Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

1)YANGINDA DUMANDAN ETKİLENEN 4 KARDEŞ HASTANEYE KALDIRILDIYANGINDAN DRAM ÇIKTI, 4 ÇOCUĞUNU EVDE BIRAKIP HURDA TOPLUYORDUZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, evde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 kardeş hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

1)YANGINDA DUMANDAN ETKİLENEN 4 KARDEŞ HASTANEYE KALDIRILDI

YANGINDAN DRAM ÇIKTI, 4 ÇOCUĞUNU EVDE BIRAKIP HURDA TOPLUYORDU

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, evde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 kardeş hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Yangın, Güney Mahallesi'nde 53 yaşındaki Hatice Kurt'un 4 çocuğuyla yaşadığı evde çıktı. Babasından kalan 1200 lira emekli maaşının yanında topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan Hatice Kurt, sokakta hurda topladığı sırada evde yangın çıktı. Bacanın neden olduğu tahmin edilen yangını görenler itfaiyeye haber verdi. Bu sırada alevler evi sardı. 11 yaşındaki Sedat Kurt, pencere camını kırdı. Sedat, kardeşleri 8 yaşındaki Emrah, 6 yaşındaki Samet ve 5 yaşındaki Rabia Kurt ile birlikte komşularının da yardımıyla pencereden çıkmayı başardı. Dumandan etkilenen ve vücutlarında küçük yanıklar oluşan 4 kardeş, ambulanslarla Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Gelen itfaiye ekibi ise yangını büyümeden söndürdü. Eşyalarda ve evde hasar oluştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-4 kardeşin ambulanstan indirilip acil servise götürülmeleri

-Acil Servis

-Yangın çıkan ev

-Evdeki hurdalar

-Pencerenin kırık camı

-Detaylar

Süre: (04.03) Boyut: (267 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================================

GENİŞ HABERİ

2)MERSİN'DE ŞÜPHELİ OTOMOBİL FÜNYEYLE PATLATILDI

MERSİN Limanı C Kapısı yakınlarında uzun süredir park halinde bulunan, sürücüsüne ulaşılamayan şüpheli otomobil fünye ile patlatıldı. Yaklaşık 1 saat süre ile trafiğin kapatıldığı ana cadde üzerinde bomba imha uzmanlarınca patlatılan araçta herhangi bir patlayıcı izine rastlanılmadı.D-400 karayolu Mersin Liman C Kapı'sı önünde uzun süredir park halinde bulunan aracın kuşkulu olduğuna yönelik ihbar üzerine harekete geçen polis, yaptığı araştırmada sahibine ulaşılamadı. Olay yerine ulaşan polis ekipleri 01 CFR 37 plakalı eski model şahin marka aracı kuşkulu buldu. Bunun üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının inceleme yaptığı araç kapısı ile bagaj kısmına yerleştirilen fünye ile patlatıldı. Patlatılan otomobilin bagajından, boş kutular, pet şişeler, giyim ve mutfak malzemeleri çıktı.

İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıdan sonra Mersin'de de teyakkuzda olan polis ekiplerinin incelenmesi sonrası araç çekici ile otoparka çekildi. Polis, araçla ilgili araştırma başlattı.

Mustafa İNSAN/MERSİN, -

=========================================================

3)CELAL KILIÇDAROĞLU, EYLEM İÇİN DENİZE GİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'ın Didim İlçesi'nde oturan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen mücadeleye destek vermek amacıyla yaptığı yürüyüş, açlık grevi ve oturma eyleminin ardından, bu kez de hava sıcaklığının 13 derece ölçüldüğü Didim'de denize girdi. FETÖ/PDY üyelerinin CHP içinde de bulunduğunu öne süren ve bu yapının mensuplarının temizlenmesi için bir süre önce Söke'den Didim'e yürüyen, ardından açlık grevi ve Didim Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi başlatan Celal Kılıçdaroğlu, bu kez hava sıcaklığının 13 derece ölçüldüğü Didim'de denize girdi. Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajı'na gelen Celal Kılıçdaroğlu, bir vatandaş olarak FETÖ'ye karşı başlattığı mücadeleye devam edeceğini belirterek, "CHP'nin içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin temizlenmesini istiyorum. Abim Kemal Kılıçdaroğlu, bunları temizlemezse soyadını değiştirsin. 'Kılıçdaroğlu' olan soyadını 'Gülen' yapsın. Ben amacıma ulaşana kadar eylemlerime devam edeceğim, amacıma ulaştığımda da eylemlerimi bitirip yaşantımı Didim'de sürdüreceğim" diye konuştu.

Altınkum Plajı'nda denize girerek, yaklaşık 5 dakika suda kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, suyun soğuk olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Su çok güzeldi, herkese tavsiye ederim. Turistler de Didim'e gelsinler, kışın ortasında deniz keyfini yaşayabilirler."

Celal Kılıçdaroğlu, denizden çıktıktan sonra Altınkum Plajı'nda 'Kemal abi, Erkan Karaaslan kimdir? Kim gönderdi? Bana cevap ver' yazılı pankart açtı.

