Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

ERDOĞAN: HOLLANDA AB ÜLKESİ GİBİ DEĞİL, MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR (ek)1)BAYRAĞA, EZANA, ÖZGÜRLÜĞE EL UZATILAMAYACAĞINI GÖSTERDİKCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi bayrağa, ezana, özgürlüğe el uzatılamayacağını 7 düvele gösterdiklerini söyledi.

ERDOĞAN: HOLLANDA AB ÜLKESİ GİBİ DEĞİL, MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR (ek)

1)BAYRAĞA, EZANA, ÖZGÜRLÜĞE EL UZATILAMAYACAĞINI GÖSTERDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi bayrağa, ezana, özgürlüğe el uzatılamayacağını 7 düvele gösterdiklerini söyledi. Günün anlam ve önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"12 Mart'ı iki farklı olayla hatırlıyoruz. Birincisi 95 yıl önce İstiklal Marşımızın kabul edildiği gündür. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşı'nın bütün şehitleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütün üyelerini, Mehmet Akif'i rahmetle yad ediyorum. Ne diyor Akif 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda' 15 Temmuz'da vatanı uğruna gerekirse kendini feda edebileceğini tüm dünyaya gösterdi mi? F16'lar bomba yağdırıyordu, bizim gençlerimiz kaçtı mı? tanklar, toplar üzerine gelirken kaçtı mı? Gençler tankların altına kendini attı mı? Mdern silahlarla ki milletin silahıydı, kadın genç yaşlı demeden ateş ederken onlar yıldı mı? Niye arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın siper et gövdeni. Bizim milletimiz ne yaptı göğsünü siper etti neye F16'lara, helikopterlerle, bombalara o bombalar hanım kardeşlerimizi gençlerimizi yıldırmadı. Çünkü onlar şahadet dediler. Şehitler tepesi boş değil dediler, ölürsem şehit, kalırsam gazi olacağım dediler ve 249 şehidimiz oldu. Gaziler dün akşam baktım ki İstanbul'da Beyoğlu'nda Hollanda konsolosluğu önünde yürüyorlar bana da telefonda diyorlar ki 'konsolosluğun önünde gidiyoruz', 'Ne işiniz var' diyorum verdikleri cevap, 'Rotterdam'da ne varsa, burada da o var' Durmak yok. Akif ömrünün son günlerinde hasta yatağında kendisini ziyarete gelen dostuna Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyor. Bu marşın her kelimesinde, her satırında, her kıtasında çekilen acıların izi vardır, kanı vardır. Kardeşlerim 15 Temmuz'da milletimiz elbette yeni bir marş yazmadı ama herkese Türk milleti gerektiğinde İstiklal Marşı'nda ifade eden ruhu yaşatma konusunda tereddüt sahibi değil. Yurdumuzun üstünde tüten son ocak sönmeden kimsenin bayrağa, ezana, özgürlüğe geleceğe el uzatamayacağını 15 Temmuz gecesi 7 düvele gösterdik. Ben bu milletin ferdi, cumhurbaşkanı, evladı olmaktan rabbime ne kadar hamd etsem azdır. ya rab sana hamd olsun."

YÖNETİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ

12 Mart'ın ülkemizin utanç günlerinden biri olduğunu da ifade eden Erdoğan, "Darbeler cunta muhtıranın günüdür. 12 mart muhtırası tıpkı 1960 darbesi, 80 darbesi, 28 şubat darbesi gibi hatta 27 nisan bildirisi gibi bir ibret vesikasıdır. Hatırlayın 12 Eylül öncesinde de cumhurbaşkanı krizinin sonuçlandırılmaması benzer bir bahaneye imkan sağlanmıştır. Türkiye artık böyle bir ayıpla karşılaşmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. 16 Nisan'da bu amaçlanmıştır. Biz 16 Nisan da neyi oylayacağız bunu ana muhalefetin başındaki zat bilmiyor ama siz bileceksiniz, herkese anlatacaksınız. Bu mesele ülke gündemine yeni gelmedi. Osmanlı dönemi, cumhuriyet dönemi dahil olmak üzere yönetim sistemi tartışılmıştır. Biz hem tarihi tecrübeleri ve son 14 yılda yaşadıklarımızı, 15 Temmuz'da yaşananları göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldık. Öncelikle Ak Parti ve MHP vekillerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu çok önemli milli iradeye gidiş vizesinin bu iki parti verdi" diye konuştu.

