Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Yaralı asker, Hakkari'de şehit oldu(2)ŞEHİT ASTSUBAY TÖRENLE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİHakkari'nin Yüksekova İlçesi İkiyaka Dağları Düztepe mevkiinde dün helikopterden personel ve malzeme indirilmesi sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Hakkari...

Yaralı asker, Hakkari'de şehit oldu(2)

ŞEHİT ASTSUBAY TÖRENLE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi İkiyaka Dağları Düztepe mevkiinde dün helikopterden personel ve malzeme indirilmesi sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Hakkari Devlet Hastanesi'nde şehit olan Teknisyen Astsubay Başşavuş Gökhan Altınalana için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, "Tümen komutanı olarak şehit olsam dahi, terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir. Şehidimizin kanı yerde kalmadı. Dün İkiyaka bölgesinde 22 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün de bir başka bölgede 4 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı. Şehit cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Şehit Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana'nın özgeçmişi okundu. Dua okunmasının ardından şehit Altınalana'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzlarında bir süre taşınarak helikoptere bırakılarak memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'ne uçakla gönderilmek üzere Van'a gönderildi.

ŞEHİDİMİZİN KANI YEDE KALMADI

Törende konuşan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, kendisi de şehit olsa bile terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Teknisyen Başçavuşumuz Gökhan Altınalana Hakkari'nin hakikaten zor arazi şartlarında 3 bin 400 rakımlı bölgesinde devam eden operasyonda şehit olduğu ifade edilmişti. Bu bölgede hakikaten kara pilot sınıfında, teknisyen sınıfından olan personelimiz kahramanca mücadele vermektedir. Yani birlikleriyle beraber hakikaten tarihe not düşecek. Onun örneğini beraber gördük. Tabi gönlümüz zaiyat vermek istemiz. Ama alın yazısı buymuş. Arkadaşımız önce yaralandı, sonra da hakkın rahmetine kavuştu. Kanı yerde kalmadı. Bugü itibariyle dün o hakın rahmetine kavuşmadan önce 22 terörist İkiyaka bölgesinde etkisiz hale getirildi. Bugün de bir başka bölgede 4 terörist etkisiz hale getirilerek şehidimizin kanı yede kalmamış oldu. Bu mücadele ben Tümen komutanı olarak şehit olsam dahi bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımız, her bireyimiz özgür olarak yaşayacaktır. Bunun için Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik güçlerimiz elinden ne geliyorsa, kendilerine hangi görev tebliğ edilmişse gereğini yerine getirecektir. Şehidimizin ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin"dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehit Astsubay'ın cenazesinin cenaze aracıyla tören alanına getirilişi

-cenazesi omuzlarda alınıp tören alanın getirilişi

-Şehit astsubayın'ın tabutunun omuzlarda helikoptere taşınması

-Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Teğgeneral Metin Tokel'in konuşması

-Saygı duruşu genel ve dataylar

-Şehit astsubayın özgeçmişinin okunması

-Duaların okunması

-Törene katılan Vali ve diğer yetkililer dua ederken

-Törene katılan asker ve polisler

-Törende oldukça özgün olan Vali

-Helikopterin kalkması

-Genel görüntü

HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

=============================================

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 'mahrem imamları' adliyede (2)

'MAHREM İMAMLAR' TUTUKLANDI

Samsun'da FETÖ/PDY operasyonunda Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın 'mahrem imamları' oldukları iddiasıyla polis tarafından adliyeye çıkarılan öğretmenler Mehmet Usul, Nihat Bacanak ve İsa Kaya savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarark cezaevine gönderildi.

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN,

==================================================

Bakan Soylu: Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Erdoğan (3)

BU KILIÇDAROĞLU VAR YA AKLINI YİTİRMİŞ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dernekpazarı ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Soylu, yeni anayasayla Türkiye'nin ikinci sıçramasını yaparak dünyanın en iyi 10 devleti arasında yerini alacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Bakan Soylu şöyle konuştu:

