Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Genelkurmay Başkanı Akar, Cilvegözü'ndeGENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda inceleme yaptı.

Genelkurmay Başkanı Akar, Cilvegözü'nde

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda inceleme yaptı.

Halep'in tahliyesi sırasında yaralanan Suriyelilerin getirildiği Cilvegözü Sınır Kapısı'na sürpriz bir şekilde gelen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, tampon bölgeye geçti. Suriye'nin Bal-El Hava Sınır Kapısı ile Cilvegözü Sınır Kapısı'nın arasındaki sıfır noktaya kadar gelen Genelkurmay Başkanı Akar, inceleme yaptı. Yetkililerden de bilgi alan Akar, yaklaşık 15 dakika süren incelemenin ardından geniş güvenlik altında bölgeden ayrıldı.

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU / Hatay,

=============================

Halep'ten tahliyeler gece boyunca devam etti (5)

İHH: İDLİP'E 3 ÇADIR KENT KURULUYOR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakf Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'nin İdlip kentine Halep'ten tahliye edilenler için AFAD ve Türk Kızılayı ile birlikte 90 bin kişilik çadır kent kurulmaya başlandığını söyledi.

Çadır kent kurulacak bölgelerde iş makineleriyle sürdürülen çalışmaları inceleyip açıklama yapan Yıldırım, "Çadır kentlerin kapasitesi 90 bin kişilik. Tahliyeler sürüyor. Muhtemelen sayıları 30 bini bulur. Çadır kentler ihtiyaca göre kuruluyor" dedi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yetkilileri ise, Halep'ten Türkiye'ye getirilen 137 yaralıdan 7'sinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İş makinelerinin çalışması

İş makinelerinin araziyi düzeltmesi

Sokaklardan görüntüler

Evlerin görüntüsü

Çadırların kurulumundan görüntüler

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/REYHANLI,(HATAY).

===========================

Üniversitede terörü protesto yürüyüşü

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) ülkücü öğrenciler düzenledikleri yürüyüşle terörü protesto etti.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde toplanan 100'ü aşkın öğrenci ilk olarak kantinde İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlar için dua okudu. Ardından kantinden dışarı çıkan öğrenciler 'Unutmayacağız, Alışmayacağız, Başaramayacaksınız' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Şehidim hakkını helal et bana' şeklinde sloganlar atan öğrenciler kampüsteki Cumhuriyet Anıtı'na kadar yürüdü. Anıt önünde şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler daha sonra topluca İstiklal Marşı'nı okudu.

ESOGÜ Ülkü Ocakları Başkanı Emre Akbulut yaptığı konuşmada "Biz, milliyetçi öğrenciler olarak ülke bütünlüğümüzü tehdit eden dış mihraklara ve tasmasını tuttukları terör örgütlerine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Unutmayın ki üzerine bastığımız bu topraklar kan ve gözyaşıyla kazanılmıştır. Biz Türk milliyetçileri olarak kan aksın istemiyoruz ama bağımsızlık mücadelesinde topraklarımıza bir zeval geldiğinde, o topraklar kuraklık olarak adlandırılıyorsa, sulanmak istiyorsa kanımızla, hepimizin kanı bu toprakları sulamaya yetecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

-Öğrencilerin görüntüsü

-Dua okunması

-Yürüyüşten

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan

-Emre Akbulut'un basın açıklamasını okumasından çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,-

======================================

"Sadece uçmayı deneyeceğim" mesajını atıp, 8'nci kattan ölüme atladı

Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR(Konya), - KONYA'da lise öğrencisi 15 yaşındaki Nur Sena Tütüncü, Instagram hesabındaki arkadaş grubuna, "Aranızdan ayrılıyorum. Bunu intihar olarak görmeyin, sadece uçmayı deneyeceğim. Bakalım yer çekimi ne kadar kuvvetliymiş" diyerek bir inşaatın 8'inci katından atlayıp, intihar etti.

