Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Afrin-Hatay sınırındaMilli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hatay'da sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Afrin-Hatay sınırında

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hatay'da sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Hatay Havalimanı'na gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı, Hatay Valisi Erdal Ata ve 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel karşıladı. Havalimanı'ndan helikopterle ayrılan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, Reyhanlı İlçesi'ndeki sınırın sıfır noktasında bulunan Bükülmez Karakolu'na indi. Burada inceleme yapan heyet, nöbet kulesinde askerlerden tekmil alarak Suriye'nin Afrin tarafını gözetledi. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, burada askerlerle birlikte öğlen yemeği de yedi.

SINIRDAKİ DUVAR ÇALIŞMALARI DA DENETLENDİ

Suriye sınırına örülen beton duvar çalışmalarını da inceleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, askeri yetkililerden bu konuda süren çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Heyetin sınır birliklerindeki incelemeleri devam ediyor.

Bu incelemeleri sırasında bir açıklama yapan Bakan Işık, "Her türlü provokatif eylemler konusunda da dikkatliyiz. Alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Işık'ın Hatay Valiliği'ne girişi

Haber: Ramazan ÇELİK / HATAY,

====================================

Kılıçdaroğlu Hatay'da Barışın Renkleri etkinliğine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin "Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu" konserine ve Sunay Akın Şiir Dinletisine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliği yaptığı, Barışın Renkleri 'Medeniyetler Korosu ve Sunay Akın' etkinliğine katıldı. Törende konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"Türkülerin dili ezgilerindedir. Anlamını bilmediğimiz ama ezgiisni yüreğinde hissettiğimiz türküleri anlamış oluruz. Ben bu koroyu daha önce Kahramanmaraş'ta milletvekili arkadaşlarımla birlikte dinlemiştim. Olağanüstü güzel bir koro türküleri olağanüstü. Bu koroyu Türkiye'ye kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ve bu güzel buluşmayı bize sağlayan Yeni Mahalle Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun salona gelişi

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Korodan görüntüler

-Sunay Akın'ın konşması

HATAY

=====================================

Çorum'da önce 4.7, sonra 4.2 büyüklüğünde 2 deprem (EK)

İSKİLİP'TE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Paniğe neden olan Çorum'un İskilip İlçesi'ndeki depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. İslikip Belediye Başkanı Recep Çatma, "Uzun zamandır bölgemizde bu büyüklükte deprem olmamıştı. Ancak Rabbime şükürler olsun ki can kaybımız yok. Ufak tefek maddi hasarlarımız var. Bazı binaların bacaları yıkılmış, camlar kırılmış. Ufak tefek çatlaklar var. 20 köy muhtarımızla görüştük. Oralarda da bir can ve mal kaybı yok" diye konuştu. İtfaiye Amiri Osman Aktürk ise, "Herhangi önemli bir zarar yok. Bazı evlerde çatlaklar var. Kanalizasyon boruları zarar gördü. İlk depremden sonra mahallelere dağıldık. Bazı evlerin bacaları yerinden sökülmüştü. İtfaiye ekiplerimiz herhangi bir kazaya neden olmaması için binaların üzerinden ekiplerimizce alındı" dedi. Belediyenin güvenlik kameraları ise deprem anında belediye çalışanlarının korku ile dışarıya çıktıkları anı saniye saniye kaydetti.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Belediye başkanı ile röportaj

İskilip'ten detay

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM-DHA

==============================================

İzmir'de emek örgütlerinden eylem

İZMİR'de, Emek ve Demokrasi Güçleri adlı oluşumun çağrısı üzerine toplanan bir grup, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümetin uygulamalarını protesto etti. Gruptakiler Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarlarına yönelik operasyonla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının tutuklanmasına da tepki gösterdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile binlerce kamu çalışanının görevden alınması, belediyelere kayyum atanması ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona tepki göstermek üzere, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda yüzlerce kişi bir araya geldi. Gruptakiler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar son bulsun OHAL kaldırılsın", "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı, "Susma Sustukça sıra sana gelecek" yazılı pankart taşıdı. Açıklamayı Emek ve Demokrasi Örgütleri adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın yaptı. Darbecilerin başarılı olması halinde atılması muhtemel olan neredeyse tüm adımların, hükümet tarafından atıldığını savunan Yalçın, "Yıllardır hayalini kurduğu tek adama dayalı faşizan iktidarının inşası için darbe girişimini fırsata çeviren AKP, iktidarına biat etmeyen, demokrasi, barış ve özgürlük talep eden tüm kesimleri hedef alan saldırılarına her gün bir yenisini eklemektedir. 20 Temmuz tarihinde ilan edilen ve şimdilik ikinci bir üç ay için uzatılan OHAL ile türlü hukuksuzluğun önünün açıldığı, mevcut uygulamalara bakıldığında net bir şekilde görülmektedir. Bu hukuksuzluklarla, bir yönetim biçimi olarak faşizme iyiden iyiye yaklaşan yolun taşları döşenmektedir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile aralarında cemaat ile hiçbir şekilde ilişkilendirilemeyecek KESK üyelerinin de olduğu binlerce çalışanı memuriyetten ihraç ederek amaç ve niyetini bir kez daha ortaya koymuştur. İktidarın amacı, muhalif olmak bir yana, AKP'li olmayan hiçbir yurttaşı devlet kademelerinde çalıştırmamak, bir 'Parti devleti' kurmaktır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da tutuklananlar arasına eklendi. Seçim yoluyla ele geçiremediği belediyeleri darbe hukukuyla gasp etme yolunu seçen siyasi iktidar, Kışanak ve Anlı'yı tutuklayarak Kürt sorununda demokratik, barışçıl çözüm seçeneğinden ne kadar uzak olduğunu göstermiştir" dedi.

