Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Şanlıurfa'da teröristler polis aracına saldırdı: 3 polis yaralıŞanlıurfa'da, mesire alanında devriye gezen polis aracına teröristler önce el yapımı patlayıcı attı, ardından otomatik silahlarla ateş açtı.

Şanlıurfa'da teröristler polis aracına saldırdı: 3 polis yaralı

Şanlıurfa'da, mesire alanında devriye gezen polis aracına teröristler önce el yapımı patlayıcı attı, ardından otomatik silahlarla ateş açtı. 3 polis memurunun yaralandığı saldırı sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay, öğleden sonra merkez Eyyübiye İlçesinin Osmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mesire alanında devriye görevini yapan polis aracına, bölgede bulunan teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Önce patlayıcıyı atan teröristler, daha sonra yanlarındaki silahlarla, araçta bulunan polis memurlarına çapraz ateş açtı. Polislerin teröristlere karşılık vermesiyle yaşanan çatışmanın ardından, teröristler yaya olarak kaçtı. Yaralı polis memurları ise saldırıya uğradıklarını telsizle bildirmesi üzerine bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi ile özel harekatçı sevk edildi.

Sağlık ekipleri de ihbar üzerine gittikleri bölgede yaralanan polis memurları Kamil Uçar, Semih Ertunç ile Gökhan Korkmaz'ı ambulansla hastaneye taşıdı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başlanan polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Terörist saldırının ardından Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu de olay yerine gelerek operasyonu bizzat yürüttü. Dağlık ve ormanlık alanda yapılan saldırı sonrası polisler, peşine düştükleri teröristleri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu arada zaman zaman devam eden operasyon sırasında silah sesleri duyuldu. Kaçan teröristlerin yakalanması için polis, bölgede bulunanların verdiği eşkal doğrultusunda da çalışmasını sürdürüyor. Bu arada teröristlerin yakalanması için havadan da Drone kullanılarak görüntü alındı. Polisin başlattığı operasyon halen devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Saldırıya uğrayan polis aracı

Bölgede güvenlik önlemi alan polisler

Şüpheli şahıs ve araçlar aranması

Özel harekat polislerin bölgede arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber : Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

30.11.2016 - Haber Kodu : 161130156

==========================================================================

Şırnak'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1 asker şehit (2)

ŞEHİT ASKER İSA NAZLIM İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ

Uludere İlçesi Andaç Köyü Kopki bölgesinde PKK terör örgütünce tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Er İsa Nazlım için 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'nda akşam saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Şırnak Belediyesi'ne kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, güvenlik korucuları ve şehit askerin silah arkadaşlarıyla polisler katıldı.

Şehit asker Piyade Er İsa Nazlım'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşının katafalka konulması ile başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Dua okunmasının ardından şehit İsa Nazlım'ın tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşınarak, karayolu ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Oradan da defnedilmek üzere şehit Piyade Er İsa Nazlım'ın naaşı memleketi Ankara'ya uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Şehit naaşının alana getirilişi

Cenaze törenine katılan protokol

Yapılan konuşmalar ve okunan dualar

Şehit naaşının omuzlarda taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞIRNAK,

==========================================================================

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (10)

CENAZELERİN KİME AİT OLDUĞU BELİRLENDİ

Aladağ'da çıkan yangında yaşamını yitiren 12 kişinin kimlikleri belirlendi. DNA testi yapılarak kime ait olduğu belirlenen cenazelerin yarın ailelere teslim edilmesi bekleniyor. Ayrıca yangınla ilgili soruşturma yürüten Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 kişi hakkında verilen gözaltı kararının ardından 12 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ulaşılamayan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ADANA,

==========================================================================

Annesini boğazını keserek öldürdü, gözaltına alınırken 'vahiy geldi' dedi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, psikolojik tedavi gördüğü belirtilen 41 yaşındaki Ahmet Erkan, annesi Münevver Erkan'ı boğazını keserek öldürdü. Jandarma ekiplerince bir akaryakıt istasyonunda başında sarıkla gözaltına alınan Ahmet Erkan'ın "Vahiy geldi, ilahi adaletö dediği bildirildi.

Olay, sabaha karşı saat 03.00 sıralarında, Bandırma'nın Doğa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre psikolojik tedavi gördüğü bildirilen Ahmet Erkan, dün akşam saatlerinde geldiği evde birlikte yaşadığı annesi Münevver Erkan ile tartışmaya başladı. Bu sırasında fırsat bulup Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde yaşayan kızını telefonla arayan Münevver Erkan, öBu gece beni kesecekö dedi. Bu telefon görüşmesinin ardından Ahmet Erkan, annesinin boğazını keserek öldürdü.

Cinayetin ardından üzerine değiştiren işsiz ve bekar olan Ahmet Erkan, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aksakal Mahallesi'nde bir arkadaşının çalıştığı Akaryakıt İstasyonu'na gitti. Kadının cesedi ise tartışma sırasında telefon açtığı Karacabey'den gelen kızı tarafından bulundu.