TEK ADAM SENSİN

Erdoğan, kendisini tek adam olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun tek adam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Diğerlerine bakınca şu anda kim hayır diyor? Kandil hayır diyor, İmralı hayır diyor şu anda o hayır diyenlerle beraber kimler hareket ediyor söylememe gerek var mı? hepsini biliyorsunuz değil mi? Bakın sevgili peygamberimizi hadisi ortada kişi sevdikleriyle beraberdir. Şimdi kim kimi seviyorsa onunla olacak. Senin arkadaşın Kandil ise Kandildekilerle berabersin. Bunlar bu ülkeyi bölmek isteyenler değil mi, şimdi çıkmış o zat milleti aldatmak için elinden gelen yalanı söylüyor. Dürüst ol bu millet yalanlardan bıktı. Tutturmuş tek adam, varsa yoksa tek adam. Tek adam sensin. 7 seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Eğer parti mensuplarının iradesine, parti tabanına saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Bunda böyle bir nezaket yok ama er ya da geç Kemal gidicidir. Zira mensubu olduğu parti bu yükü daha fazla kaldıramaz. Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez. Neymiş efendim rejim değişiyormuş. Rejim 1923'te değişiyor, sadece yönetim değişiyor. Bir başka alan ne diyor, 'meclis gidiyor 16 Nisan'dan sonra meclis yok' diyor. Yalan gazi meclisimiz yasama ve yürütme yetkileriyle daha güçlü bir şekilde olacak. Mevcut sistemi savunanları dün bu sistemi işletmemek için neler yaptığını biliyoruz. Sürekli gensoru, akşam yat sabah kalk gensoru. Biliyorlar kazanamayacaklar yine gensoru" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"60 darbesinde bugün parlamenter sistem düzenlemesi yapanlar, başbakanları ve bakanları astıklarını unutmayın biz CHP'yi biliriz. Kardeşlerim çıkmış bir de ne diyor 600 vekile ne gerek var diyor, 550 yetmiyor mu, 450 bile fazla diyor. ya unutma bu ülkeden çift kamaralı meclis olduğu zaman sayı 600'ün üzerindeydi. Biz tek kamaralı 600 yapıyoruz. Hem nüfus çok, artık dolayısıyla vekil sayısını 600 yapalım. Hem genç, dinamik bir parlamento getiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti milletvekilleriyle birlikte kurdeleyi keserek 223 eserin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Kocaeli Valiliği'ni ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması

-Aktüel görüntüler geçildi

KOCAELİ/DHA

==========================================================

2)YILDIRIM: TEK ADAMLIKTAN RAHATSIZSANIZ O ZAMAN ŞU CHP'YE İKİNCİ BİR GENEL BAŞKAN DAHA BULALIM

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik bölümünün açılışını yaptıktan sonra Bursa'ya geldi. Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde boynuna Bursaspor atkısı takarak konuşan Yıldırım, Anaya değişikliği konusunda CHP'yi eleştirdi. Alanda, üzerinde, "Hollanda'nın OHAL ilan etmesi için bir Türk Kadını yetti" yazılı pankart dikkat çekti.

Anayasa değişikliği yaparken tek adreslerinin millet olduğunu vurgulayan Yıldırım, "CHP derseniz tam evlere şenlik. Kılıçdaroğlu'na 'buyurun gelin bu anayasayı birlikte değiştirip anlaşalım' dedik. Ses yok. Siz de istiyorsanız bir anayasa değişikliği getirin. İkisini milletin önüne götürelim. Millet hangisini istiyorsa ona karar versin. Yine ses yok. Meydanlarda atıp tutuyorlar. Dillerinde hep aynı şarkı. Rejim elden gidecek tek adam yönetimi gelecek. Kork ey halkım kork. Kılıçdaroğlu sen bu milleti korkutamazsın. Çünkü bizim istiklal marşımız korkma diye başlıyorö diyerek İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okudu.

Yıldırım, cumhuriyetin 1923'te kurulduğunu ve rejim probleminin ortadan kalktığını kaydederek, şöyle devam etti:

" Ama millet bilsin diye Bursa'dan tüm Türkiye'ye ilan ediyorum. Yeni anayasa milli anayasadır. Yeni anayasa yerli anayasadır. Yeni anayasa tek yetkinin bir noktada topladığı doğrudur. O noktada 80 milyon vatan evladıdır, millettir. Artık söz de millette yetki de millette, karar da millette mühür de sizin elinizdedir. Yeni Anayasa tek devlet rejimidir. Yeni anayasa tek millet rejimidir. Yeni anayasa tek vatan rejimidir. Yeni anayasa tek bayrak rejimidir. Şimdi Bursa'dan soruyorum. Bunun neresinden rahatsızsınız. Madem öyle tek adamlıktan rahatsızsanız o zaman şu CHP'ye ikinci bir genel başkan daha bulalım. Tek olmuyor. Birçok belediyeleri var. Belediyelere de birer başkan daha atayalım. Olsun iki başkan. Hatta Kılıçtaroğlu nun keyfi yerine gelsin diye Bursa'nın Minareliçavuş, Güneştepe, Ertuğrulgazi mahallelerine 3 muhtar daha atayalım. Öyleyse kaymakamlıkları çift yapalım. Emniyet müdürlerini de valilerini ikişer ikişer yapalım. Kılıçtaroğlu, HDP ile haşır nesir olunca eşbaşkanlığı kafasına takmış. Kol kola girmişler 'hayır' şarkısını söylüyorlar. 'Hayırdan' hayır gelmez. 'Evet'te bereket vardır. Bursalılar, tek adammış. Bu anayasa Recep Tayyip Erdoğan içinmiş. Ha de ordan Bizde diyoruz ki bu anayasa Erdoğan için değil her doğan içindir"Başbakan Erdoğan daha sonra Bursa'da TOKİ tarafından gazetecilere yaptırılan konutların anahtarlarını teslim etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da Başbakan Yıldırım'a çini vazo hediye etti.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Bursa Valiliği'ni ziyaret etti.

