Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Mersin'e şehit ateşi düştü (2)TOPRAĞA VERİLDİŞehit olan Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer için memleketi Mersin'in Çamlıyayla İlçesi Darıpınarı Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Akdeniz Bölge ve...

Mersin'e şehit ateşi düştü (2)

TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit olan Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer için memleketi Mersin'in Çamlıyayla İlçesi Darıpınarı Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.  Vali Su, şehit askerin babası Ahmet Sezer ile yakından ilgilendi. Anne Zarife Sezer ise kadın askerler ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Cenaze namazı köy meydanında kılınırken, bu sırada anne ve babası metanetli görünmeye çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit asker son  Darıpınarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit naaşından görüntüler

Vatandaşlardan görüntüler

Protokol üyelerinin alana gelmesi

Ağlayanların görüntüsü

SÜRE: 55"  BOYUT: 30.40 MB

Haber: Mustafa İNSAN  -Kamera: Tolunay DUMAN/ÇAMLIYAYLA,(MERSİN),

===============================

Ailesinden gizlediği bebeğini plaj tuvaletinde doğurup bıraktı

TEKİRDAĞ'da ailesinden hamileliğini gizleyen 17 yaşındaki G.K., tuvalette doğurduğu erkek bebeğini bırakıp kaçtı. Çevredekilerin bulduğu bebek, hastaneye götürülürken, G.K., anne, babası, ağabeyi ile birlikte jandarma tarafından gözaltına alındı.

İstanbul'da oturan G.K., hafta sonunda İstanbul'dan ailesi ile birlikte Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Mahallesi'nde denize girmek için tatile geldi. Erkek arkadaşı ile girdiği ilişkiden hamile kalan ve bu durumu ailesinden gizleyen G.K., iddiaya göre sancıları artınca tek başına plaj tuvaletine gitti. G.K.'nin uzun süre dönmemesi üzerine ailesi bakması için erkek çocuklarını tuvalete gönderdi. Kendisine bakmak için gelen ağabeyine "Siz gidin ben geleceğim" diyerek yollayan G.K., tuvalette tek başına doğum yaparak erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğin kordon bağını da kendisi kesen G.K., bebeği yanında bulunan plaj havlusuna sararak, tuvalet yakınındaki bir köşeye bırakıp, ailesinin yanına döndü.

BEBEĞİN AĞLAMA SESİNİ DUYDULAR

Bu sırada tuvalet yakınında bulunanlar ağlama sesi üzerine bırakılan bebeği bulup, durumu sağlık ekipleri ve jandarmaya bildirdi. Görgü tanıklarından Umut K, "Bir kız tuvalete girdi yaklaşık 1 saat içerinden çıkmadı. Daha sonra kız gittikten sonra içerden bebek ağlama sesi geldi. Gidip baktığımızda orada bir bebek olduğunu görüp ambulans ve jandarmaya haber verdik" dedi.

Sevk edilen sağlık ekipleri bebeğe ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürüp muayene yaptı. Soruşturma yapan jandarma ekipleri bebeği dünyaya G.K.'nin getirdiğini belirledi. G.K., ailesinin de içinde bulunduğu otomobille bölgeden ayrılırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Jandarma, G.K., annesi Y.K., babası K.K., ağabeyi M.K.'yı gözaltına aldı. Doğum yapan G.K., İstanbul'da birlikte olduğu erkek arkadaşından hamile kaldığını, korktuğu için durumu ailesinden gizlediğini söylediği ifade edildi. G.K., hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olay yerinde detaylı inceleme yapan jandarma ekipleri soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Olayın yaşandığı plaj tuvaleti

Jandarma ekiplerinin çalışması

Tuvaletin etrafının çevrilmesi

Görgü tanığı ile röp.

Jandarma ve tuvaletten detaylar

Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: TEKİRDAĞ, -

===============================

Kazada yaralanan yaşlı kadını itfaiyeciler teselli etti

KONYA'da belediye otobüsüyle hafif ticari aracın çarpışması sonucu 70 yaşındaki Safure Terzi, araç içerisinde sıkıştı. Terzi'yi sıkıştığı yerden kurtaran itfaiye ekipleri "Tamam anne korkma bir şey yok" diyerek teselli etti. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 16.40 sıralarında merkez Karatay İlçesi Sedirler caddesi üzerinde meydana geldi. Sefer Terzi idaresindeki 42 GN 180 plakalı hafif ticari araç ile seyir halinde iken Şadırvan Sokak'tan caddeye çıkan Ömer Değirmenüstü'nün yönetimindeki 42 DGZ 33 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari aracın yolcu koltuğunda oturan Safure Terzi, araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri Terzi'yi sıkıştığı yerden kurtardı. İtfaiye ekipleri acı içinde gözyaşı döken yaşlı kadını sedye ile ambulansa taşırken, "Tamam anne korkma bir şey yok" diyerek teselli etti. Kaza da başka yaralanan olmazken, Safure Terzi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza anı ise cadde üzerindeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Mahalle sakinleri de belediye otobüslerinin dar sokakları kullanmasına tepki gösterdi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Yaşlı kadını kurtarma çalışması

