Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Hamile kadının darp edilmesinde yeni gelişme (ek)

DAHA ÖNCE İKİ KADINI DAHA DARP ETTİ İDDİASI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklanan evli D.K.'nın daha önce de iki kadını benzer şekilde darp ettiği ileri sürüldü. Tireli'nin darp edilmesinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan M.T.'nin delil durumundaki değişikliğin ardından serbest bırakılmasından sonra soruşturmayı derinleştiren polis, iddiaya göre, otoparkta Tireli'yi darp eden kişinin geldiği araca benzer kırmızı bir araç daha olduğunu tespit etti. Otomobilin plakasından yola çıkan polis, Tireli'nin saldıya uğradığı parkın bulunduğu Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan D.K.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde Tireli'yi darp ettiğini itiraf eden D.K.'nin diğer iki kadını ise kendisinin dövmediğini öne sürdüğü öğrenildi. Antidepresan haplar kullanan D.K.'nın olay anında alkollü olduğu da öne sürüldü.

Taylan YILDIRIM / MANİSA,

==============================================

Eskişehir'de HDP İl yöneticisi 7 kişi gözaltında

ESKİŞEHİR'de HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ve 6 il yöneticisi gözaltına alındı. Polis, HDP binasında arama yapıyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ile 6 il yöneticisi gözaltına alındı. Polis ekipleri gözaltına aldıkları 7 il yöneticinin evlerinde ve HDP İl binasında arama yapıyor.

Gözaltına alınan HDP yöneticilerinin PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmakla ve örgütün propagandasını yapmakla suçlandıkları öne sürüldü.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-HDP tabelasının,

-HDP İl teşkilatının olduğu apartmanın çekilen görüntüsü,

-Caddede bekleyen çevik kuvvet polislerinin çekilen görüntüleri bulunuyor)

Haber-Kamera.ESKİŞEHİR,

==============================================

Şehit polisin babası: Daha önce 2 saldırıdan kıl payı kurtuldu

İSTANBUL Dolmabahçe'de bombalı terer saldırısında şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Hasan Bilgin'in babası 53 yaşındaki Yaşar Bilgin, oğlunun daha önce İstanbul'da iki kez terör saldırısından kıl payı kurtulduğunu söyledi.

Şehit Hasan Bilgin'ın annesi 51 yaşındaki Aynur ve babası Yaşar Bilgin, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul etti. Aynur Bilgin, "Bize haber vermeden 15 ay önce polisliğe başvurmuş. 'Polis olmak istiyorum' dedi. Ben çok istemedim. 'Anne, ecel geldikten sonra her yerde gelir' diye cevap verdi. O da kısmetmiş, oldu. Hayali komiser olmaktı. 'Madem bu mesleği seçtim. Becerebilirsem komiserliğe yükseleceğim' diyordu" dedi.

Yaşar Bilgin ise patlama haberini televizyondan öğrendiğini söyleyerek, "Patlamayı öğrenince hissettim. İçime yangın düştü. Muhasebeci yanında çalışırken bizden habersbiz polisliğe başvurmuş. İstanbul'da çalışmaya başladıktan sonra 3 Mart'ta Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda, iş yerine 15 dakika önce girdiği için kurtuldu. Yine bir başka göreve giderken yol kenarında araçlarına yönelik bombalı saldırı olmuştu. O saldırıdan da 1-2 dakika ile kurtulmuştu. Bu kez kurtulamadı" diyerek gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Anne Aynur Bilgin ile röp.

-Baba Yaşar Bilgin ile röp.

-Bilgin çiftinden detaylar

-Oğullarının fotoğraflarına bakmaları

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==============================================

Edremit'teki FETÖ Kampı yıkıldı

BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kamp olarak kullandığı öne sürülen arazideki yapılar belediye tarafından yıkıldı. Yıkım, Edremit Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşıldı.

FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı ve örgüte eleman yetiştirdiği ileri sürülen Avcılar Mahallesi'ndeki kamp yeri Edremit Belediyesi apı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün yıkıldı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesine kadar FETÖ/PDY'nin kamp faaliyetlerin sürdürdügü öne sürülen kampın İmar Kanunu'na aykırı olduğu için yıkıldığı belirtildi. Yıkım, Edremit Belediyesi'nin Facebook sayfasında "FETÖ Kampı yıkıldı' başlığı ile duyurulup, "Avcılar Mahallesi Manastır Çayı kenarında 422 ada 80 parsel numarasında kayıtlı ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili tespit çalışmasının yapıldığı yapı, ilgili İmar Kanunu'na aykırılığı nedeniyle Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Belediyeden tarafından çekilen yıkım çalışması görüntüleri

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=================================================

Kuşadası terörü lanetlemek için yürüdü

İSTANBUL Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırıları Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen yürüyüş ve eylemle protesto edildi. Kuşadası ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek organize ettiği yürüyüşle terör lanetlendi. Sosyal Medya üzerinde duyurulan yürüyüşe 12 Sivil Toplum Örgütü'nün (STÖ) destek vermesine rağmen katılımın sadece 300-400 kişi olması CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı kızdırdı. .

"Artık Yeter! Teröre Lanet Olsun" sloganı ile Kuşadası Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, İnönü Bulvarı ve Atatürk Bulvarı güzergahı

takip edilerek Atatürk Anıtı önünde son buldu. Anıt önünde., sivil toplum kuruluşlarının ortak bildirisini Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şube Başkanı Nazan Bozkurt okudu. Bozkurt, bildiride özetle, "Ne yaparsanız yapın bu ulusu parçalayamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Demokratik kitle örgütleri ve Kuşadası halkı olarak bu hain saldırıyı kınıyoruz. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Batılı emperyalist güçlerin ve onların uşaklığını yapan satılık işbirlikçileri devletimize ve Cumhuriyetimize saldırıyor. Bizler devletimize, askerimize, polisimize sahip çıkıyor ve eli kanlı katillere diyoruz ki şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu vatanı size böldürtmeyeceğiz. Ülkemizin içine düştüğü şu günlerde bizlere düşen terörün amacına ulaşmasına fırsat vermeyerek birlik ve beraberliğimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktır. Emin olunuz ki terör bir gün elbette bitecektir ama terörü sadece asker, sadece polis değil Kuvay-i Milliye ruhuna sahip Türk milletinin azmi, gücü ve kararlılığı bitirecektir. Türk halkı terörün bu boyuta bu düzeye neden ve nasıl ulaştığını kavradığı gün ülkemiz bu beladan kurtulacaktır. Türk halkı gerçekten Atatürkleştiği gün özgür ve tam bağımsız ülke olacaktır."

"DUYARSIZLIĞA TEPKİ"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise konuşmasında vatandaşların duyarsızlığına büyük tepki gösterdi. 12 sivil topluk kuruluşunun debtek vermesine karşın yürüyüşe katılımın azlığını eleştiren Başkan Kayalı, "Aslında sözün bittiği yerdeyiz. Büyük önder Mustafa Kemal'in yolundan sapılmazsa, bu ülkenin başına bu tür felaketler gelmez. Bir daha böyle kanlı terör saldırıları yaşamayız. Herkesin aklını başına devşirip, aydınlanma devriminin ilkelerine bir kez daha göz atıp yolunu ona göre çizmesi lazım. Burada çok organizeli olmayan, çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği bir yürüyüş var. Buna rağmen burada bu kadar az insanın olması beni üzdü. Alıştırılıyoruz, farkında değiliz. Her gün şehit sayımız artıyor. 48 kişi ülkemizi bölmek isteyenlerin saldırısında şehit oluyor. Kimi görevli polis kimi yoldan geçen. Benim oğlumda olabilirdi, sizin çocuğunuzda. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Hepimizin başını elimizin arasına alıp düşünmemiz lazım. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım. Ama bir şey söylemeden geçemeyeceğim. Aklımızı başımıza devşirelim arkadaşlar, memleket elden gidiyor. ya bu memlekete sahip çıkacağız, ya bu memlekete sahip çıkacağız. Bunun başka yolu ve alternatifi yok" diye konuştu. Grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

=================================================

Çelikhan'da kar yağışı

ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Sabah erken saatlerinde ilçede etkisini gösteren kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatırken, öğrencilerin ise yüzünü güldürdü. Kar yağışı nedeniyle bazı vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, araçlar ise ilerlemekte zorluk çekti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Öğrencilerin kartopu oynaması

