Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Adana'da katliam: 5 ölü

Adana'nın Kozan İlçesi'nde 1'i çocuk 5 kişi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Olay, saat 20.30 sıralarında Çokak köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 38 yaşındaki Mehmet Doğan, imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı'yı da yanına alarak akşam saatlerinde ağabeyi Hüseyin Doğan'ın evine misafirliğe gitti. Doğan kardeşler evin salonunda oturdukları sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tüfekli saldırısına uğradı. Saldırıda, Hüseyin Doğan, imam nikahlı eşi Fatma Yavuz, oğlu Hakkı Doğan (8), kardeşi Mehmet Doğan, kardeşinin imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı vuruldu, Yavuz'un oğlu 20 yaşındaki Görkem Temizkan ise şans eseri olayda yara almadan kurtuldu. Temizkan'ın evden kaçarak komşularına durumu bildirmesi üzerine jandarma ve 112 Acil'e haber verildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde 5 kişinin öldüğü belirlendi. Cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiğini tespit etmek çalışma başlatan jandarma, soruşturmaya devam ediyor.

Haber: Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana),

==========================================

Bakan Çavuşoğlu: Cumhuriyet'in sırtında kambur bunlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhuriyet elden gidecek" diyenler olduğunu söyleyerek, "Cumhuriyet, azınlığın çoğunluğu yönetme zihniyetinde olanların elinden gidebilir. Çünkü Cumhuriyet belli bir azınlığın değil, bir zümrenin değil. Bunlar Cumhuriyet'i falan çok düşünenler değil, Cumhuriyet'ten geçinen kişiler. Cumhuriyet'in sırtında kambur bunlar" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bolu Belediyesi'nin tablet dağıtım törenine katıldı. Törede konuşan Bakan Çavuşoğlu, önemli olanın engelleri ortadan kaldırabilmek olduğunu söyleyerek, "Bugün Türkiye'nin önüne de çok engeller çıkarıyorlar. Görüyorsunuz Avrupa'da, Batı'da, özellikle ırkçılğığın, İslam karşıtlığının hat safhada olduğu ülkelerde Türkiye'ye ve oradaki vatandaşlarımıza da engel çıkarıyorlar. Bizim görevimiz bu engelleri aşmak. 15 senedir bizim karşımıza Türkiye içinde çok engeller çıkardılar. 'Tek başınıza iktidar olduğunuz için siz bu ülkeyi tek başınıza yönetemezsiniz, bunu aklınızdan çıkarın' diyerekten çok engeller çıkardılar" dedi. Konuşmaların ardından 224 engelli öğrenciye tabletleri dağıtıldı.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İLE BULUŞTU

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Üniversiteli Ak Gençlik Topluluğu'nun düzenlediği 'Buyrun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Tartışalım' konulu konferansa katıldı. Çavuşoğlu, mevcut sistemde Başbakan'ın hükümete başkanlık etme yetkisi dahil yürütmenin başı olarak çok yetkisi olduğunu, aynı yetkilerin Cumhurbaşkanında da olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Yarın uyumsuz cumhurbaşkanı ve başbakan olduğu zaman bu kavga, krize dönüşmez mi? Ömür boyu böyle mi gideceğiz? " dedi.

CUMHURBAŞKANI YARGIYA, MECLİSE, MİLLETE HESAP VERECEK

Çavuşoğlu, yeni sistemde Cumhurbaşkanının yargıya, meclise, millete hesap vereceğini söyleyerek, "Gelecek sistemde mecliste 301'i yakala, yüzde 51 ile soruşturma açabilirsin cumhurbaşkanına. Şimdiki sistemde meclis soruşturma açamaz. Yargıya gönderemez cumhurbaşkanını. Aynı şekilde bakanları da. Olsa olsa yüce divana gönderir onun için de şartlar belli. Yürütmeyi elinde tutan kişiler hesap vermeli. Güçler ayrığlıı işlemeli. Hukukun üstünlüğü tesis edilmeli. Bizim tüm arzumuz bu. Bunu yapacağız. Bunun dışında söylenenlerin hepsi yalan" diye konuştu.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK OLMALIDIR'

