Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

TSK: FIRAT KALKANI'NIN BU SAFHASI BAŞARIYLA TAMALANDIGENELKURMAY Başkanlığı, Türkiye sınırının terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla geçen yıl 24 Ağustos'ta koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın tamamlandığını, "Harekatın bu...

TSK: FIRAT KALKANI'NIN BU SAFHASI BAŞARIYLA TAMALANDI

GENELKURMAY Başkanlığı, Türkiye sınırının terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla geçen yıl 24 Ağustos'ta koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın tamamlandığını, "Harekatın bu safhası başarıyla tamamlanmıştır" açıklamasıyla duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ulusal güvenliğin korunması, Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerine imkan verilmesi, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlerin sürdürüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:

"BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız kapsamında, ülkemizin ve halkımızın güvenliğini tehdit eden DEAŞ Terör Örgütü mensupları başta olmak üzere, bölgede mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde Koalisyon Güçleri ile koordineli olarak başlatılan Fırat Kalkanı Harekatının bu safhası başarıyla tamamlanmıştır. Yapılan planlamaya uygun olarak ulusal güvenliğimizin korunması kapsamında; istenmeyen her türlü oluşumun engellenmesi, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan verilmesi ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması maksadıyla faaliyetlerimiz sürdürülmektedir."

Haber : GAZİANTEP, -

====================================

BAKAN AKDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA UZATILAN ELİ VE KÖTÜ SÖZÜ ŞAHSIMA SAYIYORUM

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinerek, "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü, kendime yapılmış sayıyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 17 ile ambulans dağıtımı yapıldı. Valilik bahçesinde düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik katıldı.

Ambulans dağıtım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının zaman zaman yaşadığı sözlü ve fiziki saldırılara sert tepki gösteren Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Değerli sağlık ailesi üyeleri zaman zaman uygunsuz şiddete varan davranışlarla karşılaşıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bir sağlık çalışanına uzatılan eli ve söylenen kötü sözü şahsıma yapılmış sayıyorum. Bu meselede hassasız. Vatandaşın başımızın üstünde yeri var ama sağlık personelinin bir üyesine şiddetle davranmada hiçbir müsamahamız yok. Bu hususta hukuku sonuna kadar işletmede kararlıyız."

VİNÇLİ HELİKOPTERLER GELİYOR

Önümüzdeki günlerde 112'yi güçlendirecek adımlar atacaklarını bildiren Akdağ, 3 yeni helikopterin daha sisteme gireceğini söyledi. Helikopterlerin gece görüşlü ve vinç taşıyacak kapasitede olacağını ifade eden Akdağ, "Bazen helikopter de götürseniz inemediğiniz alanlar oluyor. Böylece kazazede ya da hastayı doğrudan vinçle helikoptere çekebileceğimiz yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde hizmete sokacağız. Şu anda elimizde 3 uçağımız var, bunların sayısını 5'e çıkarıyoruz. Ambulanslarda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazı alacağız. Bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı ve suni solunum gerekir. Bu zor işle hareket eden araçlarda otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" diye konuştu.

AVM'LERE KALP CİHAZI

Bakan Akdağ, AVM'lere ve toplu yaşanan yerlerde otomatik olarak kalpte krize bağlı bir sorun olduğu zaman kısa bir eğitim alan kişinin kullanabileceği araçlar koyacaklarını da söyledi. Akdağ, bu uygulamayı Mayıs ayı içerisinde başlatacaklarının bilgisini verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Akdağ'ın sağlık çalışanları ile tokalaşması

-Detay

-Ambulanslar

-Bakan Akdağ'ın açıklamaları

Haber-Kamera: ERZURUM,

====================================

OTOMOBİLLE ÇEVİK KUVVET MİNİBÜSÜ ÇARPIŞTI: 7'Sİ POLİS 9 YARALI

DENİZLİ'de, çevik kuvvet minibüsün otomobille çarpışıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 7'si polis 9 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 06.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi Şirinköy Caddesi ile Uğur Mumcu Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait otomobil ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisleri taşıyan minibüs çarpıştı. Kazada polislerin bulunduğu minibüs devrildi. 7'si polis 9 kişi yaralandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerine kaldırıldı. Bir polisin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

YARALI POLİSLERE VALİ'DEN ZİYARET

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, otomobil ile çevik kuvvet minibüsünün çarpıştığı, 7'si polis 9 kişinin yaralandığı kazayı haber alınca hastaneye gitti. Servergazi Devlet Hastanesi'nde yaralı polisleri ziyaret eden Vali Altıparmak, son durumları hakkında bilgi aldı, 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Ardından hastaneden ayrıldı.

Bir süre sonra, otomobil ve minibüs sürücülerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi. Sağlık durumu ağır olan çevik kuvvet polisi 25 yaşındaki Ramazan Akçadağ'ın tedavisinin ise Servergazi Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda sürdüğü belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait resmi plakalı otomobili kullanan sürücü Reyhan Erşan gözaltına alındı.

