Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Vali Tavlı'dan selzedelere ziyaretÇANAKKALE Valisi Orhan Tavlı, sel felaketinin yaşandığı Bayramiç ilçesinde incelemelerde bulunarak afeti yaşayan aileleri ziyaret etti.

Vali Tavlı'dan selzedelere ziyaret

ÇANAKKALE Valisi Orhan Tavlı, sel felaketinin yaşandığı Bayramiç ilçesinde incelemelerde bulunarak afeti yaşayan aileleri ziyaret etti.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, geçtiğimiz pazartesi akşamı Ezine ve Bayramiç ilçelerinde tahribata neden olan aşırı yağışın ardından selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu. Bayramiç'teki Menderes Mahallesi'nde yaşayan, Diyarbakır'da şehit olan Şerafettin Şengören'in ailesini de ziyaret eden Vali Tavlı, sel mağduriyetini yaşayan aile bireyleriyle sohbet ederek isteklerini sordu. Sel felaketi sonrası yapılanlarla ilgili valiye birifing veren AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, aşırı yağıştan zarar gören 70 evde suların tahliye edildiğini söyledi. Yollardaki çukurların kapatılarak taş örülmeye başlandığını kaydeden Arslan, 15 iş makinesinin bulunduğu bölgede 25 kişilik işçi ekibinin de çalışmalara hızla devam ettiğini açıkladı. Başkan Sadettin Arslan, "Sağanak yağışın sele dönüşmesiyle afet koordinasyon birimi oluşturduk. 91 ihbarın tamamına ulaştık, 61 haneden su tahliyesi yaptık. 78 evde de hasar tesbiti yapıldı. Kuru gıda yardımlarımız devam ediyor" dedi. Suların tahliyesinin ardından zarar gören araç ve iş makinelerinin de meydana çıktığı ilçede incelemelerini tamamlayan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı en çok zararın oluştuğu Kutluoba Köyü'nde de incelemelerde bulundu. Vali Tavlı daha sonra sel felaketinin yaşandığı Ezine'nin Gökçebayır Köyü'ne hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Menderes Mahallesi'ni gezen Vali Orhan Tavlı ve Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan'ın görüntüsü,

-Vali Orhan Tavlı ve heyetinin şehit ailesinin evini ziyaretinden görüntü.

Haber - Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=============================================

Fakıbaba'nın bakan olması Şanlıurfalılar'ı sevindirdi - (ÖZEL)

KABİNE revizyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten boşalan koltuğa Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın getirilmesi, kentte sevinçle karşılandı.

2004'de Ak Parti'den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 2007 yapılan yerel seçimlerinde Ak Parti'nin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine bağımsız olarak katıldığı seçimlerde yüzde 60 oy alarak ikinci kez Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Fakıbaba, revize edilen Bakanlar Kurulu'nda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer aldı. Fakıbaba'nın bakan olması, hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı. Şanlıurfalılar, tarım şehrinden bir bakanın çıkmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Belediye Başkanlığı döneminde kentte yeni projelerin hayata geçmesinin mimari olarak gösterilen Fakıbaba'nın bakanlığını hemşehrileri olumlu karşıladıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Vatandaşlarla yapılan röp.

Şanlıurfa'dan genel görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 362 MB

============================================

Edirne'de TOKİ konutlarını kanalizasyon suları basıyor

EDİRNE'de etkili olan yağışlarından ardından Barutluk Mahallesi'nde TOKİ evlerinin alt katlarını kanalizasyon suları basıyor. Kötü kokudan rahatsız olan TOKİ sakinleri, her yağmurda bu sorunu yaşadıklarını  belirterek, sorunlarının çözülmesini istedi.

Edirne'de her etkili olan yağmur yağışının ardından Barutluk Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının A-B ile F-5, F-6 blokların alt katlarını kanalizasyon atık suyu basıyor. Evlerin içine giren ve çevreye yayılan kokudan büyük rahatsızlık duyan TOKİ sakinleri, 9 yıldır aynı sorunla mücadele ettiklerini ancak, sorunlarının bir türlü çözülmediğini dile getirdi.

TOKİ sakinlerinden Neriman Aydın, 9 yıldır her yağmur yağışında apartmanlarını lağım suyuyla bastığını belirterek, kanalizasyondan gelen pis su ile insan dışkılarının da gelmesiyle çok ağır kötü koku yayıldığını söyledi. Aydın, "Sorunu TOKİ yönetimine bildirdik, onlar sorunun belediyenin halletmesi gerektiğini söyledi. Belediye de hep yapacağız diye bizi gönderiyor. Her yağmur yağdığında bu sorunu yaşıyoruz. Pis suyla birlikte insan dışkısı alt katı basıyor ve temizlenmediği için kuruduğunda evimizi böcekler basıyor. Çocuklarımız hastalanacak diye çok korkuyoruz" dedi. TOKİ sakini Yılmaz Dramalı da, "Biz yaşadığımız  bu sorunu dilekçeyle Cumhurbaşkanlığı'na kadar  ilettik. Ancak Edirne Belediye Fen İşleri'ne gittiğimizde 1 ay içinde havuz sistemi kurarak sorunu çözeceklerini söylediler. Ama bu koku bizi çok rahatsız ediyor. 9 yıldır bu sorunu yaşıyoruz, çocuklarımız hasta olacak diye endişeleniyoruz" dedi.

Diğer bloklarda oturanlarda kokudan rahatsız olduklarını söyleyen TOKİ sakinleri, belediyenin bir an önce sorunlarının çözmesini söyledi. TOKİ sakinleri sorunlarına çare bulmayan yetkilileri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-TOKİ evleri bloklar dışardan

-Lağım suyu basan odalar

-TOKİ sakinleri ile röp

-Burunlarını tıkayıp protesto etmeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==============================================

Çorum'da yağmur etkili oldu

ÇORUM'da bugün başlayan şiddetli yağmur, etkili oldu. Cadde ve sokaklar su birikintileriyle doldu

Çorum'da bugün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artırarak yaklaşık yarım saat süren yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar su birikintileriyle doldu. Araç sürücüleri yolda ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ise kapalı alanlara sığınarak korunmaya çalıştı. Caddede karşıdan karşıya geçemeyen vatandaşlar birbirlerine yardımcı oldu. Bazı ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sel suları

Vatandaşlardan görüntü

Yağan şiddetli yağmur

Detaylar

(SÜRE: 2 DK) - (BOYUT: 80 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===============================================

Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde denizde bulunan Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış mayın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sualtı Savunma (SAS) komandoları tarafından kontrollü olarak imha edildi.

Bozcaada İlçesi, Tekirbahçe Mevkisi'nde geçen 14 Temmuz'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın arkeolojik dalış yapan dalgıçları, 80 metre açıkta, 5 metre derinlikte Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış mayın buldu. Dalgıçlar, durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Bölgeye, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli SAS komandoları gönderildi. SAS komandolarının yaptığı inceleme sonrası mayının olduğu yerde imha edilmesine karar verildi. Bozcaada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bozcaada İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler karadan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de denizden çevre güvenliğini sağlamasının ardından, mayın SAS komandoları tarafından bugün, fünye ile kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Deniz dibindeik mayının kontrollü olarak patlatılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK / BOZCAADA (Çanakkale),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Orhan Tavlı Şanlıurfa Bayramiç Politika Güncel Haberler

title