"7 Haziran'da Kılıçdaroğlu'nun havalarını gördünüz değil mi? Burnundan kıl aldırmıyordu. Bunların bir tane çakılı kazığı var mı memlekette? 1'inci köprü hayır, 2'inci köprü hayır, 3'üncü köprü; o da hayır. Anayasa, o da hayır. Siz neye 'hayır' dediyseniz bu milletin iradesiyle bu ülkede yapıldı ve gerçekleştirildi. Bizim en güzel eserlerimiz oldu. Siz bir tek şeye yıllardan beri sahip çıkıyorsunuz. Hayırsız bir anayasaya sahip çıkıyorsunuz. Menderes'in kanı üzerinden inşa edilen bir Anayasaya sahip çıkıyorsunuz. Bütün bunları gerçekleştirdiniz. Yıllardan beri yaptığınız bir tek şey var; istemezük. Bilmenizi isterim, bu millet sizin istediğinizin tersini yapıyor. Bu Kılıçdaroğlu var ya aklını yitirmiş. Uzayda yaşıyor, uzayda. İnanın uzayda yaşıyor.ö

İlçede katılımcılara karanfil veren Bakan Soylu, referandum için destek isteyerek konuşmasını noktaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA : OSMAN ŞİŞKO / TRABZON,

=========================================

Bakan Çavuşoğlu: Onlar da Atatürk'ü kullanmaya başladı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Bild Gazetesi'ni gördünüz. Artık onlar da o kadar düştüler ki Atatürk'ü kullanmaya başladı. 'Atatürk olsa 'Hayır' derdi' diyor Bild Gazetesi. Biz Almanya'da o kadar vatandaşımız olmasına rağmen 'Merkel'e oy verin, şuna vermeyin' diyor muyuz? Niye karışalım?" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, referanduma ilişkin değerlendirmede bulundu. 'Hayır' propagandası yapanların Türkiye'de yaşayan Ruslara "Sizi zorla Müslüman yapacaklar ve kadınlarınızı kapatacaklar" dediğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Yazıklar olsun. Bazı Ruslar 'Doğru mu' diye teşkilatlarımıza gitmiş. Konsolos da gelmiş. Ne istiyorsunuz onlardan, Antalya'nın değişik yerlerinde yaşamaya karar vermişler. Niye korkutuyorsunuz bu insanları? Sorun yaşadığımız 8 ayda gidip onlara ' Türkiye'de yaşayan herkese emanetsiniz' dedik. Şimdi onlar gidip 2 oy alacak diye 'Sizi zorla Müslüman yapacaklar' diyorlar. Bu kadar aşağılık durum var mı?" dedi.

'ATATÜRK ÜZERİNDEN GİDİYORLAR'

Alman Bild Gazetesi'nin referandumla ilgili manşetini değerlendiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bugün Bild Gazetesi'ni gördünüz. Artık onlar da o kadar düştüler ki Atatürk'ü kullanmaya başladı. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere en çok Ak Parti döneminde ulaşmaya çalışılmıştır. Buna İsmet İnönü dönemi de dahil. Şimdi Bild Gazetesi de dahil Atatürk üzerinden gidiyor. 'Atatürk olsa 'Hayır' derdi' diyor Bild Gazetesi. Biz Almanya'da o kadar vatandaşımız olmasına rağmen 'Merkel'e oy verin, şuna vermeyin' diyor muyuz? Niye karışalım? Hollanda için de bu kadar çirkinlik yapmalarına rağmen karışmadık. Şimdi de Atatürk üzerinden gidiyorlar."

'KARDEŞİMİZİN BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞIYOR'

Dün Antalya'da 'Evet' standı açan Ak Partililere saldırı olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Laiklik diyorlar. Senin laiklik düşüncen ne? Dün Antalya'nın merkezinde bunların laiklik anlayışını gördük. Geliyor 'evet' diyen kardeşlerimize saldırıyor. 'Evet' diyen başörtülü kardeşimizin örtüsünü açmaya çalışıyor. İsteyen istediği gibi giyinsin. Biz 15 yıllık hükümetimiz döneminde bir şey demedik. Benim ailemde başı açık ve kapalı olanlar var. Laikliğin tanımı şudur; din ve devlet işleri ayrıdır. Devlet herkesin inancının garantisidir. Bugüne kadar böyle miydi? 'Başörtüsü takıyorsun, okula gitme.' Ben siyasalda okuyordum; yabancılarda sakal bırakınca serbest, bize gelince yasak. Ben de yasağa karşı çıktım ve okula sakallı gidiyordum. Hocam geldi 'Mevlüt sen niye sakal bırakıyorsun, yasak değil mi' dedi. Ben de hocam 'ben yasaklara karşıyım' dedim. Hocam da 'aferin' dedi."