-İtfaiye ekiplinin yaşlı kadını kurtarması

-Tesell etmesi

-Genel ve detay görüntüler

-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

===============================

Adıyaman'da korkutan doğalgaz patlaması

ADIYAMAN'da, 3 katlı binaya doğalgaz akışı sağlayan sokaktaki kutuda patlama meydana geldi. Çevrede korkuya yol açan patlamayla birlikte sokakta park halinde bulunan 1 otomobil, alevlerin sıçramasıyla yandı.

Olay, akşam saatlerinde Eskisaray Mahallesi'nde meydana geldi. 713 numaralı sokakta bulunan 3 katlı binaya doğalgaz aktaran vana kutusunda bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Gürültüyle meydana gelen patlama sonrası bina girişi alev topuna döndü. Bu sırada alevlerin sıçradığı bina önünde park halinde bulunan 02 FR 760 plakalı otomobil yanmaya başladı.

İhbarla olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi. Polis sokağı kapatıp oturanları uzaklaştırırken, alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Doğalgaz şirketi görevlileri tarafından gaz akışının kapatıldığı sokaktaki yangın ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü. Tutuşan  park halindeki otomobil ise yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Doğalgazın yanması

İtfaiye erlerinin çalışması

Polis önlem alması

Cadde yaya ve araç trafiğine kapatılması

Doğal gazın kesilmesi

İtfaiye erlerinin vatandaşları uyarması

Polisin şerit çekmesi

Çevik kuvvetin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

====================================

Fuardaki silahlı saldırı şüphelisi adliyede

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki Tarım Kültür ve Sanat Festivali bünyesinde düzenlenen fuarda stand açan Murat Aslan'ı (48) çıkan tartışmada eşinin gözü önünde, bacağından tabancayla yaralayıp kaçan G.O. (Gökhan Orhan) jandarma tarafından yakalanıp, adliyeye sevk edildi.

Gümbet Dolgu Alanı'nda, Bodrum Tarım Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 1- 8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen fuarda, 60 meslek grubu stand açtı. Fuarda, mandalina dolması ile Bodrum'da ün yapan Fadime Aslan (38) da, eşi Murat Aslan ve çocukları Asena Aslan ve Kadir Aslan ile Bodrum mandalinası ürünleri ve reçelleri satmak için stant açtı. Ancak, fuarın ilk gün akşamı Aslan Ailesi'nin standında elektrikler kesildi. Bunun üzerine Aslan Ailesi, durumu standı kiraladıkları organizasyon şirketi yetkililerine bildirdi. Ancak, buna rağmen standın elektrik sorunu çözülmeyince, Aslan Ailesi'nin standındaki bazı ürünler bozulmaya başladı. Bunun üzerine Murat - Fadime Aslan çifti, dün (Pazar) öğle saatlerinde, standa gelen organizasyon yetkililerinden zararlarının karşılanmasını istedi. Organisayon şirketi yetkilisi G.O. ve yanındaki 3 kişi ile Aslan Çifti, arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekme-tokat kavgaya dönüştü. Kavgada, belindeki tabancasını çıkartan G.O., "Siz mermiden daha mı hızlısınız?" diyerek, Murat Aslan'ı sağ bacağından yaraladı. Aslan, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alınırken, GO. ve bereberindekiler olayın ardından geldikleri otomobille kaçtı. Polis, olayın ardından  gözaltına alınan organizasyon şirketi yetkilisi olduğu öğrenilen M.Z., ifadesi alınıp, serbest bırakıldı.

Polis, G.O. ve beraberindeki üç kişinin yakalanması için ise çalışma başlattı. G.O., da dün akşam, Gümbet Mahallesi'ndeki bir otele girerken yakalanıp, gözaltına alındı. G.O., polisteki işlemlerinin ardından "ruhsatsız silah taşıma", "tehdit", "kasıtlı yaralama suçlarından adliyeye sevk edildi.

Polisin, şüpheli diğer üç kişinin de yakalanması için çalışmalarının sürdürürken bacağından vurulan Murat Aslan'ın hastanedeki tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Adliyeden genel detay görüntü,

-Zanlının polis ekiplerinin arasında adliyeye getirilmesi

-Adliyeden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM, (Muğla),

====================================

Şehit Kaymakamın memleketi Sakarya'dan Derik'e ziyaret

MARDİN'in Derik ilçesinde PKK'lılar tarafından makamında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün memleketi Sakarya'dan 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi Derik ilçesine gelerek kardeşlik mesajı verdi.