15 Temmuz'dan bu yana, darbeye karışan cemaatle ilgisi olsun ya da olmasın, onlarca televizyon, radyo, haber ajansı ve gazetenin yayınına son verildiğini belirten Yalçın, "Bu basın-yayın organlarının kapatılmaları için sadece iktidara yakın olmamaları ya da Kürtçe çizgi film yayınlamaları yeterli görüldü. Bu yayınlara, 29 Ekim Cumartesi günü yayımlanan KHK ile 10 gazete, 3 dergi ve 2 haber ajansı eklendi. Son olarak 31 Ekim Pazartesi sabahı Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla birçok yazar ve çalışan gözaltına alındı. Gazeteye yönelik suçlama iki ayrı örgütün propagandasını yapmak olsa da biliyoruz ki, cihatçılara silah taşıyan MİT TIR'larını ortaya çıkan haberde olduğu gibi, esas baskın ve gözaltı nedeni iktidarın kirli işlerinin basın yoluyla kitlelere teşhiri ve iktidar yanlısı bir yayın çizgisinin tercih edilmemesidir. Bizler emek ve demokrasiden yana kurumlar ve yurttaşlar olarak, buradan bir kez daha ne OHAL yasaklarına, baskılarına ne de 'Ya başkanlık ya bölünme' gibi en üst makamlardan savrulan tehditlere boyun eğmeyeceğimizi, sivil darbe karşısında diz çökmeden emeğin, barışın ve demokrasinin Türkiye'sini kurma mücadelesini sürdüreceğimizi, OHAL sopasıyla terbiye edilmeye çalışılan kişi ve kurumlarla omuz omuza duracağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Gruptan görüntü

-Açıklamadan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Timur TARLIĞ, Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR,

=================================================

Hemşire kıyafeti giyip 4 ay hastanede çalıştı (2)

'HASTAYA MÜDAHALESİ OLMADI'

Adana Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli olmadığı halde, hemşire kıyafetiyle hastanede dolaşıp, hastalara müdahale ettiği iddia edilen 21 yaşındaki K.H. ile ilgili Adana Kamu Hastaneleri Birliği yazılı basın açıklaması yaptı. İddialar çerçevesinde araştırma yapıldığı belirtilen açıklamada, K.H.'nin ilk kez 06 Ekim'de yoğun bakımda yatarken vefat eden bir hastanın yakını olarak hastanede düzenli olarak bulunduğu, bu süre zarfında kendini başka bir hastanede çalışan hemşire olarak tanıttığı belirtildi. K.H.'nin personelle de yakın ilişki kurduğu belirtilirken açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"K.H., hastasının ölümünden sonra sivil kıyafetli olarak ara ara hastane personeline teşekkür maksatlı ziyaretleri dışında, özellikli alanlara girişi bulunmamıştır. Bu süreçlerin herhangi bir aşamasında, hastaya dönük hiçbir tıbbi ya da gayrı tıbbi müdahalesinin olmadığı ya da böyle bir duruma göz yumulmadığı, sağlık çalışanlarına ait üniforma giydiği durumlarda kendisini farklı bir hastanede çalıştığına dair yorumlar yaptığı yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde anlaşılmıştır. Hastanemizde görevli tüm sağlık personelleri ve staj öğrenimi gören stajyer öğrencilerin kimliklerini belirtir ve kanıtlar nitelikte tanıtım kartları taşıması zorunludur. Hastanemizde bulunan, özellikli birimlerde çalışan sağlık çalışanları ve stajyerler birbirlerini tanıyacak şekilde belirli sayıda bulunmakla beraber, kendisini sahte sağlık çalışanı olarak tanıtan herhangi birisinin bu alanlara girişi mümkün olamaz ve ifşa olurlar. Yine özellikli birimlerimizin kapıları şifrelidir ve ancak tanıtım kartlarıyla giriş yapılabilir. Bu bağlamda, haberde bahsedildiği gibi K.H. isimli şahsın, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği yorumların gerçeklikle ilgisi yoktur. Yapılan soruşturma esnasında bu durum güvenlik kameraları tarafından da teyit edilmiştir. Süreçle ilgili Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

DHA-Genel - Türkiye-Adana - ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Çolak Fikri Işık Türkiye Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title