Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)AYRI YAŞADIĞI EŞİNİ SOKAKTA TABANCAYLA ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETTİGAZİANTEP'te, Ömer Genç ayrı yaşadığı eşi Emine Genç'i sokak ortasında tabancayla öldürdükten sonra, bir başka sokakta intihar etti.

1)AYRI YAŞADIĞI EŞİNİ SOKAKTA TABANCAYLA ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETTİ

GAZİANTEP'te, Ömer Genç ayrı yaşadığı eşi Emine Genç'i sokak ortasında tabancayla öldürdükten sonra, bir başka sokakta intihar etti.  Olay, saat 13.30 sıralarında Bostancı Mahallesi'nde meydana geldi. Ömer Genç, uzun süredir ayrı yaşadığı eşi Emine Genç ile ölen bir yakınının taziyesinin bulunduğu Subaşı Sokak'ta karşılaşınca henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen Ömer Genç, yanındaki tabancayla eşine ateş ederek öldürdü. Kaçmaya başlayan Ömer Genç, 100 metre uzaklıktaki Mehmetoğlu Sokak'ta bu kez tabancayı kendi başına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi.

Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Emine Genç ve Ömer Genç'in öldüğü belirlendi. Sokaklarda önlem alan polisin incelemesi sürerken, yaşananları duyan Emine ve Ömer Genç çiftinin yakınları da geldikleri olay yerinde gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi.

BOŞANMA DAVASINDAN ÇIKMIŞLAR

65 yaşındaki işçi emeklisi Ömer Genç'in öldürdüğü eşi 60 yaşındaki eşi Emine Genç ile sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi'nde görülen boşanma davasına katıldığı ortaya çıktı. Boşanma davasının duruşmasının ardından taziye için gittiği sokakta karşılaştığı 5 çocuğunun annesi eşi Emine Genç'i başından tabancayla vuran Ömer Genç, birkaç sokak ötede bu kez tabancayı başına dayayarak ateşledi. Yaşamını yitiren Genç çiftinin cesetleri güvenlik güçlerince yapılan olay yeri incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Emine Genç'in cesedi

Sağlık ekipleri

Polis ekipleri

Polis ekiplerinin olay yeri çalışması

Ömer Genç'in cenazesi

Cinayette kullanılan tabanca

Cenazelerin cenaze aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 100 MB

=================================================

2)SİVAS'TA NEVRUZ KUTLANDI

SİVAS'ta baharın gelişinin habercisi olan 'Nevruz' düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda vatandaşlar yakılan ateşin üzerinden atlarken il protokolü ise yumurta tokuşturdu. Nevruz bayramı dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde program düzenlendi. Programa 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan ve Yeliz Yıldızhan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmanın ardından halk oyunları ekiplerinin gösteri sundu. Daha sonra, Sivas Belediyesi Mehteran Takımı kısa bir konser verdi. Sivas Demirciler Esnaf Odası tarafından temsili demir dövme etkinliği gerçekleştirildi. Programda yakılan nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar atladı. Protokol üyeleri ve katılımcılar alanda izci öğrencilerin dağıttığı renkli yumurtaları tokuşturdu. Program, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından katılımcılara etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilmesiyle son buldu.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görüntüler

-Halk oyunları ve mehter gösterisi

-Nevruz ateşinin yakılması ve üzerinden atlanması

-Protokolün yumurta tokuşturup, demir dövmesi

-Pilav ikramı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===========================================

3)ÇANAKKALE'DE NEVRUZ KUTLAMASI

ÇANAKKALE'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca nevruz kutlaması yapıldı.

HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca Esenler Mahallesi'nde Nevruz kutlaması düzenlendi. Kutlama için saat 10.00 ila 17.00 arası izin verilen alanın etrafı polis bariyerleriyle çevrildi. Alana gelenler, polis tarafından aranarak içeri alındı. Yapılan konuşmaların ardından nevruz ateşi yakıldı. Ardından kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde halay çekti.  Nevruz kutlaması yapılan alanın yakınındaki evlerin balkonlarına ise Türk bayraklarının asılması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Nevruz kutlamalarından görüntü

Haber- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

4)HAK-İŞ GENEL BAŞKANI : " SÖZDE MEVCUT PARLEMENTER SİSTEM BİZİ KRİZDEN KRİZE GÖTÜRDÜ" SİVİL Dayanışma Platformu (SDP)tarafından düzenlenen etkinliğe katılan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel başkanı Mahmut Arslan " Keşke parlementer sistemi adam gibi işletebilseydik. Sözde mevcut parlamenter sistem bizi krizden krize götürdü" dedi.

