Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Gaziantep'te PKK operasyonuna 4 tutuklama

GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK/KCK ile örgütün Suriye kolu PYD/YPG-YPJ'ye yönelik insansız hava aracı destekli operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK ile örgütün Suriye yapılanması PYD/YPG-YPJ adına eylem ve faaliyetlerde bulunan kişilere yönelik, geçen Perşembe günü insansız hava aracı destekli operasyon düzenledi. Operasyonda ekipler tarafından önceden belirlenen çok sayıda adreste arama yapıldı. Balyoz ile kırılarak girilen evlerde yapılan aramada 2 el telsizi, 1 FETÖ/PDY içerikli, 3 PKK/KCK içerikli yasak kitap, çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirilirken, adları açıklanmayan 12 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartıyla 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Havadan görüntü

Emniyetten çıkan araçlar

Balyozla kırılan kapı

Girilen evler

Özel harekat ekipleri

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=======================================

Refüjdeki direğe çarpan otomobilin sürücüsü öldü

KAHRAMANMARAŞ'ta kontrolden çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü 20 yaşındaki İsmail Hayta yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün akşam saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Bediüzzaman Bulvarı'nda ilerleyen İsmail Hayta'nın yönetimindeki 46 HG 012 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp refüjdeki çam ağacını devirdikten sonra aydınlatma direğine çarparak durabildi. Otomobilin hurdaya döndüğü kazada sürücü İsmail Hayta olay yerine yaşamını yitirdi. Hayta'nın cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morgu götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------------

Kaza yapan araç

Yolu açma çalışmaları

İsmail Hayta'nın sağlık fotosu

Haber Ömer KOÇ-Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

====================================

Elazığ TSO'ya ait bir salon duruşma salonuna çevrildi

ELAZIĞ'da 3 Temmuz günü başlayacak olan 61 sanıklı darbeye teşebbüs, terör örgütü üyesi olmaktan yargılanan askerlerin duruşmaları için Ticaret ve Sanayi Odası'nda bulunan Vali Murat Zorluoğlu Salonu, duruşma salonuna dönüştürüldü.

15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulanan terör örgütü FETÖ mensuplarının yargılanması için Elazığ'da yeni bir salon kuruldu. Mevcut adliye binasında yeterli yer olmamasından dolayı Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile yaptığı görüşmenin ardından TSO'da bulanan Vali Murat Zorluoğlu Salonu, 61 darbecinin yargılanacağı duruşma salonu için tahsis edildi.

Oluşturulan salonda incelemelerde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, duruşma salonunu 350 kilişik olarak tasarladıklarını, ilk duruşmanın 3 Temmuz'da yapılacağını belirterek, ""Adliyemizde mevcut olan duruşma salonlarımız ihtiyacımıza cevap vermediği için ilimizde bir tarama yaptık. Ticaret odamızın konferans salonunun güvenlik ve fiziki açıdan, seyirci ve avukatlarımızın daha rahat bir ortamda yargılamayı icra edebilmeleri açısından duruşma salonu olarak kullanılmasını uygun bulduk. Ticaret Odası Başkanımız İdris Alan bu salonu bize tahsis etti. Biz de bu salonu kısa sürede duruşma salonu olarak uyarladık. Kısmet olursa 3 Temmuz 2017 tarihinde bu dosyanın yargılamasına başlayacağız. Salonumuz 350 kişiliktir. Salonda 61 sanığa yetecek kadar yer ayırdık. Yine her bir sanığa bir avukat düşecek şekilde avukatlar bölümünü ayırdık. Basın mensubu ve seyircilerimiz için belli belirli bir bölümü ayırdık. Yine davaya müdahil olarak katılacak olan avukatlarımızın kendi savunmalarını ve ifade verebileceği yeri de hazırladık. Dolayısıyla salon şu an yargılanmanın yapılacağı son derece modern en sıhhatli ve elverişli hale getirildi" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Salondan görüntü

-Başsavcının konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

=======================================

Güvenlik kamerasına yakalanan kasa hırsızlığı zanlısı tutuklandı

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'ndeki bir işyerinden gerçekleşen ve güvenlik kamerasınca görüntülenen, çelik kasadan yapılan hırsızlığın zanlısı 18 yaşındaki T.N. (Taner Narman), polis tarafından yakalandı. İşlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilen T.N., tutuklandı.

Acarlar Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali'ndeki bir işletmeden geçen salı günü saat 03.30'da hırsızlık yapıldı. Aynı gece dört işyerine giren, ancak sadece birinin kasasını açmayı başaran T.N., 27 bin TL nakit parayı aldı. Bu sırada hırsızlık anı, hal komisyoncusunun işyeri güvenlik kamerasınca görüntülendi. Durum polise bildirildi. Polis, görüntülerden zanlının kimliğinin T.N. olduğunu; hırsızlık ve bıçaklama suçlarından 80 kaydı bulunduğunu belirledi. Yapılan çalışmayla T.N., bu sabah Acarlar'daki bir sokakta polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilen T.N., tutuklandı.

