Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUK İÇİN CANINI TEHLİKEYE ATTI

ORDU'nun Ünye İlçesi'nde serinlemek için denize giren 23 yaşındaki Onur Korkmaz, boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğu kurtardıktan sonra kendisi akıntıya kapıldı. Cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan Korkmaz, hastaneye kaldırıldı. Ünye İlçesi'nde Uzunkum mevkiinde meydana gelen olayda Onur Korkmaz serinlemek için denize girdi. Bu sırada 6 yaşındaki bir kız çocuğunun boğulma tehlikesi geçirdiğini gördü. Korkmaz, diğer kişilerle birlikte küçük kızı kurtardıktan sonra kendisi akıntıya kapıldı. Korkmaz, cankurtaranlar tarafından sudan çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan Korkmaz, ambulansla Ünye'deki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Boğulan gencin sudan çıkarılması

-Kalp masajı yapılması

-Detaylar

(SÜRE: 48 Sn) (BOYUT: 8.20 MB)

Haber-Kamera: Mücahit GÜREL/ÜNYE (Ordu),

==========================================================

2)HİLVAN'DA 4 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAVGAYA 6 TUTUKLAMA

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde akraba iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin yürütülen soruşturmada 6 kişi tutuklandı. Hilvan'ın Bağlar Mahallesi'nde geçen cuma günü Olzunga ile Küçükyavuz aileleri arasında kız alma meselesi yüzünden tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada; Hüseyin Kaya, Reşat Nuri Küçükyavuz, Musa Küçükyavuz  ile Mahmut Küçükyavuz ölürken, 5 kişi de yaralandı. Kavgaya ilişkin yürütülen soruşturmada 7 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri serbest bırakılırken; Mehmet Emin Olzunga, Ali Olzunga, Ömer Olzunga, Şeyhmus Küçükyavuz, İzzet Küçükyavuz ve Mehmet Küçükyavuz tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Asayiş Şube Müdürlüğü

Şüpheliyi şubeden çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 24 MB

=======================================================

VAN'DA FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI(EK)

3)FETÖ SÜPHELİLERİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Van'da polis tarafından bugün yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 16 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. FETÖ şüphelilerinin hastaneye getirilişinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

VAN/DHA

=======================================================

4)PROF. DR. KÖK: GELECEKTE HASTALAR İYİ CERRAH BULMAKTA ZORLANABİLİR

ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, tıp mezunları arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum, Beyin Cerrahi, Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi ve Genel Cerrahi gibi uzmanlık bölümlerini seçenlerin sayısının azaldığını söyledi. Asistanlık sürecinde çok büyük fedakarlık istenmesi, hekimlere karşı açılan davalarda büyük artış olmasının bu dallara ilgiyi azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Kök, "Cerrahi branşlar tıbbın en önemli branşlarıdır. bu durum düzeltilmezse, hastalar iyi bir cerrah bulmakta zorlanabilirler" dedi. Prof. Dr. Kök, uzmanlık olarak Tıp mezunlarının fizik tedavi, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, adli tıp gibi dalları tercih ettiklerini kayldetti.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu yıl 205 öğrenciyi mezun ettiğini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, kız öğrencilerin daha başarılı olduklarını belirtti. Tıp'ta kız öğrenci sayısının erkeklere oranla daha fazla olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, başarının anahtarının çok çalışmak olduğunu, bu kurala da kızların daha çok uyduğunu anlattı.

'İLK BAŞTA EN BÜYÜK TERCİH KADIN DOĞUM'A İDİ'

Tıp Fakültesi'nden mezun olanların çalışma alanlarını seçmek için Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girmek zorunda olduklarını hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, TUS'un başladığı 1987 yılında en büyük ilgi ve tercihin Kadın Hastalıkları ve Doğum'a olduğunu söyledi. Zaman içerisinde tercihlerde önemli değişiklikler olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, şöyle konuştu:

