Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

BAŞBAKAN YILDIRIM: İKİ TANE Mİ CUMHURBAŞKANI SEÇELİM HATIRIN İÇİN KILIÇDAROĞLU ?Başbakan Binali Yıldırım Artvin Milli İrade Meydanı'nda konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İKİ TANE Mİ CUMHURBAŞKANI SEÇELİM HATIRIN İÇİN KILIÇDAROĞLU ?

Başbakan Binali Yıldırım Artvin Milli İrade Meydanı'nda konuştu. Başbakan Binali Yıldırım referanduma ilişkin,"Hükümet sistemi ile ilgili olarak milletin kafasını karıştırmaya çalışanlar var. Yalan yanlış söyleyenler var. Tek adam rejimi kurulacakmış. Evet tek adam. İki tane mi Cumhurbaşkanı seçelim senin hatırın için Kılıçdaroğlu ? İki tane mi olsun. İki tane mi belediye başkanı seçelim ?" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'de açıklamalarda bulundu.Başbakan Yıldırım konuşmasında, "Türkiye son 60 yılda yüzde 4 büyüdü. Eğer tek başına iktidar olsaydı Ak Parti gibi bu büyüme oranı yüzde 6'nın üzerinde olacaktı. Hatırlayın Ahmet Necdet Sezer ile rahmetli Ecevit birbiri ile anlaşamadılar. Bir Anayasa kitabı fırlattı. Ondan sonra olan millete oldu. Bir gecede 23 banka battı. Faizler yüzde 7 bin 500'e çıktı. 46. 5 milyar dolar para uçtu gitti. 14 sene boyunca Ak Parti iktidarı olarak hem memleketin ihtiyacı olan işleri yaptık. Hemde onlardan devraldığımız borçları ödedik. Tam 638 milyar lira ödedik. Eğer böyle bir borç olmasaydı ne olacaktı ? 315 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılacaktı. İstiyoruz ki bizim çektiğimiz çileleri çocuklarımız çekmesin. Türkiye'de sürekli istikrar güçlü hükümetler için 18 maddelik bu değişikliği getiriyoruz. Bu değişiklik Türkiye'de artık seçimden şeçime tek başına iktidar çıkaracak. Artık çok parçalı iktidara lüzum yok" ifadelerini kullandı.

"BUGÜNLERDE HDP İLE ÇOK MESAİ YAPIYORLAR"

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğluna yönelik şu ifadeleri kullandı: "Hükümet sistemi ile ilgili olarak milletin kafasını karıştırmaya çalışanlar var. Yalan yanlış söyleyenler var.Tek adam rejimi kurulacakmış. Evet tek adam iki tane mi Cumhurbaşkanı seçelim senin hatırın için Kılıçdaroğlu ' İki tane mi olsun. İki tane mi belediye başkanı seçelim ' Bugünlerde HDP ile çok mesai yapıyorlar. Yavaş yavaş eş başkanlık tercihine doğru bir eğilimleri var. Tek adam olacak ama patron millet olacak."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları

Haber: ARTVİN,

===========================================================

KILIÇDAROĞLU: 'GETİRİLMEK İSTENEN SİSTEMİN FRENİ YOKTUR, ÇÜNKÜ HESAP VERENİ YOKTUR' (EK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginin ardından karayolu ile Ankara'ya giderken Çorum'a uğradı. Geçen Cumartesi günü vefat eden 87 yaşındaki Alevi dedesi Şevket Bilal'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, çocukları Hasan ve İbrahim Bilal ve diğer aile yakınlarına başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu'nun geldiğini duyan mahalleli eve akın etti. Çok sayıda mahalleli Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirdi. CHP lideri ziyaretin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konvoyla gelişi

Alevi dedesi Şevket Bilal'in ailesine taziye ziyareti

Detaylar

(SÜRE: 2 DK ) (BOYUT: 69 MB)

