Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Fırat Kalkanı'nda 4 Türk askeri yaralandıSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 4 Türk askeri, Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı'nda 4 Türk askeri yaralandı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 4 Türk askeri, Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 111 gündür sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab bölgesinde henüz bilinmeyen nedenle 4 Türk askeri yaralandı. Yaralı askerler, sınır hattına ulaştırılarak hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Yaralılardan 2'si Kilis Devlet Hastanesi'ne, 2'si ise Gaziantep Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı. Acil servislerde tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralı askerler

Askerlerin acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=========================================

Şehit Emniyet Müdürü'nün çocukları herkesi ağlattı (2)

8 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit Emniyet Müdürü, Beşiktay Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun cenazesi, baba evinin önünden Bozhane Camii'ne getirildi. Cenaze namazı öncesi şehidin babası emekli Emniyet Müdürü Erdal, annesi Sabriye, eşi Emel, çocukları Duru ve Kaan Karakurdu, tabutun başında oturarak taziyeleri kabul ettiler. Küçük oğlu Sabri Ferda Karakurdu'yu 2008'de trafik kazasında kaybeden Sabriye Karakurdu, oğulunun tabutuna sarılıp, "Ben hergün şimdi kimi uğurlayacağım yavrum? Her sabah, her akşam işe giderken sana dua ediyordum. Allah'ım benim duamı niye kabul etmemiş? Ah yavrum sana doyamadım. Kardeşin çok çabuk aldı seni yanına. Benden çok seviyormuş yavrum seni" diyerek gözyaşı döktü.

'NEDEN BABAM ONUN İÇİNDE?'

Annesinin kucağında babasının fotoğrafını elinden düşürmeyen küçük Duru, sık sık tabutu gösterip, "Neden babam onun içinde? Neden onun içinde?" diye sordu. Duru'nun sorusuna cevap veremeyen annesi Emel ve babaannesi Sabriye Karakurdu, gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin cenaze namazına Vali Ali Kaban, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Deniz Atalay ile birlikte yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Şehidin cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası omuzlara alınıp sloganlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Şehidin cenazesi Kestaneci Mahallesi mezarlığında kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun mezarı yanında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Ailenin tabutun başında görüntüsü

-Anne Sabriye Karakurdu'nun ağıtları

-Küçük Duru'nun anne ve babasına soruları

-Gözyaşları

-Cenaze namazı

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

============================

Bakan Çelik, Siverek'te şehit polisin ailesini ziyaret etti

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Süleyman Sorkut'un Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Faruk Çelik, beraberinde Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile ziyaret ettiği şehidin Yenişehir Mahallesi'nde taziye evinde aileye başsağlığında bulundu. Şehidin babası Cuma ve annesi Remziye Sorkut'a taziyelerini ileten Bakan Çelik, şunları söyledi: "Şanlıurfa bu menfur saldırıda 3 şahidini bugün toprağa veriyor. Dün Siverek'te Süleyman kardeşimi toprağa vermiştik. Süleyman kardeşimizin taziyesine iştirak ettik. Bu bölgede terörün ne gibi cinayetler işlediğine, bütün bölge halkı şahit. Son olarak İstanbul'daki olayda yaralarımız bir kez daha tazelendi. Umut ediyoruz ki bu son olur. Gerçek amaçları bu ülkenin gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlara, taşeronluk yapanlara, milletimiz artık 'Dur' diyor. Şehitlerimiz göğüsleri ile, kanları ile 'Dur' diyor. Bunu anlamazlarsa çok daha şiddetli bir şekilde mukavemet göreceklerini buradan ifade ediyoruz."

Bakan Çelik, buradaki temaslarının ardından ilçede dün akşam meydana gelen kazada yaşamını yitiren 3 kişinin de ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Bakanın gelişi

Taziye ziyareti

Bakan'ın şehit babası ile konuşması

Taziyeden genel görüntü

Bakanın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Vali Toprak'tan Dağlıca Taburu'na ziyaret

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova'daki Dağlıca 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, beraberindeki Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandama Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Emniyet Müdürü Süleyman Savut Dilberoğlu ile birlikte Yüksekova İlçesi'nin Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Dağlıca 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Vali Toprak ve beraberindekileri burada Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper ve Dağlıca 6'ncı Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Murat Çetin karşıladı. Mehmetçiklere başarı dileyen Vali Toprak, daha sonra komutanlarla birlikte Şehit Piyade Üsteğmen Onur İrkan Üs Bölgesi'ne geçerek askerlerle bir süre sohbet etti. Vali Toprak, eline Türk bayrağı alarak askerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Toprak ve beraberindeki heyet Dağlıca Köyü'nü ziyaret ederek köylülerlerin sorunlarını dinleyip gezilerini tamamladı.