'TÜRKİYE'NİN SİGORTASI OLACAK'

Anayasa değişikliğiyle getirilecek sistemin Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortası olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan seçilse seçilse, ömrü yeterse ve halk seçerse en fazla 2 kere seçilecektir. ya sonrası; mutlaka birisi seçilecektir. İşte sonrası için bizim Türkiye'nin sistemini güçlendirmemiz lazım. Kim gelirse gelsin sistemin tıkır tıkır işlemesi lazım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakanın otele gelişi

-Bakanın konuşması

Haber: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), -

=========================================

CHP'li Ağbaba: Biz, bölmeye değil, birleştirmeye çalışıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi terörist ilan etmeden ve verilen karara saygı duyarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz, bölmeye değil, birleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malat'yada, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte bir otelde düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Veli Ağbaba, referandumun Türkiye için önemine dikkat çekerek, 'Hayır' oyu çağrısında bulundu. Ağbaba, şöyle konuştu:

"Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi terörist ilan etmeden ve verilen karara saygı duyarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz, bölmeye değil, birleştirmeye çalışıyoruz ama maalesef bu kampanya dönemi birileri tarafından toplumu kamplaştırma ve bölme meselesi olarak kullanılıyor. Bir taraftan 'Hayır' oyu verecekler terörist ilan ediliyor bir taraftan da hiç akla hayale gelmeyecek laflar söyleniyor. 'Haçlı cephesi ile hilal cephesi karşı karşıya geliyor' deniliyor. İnsanların hafızası bunu almıyor. 'Hayır'ın ne kadar kötü bir şey olduğu söyleniyor, 'Hayır' diyenler kınanıyor ama eğer bizim geçmişte 'Hayır' dediğimiz şeylere AK Parti kulak assaydı bugün Türkiye farklı bir Türkiye olurdu."

Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir tercih yapacağını aktaran Ağbaba, "Türkiye önemli bir yol ayrımında, ben Türkiye'nin demokrasinden ve cumhuriyetten yana tercih yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ebru Gürpınar'ın kına gecesinden kısa görüntü

Haber: Sait KARADUMAN- Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=================================================

Ak Partili Gül, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, "Kılıçdaroğlu, ya milletten özür dilesin ya da yalan söylemeyi bıraksın. '18 yaşında milletvekili olsa 2 sene sonra emekli olacak milletvekilliğinden' diyor, böyle bir şey yok. Açıkça, aleni olarak milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor" dedi.

Abdülhamit Gül, Gaziantep'te Birlik Vakfı'nı ziyaret etti. Vakıf üyelerine 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi yeni Anayasa metni ile ilgili bilgiler veren Gül, yeni Anayasa'nın daha demokratik bir Türkiye'nin önünü açacağını söyledi. Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu, her uyandığında yeni yanlış bilgilerle, yeni manipülasyonlarla, 'Milletin kafasını bugün nasıl karıştırayım' diye, milletin karşısına çıkıyor. 'Hakim-savcıları genel başkan atayacak, bunu kabul ediyor musunuz' diye çok yalan söylüyor. Anayasa değişikliği teklifinde yargı Ak Parti'nin yargısı olmayacak. Yargı, bir partinin yargısı, bir cemaatin yargısı olmayacak. Ne olacak? Yargı, mecliste iki partinin, üç partinin uzlaşmasıyla seçilebilecek. Bu da ne demektir? Türk milleti adına yargı yetkisini kullanan Hakimler Savcılar Kurulu, hem milletin seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından 4 üyenin seçtiği, hem milletin seçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 7 üye ile seçilen bir kuruldan oluşacak. Yani tüm bu gelişmeler milletin patron olduğu bir sistemi ortaya koyuyor. 16 Nisan'da oylayacağımız değişikliğin adı 'Patron millet mi olsun? Yoksa patron bugüne kadar millet adına milleti yönetmeye çalışan vesayet organları ve vesayetçiler mi olsun?' Bunu oylayacağız."