Haber- Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

========================================================

BİLAL ERDOĞAN: TAYYİP ERDOĞAN HAPSE GİRDİĞİ ZAMAN AVRUPA'DAN BİR SİYASETÇİ KAPISINI ÇALMADI

TOKAT'ta konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye tutumuna tepki göstererek, "Avrupa demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediği zaman sadece işine geldiği yere kadar bunu savundu. Tayyip Erdoğan hapse girdiği zaman Avrupa'dan bir tane siyasetçi kapısını çaldı mı, hayır. Ama teröristler hapse girdiği zaman Avrupa ülkelerinin büyükelçileri topluca mahkeme salonlarını aşındırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, üyesi olduğu TÜGVA'nın Tokat Şubesinin açılış törenine katılmak üzere kente geldi. Amasya'dan karayolu ile kente gelen Bilal Erdoğan, TÜGVA şubesinin Yeşilırmak Mahallesi'nde bulunan şubesine geçti. Bilal Erdoğan'ı, Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile il protokolü karşıladı. Çok sayıda kişinin katıldığı açılışta konuşan Bilal Erdoğan, TÜGVA'nın öneminden bahsetti.

"OLACAK İŞ DEĞİL"

Türkiye'nin önünde önemli bir referandum sürecinin bulunduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, "Bu referanduma doğru zaman azalırken bu hafta gündemi Avrupa ile ilişkilerimiz işgal etti. Bir yandan ana muhalefetin bu anayasa değişikliği ile ilgili bir takım bilgilerden bir haber olduğunu öğrenmiş olduk. Bir yandan Avrupa'nın PKK, FETÖ, DHKP-C teröristlerini beslerken, onların yaptığı hayır kampanyalarına desteğini gazetelerinin manşetleri ile verirken, evet kampanyasını yapmak için oraya giden bakanlarımıza izin vermemelerini, onları alçakça sınır dışı edişlerini izledik. Şimdi bunları anlamaya çalışıyoruz. Birçok insan şaşkın. Başbakanları bile böyle bir şey dünyada pek görülmüş bir şey değil diyor. Aslında güya kendini böyle methi etmeye çalışıyor. Kimsenin yapamayacağı bir şeyi yaptığını iddia ediyor. Dünyada 1961-1963 yılında birçok ülkenin taraf olduğu konvansiyon imzalanan belli iki müttefik ülkeden birinin diğerinin bakanının, bürokratının sınır dışı etmesi, gözaltına alması olacak iş değil. Bunun bahanesi işte güvenlik endişeleri. Hayır kampanyalarını yapanların güvenlik riski yok ama evet kampanyaları yapanların güvenlik riski var. Ama Avrupa'da maalesef bu ırkçı faşist dalgalar yükselişte. Bunu kendileri de biliyor. Şimdi bu niye yükselişte bunun sebebini araştıralım. Bunun sebebi bizmiyiz. Bunun sebebi Müslümanlar mı? İlla diyorlar ki bunun sebebi teröristler. Yani sen teröristler terör işliyor diye kendi değerlerinin olduğunu iddia ettiğin insan haklarından, demokrasiden, özgürlükten vazmı geçiyorsun Avrupa?" dedi.

"EY AVRUPA İKİ YÜZLÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ"

Avrupa'nın insan haklarını ayaklar altına aldığını söyleyen Bilal Erdoğan, şöyle devam ette:

"İnsan haklarını ayaklar altına aldılar, burunlarının dibinde 250 bin Boşnak katledilirken seyirci kalarak. Irak'ta, Suriye'de 1 milyonu aşkın insan katledilirken seyirci kalarak. 5-6 tane Fransız terör mağduru olduğu zaman hayatını kaybettiği zaman bütün Avrupa bir araya geldi, bizim şehirlerde terör eylemleri olduğu zaman Avrupa'nın sesi çıkmadı. 15 Temmuz'da 240'ı aşkın şehidimiz, iki bini aşkın gazimiz olduğu zaman, meclisimiz bombalandığı zaman Avrupa'dan ses çıkmadı. Çünkü Avrupa demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediği zaman sadece işine geldiği yere kadar bunu savundu. Kendisi için olduğu zaman savundu, Türkiye için olduğu zaman savunmadı. Tayyip Erdoğan hapse girdiği zaman Avrupa'dan bir tane siyasetçi kapısını çaldı mı, hayır. Ama teröristler hapse girdiği zaman Avrupa ülkelerinin büyükelçileri topluca mahkeme salonlarını aşındırdı. Ey Avrupa bu ikiyüzlülüğünü biz görüyoruz ama sen bu ikiyüzlülükle nereye varacaksın."