Görüntü Dökümü

----------

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

============================================

Adil Öksüz'ün tutuklu kardeşi soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurdu

FETHULLAHÇI Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün hava kuvvetleri imamı olduğu iddiasıyla aranan Adil Öksüz'ün cezaevinde tutuklu bulunan 44 yaşındaki akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz, soyadını değiştirmek için dava açtı.

Örgütün hava kuvvetleri imamı olarak her yerde aranan Adil Öksüz'ün Karabük Üniversitesi'nde görevli kardeşi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversite yönetimi tarafından açığa alındıktan sonra hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Doç. Dr. Öksüz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Öksüz, soyadını değiştirmek için avukatı aracılığıyla dava açtı. Karabük Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunan Öksüz, soyadını 'Berrak' olarak değiştirmek için talepte bulundu.

Görüntü Dökümü

------------

Haber: Bülent DİKTEPE/KARABÜK, -

==========================================

Şanlıurfa'da PKK/KCK operasyonu: 140 gözaltı (4)

BİRECİK'TE HDP VE DBP BİNASINDA ARAMA YAPILDI

Şanlıurfa'nın Birecik İlçisi'nde, Meydan Mahallesi'nde bitişik halde bulunan HDP ve DBP binalarında da polis tarafından arama yapıldı. Partilerdeki çok sayıda evrak ve dökümana el koyan ekipler, bazı kişileri de gözaltına aldı. İl genelinde gözaltına alınan 140 şüpheli ise, Şanlıurfa'ya getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.

VİRANŞEHİR'DE DBP'DE ARAMA

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, DBP binasında polis tarafından arama yapılıyor. Özel harekat polislerinin katılımıyla ilçenin Kışla Mahallesi'ndeki parti binasına gelen polisler, güvenlik önlemi alarak arama başlattı.

Haber: ŞANLIURFA

==================================

Kırıkkale'de teröre lanet, polise destek mitingi

KIRIKKALE'de terör saldırılarına lanet, polise destek mitingine binlerce vatandaş katıldı. Valilik ve belediyenin de destek vertiği mitingde siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa hazırladığı metin okundu.

Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhurieyt Meydanı'nda son buldu. Burada, hazırlanan ortak metni Ak Parti İl Başkanı Mürsel Aslan okudu. 'Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir" diyen Aslan, "Terör, hiçbir zaman Türkiye'yi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yıldıramayacaktır. Bizler bu bildiriye imza atan siyasi parti grupları ve sivil toplum örgütleri olarak devletimizin bekası ve sinesinden çıktığımız aziz milletimizin huzuru için, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimizin başı sağolsun diyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

Yürüyüşden görüntü,

Protokol üyelerinden görüntü,

Vataündaşların slogan atması,

Cumhuriyet meydanında biriken vatandaşlar,

AKP İl Başkanı Mürsel akçay'ın metni okuma

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

============================================

Milaslılar terörü lanetledi

İSTANBUL'daki bombalı terör saldırılarına tepki amacıyla Muğla'nın Milas ilçesinde öğrencilerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlenen mitingde, alanda toplanan binlerce kişi "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

İstanbul'da geçen cumartesi akşamı meydana gelen terör saldırısıyla ilgili olarak bugün öğlen saatlerinde Milas'ta, Milas Kaymakamlığı öncülüğünde miting düzenlendi. Şehitleri anmak ve terörü lanetlemek adına Milas Belediyesi, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle düzenlenen mitinge yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın birer konuşma yaptığı mitingde, terör bir kez daha lanetlendi. Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalığa konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, terörün dini, mezhebi, inancı olmadığını vurgulayarak, "Milli eğitim camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü, 11 Aralık'ın ise tarihin ise mevlit kandili olduğunu hatırlatıp, "Huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gereken günlerdi. Maalesef hiçbir ahlaki değeri olmayan, insani değeri olmayan bir güruh kardeşlik bağlarımızı yıpratmak, belki bizleri birbirimize düşürmek adına İstanbul'daki hain saldırıyı gerçekleştirdi. Ama şunu bilmelidirler ki bizler şehit ve gazi oldukça birbirimize kenetleniyoruz" dedi.