"Cumhuriyet elden gidiyor" diyenler olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Nereye gidiyor cumhuriyet? Anayasa'nın ilk 4 maddesini oku. Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti. Bayrağı al yıldızlı şanlı bayraktır. Başkenti Ankara'dır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik sosyal hukuk devletidir. Buna itirazınız var mı? Yok, ama gidiyor elden. Nereye gidiyor? Yani azınlığın çoğunluğu yönetme zihniyetinde olanların elinden gidebilir. Çünkü Cumhuriyet belli bir azınlığın değil, bir zümrenin değil. Evet cumhuriyet gidiyor, gidiyor da gümbür gümbür 100'üncü yıla gidiyor, 2023'e doğru gidiyor cumhuriyet. Söylediği tek şey 'laik cumhuriyet kalsın.' Türkiye Cumhuriyeti laik olmalıdır. Ama laiklik demek yasaklamak değildir. İnancını, özgürlüğünü, kılığını, kıyafetini engellemek değildir. Laik devlet demek herkesin inancını garanti altına almasıdır. Devletle din işlerini ayırmak demektir."

'CUMHURİYETİN SIRTINDA KAMBUR BUNLAR'

Ak Parti iktidarına kadar yasakçı zihniyet olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bunlar cumhuriyeti falan çok düşünenler değil, cumhuriyetten geçinen kişiler. Cumhuriyetin sırtında kambur bunlar. 10. Yıl Marşı'nda kalmış. 10. Yıl Marşı güzel söylemiş. 'Türk'e durmak yok Türk ileri' diyor. Peki ileri mi gitmişiz bize kadar? Bir ileri gitmişiz 5 geri. Bir adım atmışız vurmuşlar kafamıza geri gitmişiz. iki adım atmışız darbe olmuş, ekonomik kriz olmuş" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin 'Hayır' için çalıştığını da söyleyerek, "Bize engel çıkarıyorlar. Pkk'lılara 'buyrun kampanya yapın' diyorlar. Teröristlerin hepsine sahip çıkıyorlar" dedi.

'ANLATIRKEN Pkk'LISIN DEMEYECEĞİZ'

'Hayır' için çalışan MHP'lilere de değinen ve Devlet Bahçeli'ye kızdıkları için bunu yaptıklarını savunan Çavuşoğlu, "Bir kişiye kızdın diye ülkenin, bir milletin geleceği için en hassas konuda 'hayır' vereceğim. Olmaz, o nefse yenilme olur. MHP'nin içinde var böyle arkadaşlar. Ona da üzülüyorum. Onlara anlatmak da görevimiz. Ama anlatırken hakaret etmeyeceğiz. 'Sen de Pkk'lısın' demeyeceğiz. Biz şimdiye kadar 'Hayır' diyenleri hiç aşağılamadık. 'Evet' diyen hangi sanatçı, sporcu varsa Arda Turan dahil hepsini linç etmediler mi? Hazımsızlık" dedi.

ANTALYA'DA BAŞÖRTÜ OLAYI

Antalya'da 'Evet' standındaki kavgaya değinen Çavuşoğlu, "Antalya'da 'Evet' standı kuruyor kızlarımız. Broşürleri veriyorlar. CHP'li kadınlar geiyor 'Siz yobazsınız, şudur, budur.' Verilen broşürü alıyor, kızlarımızın suratına atıyor. Sonra hakaret, küfür. Kızımız da yaptığı şey 'Size de saygı duyuyoruz' ve rabia işareti yapıyor. Bunu da hazmedemiyor başındaki başörtüyü çıkarıyor, alıyor parçalıyor kavga dövüş. Sonra sosyal medyada yok yalan, yok bilmen ne falan böyle olmaz. Git sen de başka bir yere stant aç hayır için kampanya yap." Bakan Çavuşoğlu, konuşması ardından öğrencilerin sorularını cevaplarken bu bölüm basına kapalı yapıldı. Bakan Çavuşoğlu üniversitedeki programının ardından işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Hampton By Hilton Otel'de akşam yemeği yedi. Yemeğin ardından salonu dolduranlara seslenen Bakan Çavuşoğlu programının ardından kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