Seydişehir'de oturan Enis Çamlıoğlu Lisesi öğrencisi Nur Sena Tütüncü, bugün öğle saatlerinde fotoğraf paylaşım sitesi Instagram hesabındaki arkadaş grubuna, aranızdan ayrılıyorum, artık arkadaş grubunun 4 kişi devam edeceğini psikolog olmadan kendi psikolojisinin kurban gittiğini belirterek, "Bunu intihar olarak görmeyin, sadece uçmayı deneyeceğim. Bakalım yer çekimi ne kadar kuvvetliymiş" diyerek mesaj gönderdi. İddiaya göre, mesajın ardından Ordinaryüs Prof. Dr. Sami Irmak Caddesi'ne giden genç kız, 8 katlı bir inşaatından son katına çıkıp balkona oturdu. Bir süre sonrada kendini boşluğa bırakıp aşağı düştü. Durumu fark edenler sağlık görevlileri ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Nur Sena Tütüncü'nün öldüğünü belirledi. Genç kızın cesedi otopsi için Seydişehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden detay

-Sağlıkçıların atlayan Nur Sena Tütüncü'ye müdehalesi

-İnşaattan detay

-Nur Sena'nın fotoğrafı

-Bıraktığı mesajın fotoğrafı

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR, DHA))

======================================

Kazada yaralanan dişi yaralı domuz iğneyle uyutuldu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bir aracın çarparak yaraladığı 6 yaşındaki dişi yaban domuzu, iğneyle uyutuldu.

Marmaris'in Beldibi Mahallesi'nde bir aracın sürücüsü, ormanlık alana geçmeye çalışan yaban domuzuna çarparak kaçtı. Yaralı domuzu gören mahalle sakinleri, zabıta ve Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma ekiplerini aradı. Mahalleye gelen belediyeden 3 zabıta memuru, Milli Parklardan 4 görevli ve 1 veteriner, yol kenarında ayağa kalmaya ve sürünerek çevredeki vatandaşlara saldırmaya çalışan kanlar içindeki yaban domuzuna müdahale etti. Veterinerin yaptığı incelemede, 6 yaşındaki dişi yaban domuzunun arka iki ayağının kırık olduğu ve başının üzerinden (ensesinden) kanlar geldiğini tespit edildi. Saldırmaması için ayakları bağlandı ve sakinleştirici verildi. Resmi plakalı kapalı pikaba alınan yaban domuzu iğne ile uyutulmak üzere Marmaris Parklar Müdürlüğü'ne götürüldü. İğneyle uyutulan yaban domuzu sonrasında gömüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Mahalle sakinlerinin yaralı domuzu yerde sürünerek park halindeki motosiklete zarar vermesini çektiği cep telefonu görüntüsü

Yaralı yaban domuzunun genel ve ayrıntılı görüntüsü

Yaralı yaban domuzuna müdahale eden resmi görevlilerin genel-ayrıntılı görüntüsü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=========================================

Sanat Grubu'ndan Bodrum'da polise başsağlığı ziyareti

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Bodrum Mızıkacıları Sanat Grubu'nun üyeleri, İlçe Emniyet müdürü Can Candaş'ı ziyaret etti. Topluluk, terör saldırısında şehit düşen meslektaşları için Candaş'a başsağlığı diledi.

Bodrum'a yerleşen, yaz aylarında kentte sahne alan ve kendilerine Bodrum Mızıkacıları Sanat Gurubu adını veren topluluk, bugün, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'ı makamında ziyaret etti. Aralarında Zafer Baykal, Selçuk Alagöz, Hurşit Yenigün, Şakir Öner Günhan, Nesrin Körükçü, Aysun Ercan, Serpil Benay'ın bulunduğu grup, Candaş'a çiçek vererek terör saldırısında hayatını yitiren meslektaşları için başsağlığı diledi.

Grup adına açıklama yapan Zafer Baykal, "Bodrum'da yaşayan ve sahne alan sanatçılar olarak İstanbul Beşiktaş ve son olarak Kayseri'de vatanımızı bizleri korumak uğruna canlarını veren asker ve polisimizin her zaman yanında olduğumuzu ve insanlık suçu saydığımız bu haince saldırıyı şiddetle kınadığımızı bildiriyoruz" dedi. Baykal, saldırıları kınadı.

