Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasında, duruşma salonu dışına darağacı kuruldu (5)

OTOMOBİLİ TARANAN MAĞDUR: ŞİKAYETÇİYİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı duruşmada, mağdurlardan Fevzi Gönen dinlendi. Darbeci askerlerin helikopterden ateş ettiği sırada, aracına kurşunlar isabet eden Fevzi Gönen, o gece yaşadıklarını anlattı. Saat 01.30 sıralarında kaldığı daireye gittiğini bu sırada anormal bir durum görmediğini anlatan Fevzi Gönen, "Saat 03.30 sıralarında aracımla geçtiğim sırada helikopterlerden ateş açılmaya başlandı. Aracım beyaz renklidir. Polis araçlarına benziyor. Bunun için ateş açılmış olabilir. Ben araç içerisindeydim. Direk ateş ettiler, hedef alınarak atış açıldı. Araçtan atlayıp kendimi kurtardım. Araca ateş ettikten sonra bana da ateş ettiler. Havada iki helikopter vardı. Havada asılı duran helikopterden ateş açıldı. Karanlıktı ışıkları kapalı olduğu için helikopteri görmüyordum, sadece sesi vardı. Bu sırada polisler vardı. Silah sesleri vardı ancak çatışıp çatışmadıklarını bilmiyorum.15 dakika sonra yeni ekipler de geldi. Bu andan sonra askerlerle çatışmaya başladılar. Sabaha kadar sığındığım yerden çıkamadım. Saat 06.00 gibi bulunduğum yerden çıktım. Olaylar kısmen devam ediyordu. Bu olaydan dolayı aracım hasar gördü. Kasko şirketi hasarımı giderdi ama hasarlı olduğu için aracımın değeri düştü. Kasko tutarım yükseldi. Şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.

BİLİRKİŞİ ŞEHİT POLİSLERİN OTOPSİ RAPORLARINI DEĞERLENDİRDİ

Duruşmada Muğla Sıtkı Koçman Adli Tıp Ana Bilimdalı Başkanı Yasemin Balcı, bilirkişi olarak dinlendi. 15 Temmuz gecesi şehit olan polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin'in ölümüyle ilgili adli tıp kayıtlarını inceleyen Yasemin Balcı, "Şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in otopsi raporunda göğüs sol yanında ateşli silah girişi tanımlanmakta, atış artıkları tanımlanmamakta, atışın bitişik atış dışından yapıldığını gösterir. Bu bulgular kesici delici alet yarası değildir. Çünkü çevresinde yaranın oluşturduğu hasar var. Vücuttan çıkamayıp, çıkabileceği yerde duran mermi çekirdeği var. Vurma halkası varsa bu ateşli silah yarasıdır. Bu da vardır. Bu silahta, giriş yeri ve vücut içerisindeki hasar göz önünde bulundurulduğunda bunun kitenik enerjisinin yüksek bir silahtan olduğu görülüyor. Mermi çekirdeği atan uzun namlulu bir silah olabilir. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla bu cesede sıkılan bir mermi değildir" dedi.

Adli Tıp Uzmanı Yasemin Balcı, şehit polis memur Mehmet Cengiz'in ölümüyle ilgili olarak ise "Mermilerin vücudundaki giriş ve çıkış yaraları numaralandırılarak tarif edilmiş. Bu çerçevede en az dört mermi çekirdeği giriş yarası tanımlanmış, tanımlanan yerlerin çevresinde vurma halkası tanımlanmış, giriş deliklerinde vurma halkasının tanımlanması bunun ateşli silah yarası olduğunu gösterir. Bu giriş yaralarının üçünden gelen mermi çekirdeğinin çıkış delikleri mevcut. Birisinden mermi çekirdeği vücuttan çıkamayıp, sol arka kısımda kas içerisinde kalmış. Mermilerin yine kitenik enerjisi yüksek uzun namlulu mermi çekirdeği atan silahtan olabileceği kanısındayım" dedi. Balcı, uzman olmayan doktorların bu tür yaraları kesici delici alet yaralanması gibi görebileceğini, ancak şehit polislerdekinin ateşli silah yarası olduğunu, zaten bu durumunda otopside de anlaşıldığını ifade etti.