Derik Kaymakamlığı görevi esnasında 10 Kasım 2016 günü PKK'lıların makamına yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan  Muhammet Fatih Safitürk'ün memleketi Sakarya'dan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçeyi ziyaret etti. Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ile ilçe sakinleri tarafından karşılanan STK temsilcileri, kaymakamın şehit edildiği makam odasına giderek dualar okudu. Derik Kaymakamlığı ziyaretinin ardın Sakarya'dan gelen heyet için öğretmenevinde program düzenlendi.  Şehit Kaymakam Safitürk anısına yapılan sinevizyon sunumu ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Sabahattin Aydın, yıllardır Kürt ve Türkler kardeşçe yaşamalarını istemeyenlere inat bu kardeşliği pekiştirerek yaşayacaklarını söyledi. Aydın, "Şehit Kaymakamımızı yaşatmak için bizler buralara her zaman geleceğiz. Buradaki kardeşlerimiz ile bağlarımızı güçlendireceğiz" diye konuştu.

Aydın'ın ardından söz alan Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ise, şehit Kaymakamın projelerinin yarım kalmayacağını ifade ederek, "Hainler, bizim ülkemiz üzerinde planlar yapanlar sürekli kin, nefret ve fesat tohumu ekmişlerdir. Allah'a şükürler olsun ki, her zaman insanlık bu topraklarda kardeşlik hasıl etmiştir. Bugün Mardin ve Trabzon arasında kurulan bu gönül köprüsü bu kardeşlik ve bunun en somut en güzel örneklerinden birisidir. İnanıyoruz ki kardeşliğimiz, bu gönül köprülerimiz ilelebet devam edecektir. Şehit Kaymakam abimizin projeleri hiç bir zaman yarım ve eksik kalmayacaktır. Tek gayemiz yarım kalan projelerimizi tamamlamak bu topraklarda her zaman kardeşliğin hakim bir kez daha olduğunu göstermek"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Kafkas, Sakarya'dan gelen temsilcilere plaket verildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaymakam tarafından heyetin karşılanması

-Heyetin Kaymakamlığı ziyaret etmesi

-Konuşmalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

=================================================

Demirel'in anıt mezarı için yeterlilik ihalesi yapıldı

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için yapılacak anıt mezar için yeterlilik ihalesi yapıldı. 12 firmanın dosya sunduğu anıt mezar için önümüzdeki günlerde teklif alınacak.

17 Haziran 2015 tarihinde yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için yapılacak anıt mezarın projesinin hazırlanmasından sonra bugün yeterlilik ihalesi yapıldı. Demirel ailesi tarafından hazırlanan projenin onaylanmasından sonra anıt mezar için İl Özel İdaresi'nde yeterlilik ihalesi yapıldı. Yeterlilik ihalesine 12 firma katıldı. İl Özel İdaresi İhale Komisyonu tarafından firmaların dosyaları incelenecek. Yeterli görülen firmalar ihaleye davet edilerek teklifleri alınacak.

Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de yapılacak anıt mezarın Demirel'in doğum günü olan 1 Kasım'a kadar bitirilmesi hedefleniyor.

ANIT MEZARIN ÖZELLİKLERİ

Süleyman Demirel'in defnedildiği Çalcatepe'ye yapılacak anıt mezarın yüksekliği 30 metre olacak. Bir kule bulunan anıt mezar projesinde merhum Demirel'in fotoğraf ve sözlerini içeren 2 farklı galeri de yer alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demirel anıt mezar ihalesi görüntü

İhaleden detaylar

Firma temsilcilerinden ve ihale komisyonundan görüntü

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=================================================

Ermenek'te 354 kök hint keneviri ele geçirildi

KARAMAN'IN Ermenek İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan operasyon ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan 354 kök hint keneviri ele geçirildi. Hint kenevirlerinin ekildiği tarla sahibinin daha önceden öldüğü tespit edilirken, hint kenevirini kimin ektiğinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Ermenek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Katranlı köyü yakınlarındaki bir tarlada uyuşturucu madde yapımında kullanılan hint keneviri ekili olduğu ihbarını aldı. Yapılan ihbarı değerlendiren ekipler düzenledikleri baskında 20 metre uzaklıktaki başka bir tarladan hortum çekilmek suretiyle sulanan 354 kök hint keneviri ele geçirdi. Yapılan araştırma sonrası tarla sahibinin daha önceden öldüğü belirlenen tarladaki hint kenevirleri sökülmesinin ardından yakılarak imha edildi. Jandarma hint kenevirlerinin kimin tarafından ekildiğini tespiti için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hint kenevirlerinin görüntüsü (Cep telefonu)

-Yakılarak ihma edilmesi (Cep telefonu)

Haber-Kamera: Ali Rıza ETCİ/ERMENEK(Karaman), )

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Su Ahmet Sezer Çamlıyayla Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
title