"BİZİ SİNDİREMEZLER"

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise bu meydanlarda toplanmanın çok anlamlı olduğunu söyleyerek, "Terör zalimdir. Terör haindir. Terör kalleştir. Terör bir insanlık suçudur. Bizi bu tür kalleşçe, haince ve zalimce yöntemlerle sindiremezler. Türk ulusu kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanmış, devlet kurma kabiliyeti, birlikte yaşama kabiliyeti, erdemi yüksek bir ulustur. Bu ülke için, bu topraklar için, bu insanlar için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul yöneticileri tarafından şiirler seslendirildi, Milas İlçe Müftülüğü yöneticileri tarafından dualar okundu. Daha sonra ise şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi. Atatürk posteri, Türk Bayrakları eşliğinde gerçekleşen ve "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda" sloganlarının atıldığı yürüyüşe çevrede bulunan vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Atatürk Meydanı'ndan genel görüntüler

-Yürüyüşten görüntüler

Milas Kaymakamı Fuat Gürel'in konuşması

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'in konuşması

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın konuşması

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

======================================

İki günlük bebek donmak üzereyken cami avlusunda bulundu (2)

HEMŞİRELER EGE İSMİNİ VERDİ

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, battaniye sarılı olarak cami avlusuna bırakılan ve soğuktan donmak üzereyken bulunup, Edremit Devlet Hastanesi'ne götürülen kundak içindeki iki günlük erkek bebeğe hemşirelerin tarafından 'Ege' ismi verildi. Yenidoğan Ünitesi'nde kuvözde tutulan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hemşirelerin biberonla besleyip, tüm ihtiyaçlarını karşıladığı bebek, hastanene maskotu oldu.

Hemşire Hanife Karaağaç, hastanelerinde yatan her bebeğin kendileri için kıymetli olduğunu belirtip, "Ancak, Ege bebek durumu nedeniyle bizim için daha da özel. Terkedilmiş olması bizleri üzdü. Bu durum bölgemizde pek rastladğımız bir durum değil. Ancak, şu an burada her türlü bakımı yapılıyor. çok sakin bir bebek. Herhangi bir sağlık sorunu yok. Uykusu düzenli. Bebeğimiz henüz çok küçük olduğu için biberon ile anne sütüne yakın özellikte mamayla besliyoruz. Ege bebek, hastanemizin göz bebeği oldu. Kendisine ilgi çok büyük. Sosyal Hizmetler uzmanları da bebeği takip ediyor. Süreç ne kadar sürerse anne şefkatini ona vereceğiz" dedi.

Öte yandan, bebeğin annesinin bulunması için jandarmanın çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ege ismi verilen bebeğin görüntüsü

-Hemşirelerin bebek ile ilgilenmeleri

-Yenidoğan Ünitesi'nden görüntü

-Hastaneden örüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

===============================================

Evden kaçan 15 yaşındaki genç, 5 saat sonra jandarma tarafından bulundu

KONYA'nın Hadim İlçesi'nde intihar etmek için evden kaçtığı ileri sürülen 15 yaşındaki S.Y., jandarma tarafından yapılan arama sonucu yaklaşık 5 saat sonra bulundu.

Açıköğretim Lisesi örencisi S.Y., iddiaya göre intihar edeceğini söyleyip, sabah saatlerinde evden ayrıldı. Bunun üzerine eşinden daha önce boşanan ve 4 çocuğuyla birlikte yaşayan işsiz babası Ramazan Y., durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri yaptıkları arama sonucu S.Y. Hadim İlçe merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yoldan geçen araçlara otostop çekmek isterken bulundu.

'Ölmek istiyorum' diyerek jandarmanın aracının kaputuna başını vurmak isteyen S.Y., olay yerine çağrılan babası Ramazan Y. tarafından sakinleştirilmek istendi. Epilepsi hastası olan S.Y., baygınlık geçirmesi sonucu çağrılan ambulansla Hadim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan S.Y.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Görüntü Dökümü

-----------------

S.Y.'nin jandarma tarafından bulunması

babası tarafından sakinleştirilmeye calısılması

- Baygınlık geçirmesi, ambulansla hastaneye kaldırılma

Haber- Kamera: Cengiz ÖZCAN HADİM KONYA DHA))

=======================================

Suyunu kesen ev sahibini öldürdü (2)

BENİ ÖLDÜRECEKTİ

Ev sahibi Mehmet Sadi Can'ı tabancayla öldürdükten sonra ekiplerce yakalanarak gözaltına alınan Bekir Os'un Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. İfadesinde Can'ın kendisini öldürmeye çalıştığını söyleyen katil zanlısı Os'un üzerinden 40 adet mermi çıktı. Tabancayı kendini korumak için Suriyeli bir arkadaşından satın aldığını ileri süren Bekir Os, "Suyumu kapatıyor, sabaha kadar susuz kalıyorum. Mafya gibi hareket ediyor, beni öldürmek istiyordu. Suyumu kapatıyordu. Ben Atatürk'ün askeriyim, beni kimse öldüremez" diye ifade verdi.

Fötr şapkası ve çizmeleri ile dikkat çeken Bekir Os, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen Os, nöbetçi mahkemeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlının konuşması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Öksüz Şanlıurfa Gaziantep Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title