Bilal Erdoğan ayrıca, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumda evet desteği istedi. Bilal Erdoğan konuşmasının ardından TÜGVA'nın açılışını gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gelişi ve karşılanması

-Açılış programından görüntüler

-Erdoğan'ın konuşması

-TÜGVA'nın açılışı

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,

=======================================================

BAKAN YARDIMCISI ÖZTÜRK, BİNGÖL'DE TERÖRÜN BİTECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bingöl'de terörün biteceği tarihi açıklayarak, "2015'ten beri yapmakta olduğumuz terörle mücadelenin, 2017'nin Ekim'inde, Kasım'ında Allah'ın izni ile dağlarda, üs bölgelerinde, inlerde, mağaralarda barınabilecek adam bırakmayacağız. Kendileri bilirler, bundan başka çözüm yolu yok. Bu bizim nihai sözümüzdür. Bundan sonra söyleyecek bir sözümüz yoktur" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve güvenlik korucuları ile Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde verilen yemekte bir araya geldi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İYİ NEYİTİMİZLE BEKLEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SONUÇLANMADI"

Burada konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, 33 yıldan beri terörle mücadele yoğun bir şekilde mücadele edildiğini belirterek, "Ciddi anlamda yeni bir terör konseptimiz var. Türkiye, maalesef eskiden beri terörle tanışık bir ülke. Özellikle bölücü terör örgütü ile 33 seneden beri yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu mücadele inişli çıkışlı zamanlar yaşadı. Bunlardan biri de çözüm süreci dediğimiz süreçti. Çözüm süreci maalesef bizim iyi niyetimizle sonuçlanmasını beklediğimiz şekilde sonuçlanmadı. Çözüm sürecinin, terör örgütünün millete ve devlete karşı silahlanması olarak karşımıza çıktı. Milletimiz bunu gördü. Devletimizin iyi niyetine karşı bu durum istismar edildi, devletimize tuzak kurma olarak karşımıza çıktı. Cenazelerden mezarlıklara, terörist cenazesi törenlerine kadar, festival adı altında yapılan bütün meydan okumalara hepsine katlandı devletimiz. Ama 22 Temmuz sabahı, Ceylanpınar'da 2 tane polisimizin yataklarında uyurken şehit edilmesi bardağı taşıran damla oldu. Terör örgütü ile dipten mücadele etmenin gerekli olduğuna kanaat getirdik. Bunların hepsi gözlerimizin önünde oldu, masal değil" dedi.

"EKİM'DE, KASIM'DA MAĞARALARDA BRINACAK ADAM BIRAKMAYACAĞIZ"

Bu mücadelelerimizi 2015'te yürüttük, terör iklimini ters düz ettik. 2016'da bu mücadeleyi Temmuz'a kadar yoğun bir şekilde yürüttük ve yürütmeye devam ederken bir başka olayla karşı karşıya kaldık. Seçilmiş hükümetimiz, devletimiz, Cumhurbaşkanımız ve bütün devlet organları, FETÖ denilen oluşumla hain darbe girişimini hepimiz, hep birlikte yaşadık. FETÖ, DEAŞ, bölücü terör örgütü, ülkemizin birliğine, dirliğine karşı mücadelesine devam ediyorlar. Fakat 2015'e göre biz terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden en alt sıralara indirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl yapacağımız iki önemli hadise var. Bunlardan biri 16 Nisan referandumu ve diğeri de 2017 yılında terör örgütünü tarihten, milletin dağından, çayırından, merasından, şehirlerinden silip süpürmek için yapacağımız operasyonlara halkımızın iradi olarak vereceği destektir, bizim için önemli olan. Bunu yapmak için bütün donanımımız hazır. Personel, donanım, cihaz, her şeyle tamamız, hazırız. Bingöl halkımızın desteğini de yanımızda görmek istiyoruz. Bingöl halkı kilit zamanlarda, duruşunu farklı olarak göstermesini bilmiş bir halktır. Bu iki husuta 2017 bizim için çok önemli. 2015'ten beri yapmakta olduğumuz terörle mücadelenin, 2017'nin Ekim'inde, Kasım'ında Allah'ın izni ile dağlarda, üs bölgelerinde, inlerde, mağaralarda barınabilecek adam bırakmayacağız. Kendileri bilirler, bundan başka çözüm yolu yok. Bu bizim nihai sözümüzdür. Bundan sonra söyleyecek bir sözümüz yoktur. Bu noktada sizin desteğinize ihtiyacımız var.

