattin Varol, Çamlıbel Cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüphelinin görnütüsü

-Polis eşliğinde götürülüşü

Haber-Kamera: TOKAT,

=================================================

Kuyuya düşen yavru köpeği itfaiye kurtardı

KONYA'nın Kadınhanı ilçesinde 7 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen yavru köpek itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Kökez Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sondaj için açılan 20 santimerte çapında ve yaklaşık 7 metre derinliğindeki boş kuyuya düşen yavru köpeğin sesini duyan vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve görüntüleme yapmak üzere AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler yaptıkları görüntülemede yavru köpeğin kuyu içinde sıkıştığını ve hayatta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine kuyuya uzutılan kurtarma aparatının ucundaki halka köpeğin boynuna geçirildi. Yavru köpek itfaiye eri tarafından yavaşça yukarı çekilerek sıkıştığı kuyudan çıkartıldı. İtfaiye ve AFAD ekipleri yavru köpeği sağ olarak kurtardıkları için büşük sevinç yaşadı. Kurtarma çalışması sonrası ekipler yavru köpeğin karnını doyurmayıda ihmal etmedi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Köpeğin kurtarılması ve kuyudan çıkartılma anı

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=================================================

Kocaseyit mezarı başında anıldı

ÇANAKKALE Savaşı Kahramanı Koca Seyit lakaplı Seyit Çubuk, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci Yıl dönümünde binlerce yurttaş tarafından mezarı başında anıldı. Güneşli havanın da etkisiyle araçları ve otobüsleri dolduran kalabalık, Koca Seyit'i dualarla andı. Kurulan telsiz istasyonu ile Koca Seyit köyünden telsiz amatörleri tarafından çağrı gönderildi. CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, "Bu sene burada buluşan kalabalık Türk Milletinin azizliğini, milli duyguların kabarıklığını gösteriyor. Her zaman ülkemize hizmet eden herkes için, kahramanlarımız için büyük bir duygusal birlik ve beraberlik vardır" dedi.

Koca Seyit lakaplı Seyit Çubuk, memleketi Balıkesir'in Havran İlçesi'nde düzenlenen tören ile mezarı başında anıldı. Çanakkale Deniz Zaferinin 102'nci Yıl Dönümü'nde binlerce kişi Havran'ın Kocaseyit Köyü'ne akın ederken, protokol üyeleri de tören alanında hazır bulundu. Köy mezarlığındaki saygı duruşundan sonra 19'uncu Motorlu Piyade Tugayı Merasim Takımı tarafından saygı atışı yapıldı. 276 kiloluk top mermisini kaldırarak savaşın kaderini değiştiren savaş kahramanı Koca Seyit'in mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Protokol üyeleri Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in mezarına karanfiller bıraktı. Güzel havanın da etkisiyle alana binlerce vatandaş geldi. Halk oyunları gösterileri ve protokol konuşmalarının ardından, alana kurulan telsiz istasyonu ile dünyaya sinyal gönderildi. Telsiz amatörleri tarafından kurulan istasyondan açıklama yapan amatör telsizciler, "Dünyaya Seyit Onbaşı'nın adını duyurmaya çalıştık. Geçen sene yaptığımız çalışmada 130 ülkeden 1982 amatör telsizciye Seyit Onbaşımızın adını duyurduk. Bu yılda tekrar buraya geldik. Çağrı işaretimizi tekrar aldık. TC3SO olarak adımızı aldık. Bu işaretimizi markalaştırmak istiyoruz" dedi.

Çanakkale'de bulunan ve savaş döneminde düşmanın birbiri ile haberleşmesini bozmak için havaya parazit sinyal basan Çanakkale Goncasuyu telsiz istasyonu ile konuşma yapıldı. Havran Kaymakamı Ahmet Türköz, Çanakkale'deki istasyon ile irtibata geçti. Öztürk, "Sizin sinyal gönderdiğiniz telsiz istasyonunun 102 yıl önce yaptığı kahramanlıkları dinledik. Kahraman atalarımızı saygı ile yad ettik. Orada yatan ecdadı da saygı ile anıyoruz, sizleri de saygı ile selamlıyoruz. Koca Seyit'imiz başta olmak üzere telsiz istasyonumuzda 102 yıl önce görevini ifa eden askerlerimizin de ruhları şad olsun. Teşekkür ediyoruz sağ olun" dedi.

"BU BİRLİKTELİK DEVAM EDECEK"

Geçmişimizi çok iyi bilmek ve idrak etmek zorunda olduğumuzu söyleyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, "Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın o gün yaptığı, inançla gidip düşman askerini bitirmesinden dolayı kurtuluş savaşının önü açıldı. Yani gerçekten geçmişimizi çok iyi bilmek ve idrak etmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde öyle yiğitler bu ülke için, ülkemizin bu hale gelebilmesi için, demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz için öyle büyük mücadeleler verdiler ki; onların bu ülkenin her karış toprağında kanının, canının yüreği var. Bizimde o yüreklere karşı sorumluluğumuz var. Bütün vatan evlatlarının Mustafa Kemal Atatürk ve onun bütün silah arkadaşlarının bu vatan için, bu mücadele için, bu Cumhuriyet için ettiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmaması gerekiyor. Bu sene burada buluşan kalabalık Türk Milletinin azizliğini, milli duyguların kabarıklığını gösteriyor. Her zaman ülkemize hizmet eden herkes için kahramanlarımız için büyük bir duygusal birlik ve beraberlik vardır. Burada onu gördük. Seyit Onbaşı'nın memleketinde, Kuvvayi Milliye'nin şehri Balıkesir'de binlerce kişi biriz birlikteyiz. Bu birliktelik devam edecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Kocaseyit'in mezarından görüntü

Köyden çocuklar ile röportaj

Torunu Ayşe'den görüntü

Resmi törenden görüntü

Dua okunmasından görüntü

Halk oyunları gösterilerinden görüntü

Çanakkale ile telsiz konuşmaları

Ahmet Akın Röportaj

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / Havran (BALIKESİR),

===============================================

Muğla'yı temsil edecekler

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, halkoyunları il yarışması düzenlendi. Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı yarışmada, 6- 7 Mayıs arasında Bodrum'da yapılacak olan grup yarışmalarında Muğla'yı temsil edecek ekipler belirlendi.

Türkiye Hakloyunları Federasyonu tarafından Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonunda düzenlenen yarışmayı; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Melih Taşer ve yaklaşık 300 kişi izledi. 4 kategori şeklinde düzenlenen yarışmaya Milas'tan 2, Bodrum'dan ise 3 ekip katıldı. 4 kulüpten 5 ekibin katıldığı yarışma sonunda birinci olanlar, 6- 7 Mayıs arasında Bodrum'da yapılacak olan grup yarışmalarında Muğla'yı temsil edeceği belirtildi.

Yarışmayı izleyenler de zaman zaman oturdukları yerden öğrencilere eşlik ederek oynadı. Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı yarışmada Büyükler Kategorisinde Milas Folklor Araştırma Kulübü, Yıldızlar Kategorisinde Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü, Minikler Kategorisinde Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü ve Gençler Kategorisinde Milas Folklör Araştırma Kulübü öğrencileri birinci oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, "Burada geleneklerimizi yaşatan bu küçük kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Böyle bir görevi üstlendiler ve başarılı bir şekilde yerine getirdiler, hepsini tebrik ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Yarışmaya katılan ekiplerin görüntüleri

Oyunlardan görüntüler

Yarışmayı izleyenlerden görüntüler

Ödül töreninden görüntüler

Taner Uslu'nun görüntüsü vardır

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), DHA)

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Gürsel Tekin Bodrum Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title