SANIKLAR, AVUKATLARI TEHDİT ETTİ

Tutuklu darbeci askerler, Adli Tıp Uzmanı Yasemin Balcı'ya, şehit polislerin adli tıp raporlarına yönelik sorular sormalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları müdahale etti. Bu duruma sanık askerler ayağa kalkıp tepki gösterdi. Sanık askerler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarına yönelik olarak, "Havlamayın", "Kapa çeneni", "Delikanlıysan dışarıda karşılaşalım", "Delikanlıysan dışarıya gel" sözleriyle tehdit etti. Avukatlar ise, tehditlerin zapta geçirilmesini talep edip, "Gerçeklerden korkuyorsunuz" dedi. Gerginliğin artması üzerine mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK / MUĞLA,

====================================

Bakan Ağbal: Biz ordumuzla gurur duyuyoruz (2)

BAKAN AĞBAL DEDE KORKUT ŞÖLENİNDE

Maliye Bakanı Naci Ağbal memleketi Bayburt'ta 23'üncü Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'nin açılış kokteyline katıldı. Etkinlik için alanda yer alan Çaykur'a ait tanıtım TIR'ını ziyaret eden Bakan Ağbal Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şölenin açılışında konuşan Bakan Ağbal 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünde olduklarını ve darbe girişimi yapanların içerde çürüdüğünü belirterek şunları söyledi:

"15 Temmuz alçak darbe girişiminin olduğu gece bu millet bir kahramanlık destanı yazmıştır. Emniyet güçlerimiz asker içerisinde yuvalanmış bu alçaklara karşı büyük bir kahramanlık gösterdi. Bu kahramanlarımız yaptığını unutmayacağız ve unutturmayacağız. O gece milletçe bizi üzen çok hadiseler oldu ama bu kahramanlıklar sayesinde bu darbe girişimini yapanlar bugün hapishanelerde çürüyorlar, çürüsünler. Hak ediyorlar. İnşallah en yakın zamanda da yargılamaları tamamlanacak bunlara en ağır ve hak ettikleri ceza da Türk adaleti tarafından da gösterilecektir"

Bakan Ağbal daha sonra karayoluyla Erzurum'a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Etkinlik görüntüleri

Bakan Ağbal konuşma

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/BAYBURT,

======================================

Büyükelçi Bass: Teröre karşı verilecek yanıt adalet ve hukukun üstünlüğüdür

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, terör ve şiddete karşı verilecek tek yanıtın adalet ve hukukun üstünlüğü olduğunu söyledi.

Büyükelçi John Bass, eşi Holly Bass ile birlikte Adana'da HiltonSA Oteli'nde düzenlenen ABD'nin 241'inci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu'na katıldı. Törende ABD'li bir asker ise İstiklal Marşı'mızı Türkçe okudu. ABD Adana Konsolusu Linda Specht'in eşlik ettği Büyükelçi Hohz Bass şunları söyledi:

"Malesef geçen yıl zor ve acılı bir yıl geçirdik. Amerika ve Türkiye bir kez daha teröristlerin eliyle acıyı tattı. Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaşları büyük bir bedel ödeyerek yasadışı darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu. Bu yıl Türkiye'de şiddet olayları nedeniyle kayıp veren herkese derin taziyelermizi sunuyoruz. Başınız sağolsun. Geçtiğimiz yılın olayları bize bir kez daha göstermiştir ki teröre ve şiddete verilecek tek cevap; adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Türk Hükümeti'nin 15 Temmuz'da meydana gelen korkunç olayların faillerini adaletin karşısına çıkartmaya yönelik girişimlerini desteklemeye devam ediyoruz. Adalet ararken ve tüm vatandaşlarımız için fırsatlar yaratırken ABD, buradaki arkadaşlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeye devam edecektir. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda hepinizle birlikte çalışmayı iple çekiyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Büyükelçi John Bass'ın konuşması

Büyükelçi Bass'ın gelen davetlileri karşılaması

Salondan görüntü

ABD bayrağının görüntüsü

ABD askerinin İstiklal Marşı'nı okuması

Amerika Milli Marşı'nın okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

======================================

Kahramanmaraş'ta çelik fabrikasında yangın (1)

KAHRAMANMARAŞ'ta çelik mutfak eşyaları üretilen fabrikada bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan çelik mutfak eşyaları üretilen fabrikanın paketleme bölümünde akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın başladı. Yangın kısa sürede büyürken, alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye araçlarıyla fabrikanın etrafını saran ekipler, alevlere su ve köpükle müdahale etti. 2 TOMA'nın da destek verdiği yangında sanayi esnafı itfaiye erlerine ayran dağıttı. 2 itfaiye erinin de hafif şekilde yaralandığı yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Fabrikadan yükselen alevler

İtfaiye aracının gelişi

Alevlere müdahale edilmesi

İtfaiye erlerine ayran dağıtılması

TOMA'nın müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

======================================

Denizli'de kontrolden çıkan araç takla attı: 1 ölü

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak takla attı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 19.30 sıralarında Karakurt Mahallesi Ovacık Mevkii'nde yaşandı. Honaz istikametinden Denizli yönüne gitmekte olan Ramazan Koyun (55) idaresindeki 20 SD 900 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yol kenarında bulunan ağaca çarpan otomobil takla atarak ormanlık alana girdi. Kazayı gören çevredekilerin ihbar etmesiyle olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan sürücü Ramazan Koyun, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Koyun'un hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayı haber alan, Koyun'un eşi ve oğlu olay yerine gelerek gözyaşlarına boğuldu. Koyun'un cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Olay yerinden görüntü

Kaza yapan araçtan görüntü

Ramazan Koyun'un ailesinin gözyaşı dökmesinden görüntü

Aracın çekiciyle kaldırılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

======================================

Kadının intihar şakası ekipleri alarma geçirdi

ŞANLIURFA'da 33 yaşındaki S.A. isimli kadının, arkadaşına 'İntihar edeceğim' diye mesaj atması, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Ekiplerin balyozla kırmaya çalıştığı kapıyı açan kadın şaka yaptığını söyledi.

