Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

CHP'lilerden cinsel istismar düzenlemesine tepkiİZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) meclis üyeleri, cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye,...

CHP'lilerden cinsel istismar düzenlemesine tepki

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) meclis üyeleri, cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye, basın açıklamasıyla tepki gösterdi. CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, yapılmak istenen düzenlemenin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki basın açıklamasına, CHP'li Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklamasını CHP meclis üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel yaptı. 18 Kasım'ın 'Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve Cinsel İstismarına Son verme Günü' olduğunu hatırlatan Sengel, "Ne büyük ironi ki; bugünün ilk saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisimize gelen tecavüzün meşrulaştırılmasına ilişkin önergeye imza atan AKP'li milletvekilleri var meclisimizde. Çocuk yaştaki kıza cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda; mağdurla failin evlenmesi durumunda, hükmün geri bırakılmasına, şayet hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesini mümkün kılınsın denmiştir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması demek 5 yıl boyunca kasıtlı bir suç işlemezsen hakkında açılan dava hiç açılmamış sayılacak demektir. Önerge kabul edilirse yaklaşık 4 bin istismar suçlusunun tahliye olacağı tahmin ediliyor. Sayın Adalet Bakanı da bu rakamı doğruluyor" diye konuştu.

"BU DÜZENİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Çocuklarını güven içinde büyütmek istediklerini dile getiren Sengel, "9 Aylık bebeğe tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarımızı bu ülkede güven içinde büyütmek istiyoruz. Ancak milletin vekilleri, bu güven ortamını sağlayacaklarına, tam tersine, artık sokakta tek başına yürümeye korkan nesiller, kadınlar oluşturmaya çalışıyor. Tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik bu şekilde bir önergenin meclise gelmesi bile tek başına suç olmalı. Daha dün Özgecan çığlıkları atan, Özgecan'ın, Güldünyaların sesi olmaya çalışan biz kadınlar bu tasarının yasalaşmasına kesinlikle çığlık atarcasına hayır diyoruz. Bu teklifle gelecek olan düzenleme Anayasamızın, imzaladığımız ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerin ihlalidir" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Basın açıklamasından görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT -Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

========================

Antalya'da kadınların istismar eylemi OHAL'e takıldı

ANTALYA'da, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etmek isteyen kadınlara, polis olağanüstü hali (OHAL) gerekçe göstererek izin vermedi.

Antalya Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine çok sayıda kadın, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, protesto etmek için Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplandı.

Ellerinde dövizler taşıyan kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Meydanda önlem alan polis ekipleri, OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını, bu nedenle izin vermeyeceklerini belirtti. Gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, kadınların yasa değişikliğiyle ilgili döviz ve afişler açması üzerine müdahale için hazırlık yapmaya başladı. Kadınlar bunun üzerine basın açıklaması yapmadan alandan ayrıldı. Bir süre yürüyen kadınları takip eden çevik kuvvet ekipleri, grubun tamamen dağılması üzerine meydandan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kadınlardan görüntü

Polisten detay

Polisin grupla konuşması

Grubun dağılması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA-DHA)

========================

Kadınların eylemine polis müdahalesi: 12 gözaltı

SAMSUN'da, TBMM'de görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili izinsiz gösteri yapmak isteyen kadınlardan oluşan gruba polis müdahale etti. Müdahalede 12 kadın gözaltına alındı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Süleymaniye Geçidi'nde bir araya gelen yaklaşık 30 kadın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili basın açıklaması yapmak istedi. OHAL gereği geçit üzerinde basın açıklaması yapılmasının yasak olması nedeniyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen grubu uyararak dağılmalarını istedi. Toplanan kadınlar dağılmayacaklarını söylemesi üzerine polis üç kez uyarıdan sonra gruba müdahale etti. Arbedenin yaşandığı ve kadınların sık sık slogan attığı izinsiz eylemde 12 kadın yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar polis otobüsüyle sağlık raporu almak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen'in grubu uyarması

-Grup üyelerinin Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen ile tartışmaları

-Polisin müdahalesi

-Gözaltına alınan kadınların polis otobüsüne götürülmesi

-Polis otobüsünün gidişi

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

========================

Tabela direğine çarpan sürücü kazayı ucuz atlattı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun dev tabela direğine otomobiliyle çarpan sürücü 28 yaşındaki Kubilay Birel, kazayı ucuz atlattı. Kaza anı işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Bodrum-Milas Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Boğaziçi Mevkiinde dün (perşembe) meydana gelen kazada, Kubilay Birel, aşırı hız yüzünden yönetimindeki 48 TC 574 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini yitirdi. Önce bir akaryakıt istasyonunun giriş tabelasına ardından yine istasyonun dev tabela direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil takla atarken, o anlar, istasyonunun kameraları tarafından görüntülendi. Kaza sonrası otomobilden yürüyerek çıkan Kubilay Birel, çağrılan ambulansla Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kubilay Birel'in durumunun iyi olduğu, kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Aracın çok hızla gelmesi