Görüntü dökümü

---------------------------

Detay görüntüler geçiliyor

Berktuğ ÖNCÜ/Faruk KAHRAMAN/Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

=======================================================

3)SAKARYA'DA 2 BİN KİŞİ HOLLANDA'YA TEPKİ İÇİN YÜRÜDÜ

SAKARYA'da yaklaşık 2 bin kişi Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engellemelerine karşı tepki göstermek için ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle yürüdü.

Sakarya'da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Hollanda'nın Türk bakanlara karşı tutumuna tepki göstermek için kent merkezinde bulunan Çark Caddesi'nde bir yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 2 bin kişi akşam saatlerinde Cadde'nin girişinde toplandı. Ellerinde 'Avrupa şaşırma, sabrımızı taşırma' ve 'Hollanda, Almanya kardeştir, ikisi de kalleştir' gibi dövizler ile Türk bayrakları taşıyan kalabalık grup cadde de tekbirlerle yürüdü.

Yürüyüşe siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cadde de bulunan diğer vatandaşlar, kalabalık grubun sloganlarına eşlik ederek yürüyüşe alkışlarıyla eşik etti.

Yüzlerce kişi, caddeyi bir baştan diğer başa yürüyerek şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı'nda toplandı. Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı(SAKEV) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özen, burada oluşturulan platforma çıkarak Hollanda'nın düşmanlığını açıkça ilan ettiğini söyleyerek, "Hollanda düşmanlığı açıkça ilan etmiştir. Biz biliyoruz ki bu düşmanlık yeni değildir, bu düşmanlık sadece Türkiye'yle de sınırlı değildir. Her fırsatta medeniyetin beşiği olduğunu savunan Avrupa, medeniyetin de sahte olduğunu teşhir etmiştir. Hanım olan bir bakanımızın karşısına silahlı güçleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiyi ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır" dedi.

Yürüyüş basın açıklamasının ardından yapılan duayla son buldu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Yürüyüş

-Slogan ve tekbirler

-Prof. Dr. Mehmet Özen konuşması

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya)-

========================================

4)SEL SULARININ GETİRDİĞİ AĞAÇ PARÇALARI DAR GELİRLİYE UMUT OLDU

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, şiddetli yağışın Toroslar'ın eteklerinden sürükleyerek sel sularıyla getirdiği ağaç dalları, dar gelirliler için umut kapısı oldu. Sahile vuran ağaç parçalarını toplayan vatandaşlardan Ufuk Ateş,, "Sel bu sefer facia değil bereket getirdi" dedi. Mersin'de il genelinde şiddetli yağış, Erdemli İlçesi'nde de etkili oldu. İlçenin yüksek kesimlerine düşen yağmur nedeniyle ortaya çıkan sel suları, dere yataklarına yakın yerlerde ağaçları köklerinden sökerek ilçe merkezine kadar getirip denize döktü. Sahile vuran ağaç parçaları ve orman köylüleri tarafından kesilen odunlar, dar gelirlilere umut oldu. Sahilde oluşan odun yığınlarını toplayan vatandaşlardan Ufuk Ateş, "İlçemizde her 2-3 yılda bir selle birlikte gelen odunları toplayarak kışlık yakacaklarımızı çıkarıyoruz. Sel bu sefer facia değil bereket getirdi" dedi. Her yağış sonrası dar gelirlinin büyük zarar gördüğünü bu kez ise kazançlı çıktığını ifade eden Dilek Sarıçam ise "Vatandaşın durumu belli. Selle birlikte gelen odunlar bizim yakacaklarımız oldu, bereketli oldu. Bütün bölge halkı buraya geldi. Odunları toplayıp depolayacağız" diye konuştu. Vatandaşlar azgın deniz dalgalara aldırmadan ağaç gövdelerini sırtlarına alarak taşımaları ilginç görüntülere neden oldu.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Hollanda Sakarya Politika Güncel Haberler

title