Yürütülen soruşturma sonucu akaryakıt istasyonunda olduğu tespit edilen Ahmet Erkan, polis tarafından gözaltına alındı. Başında sarık ve elinde Kuran-ı Kerim olduğu halde jandarma tarafından gözaltına alınan Ahmet Erkan'ın görevlilere "Vahiy geldi, ilahi adalet" dediği bildirildi.

Münevver Erkan'ın cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ambulans

Hastane acil servis kapısı

Adliyeden çıkarılıyor

Pişman mısın sorusu

SÜRE: 1.10 dakika - Boyut 78 mb

Tufan DALGIÇ / BANDIRMA (Balıkesir), -

==========================================================================

Çanakkale'de kar manzaraları

ÇANAKKALE'de gece başlayıp gündüz de aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikler ormanlardaki yeşil örtüyü beyaza çevirerek ayrı bir güzellik kattı.

Çanakkale- Çan karayolu üzerinde bulunan Balaban mevkiinde gece etkili olmaya başlayıp, gündüz de aralıklarla süren kar yağışı, yeşil renklerin hakim olduğu doğayı beyaz örtüye dönüştürdü. Ormanlık alanlardaki ağaçların dalları ve yaprakları karla kaplanınca, ortaya seyir keyfi yaratan manzaralar çıktı. Çanakkale merkezinden ve Çan ilçesinden çok sayıda vatandaş, kar görebilmek ve güzel manzara fotoğrafları çektirebilmek için bölgeye geldi.

Kar yağışı, Çanakkale-Çan Karayolu ulaşımında ise herhangi bir olumsuzluk yaratmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ;

--------------

Kar manzaralarından genel detay görüntüler.

Haber- Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

==========================================================================

Kazdağları beyaza büründü -EK

EDREMİT KISMINDA DA KAR YAĞIŞI

Kazdağlarının Çanakkale sınırlarında kalan bölümünün yanı sıra, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde kalan sınırları da karla kaplandı. Saat 03.00'te başlayan yağışla Edremit- Kalkım yolunda trafik akışında aksamalar yaşandı. Yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapanan yol, karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla tekrar normale döndü. Çanakkale'nin Kalkım ilçesine bağlı bazı köylerde ise karın etkisiyle yollar trafiğe kapandı. Saat 14.00'ten itibaren tekrar ulaşım sağlandı.

Kazdağları'nın eşsiz doğal güzelliklerine karın da eklenmesiyle birlikte vatandaşlar bölgeye gelip hem manzaranın hem de ilk karın keyfini yaşadı. Kimi kartopu oynayıp eğlenirken, bazı vatandaşlar doğal güzellikleri fotoğraflarına yansıttı.

Bölgede işletmesi bulunan İlker Becergen, yağışın şiddetli olduğu anlarda yolda kalanlar olduğunu belirterek, "Yılın ilk karı şiddetli yağdı. 15 civarı araç yolda kaldı. Bölgeye hemen kepçe çağırdım, yolda kalanlara erzak temin ettim. Burada yaşamam nedeniyle her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Kar manzaraları

Yollardan detay

Araç sürücüsü ile röp

Sürücü uyarı röp

İlker Becergen röp

Çevre detayları

Kartopu savaşı

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

==========================================================================

Menderes'te 2 otomobil oluşan akıntıyla denize sürüklendi

Kadir ÖZEN/MENDERES (İzmir), - İZMİR'in Menderes İlçesi'nde aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolup taştı. Park halinde duran iki otomobil oluşan akıntıya kaılarak denize sürüklendi.

Ege Bölgesi'nde dünden itibaren etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar, İzmir'in Menderes İlçesi'nde de hayatı olumsuz etkiledi. Zemin katta kalan bazı ev ve işyerlerinde su baskını oldu. Etkili olan şiddetli yağmur yüzünden sokak ve caddeler göle döndü. Yaya ve sürücüler, yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Tarım arazileri ve meyve bahçeleri de yine suyla dolup taştı. Belediye ekipleri kentin belli noktalarında önlem alıp çalışma yaptı. Yaşanan olumsuzluğun önüne geçmek için aralıksız çalıştı. Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, ekiplerin çalışmalarını yerinde izledi.

Ahmetbeyli Mahallesi Maydanoz Koyu'nda ise 2 otomobil, oluşan akıntıya kapılarak sürüklendi. Ege Denizi'nin kıyısında denize düşen otomobiller ekiplerin çalışmasıyla iş makineleriyle çekilerek kurtarıldı. Herhangi bir kimsenin akıntıya kapılmaması ise sevindirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----

Fotoğraflar

DHA-Genel - Türkiye-İzmir / Menderes - Kadir ÖZEN

==========================================================================

Boru hattından 30 bin litre petrol hırsızlığı

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nden geçen Botaş'a ait petrol boru hattından 30 bin litre ham petrol çalındı.