Kar yağışı

Vatandaşların yolda yürümekte zorlanması

Vatandaşlar otomobillerin üzerini temizlemesi

Yolda kayan otomobiller

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim SONKAYA-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

Otomobil bariyerlere çarptı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bariyerlere çarpan otomobildeki 2 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi D400 karayolunda meydana geldi. 43 yaşındaki Coşkun Keçebaş idaresindeki 07 FST 41 plakalı otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Yol kenarındaki bariyerlere çarparak durabilen araçta maddi hasar oluştu. Sürücü Coşkun Keçebaş ile aynı araçta bulunan 48 yaşındaki Hasan Eryılmaz kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri Keçebaş ve Eryılmaz'ı tedbir amacıyla Kemer Devlet Hastanesi'ne götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Kaza yerinden ve araçtan detay

-Aracın çekiciye yüklenmesi ve yoldan detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,

===============================================

Tataristan'dan Denizliye sağlık turizmi çıkarması

DENİZLİ'ye termal turizm ve sağlık turizmi konularında iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kente gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyet, şifalı sularıyla ünlü Karahayıt'ta incelemelerde bulundu. Vafin, sanayi alanında iki ülke arasında iyi bir işbirliği olduğunu belirterek "Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

Türkiye ve Tataristan arasındaki sağlık ve termal turizm alanlarındaki ilişkiyi geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla Denizli Valiliği tarafından davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki sağlık heyeti Pamukkale İlçesi'nin termal turizmi ve şifalı sularıyla ünlü Karahayıt Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vafin'e ziyaretinde Tataristan Rehabilitasyon Başsorumlusu Rezeda Bodrova ve ülkenin çeşitli şehirlerinde görevli rehabilitasyon uzmanları da eşlik etti. Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı heyeti karşıladı. Karahayıt'ta bulunan Pam Termal Otel'de incelemelerde bulunan Vafin ve beraberindekiler, otel bünyesindeki Nobel Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar hakkında Sağlık Merkezi Müdürü Turgay Sehil'den bilgiler aldı. Fizyoterapi cihazlarını da inceleyen Vafin, sağlık merkezinde cep telefonuyla sık sık fotoğraf çekti.

HEDEF 2017'DE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK

Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli ve Pamukkale'yi ve bölgedeki turizm potansiyelini Tataristan sağlık heyetine anlattıklarını, verilen sağlık hizmetleri ve hedeflenen sağlık hizmetleri konularında bilgiler verdiklerini söyledi. 2017 yılı içerisinde iki ülke arasında sağlık turizmini geliştirmek istediklerini belirten Arpacı, "Yeni yıl içerisinde Denizli'ye Tataristan, Rusya ve Orta Asya Cumhuriyetleri'nden bir çok turisti misafir edip onları tedavi ederek ülkelerine güler yüzle göndermeyi hedefliyoruz" dedi.

Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Pamukkale ve Karahayıt'ı çok beğendiğini, Karahayıtta tedavi olmaya yardımcı olan çok farklı bir atmosferin bulunduğunu söyledi. Tataristan'da Türkiye Ekonomi Bakanlığı tarafından bir işbirliği toplantısı yapılıp, burada sanayi ve tıp alanlarında işbirliği yapılması kararı alındığını kaydetti. Konuk Sağlık Bakanı Vafin, Türkiye'nin sağlık alanındaki tecrübelerine büyük ilgi duyduklarını belirtip, "Rehabilitasyon konusu Tataristan için önemli bir konu. Aslında bu çok zor bir alan, bilgi ve tecrübe sahibi olmanız gerekiyor. Sanayi alanında iyi bir işbirliğimiz var. Tataristan'da pek çok Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum" dedi. Tataristan heyetine otel ve sağlık merkezini incelemesinin ardından yapılan toplantıyla Denizli'nin doğal ve kültürel yapısı sunumlarla anlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyetin görüntüsü

-İncelemelerden görüntü

-Denizli İl Sağlık müdürü Şükrü Arpacı ile röp.

-Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tataristan Turgutlu Kuşadası Denizli Politika Güncel Haberler

title