Program, soru ve cevapların ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde verilen yemekten detaylar

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'ün konuşması

-Kalkınma Bakan yardımcısı Yusuf Coşkun'n konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

========================================================

Bakan Kılıç: Avrupa için büyük tehlike çanları çalıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yalova'da yaptığı konuşmada, "Avrupa bir an önce içine girmiş olduğu bu ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi sarmalından çıkması gerekiyor. Büyük tehlike çanları çalıyor Avrupa için. Kendilerine bir bakmaları gerekiyorö dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir dizi etkinliğe katılmak için Yalova'ya geldi. Valilik bahçesinde tören ile karşılanan Kılıç'a, kadın güreşçiler tarafından çiçek verildi. Görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2024) aday olan Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, "Birincisi Euro 2024 bir spor organizasyonu. Bunu böyle görmek lazım. Avrupa'nın genelinde yükselen bir ırkçılık dalgası var. Yabancı düşmanlığı ciddi anlamda yükselmiş durumda. İslamofobi çok ciddi anlamda yükselmiş durumda. İslamofobi Avrupa'yı ciddi manada tehdit eder tehdit eder durumda. Ben Almanya'daydım yeni geldim ve orada bunu maalesef müşahade ettim. Avrupa'nın kendi değerlerine ve kendi kazanımlarına sahip çıkması lazım. Çünkü gittikleri yol değilö dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'daki yaşadığı olayla ilgili de konuşan Bakan Kılıç, "Ortaya koydukları bu davranış uluslararası hiçbir anlaşmanın içerisinde yok. Bu bildiğiniz bütün uluslararası anlaşmalar. BM, İnsan Hakları Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Viyana Sözleşmesi'ne, hepsine aykırı. Hepsini kenara koy, insani açıdan kabul edilebilir bir şey değil. Diplomatik açıdan izah edilemez bir durumö diye konuştu.

"Avrupa bir an önce içine girmiş olduğu bu ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi sarmanından çıkması gerekiyorö diyen Bakan Kılıç, "Büyük tehlike çanları çalıyor Avrupa için. Yıllar yılı ne dediler, 'biz ırkçılığa karşıyız. İnsan hakları ve hukukunun uygulanması için buradayız. Avrupa Birliği değerleri bunlardır.' Hani nerede? Ne oldu'ö diye konuştu.

Hollanda'da yaşananlara değinen Bakan Kılıç, "Rotterdam'da o gece ne oldu da 2 saat içinde bir belediye başkanı ki göçmen kökenli bir belediye başkanı, olağanüstü hal ilan etti. Böyle bir işlem içerisinde girdi. Yazıklar olsun. Ama bu yolu ona gösterenler, ona bu yolu açanlara da yazıklar olsun. Avrupa'nın bir an önce silkelenip kendisine gelmesi lazım. Irkçı akımlara teslim olmak üzeredir Avrupa. Bütün ülkeler için söylüyorum. Buna müsaade etmemeleri gerekiyor. Dolayısıyla bu Avrupa'nın kendi işidir. Bizden yardım isterlerse bu konuda birlikte, beraber yaşamının ve medeniyetlerimiz içerisindeki huzur götürdüğümüz örnekleri anlatabiliriz, destek olabiliriz. Zannediyorum Euro 2024'ün bu anlamda Türkiye'de yapılmasının çok daha büyük bir önemi var. Çünkü biz, bize gelen misafire, misafirperverliğimizle muamele ederiz, kapılarımızı açarızö dedi.

Türkiye'nin Hollanda, Almanya, Fransa, Avusturya halkıyla bir sıkıntısı olmadığını vurgulayan Bakan Kılıç, "Devletlerini yöneten kişilerin hatalarıyla sıkıntımız var. Bunu dile getiriyoruzö dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin tesis alt yapısında Euro 2024 anlamında çok yeterli seviyede olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: Bir yıllık süre var önümüzde. Bu sürede lobi yapacağız ve onlara misafirperverliğin nasıl olması gerektiğini de hem hatırlatacağız hem 2024'te de Türkiye'de organizasyonu yaparak göstereceğizö dedi.