İşyerinden hırsızlık yapılan hal komisyoncusu Hasan Arslanbağ, "Gece saat 03.30'da işyerime giriyor. Çelik kasayı açarak içinde bulunan 27 bin TL'yi almış. Hırsızlık olayı kamera kayıtlarında da belli. Bunun yaptığı yeni bir olay değil. Her zaman yaptığı bir durum ama sonuç yok. Konuyla ilgili yetkililerin çare bulmasını istiyoruz. Bizleri tehdit ederek haraç istiyor. Yolda gördüğümüzde parayı hazır ediyoruz. Bunun yüzünden huzur içinde yaşayamıyoruz. Bugün yakalandı ama yarın yine gelecek. Evimize ve işyerimize bir şey koymaya korkuyoruz" dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKTI

T.N.'nin geçen yıl 5 Nisan'da aynı halde komisyonculardan haraç almaya çalıştığı gerekçesiyle müdahale eden biri komiser üç polis memurunu çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladığı öğrenildi. Olaydan sonra yakalanan T.N., tutuklandı. 14 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan T.N.'nin esnafı tedirgin ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Komisyoncu Hasan Arslanbağı'ın konuşma

Yakalanan T.N.'nin adliyeye götürülüşü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın),

========================================

Otobüsçüler başkanını seçti

ANTALYA Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağanüstü seçimli genel kurulu sonunda 342 oy alan mevcut başkan Yasin Arslan yeniden seçildi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağanüstü seçimli genel kurulu Akdeniz Sanayi Düğün Salonu'nda yapıldı. 20 Mayıs'ta, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın müfettiş raporunun ardından alınan olağanüstü seçim kararının ardından, 15 Haziran'da çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen seçim, saat 10.30'da başladı. Mevcut başkan Yasin Arslan ve Salih Sarıgül'ün aday olduğu seçim dolayısıyla düğün salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Şoförler oda personeline kayıt yaptırdıktan sonra polis kontrolünde salona girerken, üye olmayanlar içeri alınmadı.

Seçim öncesinde konuşan başkan adayı Salih Sarıgül, geçmiş yönetimleri eleştirerek projelerini anlattı. Ardından söz alan mevcut başkan Yasin Arslan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yeni 200 otobüs alma kararını eleştirerek, otobüsçü esnafının mağdur edildiğini iddia etti. Zor bir dönemde göreve geldiğini kaydeden Yasin Arslan, görev süresi içerisinde birlik ve beraberliğe önem verdiğini söyledi.

MUSA NİZAM DA OY KULLANDI

Konuşmaların ardından gazetecilere poz veren başkan adayları, arka arkaya aynı sandıkta oy kullandı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Oy kullananlar arasında dedesiyle birlikte gelen Gaziantepspor'da forma giyen futbolcu Musa Nizam da yer aldı. Bir dönem Antalyaspor forması da giyen Musa Nizam oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Futbol ile ilgili soru almak istemeyen Musa Nizam, dedesinden dolayı 60 yıldır taşımacılık sektöründe yer aldıklarını söyledi. Musa Nizam, "Bundan dolayı ben de ister istemez bu işe girdim. Bugün de vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için oy kullandık. İnşallah bu camia için hayırlısı olur. Hem biz hem de otobüsçü esnafı bundan kar elde eder" dedi.

Yapılan oylama sonunda 560 üye oy kullandı. 10 oyun geçersiz sayıldığı sayım sonunda 342 oy alan mevcut başkan Yasin Arslan yeniden seçildi. Diğer aday Salih Sarıgül ise 208 oy aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Salon dışındaki güvenlikten görüntü

Dışarıdaki kuyruktan görüntü

Kayıt için bekleyenlerden görüntü

İçeriye aranarak giren üyelerden görüntü

Oy kullanmak için masada imza atanlar

İki başkanın birlikte yerel bir televizyona röportaj vermesi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Salondaki üyelerden görüntü

Salih Sarıgül'ün kürsüde konuşması

Divan önünde konuşan iki başkan adayından görüntü

İki adayın el sıkışmasından görüntü

Musa Nizam dedesiyle otururken görüntü

Musa Nizam'la konuşan Yasin Arslan'ın görüntüsüx

Musa Nizam ve dedesinin oy kullanması

Musa Nizam röp

Üyelerin oy kullanmasından görüntü

İki başkan adayının oy kullanmasından görüntü

Seçimi kazanan Yasin Arslan röp

470 MB - 7.43' SN

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Nizam Suriye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title