Kılıçdaoğlu'nun 14 aylık torunun, erken emekli olması için SSK'lı gösterdiğini savunan Gül, şöyle konuştu:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalan söylediği bir konu da 18 yaşında seçilebilme konusu. Diyor ki, 'Kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar, iki sene sonra da milletvekilli olarak emekli olacaklar.' Ben bir milletvekili hemşeriniz olarak söylüyorum, 2 yıldır milletvekiliyim. Ona bakarsan milletvekili emeklisi olmam lazım. Ama benim milletvekili emekliliği yaşım için 20 sene beklemem gerekiyor. Hele 18 yaşında milletvekili olanlar 60 yaşından aşağı emekli olabiliyor. Kılıçdaroğlu, ya milletten özür dilesin ya da yalan söylemeyi bıraksın. '18 yaşında milletvekili olsa 2 sene sonra emekli olacak milletvekilliğinden' diyor, böyle bir şey yok. Açıkça, aleni olarak milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Eskiden 'kıyak emeklilik' vardı ama Ak Parti geldi bu işlere son verdi. 2 sene çalışacak, ondan sonra yaşını bekleyecek, milletvekili değilse kendi primini kendisi ödeyecek ondan sonra emekli olacak. Kendisi, kendisinden bildiği için işi, SSK Genel Müdürüyken, bu ülkeyi nasıl batırdığını, kurumu nasıl batırdığını bu milletimiz çok iyi biliyor. 14 aylık torunun erken emekli olsun diye sigortalı yapan bir kişiden ancak böyle bir şey beklenir. Milletin patron olduğu bu teklife 1 'hayır' oyu daha fazla almak için yalan söylemek gerçekten bir siyasetçiye yakışmıyor. 'Ahlak Yasası çıkaracaktık' diyor. Yalan söylememek için Ahlak Yasası'na ihtiyaç mı var? Bir insan erdemli ise, bir insan dürüst ise, millet için siyaset yaparsa yasa değil, Anayasa ile bile yasaklamaya gerek yok."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Toplantı salonu

Toplantıya katılanlar

Abdülhamit Gül'ün gelişi

Abdülhamit Gül'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN - Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP, -

====================================================

CHP'li İnce'den Başbakan'a: Babanın dükkanı mı Başbakanlık? (2)

ELBİSTAN'DA KONUŞTU

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde konuştuktan sonra Elbistan İlçesi'ne geçti. Malatya Caddesi'nde kendisini bekleyen kalabalığa seçim otobüsü üzerinden hitap eden İnce, Elbistanlılardan sandıkta 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Vatandaşın Anayasa değişiklik paketini okuması durumunda yüzde 1 dahi 'evet' çıkmayacağını savunan İnce, "Mesala polis memuru olup da buna 'evet' diyorsa şunu bilmesi lazım. Öyle bir yetki veriyorsunuz ki 'evet' deyince Cumhurbaşkanı'na, eğer bir gün derse ki 'Yahu bu polis teşkilatında çok fazla FETÖ'cü var, bütün teşkilatı feshediyorum, kapatıyorum, lağvediyorum polis teşkilatını. Yenisi kuracağım.' Bunu yapma yetkisini veriyorsunuz" dedi.

"BENİ TRT'DE GÖRÜYOR MUSUNUZ?"

Kendilerinin partiye ait araçla, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ise devletin uçağı ve helikopteri ile devletin televizyonunu kullanarak propaganda yaptığını söyleyen Muharrem İnce, "Biz de elektrik faturası ödüyoruz, 'evet' diyenler de ödüyor. Beni TRT'de görüyor musun, görmüyorsun? TRT'ye ben de para ödüyorum. Niye hep 'evet' diyenleri gösteriyor devletin televizyonu? TRT'ye, o TRT payı var ya yüzde 2, haram zıkkım olsun" diye konuştu.

"PKK'NIN 'HAYIR' DEDİĞİNİ DUYMADIM"

Muharrem İnce, referandumdan 'evet' çıkması için her türlü yalanının da konuşulduğunu anlatırken, şunları söyledi:

"Yalanlara bakın yalanlara. PKK 'Hayır' diyormuş. Ben duymadım, siz duydunuz mu? Televizyonlarda PKK'nın 'hayır' dediğini duydunuz mu? Yahu bir terör örgütü propaganda yapabilir mi? Yapıyorsa sen devletsin, sana yazıklar olsun. Ensesine bineceksin. Peki, bunlar nereden biliyor propaganda yaptığını? Acaba eski ortaklarıyla görüşüyorlar mı?"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

İnce'nin halkı selamlaması

İnce'nin konuşması

Caddede toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yüksekova AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title