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Kılıç, partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışını da yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

-Bakan Kılıç'ın gelmesi

-Valilik anı defteri imzalaması

-Açıklamaları ve diğer detaylar

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA,

========================================================================

Bakan Elvan: Hollanda ve AB'nin büyük ayıbı (2)

DEMRE'DE FUAR AÇILIŞI

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Demre İlçesi'nde Toprak Ana Fuarcılık tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışa, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Demre Kaymakamı Murat Uz, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Aslanköylü, Demre Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

'TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR'

Fuarın açılışında konuşan Bakan Lütfi Elvan, "Almanya gibi, Hollanda gibi, Belçika gibi, Avusturya gibi ülkeler Türkiye'de 'evet' çıkmaması için her türlü gayreti gösteriyor. Sizler de görüyorsunuz, Alman televizyonu 'hayır' kampanyası yapıyor. Düşünün. Bu ülkeyi seviyorsanız, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı seviyorsanız, vatanınızı seviyorsanız, işte o Avrupa'dakilere cevabını 'evet' diyerek vereceksiniz. Buna inanıyorum. Onlara ayrıca sizler değil, Avrupa'da yaşayan 5 milyon kardeşimiz de 'evet' diyecek, o ülkelere, o ülke yönetimlerine en güzel dersi vereceklerdir. Bizim Avrupa'da yaşayan vatandaşlarla, Avrupalılarla bir problemimiz yok. Bizim onların yönetimleriyle problemimiz var. Türk düşmanlığı yapıyorlar, Türkiye düşmanlığı yapıyorlar. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlar. Kalkınmasından rahatsızlar" diye konuştu.

Bakan Elvan konuşmasının sonunda katılımcılardan 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' oyu sözü aldı. Fuarın açılışının ardından Bakan Elvan, fuarı gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Fuardan genel görüntüler

Bakan Elvan'ın fuarı gezmesi

Bakan Elvan'ın kurdele kesmesi

Bakan Elvan'ın konuşması

HABER-KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

===========================================================

KIRKLARELİ'DEKİ FETÖ DAVASINDA 5 TAHLİYE

KIRKLARELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli 38'i tutuklu 81 askerin yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan 5'i tahliye edildi. Karara tepki gösteren bazı sanık yakınları baygınlık geçirirken, ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan zırhlı araçlarla İstanbul'a gitmek için yola çıkan ve vatandaşlar tarafından durdurulan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 38'i tutuklu 81 sanığın Halk Eğitim Merkezi salonundaki yargılamalarına 11'inci günde devam edildi.

Cumhuriyet savcısı Mustafa Öztürk, verdiği mütalaasında tutuklu sanıklar Ramazan Öztürk, Mehmet Kudret Turna, Metin Boz, Ahmet Toplu ve Mehmet Taş'ın tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak tutukluluk hallerinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerini talep etti. Savcı Öztürk, Lüleburgaz 65'inci Mekanize Tugay Komutanı eski Tuğgenaral Cemalettin Doğan, Binbaşı Servet Arslan, Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 sanığın 'tanık ve sanık ifadeleri, darbe girişimine ilişkin tespit tutanakları, WhatsApp mesajları, telefon görüşmeleri, kamera kayıtları' göz önüne alındığında suç işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu belirterek, bu sanıkların adli kontrol hükümlerinin uygulanması suretiyle serbest bırakılmaları durumunda kaçakları veya yargılamayı sonuçsuz bırakmak amacıyla saklanacakları yönünde şüphenin var olduğu, tutuklulukta geçirdikleri süreyle mahkum olacakları cezanın infazında hürriyeti kısıtlama yönünde bir ihlalin oluşmadığının anlaşıldığını kaydetti. Bu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını isteyen Öztürk, tüm sanıklar hakkında soruşturma aşamasında konulan mali tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

Kırklareli'deki FETÖ davasında 5 tahliye

Mütalaanın ardından verilen aradan sonra Mahkeme Başkanı Başkanı İzzet Koçer, tutuklu sanıklardan Ramazan Öztürk, Mehmet Kudret Turna, Metin Boz, Ahmet Toplu ve Mehmet Taş'ın tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerine, haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme, eski Tuğgeneral Doğan, Binbaşı Servet Arslan, Yarbay Çiçek ve diğer 30 sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması suretiyle serbest bırakılmaları durumunda kaçacakları veya yargılamayı sonuçsuz bırakmak amacıyla saklanacakları yönünde şüphenin var olduğunu, tutuklulukta geçirdikleri süreyle mahkum olacakları cezanın infazında hürriyeti kısıtlama yönünde bir ihlalin oluşmadığının anlaşıldığını, tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiğini belirtti. Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Hidayet Ulu, Serkan Gümüş, Ömer Faruk Yılmaz, Emrah Karahan'ın yurt dışı yasağı dışındaki adli kontrol hükümleri de kaldırdı.