-Bakan Çavuşoğlu'nun salonun önünde karşılanması

-Çavuşoğlu'nun salona gelişi ve detaylar

-Çavuşoğlu'nun konuşması

-Tablet dağıtılması

-Üniversitede salondan görüntü

-Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

Dosya adı: blmevlutcavusoglu

HABER-KAMERA: Ersin ERCAN-Mutlu YUCA/BOLU,

==============================================================

Bakan Avcı: Turizmde 2017, 2016'dan daha iyi olacak (2)

ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESMEK, TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK DEMEK

Eskişehir'de referandum çalışmalarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, akşam saatlerinde Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan ülkelerin son şans olarak 16 Nisan'daki referandumda hükümetin, devletin ve cumhurbaşkanın meşrutiyetini zedeleyecek bir sonuç çıkarmayı arzuladıklarını söyleyen Bakan Avcı şöyle devam etti: "Yoksa dertleri Erdoğan falan değil. Erdoğan dedikleri Türkiye aslında. Onlar Erdoğan derken bizim içeride Recep Tayyip Erdoğan derken lehinde aleyhinde konuşurken kastettiğimiz insanı kast etmiyorlar. O Erdoğan orada bir sembol ve Türkiye'yi sembolize ediyor. Erdoğan'ın önünü kesmek demek onlar açısından Türkiye'nin önünü kesmek demek. Şimdi 16 Nisan'da biz buna müsaade edecek miyiz? Etmeyecek miyiz? Etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle etmeyeceğiz."

TURİZMDE İLK 3'E GİRMEMEMİZ İÇİN BİR NEDEN YOK'

Bakan Avcı Türkiye'nin son 15 yılda bütün prangalara, görünür görünmez bütün çelme gayretlerine, tehditlere, engelleme çabalarına, yargı darbesi ve askeri darbe girişimlerine rağmen pek çok sektörde 4 kat büyüdüğünü söyledi. Türkiye'nin turizmde de büyüdüğünü ifade eden Avcı şöyle konuştu: "Türkiye uzun yıllar boyunca dışarıda daha çok deniz kum güneş ülkesi olarak tanınıyordu. Deniz, kum, güneş. Evet doğru Türkiye'nin denizi temiz, kumu, güneşi güzel. Dünyanın sayılı ülkelerinden biri bu bakımdan. Bununla bile Türkiye dünyada 6'ncı turizm cazibe ülkesi oldu. Dünyada 6'ıncı ülkeyiz turizm cazibesinde. Neyle deniz, kum, güneşle. Türkiye sadece deniz, kum, güneş mi? Türkiye dini miras alanları bakımından dünyanın en zengin ülkesi, 3 büyük dinin de burada şöyle ya da böyle değer verdiği mekanlar var. Türkiye dünyanın en zengin mutfağı. Şimdi kayak federasyonuyla proje yapıyoruz Türkiye'nin kayak potansiyelini, dağlarımızdaki pist potansiyeli, gerçekten şu ana kadar işletmeye almadığımız müthiş bir kayak potansiyelimiz var. Sağlık turizmi, kaplıca turizmi, termal turizmi de öyle. Spor turizminde öyle. Arkeoloji turizminde öyle. Antalya'ya 6 milyon adam geliyor diyelim. Geçen sene Antalya Arkeoloji Müzesi'ne kaç kişi geldi dedim 60 bin kişi. Halbuki dünyanın en büyük arkeoloji müzelerinden bir tanesi Antalya'daki. Dolayısıyla biz sadece deniz, kum, güneşle 6'ncı sıraya gelmişsek bütün bu diğer turizm türlerini de devreye soktuğumuz zaman Allah'ın izniyle ilk 3'e girmememiz için hiçbir neden yok."