Görüntü Dökümü

-Celal Kılıçdaroğlu'nun sahile gelişinden görüntü

-Celal Kılıçdaroğlu ile röportaj

-Celal Kılıçdaroğlu'nun denize girmesi ve yüzmesi

-Sudan çıkışından görüntü

Haber - Kamera: Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın),

==========================================

4)SOMA'LI MADENCİ AİLELERDEN, ŞİRVAN'LI MADENCİ AİLELERE TAZİYE ZİYARETİ

MANİSA'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinden bazılarının aileleri, Siirt'in Şirvan İlçesinde bakır madeni faciasında yaşamlarını yitiren maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin kurduğu 15 Aralık günü Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneğinden 9 kişilik heyet, Siirt'e gelerek Şirvan'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret ederek taziyelerde bulundu. Şehit 301. Madenci Aileleri Sözcüsü İsmail Çolak, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 kişinin katliamından evlatlarını kaybetmiş babaları olarak Şirvan'da 17 Kasım'daki 16 maden işçisinin aynı sonuçlar ile katledilmesinden dolayı ziyaret ettiklerini belirterek, "Acıları acımızdır demek için, acıyı paylaşmaya ve onların yanında olduğumuzu belirtmek için burayız. 301 maden şehitleri aileleri olarak onlara taziyeleri ve sabır dileklerini getirdik"dedi. Siirt'te Şirvan maden faciasında yaşamlarını yitiren İbrahim Kılınç, Reşit Can ve İsmail Tekin'in evlerini ziyaret eden Somalı heyete aileler teşekkür etti.

"ŞİRVAN'DAKİ OLAYI DUYAN SOMA'LILAR KENDİ ACILARINI YENİDEN YAŞADILAR"

Heyette yer alan CHP eski milletvekili ve Sosyal Haklar Derneğinden Genel Başkanı Melda Onur, ailelerin acılarını paylaşmak için geldiklerini belirterek, "Şirvan'da yaşanan bu iş cinayetinin ardından, Somalı aileler bunu duyduklarında kendi acılarını yeniden yaşadılar. Biliyorsunuz orada tarihin en büyük iş cinayeti oldu. Buradaki aileler ile dayanışmak istediler. Bizde bu kar kış dedik tamam gidelim 5 tane ailemiz bulunmaktadır. Maden işçisi Reşit Can'ın annesi Gülsüm Can'a taziye ziyaretinden bulunduk ve onlara Somalı ailelerin Soma'da neler yaptıklarını ve nasıl takip ettiklerini anlattık. Çünkü, bir grup aile orada direndi ve o sayede bugün yönetici patron ceza alma noktasında ve tazminatı en yüksek düzeyde alabilecekler ve orada ailelerin bambaşka bir şekilde haklarını arama konusunda yardımcı oluyorlar. Şimdi burada da hem bir taziye hemde bir destek bildirmeye geldik. Bizde Sosyal Hakları Derneği olarak geldik ve istiyorlarsa ailelerin gönüllü avukatlıklarını üstlenebilicek bir derneğiz"dedi.

Şirvan'daki Maden Ocağında meydana gelen faciada yaşamlarını yitiren ailelere taziye ziyaretinde bulunan 9 kişilik heyette, Sosyal Haklar derneği (SHD) Avukatlarından Özgür Karaduman, Evren İşler, Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri ailelerinden, Hasan Şenlik, Orhan Kokrmaz, Bayram Uçkun, Gülsüm Çolak, İsmail Çolak, Bayram Uçkun ve Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği Kamile Çiftçi de yer aldı. Heyeti Siirt'te CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek ve CHP Siirt İl Teşkilatı ağırladı.

Görüntü Dökümü:

-Somalı ailelerin, Şirvanlı ailelere taziye ziyareti,

-Somalı aileleri ve Şirvanlı ailelerinin karşılıklı konuşması

-Heyetin Şirvanlı ailelerin evlerine girişi ve çıkışı

-Soma maden ocağın oğlunu kaybeden İsmail Çolak'ın konuşması

-Soma maden ocağın oğlunu kaybeden Gülsüm Çolak'ın konuşması

-Şirvan'da yaşamanı yitiren Reşit Can'ın annesini Gülsüm Can'ın Somalı aileler tarafından elinin öpülmesi

-Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur'un konuşması

-Şirvan'da yaşamını yitiren diğer maden işçilerine yapılan taziye ziyareti

-Genel ve datay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,-

==============================================================

5)AYAKKABILARI ÇALDI, YERİNE KENDİ AYAKKABILARINI BIRAKTI

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIDI

RİZE'nin Fındıklı İlçesi'nde girdiği bir binada kapı önünde beğendiği bir çift ayakkabıyı giyen kişi kendi ayakkabılarını bırakarak kaçtı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Deniz Caddesi üzerinde bulunan bir apartmana gece geç saatlerde giren iki kişi katları gezdikten sonra 3 çift ayakkabı çaldı. Hırsızlardan biri beğendiği bir ayakkabıyı giyerek yerine kendi ayakkabılarını bıraktı. Sabah ayakkabıların çalındığını fark eden bina sakinleri durumu polise bildirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay anı güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kilimli Şirvan Soma Politika Güncel Haberler

title