Girişteki küçük tebelalara çarptıktan sonra direğe çarpması ve olduğu yere düşmesi, yaralının otomobilden çıkması ve yürümesi

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=====================================

Suriyeli ailenin evi böyle yandı (Görüntüle haber)

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, Suriye Uyruklu Ahmet Hamşa'nın evinde çıkan yangın güçlükle söndürdüldü. Kullanılamaz hale gelen evde eşyalar ile birlikte ailenin biriktirdiği 5 bin liranın da yandığı öne sürüldü.

İnegöl'e bağlı Hamzabey Caddesinde, Suriye uyruklu Ahmet Hamşa'nın ailesiyle birlikte kirada kaldığı müstakil evde bugün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir neden ile yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada başlayan yangın itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınıp söndürüldü. Olayı öğrenince çalıştığı mobilya fabrikasından koşarak gelen Ahmet Hamşa evinin yanmasını çocuklarıyla birlikte çaresizlik içeresinde izledi. Hamşa, kullanılamaz hale gelen evlerinde eşyalarla birlikte maaşlarından artırdıkları 5 bin lira paranın da yandığını söyledi. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Yangından görüntü

-Ailenin görüntüsü

-Söndürme çalışmaları

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

====================================

Şanlıurfa'da bina yıkımı korkuttu

ŞANLIURFA'da 6 katlı bir bina, çatısına çıkarılan iş makinesiyle yıkıldı. Binadan koparak ulaşıma kapatılmayan caddeye saçılan moloz parçaları tedirginlik oluşturdu.

Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan 20 yıllık 6 katlı binanın yıkımına, müteahhit bir firma tarafından başlanıldı. Vinç yardımıyla çatısına çıkarılan iş makinesinin yıkımına başladığı binadan kopan molozlar, zaman zaman çevreye sıçradı. Yıkım sırasında ulaşıma kapatılmayan caddeden geçen araç sürücüleri, moloz parçalarının yola saçılmasına tepki gösterdi. Caddenin trafiğe kapatılmadan yıkım işleminin yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar, güvenlik önlemi alınmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Vinç yardımıyla çatından indirilen iş makinesi

Bina yıkımı sırasında kopan duvar kalıpları yola saçılması

Kopan parçaların altından geçen araç ve yayalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Vali Taşyapan, belediye personeliyle toplantı yaptı

VAN Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekil olarak atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, belediye personeliyle tanışma toplantısı yaptı. Vali Taşyapan, güler yüzle hizmet vereceklerini söyledi.

Belediye meclis toplantı salonunda basına kapalı belediye personeli ve daire başkanlarıyla bir araya gelen Vali Taşyapan, yaklaşık 2 saat boyunca yapacakları hizmetleri ve belediyenin nasıl çalışacağını personele anlattı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, özellikle vatandaşlara güler yüzle hizmet etmenin önemine dikkat çekti.

BELEDİYEYİ HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Dün itibariyle göreve başladığını belirten Vali Taşyapan, belediyenin imkanlarını halkın hizmetine sunacaklarını söyledi. Vali Taşyapan,"Belediyedeki arkadaşlarımızla tanıştık. Daire başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Belediyemizin çalışmaları ve genel durumu ile ilgili bilgi aldım. Biliyorsunuz belediye kamu kaynağı kullanarak vatandaşlarımıza hizmet veren kuruluşlardır. Bizde bu hizmetleri en iyi şekilde yapmak için belediyemizi halkın hizmetine sunacağız. Burada devletine, milletine bağlı, işinin başında olan, ekmeğini kazanıp kendi kazancıyla yaşayan belediye çalışanlarımızla bu işleri götüreceğiz. Onların da hizmet ve tecrübelerinden faydalanacağız. Burası büyük bir şehir. Yeni projeler geliştireceğiz. İnsanlarımıza sosyal, kültürel, yaşanılır güzel bir kent yapmaya çalışacağız. Bu güzel şehri kurarken vatandaş ve STK'ların desteğini bekliyoruz. Belediyemizin kapısı herkese açıktır. Hizmeti güler yüzle vereceğiz. Bu hizmetleri devletimizin bütün kurumlarıyla el ele yapacağız" dedi.