Görüntü dökümü:

-Bakan Avcı'nın konuşması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===========================================================

Bakan Bozdağ: Alman gazeteleri Türkçe manşetlerle 'hayır' çıkması için büyük çaba gösteriyor(2)

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI SEÇİME GİDERKEN KABİNESİNİ AÇIKLAYABİLİR

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen 'Güçlü Türkiye Yolunda STK Buluşması programına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, yeni sistemin parlamentoda bir ittifak anlayışı getirebileceğini söyledi.

Bozdağ, konuşmasında "Cumhurbaşkanı adayları, belki seçime giderken, kabinesini bile açıklama gereği duyabilir.Siz beni seçerseniz, benim A takımım bunlar olacak. Cumhurbaşkanı yardımcım, bakanlarım bunlar olacak, bunlarla Türkiye'yi yöneteceğim diyebilir. Belki bir partiyle ittifak kurup biz iki parti olarak gidiyoruz diyebilir. veya ilk turda cumhurbaşkanı çıkmadı, ikinci tura kaldı, o zaman 15 gün ara var. Bu partiler arası uzlaşma için bir fırsattır. Halk parlamentoda bir çoğunluk oluşturdu. O zaman yürütmede, yürütme yetkisini başka birine pekala verebilir. O zaman uzlaşacaklar. Cumhurbaşkanı birinci turda seçildi ama parlamentoda çoğunluk kendi elinde olmadı, ne yapacak, sıkıntı. O zaman belki yasama nedeniyle, bir dayanışmaya, partiler arası ittifaka gidecek. Ama bir fark var burada, partiler ittifaktan vazgeçince, hükümet düşmeyecek. Çünkü hükümet kurma yetkisini halk veriyor, halk alıyor. Bu bir koalisyon mantığı değil, bir ittifak anlayışı getirecek. Partileri birbirine daha çok yakınlaştıracak, işbirliği ve dayanışmayı bu sistem daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaktır. Parlamento bu günkü parlamentoya göre daha da güçleniyorö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Salondan görüntü

-Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşması

Haber: YOZGAT,

==================================================

Kurtulmuş: Kürt kardeşlerimiz bu seçim kampanyasında büyük oranda 'evet' diyecekler

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan referandumuyla ilgili olarak, Pkk'nın Kürt halkı üzerine 'hayır' oyu için baskı kurmaya çalıştığını belirterek, "Bu Pkk'dan ve yandaşlarından yaka silken kürt kardeşlerimiz, bu seçim kampanyasında büyük oranda 'evet' diyecekler ve Türkiye'nin önünü açacaklarö dedi. Ankara'dan uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Memur-Sen'e Davet Tercih 'Evet' programına katıldı. 16 Nisan referandumu için 'evet' desteği isteyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'evet' kampanyasında ciddi bir yükseliş olduğunu söyledi. Pkk'nın Kürt halkı üzerinde 'hayır' baskısı uygulamaya çalıştığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Korku dağları bekliyor. 23 Mart'ta Pkk'lı terörist başı bir haber ajansına demeç veriyor, aynen şunu söylüyor; 'bu kampanyada sonuç 'evet' çıkarsa PKK fiilen biter' diyor. 'Onun için bütün arkadaşlarımız, militanlarımız Kürt halkı üzerine baskı kursunlar ve onları 'hayır' demeye ikna etsinler' diyor. Daha ne desin adam. Ama bilmiyor ki, bizim kürt kardeşlerimiz Allah'ın izniyle, bu PKK'dan ve yandaşlarından yaka silken kürt kardeşlerimiz, bu seçim kampanyasında büyük oranda 'evet' diyecekler ve Türkiye'nin önünü açacaklar. Niye böylesine açık, aleni, yani insan bunları yaparda biraz saklar, gizler. Ona bile gerek duymuyorlar. Niye 'hayır' kampanyasına destek veriyorlar? Çünkü; korku dağları bekliyorö dedi.