Duruşmanın 14 Haziran'a ertelenmesinin ardından sanıkların bazıları salondaki masa ve sandalyeleri tekmeledi, yakınları kararlara bağırarak tepki gösterince polis tarafından salondan çıkarıldı.

Mahkemenin ardından dışarıya çıkan bazı sanık yakınları da karara tepki gösterirken, baygınlık geçirenler oldu. Baygınlık geçirenlere ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Sanıkların getirilmesi

Alınan güvenlik önlemleri

Sanıklardan detaylar

Duruşma sonunda bayılanlar

Bayılanlara müdahale

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

========================================================

ŞANLIURFA'DA, 26 ÖĞRENCİ PASTADAN ZEHİRLENDİ

ŞANLIURFA'da, sınıf arkadaşının doğum gününü kutlamak isteyen 26 öğrenci yedikleri yaş pastadan zehirlendi.

Olay, öğle saatlerinde Eyyubiye Mahallesi'ndeki Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda meydana geldi. Okulun 3'üncü sınıf öğrencileri, sınıf arkadaşlarının doğum gününü pasta keserek kutladı. Ancak, sınıfta kesilen pastadan yiyen öğrencilerde bir süre sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri başladı. Mahallede bulunan bir pastaneden aldıkları pastayı yedikten sonra rahatsızlanan öğrenciler, öğretmenlerinin çağırdığı ambulanslarla Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisi yapılan öğrenciler taburcu edilirken, zehirlenmeye ilgili olarak okulda incelemede bulunuldu, yenilen pastadan incelenmek üzere numune alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Ambulanstan zehirlenen öğrencileri indirilmesi

Öğrencileri acil servise konulması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 102 MB

========================================================

GAZİANTEP'TE, KÖPEKLİ HOLLANDA PROTESTOSU

GAZİANTEP'te, 'Kangal' cinsi köpek yetiştiren bir grup vatandaş, sahibi oldukları köpekler ile kent merkezinde Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi protesto etti.

Kangal köpeği yetiştiren 60 kişilik grup sosyal medya üzerinden haberleşerek köpekleriyle öğleden sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Grup, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Türk vatandaşlarına yönelik yaptığı muameleyi sloganlarla protesto etti. Grup adına konuşan Murat Bozkurt, Hollanda'nın Türk vatandaşlara yapmış olduğu zulme tepki göstermek için toplandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Çocuğumuz gibi yetiştirdiğimiz köpeklerimizi buraya, Hollanda'nın vatandaşlarımıza karşı yapmış olduğu zulmü ifade etmek için getirdik. Demokrasiden, insan haklarından bahseden Avrupa demokrasiyi, insan haklarını bizden değil, bizim köpeklerimizden bile öğrenebilirler. Bizim köpeklerimize Anadolu aslanı derler. Burada yapılan eylem, herhangi bir siyasi görüş ile alakası yoktur. Bizler sıradan vatandaşlarız, ülkemize, insanlarımıza karşı yapılan haksızlığa tepki göstermek için böyle bir eylem yapıyoruz . Evladımız gibi yetiştirdiğimiz köpeklerimizi Hollanda'nın köpeklerine karşı güvenlik güçlerimize hibe etmeye hazırız."

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kangal köpekleri

Protesto eden vatandaşlar

Murat Bozkurt'un açıklaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 253 MB

========================================================

KAYBETTİĞİ PARASINA KAVUŞTU

ANTALYA'da fırından alışveriş yapan 54 yaşındaki Emine Sirkeci'nin düşürdüğü 850 TL'yi bulduktan 5 gün sonra teslim eden 30 yaşındaki Gökhan Altınpınar, "Ortam kötü, şehir dışına çıktığım için parayı kimseye bırakamazdım" dedi. Sirkeci ise parasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Antalya'da çocuk bakarak geçimini sağlayan pankreas kanseri hastası Emine Sirkeci, geçen perşembe günü mahalledeki ekmek fırınına gitti. Yanında evinin kirası için biriktirdiği 850 TL bulunan kadın, fırından aldığı simit, ekmek ve yumurta bedeli olan 15 lirayı kredi kartıyla ödedi. Evine ulaşmak üzereyken kira parasının cebinde olmadığını fark eden Sirkeci, hemen geri dönüp fırının güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Fırına girişte parayı cebinden düşürdüğünü ve 850 lirayı kendisiyle birlikte fırından alışveriş yapıp çıkan gencin alıp hızla uzaklaştığını gören Sirkeci, polise başvurup parasının bulunmasını istedi.