BELEDİYE KAYNAKLARI HALKIN KAYNAKLARIDIR

Belediye kaynaklarının devlet kaynağı olduğunu belirten Vali Taşyapan,"Bu kaynaklar vatandaşlarımıza hizmet olarak döner. Bu kaynakların hiçbir kuruma, örgüte, terörle bağlantılı kuruluşlara yönlendirilmesi gibi bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Bunların önüne geçeceğiz. Gerekli işlemleri yapıp tedbiri alacağız. Buna aykırı hareket edenlerle çalışamayız. Bu şekilde çalışanları belediyede barındırmayacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Yapılan açıklama

-Detaylar

Haber: Murat ÇAĞLAR/VAN, -

=====================================

Araç temizliğine kadın eli değdi

ADAPAZARI'nda, 37 yaşındaki Zuhal Aydın işyerinde araçları yıkayarak temizliğini yapıyor. Zuhal Aydın evinde temizliğe nasıl özen gösteriyorsa, araçların temizliğine de aynı özeni gösterdiğini söyledi.

Adapazarı'nda yaşayan 2 çocuk annesi Zuhal Aydın uzun yıllar evinden temizlik malzemesi sattıktan iş kurmaya karar verdi. Bir süre araştırma yapan Zuhal Aydın oto yıkamacılığını tercih etti. Adapazarı şehir merkezinde 1,5 ay önce bir oto yıkamacı dükkanı açan Zuhal Aydın, eline süpürgeyi ve hortumu alarak araçları yıkıyor. Çevresindeki insanların oto yıkamacılığı yapması nedeniyle şaşırdığını söyleyen Zuhal Aydın, "Farklılık yaratmak hoşuma gidiyor. 'Nasıl böyle bir işe kalkıştın' dediler. Bende yaparım dedim yaptım. Yapılmayacak bir şey değil bence. 1,5 ay önce açtık burayı. İşimin en iyisini yapacağım. Ben araçlar temizlenince son olarak bakıyorum, el atıyorum. Kadınlar çok memnunlar. Geliyorlar 'Oturamıyorduk böyle yerlerde' diyorlar. Çoğu kadının aracı var artık trafikte. Sadece erkekler yok yani" dedi.

Zuhal Aydın kadınların her işte başarılı olabileceğini belirterek, "Evde temizlik yapıyoruz zaten. Araçlar da nasıl temizlik yapamayalım. Evimde nasıl özen gösteriyorsam araçlara da aynı şekilde özen gösteriyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Zuhal Aydın'ın araçları temizlemesi

-Zuhal Aydın ile röp.

Haber: ADAPAZARI(Sakarya), -

==================================

Satrancın ustaları hamlelerini Türkiye şampiyonu olmak için yaptı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'na katılan 14 sporcu 13 gün sürecek turnuvada Türkiye şampiyonu olmak için hamlelerini yapacak. Şampiyon sporcu Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek.

Gebze Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Lamec Otel'de yapıldı. 13 gün boyunca devam edecek olan şampiyonada 14 sporcu mücadele edecek. Türkiye birincisi olacak sporcu, ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek. Satrancın ustalarını buluşturan şampiyonanın açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve davetliler katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, "Ben burada bulunan 14 seçkin sporcumuza 13 gün boyunca başarılar diliyorum. Umuyorum ki en doğru hamleleri yapsınlar. Buradan çok güzel anılarla ayrılsınlar" dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, "Satranç önemli bir spor dalı. Bu sporda beden kullanılmıyor ama neticede beynin ve zihnin çalışma noktasında ciddi bir yetenek gelişmesi anlamında önemli bir spor dalı. Vücudu kontrol eden beyin. Beyin ne kadar gelişirse vücudun kontrolü o kadar sağlıklı ve sıhhatli olur. İnsanların araştırma, geliştirme ve liderlik yapısının oluşma noktasında, strateji oluşturma noktasında, geleceği daha iyi okuyabilme ve geleceği planlayabilme anlamında satranç sporu çok önemli bir spor dalı" diye konuştu.

Turnuvada 2006 Kadınlar Avrupa şampiyonu Ekaterina Atalık da yer alırken, yarışma sonunda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 4 bin TL ödül verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Konuşmalar

-Turnuvadan görüntüler

HABER-KAMERA: Büşra KAYA / GEBZE(Kocaeli), -

========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gebze Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title