Olay, akşam saatlerinde Devteşti Mahallesi'nde bulunan Miray Apartmanı'nda meydana geldi. 2'nci katta oturan Osmaniyeli olduğu belirtilen S.A. isimli kadın, bir arkadaşına cep telefonundan mesaj atarak, intihar edeceğini söyledi. Arkadaşından gelen mesajla paniğe kapılan kadın, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine verilen adrese polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Zili çalan ekipler, içerden ses alamayınca kapıyı kırıp daireye girmeye karar verdi. Ekiplerin balyozla kırmaya hazırlandığı sırada kapı, kucağında bebeği bulunan S.A. tarafından açıldı. S.A., ekiplere, arkadaşına şaka yaptığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, "1 saattir 3 kurum sizi kurtarmak için seferber oldu. Böyle şaka mı olur?" diye kadına tepki gösterip evden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yerine sevk edilen ekipler

Bina önünde toplanan kalabalık

Balyozla kapıyı kırmaya hazırlanan ekipler

Kapıyı açan kadın

Ekipler ve bina sakinlerinin tepkisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

======================================

"Suçsuz" olduğunu söyleyen gaspcı tutuklandı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde bindiği ticari taksinin şoförünü silahla tehdit ettikten sonra üzerindeki 310 TL'sini ve cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen Mehmet G., jandarma tarafından olaydan 37 gün sonra yakalandı. Taksi şöförü tarafından teşhis edilen Mehmet G., fotoğrafını çeken basın mensuplarına "suçsuz insanı çekiyorsunuz Hiç bir ilgim ve alakam yok" dedi.

Bursa'da geçtiğimz 4 Haziran günü meydana gelen olayda, Doğu Garajı'na gelen bir kişi ticari taksi şöförü olan 57 aşındaki Kudret Boralı'ya, İnegöl'de bulunan Mobilyum AVM yakınlarındaki bir inşaat şantiyesine gideceğini söyledi. Para konusunda anlaşan Boralı, arka koltukta oturan müşterisini İnegöl'e götürmek için yola çıktı.

İddiaya göre İnegöl'ün Şehirler Mahallesi'ne gelindiğinde şüpheli, Boralı'nın başına tabancayı dayayarak, "Silahta 6 mermi bulunuyor. Hepsini sıkarım. Bu karınlıkta cesedini kimse de görmez. Taksiyi kenara çek, cebindeki tüm parayı ve cep telefonunu bana ver" dedi. Kullandığı taksiyi yol kenarına çeken Boralı, cebindeki 310 lira ve cep telefonunuverdi.  Şüpheli boş araziye girerek karanlıkta izini kaybettirirken, taksici Boralı, yoldan geçen yolcu otobüsündekilerden yardım istedi. Yolcuların telefonla araması sonucu olay yerine gelen jandarma ekipleri boş arazide yaptıkları aramada gaspçıya ulaşamadı.

Özel ekip kuran Bursa İl jandarma Komutanlığı ve İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri inceledikleri güvenlik kamerasından şüphelinin Merkez Gürsu İlçesi'nde oturan 30 aşındaki Mehmet G. olduğunu belirledi. Evinde gözaltına alınan ve taksi sürücüsü tarafından teşhis edilen Mehmet G., ifadeki alındıktan sonra "silahlı yağma" suçundan adliyeye çıkartıldı. Mehmet G., fotoğrafını çekip görütüsünü ealan gazetecilere, "suçsuz insanı çekiyorsunuz: hiç bir ilgim ve alakam yok" dedi.

Mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklanarak cezaevine kondu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Zanlının adliyeye sevk görüntüleri

-Zanlının konuşması

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

=====================================

Erzurum'da otomobille kamyonet çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

ERZURUM- Bingöl karayolunda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçen otomobille kamyon çarpıştı. Kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kazası bugün saat 14.30 sıralarında merkeze bağlı Taşlıgüney Mahallesi yakınında meydana geldi. Bingöl'den Erzurum'a gelen ve içinde 3 kişinin bulunan ancak direksiyonda kimin olduğu belirlenemeyen 06 DN 7792 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Lütfü Alkan yönetimindeki 25 EZ 215 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Recep Ürkek, Turgut İleri, Yusuf Aydın olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Lütfü Alkan ise kazada yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Zafer KUMRU/ERZURUM, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Koyun Naci Ağbal Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title