Parayı bulan Gökhan Altınpınar ise dün polis merkezine giderek 850 TL'yi teslim etti. Haberin gazete ve televizyonlarda yayımlanmasının ardından kendisini çok sayıda kişinin aradığını söyleyen Altınpınar, "Parayı bulduktan sonra şehir dışına çıkmıştım. Kimseye güvenemediğim için teslim edemedim. Ortam çok kötü. Paraya pula ihtiyacı olan biri değilim. Parayı sahibini bulması için ağabeyime bırakmıştım. O da araştırma yapmış. Ancak sahibine ulaşamamış. Para birkaç gün bende kalmış oldu. Dün polis merkezine giderek teslim ettim. Yoldan geldiğim gün parayı teslim etmeyi düşünüyordum. Haksız duruma düştüm" diye konuştu.

Parasını teslim alan Emine Sirkeci ise "Artık kiramı ödeyebileceğim. Çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Parayı bulan Gökhan Altınpınar ile röp

43 MB /// 01.21

( HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

============================================================

14 YAŞINDAKİ EMRE BARCELONA'DAN HABER BEKLİYOR

MERSİN'de 1'inci Amatör Küme takımı Kuvayi Milliye'nin minik takımında oynarken 5 yıl önce Kayserispor'a transfer olan 14 yaşındaki Emre Demir, denendiği Barcelona'nın cevabını beklemeye başladı.

Emre Demir, menajer Bayram Tutumlu ve babası Hayrettin Demir'le birlikte gittiği Barselona'nın 3-9 Mart tarihlerinde antrenmanına katıldı. Barcelona'nın altyapı tesislerindeki antrenmanlarda Emre, sol ve sağ açık, orta saha ile sol bekte denendi. Kaldığı süre içinde Arda Turan'la da tanışan Emre, 5 günlük alt yapı çalışmalarında göz doldurduktan sonra döndü. Oğlu ile birlikte gittiği İspanya'dan dönen Hayrettin Demir, şunları söyledi:

"Barcelona alt yapı koordinatörleri, Emre'nin çok büyük bir yetenek olduğunu yönünde kulüp yönetimine rapor vereceğini söyledi. Şu anda yaşı küçük olduğu için direk transferi yapılamıyor. Bu nedenle aile olarak İspanya'ya gidişimizin sağlanmasına yönelik bir çalışma olacağını söylediler. Çok olumlu ve güzel duygularla Türkiye'ye döndük."

Türkiye U14 Milli Takım'ın da da yer alan ve gittiği her yerde 'Messi' diye çağırılan Emre Demir, "Barcelona hayalim gerçekleşiyor, çok mutluyum. İşlemlerin kısa sürede tamamlanıp gideceğim günü iple çekiyorum" diye konuştu.

SANAL ALEM HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

10 numaralı formayı giyen ve sol ayağı son derece iyi kullanan Emre Demir'in yeteneğini yansıtan klibin 5 yıl önce internetteki paylaşım sitelerinde yayınlanması hayatının akışını değiştirdi. Stiliyle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'ye benzetilen Emre Demir, 5 yıl önce Kayserispor alt yapısına, ailesi için dayalı döşeli evde oturma ve babasına iş karşılığında transfer oldu.

EMRE BÜYÜK YETENEK

Emre Demir'in Mersin'deki antrenörü İzzet Kızgın ise, "Tek hayali Barcelona'da top oynamaktı. Şimdi bu hayalinin gerçekleşmekte olduğunu yakından görmenin büyük gururunu yaşıyorum. Emre'nin birkaç yıl içinde Barcelona'da kadroda yer alacağını düşünüyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Emre maç yaparken

-Emre'nin fotoğrafları

ARŞİV GÖRÜNTÜLER 18 NİSAN 2012 DE GEÇİLDİ

SÜRE: 01: 35 BOYUT: 33: 04 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN- Kamera: MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

title