"Bunun tabii ki çok çeşitli nedenleri var. Bunlardan birisi hiç kuşkusuz hukukla birlikte dava edilebilirlik oranları arttı. İnsanların tıptaki farkındalıkları arttı. Yine bu gelişen süreç içerisindeki önemli konulardan sağlık alanında hekime ulaşılabilirlik arttı. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilme oranları arttı. 30 yıllık süreçte çok büyük farklılaşmalar oldu. O nedenle bugünün tıp fakültesi mezunları daha farklı alanları seçiyor. Mesela Fizik Tedavi, Göz Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya: Adli Tıp gibi. Cerrahi branşlara yönelme biraz daha azaldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Beyin Cerrahi, Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi ve Genel Cerrahi gibi. Bunlar ağır bölümler. O nedenle teveccühte bulunmuyor artık hekim arkadaşlar. Bunların içinde en önemli sebepleri, bu alanların sürelerinin uzun olması, asistanlık sürecinde gerçekten çok büyük bir fedakarlık istenmesi ve en önemlisi uzmanlık alanında son dönemlerde hekimlere karşı açılan davalarda büyük bir artış olması. Bu süreci değerlendirdiğimizde bunun yakın gelecekte bazı sıkıntılara sebep olabileceğini söyleyebiliriz. Bu bölümlere kaliteli hekim arkadaşlarımızın yönelmesi çok önemlidir. Bunu tekrar sağlamamız lazım. Aksi takdirde yarın öbür gün hastalarımız iyi bir cerrah bulmakta zorlanabilirler."

'ŞİDDET MOTİVASYONU OLUMSUZ ETKİLİYOR'

Fedakar şekilde çalışan, sağlık hizmeti veren hekim, hemşire, teknisyenlerin hiç haketmedikleri halde şiddete uğramalarının sağlık personelinin motivasyonunu olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Prof. Dr. Kök şöyle dedi:

"Ben ODTÜ'de okudum, hem hukuk mezunuyum, hem de tıp fakültesi mezunuyum. Ama ben öncelikle hekimim. O nedenle insan hakları açısından çok önemli. Bir diğeri de, insan var olduğu müddetçe devam edecek meslek gruplarından birisi hekimlik. Hekimlik mesleğinin önemine yakışır biçimde bu işi yapan tüm sağlık personelimize gereken saygı ve sevgiyi herkesin göstermesini temenni ediyorum."

Görüntü Dökümü:

----------------------: ÖZEL

-Ahmet Nezih Kök'ün konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 07.30 BOYUT: 356 MB

==========================================

5)AŞIK ANMASINDA ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİNİ UNUTMADILAR

ERZURUM'un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi'nde düzenlenen 'Birinci Aşık Nihani ile Aşık Mevlüt İhsani' anma programında Allahuekber Dağlar'ında donarak şehit olanlar unutulmadı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Şenkaya  Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 'Aşık Nihani ve Aşık Mevlüt İhsani' anma programının birincisi Bardız Mahallesi'nde yapıldı. Etkinlik, aşık ve davetilerin Allahuekber Dağları'nda 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı-Rus savaşında donarak şehit olan 60 bin askerin anısına yaptırılan şehitlikte dua edilmesi ile başladı. Bardız yaylası şehitliklikleri ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu, daha sonra okul bahçesinde açılış töreninde Bardız Mahallesi Muhtarı İsmail Pehlivan konuştu. Muhtar İsmail Pehlivan, Aşık Nihani (1884-1967) ve Aşık Mevlüt İhsani'nin (1928-2010) Bardız yöresinin tanıtımına önemli katkı sağladıklarını söyledi.

İstanbul Bardızlılar Derneği Başkanı Yahya Kemal Kamacı ile Aşık Mevlüt İhsani'nin kızı Mahberi ve Aşık Nihani'nin torunu Zeki Gedik konukları selamladı. Belediyenin kurmuş olduğu mobil sahnede sırayla sahne alan Aşıklardan Serdar Bardızlı, Ümit Coşkuni, Beyzade Aslan, Mustafa Aydın, İhsan Yavuzer, Erol Ergani ve Nuri Çırağı, merhum Mevlüt İhsani ve Aşık Nihani'nin eserlerini seslendirdiler. Anma programının sonunda Bardız'da geçen yıl açılan iki aşığın heykelleri vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehitlik ziyareti

-Duların okunması

-Anıt asker

-Şiir okunması

-Aşıların heykelleri

-Türküler

(Murat AYDIN / ŞENKAYA (ERZURUM),

(Süre: 3.4 DK / 339 MB)

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şenkaya Erzurum Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title