Sanatçıların bir toplumun olmazsa olmaz bir değeri olduğunu belirten Emniyet Müdürü Candaş ise "Vatan toprağını korumak uğruna her gün asker polis şehit verirken, toplumumuzun her kesiminden yediden yetmişe bu desteği görmek bizlere moral veriyor. Toplumumuzun birlikte olduğunu zaten biliyorduk ancak böyle zor günlerde vatandaşımız bu birlikteliği düşmanlara karşı bir kez daha gösterdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Sanatçıların ziyareti çiçek vermeleri,

Emniyet müdürü açıklamaları

Zafer Baykal açıklaması

Haber- Yaşar ANTER- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (MUĞLA),

===========================================

Giresun'da kız öğrencilerden teröre tepki eylemi

GİRESUN'da bir öğrenci yuırdunda kalan kız öğrenciler, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarına tepki için kar altında komando marşını seslendirdi.

Güre Mahallesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Sahil Öğrenci Yurdu'nda kalan bir grup kız üniversite öğrencisi karla kaplı yurt bahçesine, 'Bir ölür bin diriliriz, KYK Giresun' yazdı. Daha sonra bahçede toplanan kız öğrencilerden biri komando marşını seslendirirken diğerleri de söylenenleri tekrarladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cep telefonu görüntüleri

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU / Giresun,

============================================

Eğitim-Bir Sen Germencik'ten şehitler için lokma hayrı

AYDIN'daki Eğitim-Bir-Sen Germencik İlçe Başkanlığı üyeleri, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör olaylarında şehit düşenler için lokma hayrı yaptı, Kuran'dan bölümler okundu.

Eğitim-Bir-Sen Germencik İlçe Başkanlığı üyeleri, son günlerdeki terör saldırılarında şehit düşenler için hayır düzenledi. Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Eğitim-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Tevfik Aksoy, Germencik İlçe Başkanı Gülay Birer ve daire müdürleri etkinliğe katıldı. Kuran'dan duaların okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ömer Çoban da şehitler için dua etti. Lokma hayrına, vatandaşlar ve öğrencilerde uzun kuyruk oluşturarak katıldı. Teröre karşı dimdik ayakta olduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Tevfik Aksoy, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde içerden ve dışarıdan bizlerin bütünlüğünü bozmak isteyenler bizlerin bir ve beraber olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu ülke doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle türküyle birdir ve bölünmez bütündür. İman kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz var. Çanakkale ruhunun yaşatıldığı dönemlerden bugüne gelindiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği gibi yine birlik olacağız. Dışarıdan desteklenen içimizdeki taşeron terör örgütlerini şiddetle kınıyoruz. Bilsinlerki Türkiye'nin en büyük sendikası olan MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen ailesi dimdik ayaktadır. Milletlede omuz omuza vermiştir ve bu oyunları bozacak güçtedir. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Lokma hayrı

Kur'an ve dua okunması görüntü

Tevfik Aksoy'un konuşması

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / GERMENCİK (Aydın),

============================================

Dersimspor'dan takım adının 'xxxxxspor' yazılmasına tepki

TUNCELİ'nin 3'üncü Futbol Ligi 2'nci Grup takımı Dersimspor, Pazar günü deplasmanda oynadıkları Çatalcaspor maçında tabelada Dersimspor yerine "xxxxxspor" yazılmasına tepki gösterdi. Kulüp Başkanı Murat Aran, bunun ırkçı bir davranış olduğunu iddia etti.

Pazar günü saat 13.30'da 2-1 mağlup oldukları Çatalcaspor maçtan önce kendilerini iyi ağırladığını belirten Başkan Murat Aran, şunları söyledi:

"Yöneticileri bize iyi davrandı. Taraftarımıza da yer ayrıldığını söylediler. Ama maç sırasında özellikle 26'ıncı dakikadan itibaren bize, futbolcu ve taraftarlarımıza yönelik ırkçı tezahürat, küfürler edilmeye başlandı. İkinci yarıdan sonra da tabelada Dersimspor yerine xxxxxspor yazmaya başladılar. Bunun bilerek yazıldığını düşünüyorum. Tabelada arıza olsa Çatalca ismi hiç değişmedi."

Kulüp Müdürü Emre Yıldırım ise, "Maça birbirimize çiçek vererek başladık. Polise ve taraftarlara çiçek verdik. İkinci yarıdan itibaren taraftarlar küfretmeye başladılar. Yedek kulübesinde başıma çakmak gelince taraftara tepki gösterdim. Tabeladaki kulubümüzün isminin de bilinçli olarak değiştirildiğini düşünüyorum" dedi.

Haber: TUNCELİ, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Cilvegözü Reyhanlı Politika Güncel Haberler

title