Olay, gece geç saatlerde Nurdağı'nın Gökçedere Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Mahallede devriye gezen köy korucuları, boru hattına vana takılarak petrol hırsızlığı yapıldığını fark etti. Durumun jandarma ekiplerine haber verilmesi üzerine harekete geçen ekipler, dağlık bölgede hırsız ya da hırsızların bulunması için arama çalışması yaptı. Arama çalışmalarında park halinde bir kamyon ve çalıntı 30 bin litre ham petrol bulundu

Kamyon ve ham petrole el koyan jandarma, şüpheli veya şüphelilerin bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Köy korucusunun konuşması

Bölgede bulunan kamyon

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ramazan TUNCER-GAZİANTEP-DHA)

==========================================================================

BAKA yönetimi Burdur'da toplandı

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Burdur'da yapıldı.

BAKA'nın olağan yönetim kurulu toplantısı Burdur'da yapıldı. BAKA Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

Vali Karaloğlu toplantıda daha önce BAKA'dan destek almaya hak kazanan bazı projelerin ilave süre talepleriyle projelerini yürütemeyen bazı kurum ve şirketlerin proje iptal taleplerini görüşeceklerini söyledi. Karaloğlu, BAKA tarafından desteklenen ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde açılan 'Hayvan Hastalıkları Tanı Teknolojileri Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.

Bölgedeki en büyük turizm fuarı olan EMITT Turizm Fuarı'na bu sene Antalya şehir markası olarak güçlü şekilde katılmak istediklerini de vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Antalya'da turizm sektöründe yaptığımız toplantıda turizm fuarında yerin BAKA tarafından kiralanması ama fuar üst yapısının da sektör tarafından yapılması konusunu görüşmüştük. Onu bugün teklif olarak değerli yönetim kurulu üyelerimize sunacağız. Himmet ederlerse EMITT Fuarı'na katılacağız. Ekim ayı yönetim kurulu toplantısında tartıştığımız özellikle 2016 yılında turizm sektöründe yaşanan daralma, özellikle Batı Avrupa'daki, Almanya'daki Türkiye'nin hiç de hak etmediği bir algı ve imaj problemi var. Bu algı ve imaj problemini çözmek için Türkiye turizminin yüzde 50'sinin döndüğü Antalya ve civarında bizim de bir şeyler yapmamız gerekir düşüncesinden yola çıkarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odamız, Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın ortak işbirliğiyle bu proje geliştirildi. Bugün o projeye kaynak aktarımı ile ilgili bir maddemiz var. Ticaret Odamız ajansımızla birlikte altyapısını çalışıyor. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle sektörün sivil toplumu, ticaret ve sanayi odamız, büyükşehir belediyemiz, katılabildiklerimize biz de katılarak Avrupa'yı şehir şehir dolaşarak bize göre yanlış olan algıyı ve imajı düzeltme konusunda bir PR çalışması yapılacak. Bunun çeşitli segmentleri olacak. İnşallah 2017 turizm sektörünün 2016'dan daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Turizm sektörü sadece Antalya için değil bölge için de Türkiye için de çok önemli. Bölgedeki diğer sektörlerde dolaylı olarak turizm sektörüne bağlı. Ticaretin de sanayinin de tarımın da iyi olabilmesi için turizmi tekrar ayağa kaldırmamız lazım. Bu projeyi önemsiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Toplantıya katılanlar,

Münir Karaloğlu'nun konuşması

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================================================

İptal edilen Öğrenci Konseyi seçimine ülkücülerden protesto

BOZOK Üniversitesinde bugün sonuçlanması beklenen Öğrenci Konseyi seçimi, çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi. Kampus alanında toplanan ülkücü öğrenciler kararı protesto etti.

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman, ülkücü adayların dolaylı yollarla tehdit edilerek adaylıktan çekilmelerinin istendiğini ve üniversite yönetimin taraf tuttuğunu söyledi. Küçükduman, "Seçimlerden önce siyasi grupların üniversite içerisinde propaganda yapmamaları konusunda görüşmelerimiz oldu ve bu konuda söz verdik. Ama seçim başladıktan sonra öğrenci olmayan siyasi gruplar adaylarla gezmeye başladı. Kazandığımız seçimler iptal edilmeye başlandı. Adaylarımız dolaylı olarak üniversiteden atılma ve aile bireylerine iş konusunda zorluk çıkarma gibi tehditler dile getirildiğini tespit ettik. Bugün de öğretim üyesi tarafından öğrencilere 'sen sınıftan çıkıp oy kullanmaya gidersen öğrenim hayatın biter' şeklinde tehdit edildiklerini belirledik. Bundaki amaç ise yüzde 60 çoğunluğun sağlanmaması ve seçimin iptal edilmesiydi. Bunu da yaptılarö dedi.

Bozok Üniversitesi Kampus alanı girişinde toplanan ülkücü öğrenciler kararı protesto edip, Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman'ın açıklamalarının ardından topluca ülkücü yemini yaparak olaysız bir şekilde dağıldılar.

Görüntü dökümü

------------------

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman'ın açıklamaları,

Ülkücü yemini yapan öğrenciler

Detay

Harun GÖKÇEOĞLU / YOZGAT,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Erkan Çanakkale Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title