Haber : Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=========================================

KARABÜK'TE SAMAN YÜKLÜ KAMYON VE VİNÇ YANDI

KARABÜK'te, sürücüleri yan yana park edip cuma namazına giden saman yüklü kamyon ve vinç, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Vinç sürücüsü Ercan Demirtaş, gözyaşlarına boğuldu.

Yangın, öğle saatlerinde Karabük-Zonguldak yolunun Cumapazarı mevkisinde meydana geldi. Şahin Başkurt, saman yüklü 78 AN 155 plakalı kamyonunu yol kenarında Ercan Demirtaş'a ait 78 AG 342 plakalı vincin yanına park etti. İki sürücü de Cuma namazı için camiiye gitti. Bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle samanlar tutuştu. Kısa sürede kamyonu saran alevler bitişiğindeki vince de sıçradı. Haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Polis, yolu kapatarak önlem almaya çalıştı. Yanan araçların yakınındaki diğer araçlar, sürücüleri tarafından uzaklaştırıldı.

Namaz çıkışı araçlarının yanına gelen sürücüler Şahin Başkurt ve Ercan Demirtaş, yangını görünce şoke oldu. Ercan Demirtaş, itfailenin söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Demirtaş'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. İtfaiyenin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Ancak kamyon ve vinç kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Araçlar alev alev yanarken cep telefonu görüntüsü

-Söndürme çalışmaları

-Yanan araçların yanındaki diğer araçların sürücüleri tarafından uzaklaştırılması

-Yanan vincin sürücüsü

-Yanan vincin sürücüsü Ercan Demirtaş

-Saman yüklü kamyonun sürücüsü Şahin Başkurt'un açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=========================================

CAMİDE AYAKKABI HIRSIZLIĞI

Kayseri'de Cuma namazı için Hunat Camiine giden 5 kişinin ayakkabısı çalındı. Polis, ayakkabı hırsızlarının yakalanması çalışma başlattı.

Merkez Melikgazi İlçesine bağlı Hunat Mahallesinde bulunan tarihi Hunat Camii'nde gerçekleşen olayda cuma namazı kılan Şaban Coşkunçay(26) ve cami cemaatinden 4 kişinin ayakkabısı ayakkabılıklardan çalındı. Namaz sonrası ayakkabıların olmadığı gören cami cemaate üyelerin yaşanan hırsızlık olayı karşısında şaşkınlarını gizleyemedi.

Spor ayakkabısı çalışan Şaban Coşkunçay,ö Biz Allah'ın evine namaz kılmaya geliyoruz. Bunlarda ayakkabılarımız çalıyorlar. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Çaldıkları ayakkabının yerine de bir şey bırakmamışlar. Caminin terliğini giydim. Yaşanan olay çok hoş bir olay değil. Bugün çok kişinin ayakkabı çalındı."dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Cami içerisinde genel görüntü

Cami içerisindeki kamera görüntü

Ayakkabısı çalınan cami cemaatinden biriyle röp

Ayakkabısı çalınan vatandaşın camiden terlikle ayrılışı

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,DHA

=========================================

HEM VERİMDEN HEM DE ZAMANDAN KAZANIYORLAR

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Kazdağları eteklerinde sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan Mehmet-Ferdi Demiroğlu kardeşler, seralarındaki 1 dönümlük alanda topraksız tarım ve katlı sistem ile 30 bin kök marul yetiştiriyor. Demiroğlu kardeşler, hem verimden hem de zamandan kazandıklarını söyledi.

Bayramiç İlçesi'nde yaşayan Mehmet ve Ferdi Demiroğlu kardeşler, 10 yıldır Kazdağları eteklerinde meyve ve sebze üreticiliği yapıyor. Seralarındaki 1 dönümlük alanda 3 yıl öncesine kadar 8 ile 10 bin kök arasında marul yetiştiren Demiroğlu kardeşler, 3 yıldır 1 dönümlük alanda topraksız tarım ve katlı sistem ile kök marul yetiştiriciliğini 30 bine çıkardı. Demiroğlu kardeşler, toplamda 8 bin metrekare kapalı alanda ekim yapıyor.

Topraksız tarım ve katlı sistem ile 3 kat verim aldıklarını belirten Ferdi Demiroğlu, bu sayede zamandan da kazandıklarını söyledi. Bu sistemle toprak kazımı ile sulama da yapmadıklarını ifade eden Ferdi Demiroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Seramızdaki bu sistem ile kök marul yetiştiriciliği yanında aynı zamanda salata ve çilek üretimi de yapıyoruz. Bu sayede toprak kazmak zorunda kalmıyoruz. Aynı zamanda sulama içinde zaman harcamıyoruz. Bu sistem ile üretilen sebze ve meyvelerde hastalık olmuyor. Böylelikle topraksız tarım ve katlı sistem ile yetiştirdiğimiz ürünlerde zirai ilaç kullanmıyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Seradan görüntü

Üretilen marullardan görüntü

Çilek ve salata seralarından görüntü

Ferdi Demiroğlu ile röp.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Karabük Denizli Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title