DIŞARIDAN BASKILAR, İÇERDEN YALANLAR DEVAM EDİYOR

PKK'ya ve diğer terör örgütlerine destek veren Avrupa ülkelerine de sert tepki gösteren Numan Kurtulmuş, yeni güçlü Türkiye'nin ayaklarındaki prangalardan kurtulacağını vurgulayarak, "Bu beylerin istedikleri Türkiye, 25 milyon dolar için el avuç açan bir Türkiye'dir. Böyle bir Türkiye olursa bizden iyisi yok. Bunların bekledikleri Türkiye Avrupa Birliği'nin terbiye salonunda tek ayak üstünde hazırolda duran bir Türkiye'dir. Vesayet odakları altında yönetilen, sandıktan kim çakırsa çıksın vesayetçilerinin borusunun öttüğü bir Türkiye'dir. Bunların istedikleri Türkiye, Türkiye'de hükümet pazarlıklarıyla, kirli pazarlıklarla, ayların, yılların götürüp kaybedildiği bir Türkiye'dir. Bırakın çevresindeki mazlum milletlere, dünyanın dört bir tarafına uzanan bir Türkiye'yi görmek değil. Dünyanın hiçbir tarafında mazlumlara elini kolunu uzatmaya gücü yetmeyen aciz bir Türkiye'dir. İstiyorlar ki; istikrarsızlık devam etsin, bu sistemin vesayetçi yapısı devam etsin. Bizde istiyoruz ki, inşallah yeni ve güçlü Türkiye istikametinde Türkiye kararını verecek, yoluna devam edecek, ayaklarındaki prangalardan kurtulacaktır. Onun için bu referandum sadece bir referandum olmanın çok ötesinde anlamlar içeriyor. Böyle gördükleri için bir taraftan dışarıdan baskılar, diğer taraftan içerden de bir sürü yalanlar devam ediyorö şeklinde konuştu.

ŞİMDİ BU PALAVRANIN TUTMADIĞINI GÖRDÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirileriyle, son birkaç gündür başka palavra gündeme getirdiğini de anlatan Numan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun en son söylediğini duydunuz. Valla insan söyleyecek söz bulamıyor. Cumhurbaşkanı bir sabah kalkacak, kafası bozulacak 'Meclis'i fesh ettim' diyecek. CHP'li arkadaşlar ve sayın Kılıçdaroğlu şöyle düşünüyor; Bu memlekette uzun yıllar CHP iktidar olmadı. Böyle giderse daha çok uzun yıllarda iktidar olmayacak. 'Nasılsa bu millet bizden birisini Cumhurbaşkanı seçmez' diyerek, hep Cumhurbaşkanının bizim camiadan birisinin olacağına inanıyorlar. Onun için diyorlar ki 'bir sabah kalkacak 'fesh ettim Meclis'i diyecek'. Öyle bir şey yok, hiçbir sorumlu Cumhurbaşkanı bunu yapmaz. Daha demokratik, daha güçlü bir sistem. Ama kusura bakmasınlar hiçbir kimsede 'hadi seçime gidiyoruz' diyemez. Derse kendi Cumhurbaşkanlığı da düşüyor. Şimdi bu palavranın tutmadığını gördüler. Son birkaç gündür başka palavra gündeme getiriyorlar, Allah akıl versin. Akla ziyan bir şey söylüyor. Tayyip beyi kastederek söylüyor 'İkinci dönemin sonunda son bir yıl kadar istifa eder yine 5 yıl daha seçilirse' diyor. ya kardeşim daha çok var ikinci beş yılın son yılına. Oturun, çalışın, adam olun, milletle anlaşın, milletin suyuna gidin, milletin karşısına programla çıkın sizde Cumhurbaşkanı olun. Olamayacaklarını bildikleri için, diyor ki 'Son 5 yıl'. Allah akıl versin, akla ziyan şeyler söylüyorlarö ifadelerini kullandı. Programın sonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Numan Kurtulmuş'a plaket verdi.Ordu programını tamamlayan Numan Kurtulmuş, ardından Ordu-Giresun Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya döndü.

-Görüntü Dökümü

----------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Programdan görüntü

-Ali Yalçın, Numan Kurtulmuş'a tablo verirken görüntüsü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Kozan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title