SDP Kayseri temsilciliğinde bir otelde, odalar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin katıldığı hayli ilgi gören toplantıyı Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı Ahmet Selim Köroğlu yönetti. Etkinliğe konuşmacı olarak Hak-İş Konfederasyonu Genel başkanı Mahmut Arslan, SDP Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan, Kadım ve Demokrasi komisyonu üyesi avukat Derya Yanık katıldı.

"PARLEMENTER SİSTEMİMİZ SÖZDE KALDI "

Toplantıda söz alan Mahmut Arslan, sendika olarak neden "Evet" kararı verdiklerini dile getirip, Ne yazık ki gerçek parlamenter sistemi ikame edemedik. Bu ara sistem ülkemizde bir çok soruna yol açtı. Darbelerin, yaşanan krizlerin faturası iş ve işçi kesimi olarak biz ödedik. O nedenle bu yeni sistemden yana olmamak, evet dememek, ülkemizde, bölgemizde olunmasını istememek demektir. Batı, hayır çıksın istiyor. Keşke, CHP'de ana muhalefet partisi olarak bir başka anayasa sistemi önerseydi,o zaman 2 sistemi tartışırdık.Şu anda önümüze ya mevcut anayasa, ya da yeni sistem ikilemi konuldu. Biz, ülkemizin istikrarını ve bölgede oyun kurucu olmasını istiyoruz. Keşke bu sistem yerine, sistemi adam gibi işletebilseydik, bu gün bunları tartışmazdık. Sözde parlamenter sistem, bizi krizden krize götürdü. Yoksa, parlementer sistemin iyi işletildiği ülkelerde yok değil, var. 17 Nisan, Türkiye için yeni bir gün olacak. Bu arada, siyasi partiler kanunu da gözden geçirmeliyiz. Hayır oyu verecekleri ikna etmeliyiz. Uslubumuza, polimik ve ayrıştıcı dil kullanmamaya özen göstermeliyiz"

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ BİR SİSTEM

SDP başkanı Ayhan Oğan da günümüzde yaşananların 2050 yılındaki yeni dünya düzeninin sancıları olduğuna değindi. Oğan, " Tamamen yerli ve milli bir sistemi oylayacağız" diyerek, konuşmasını şöyle tamamladı :

" İçerden ve dışarıdan bu milletin hasmı kimler varsa saf tutup, sandığa etkilemeye çalışıyor. Şu anda inanılmaz bir yalan siyaseti yapılıyor. Yalan siyaseti açık ve aleni olarak işletiliyor. Bu güne kadar hiçbir yerel veya genel seçimde böylesine yalan söylenmedi. Koca koca adamlar utanmadan, var olmayan şeyleri çarpıtıyor. 2050 yılında yeni dünya düzeni kurulacak. Şu anda o doğum sancılarını yaşıyoruz. Bizde kendimizi 21.yüzyıl şartlarına hazırlıyoruz. Zira,mevcut sistem sürekli kaos ve istikrarsız üretiyor. Tamamen yerli ve milli bir sistemi oylayacağız"

Görüntü Dökümü

-------------------

-Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın konuşması

-Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın konuşması

-Detay görüntüler

( Haber-kamera : Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, DHA)

13 dakika, 20 saniye/425 MB

===================================================

5)ISPARTA'DA KORKUTAN KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Erdinç Keklikoğlu'nun kullandığı otomobilin kontrolden çıkarak park halindeki 2 araca çarpması nedeniyle 4 kişi yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Orman Caddesi İtfaiye Kavşağı'ndaki kaza, saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Yalvaç Stadyumu'ndan ilçe merkezine seyreden Erdinç Keklikoğlu'nun kullandığı 32 YT 193 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce seyir halindeki Muhammed Dursun idaresindeki 32 YT 658 plakalı taksiye sol yanından çarptı. Yolda zikzaklar çizerek ilerleyen otomobil daha sonra park halindeki hafif ticari araca sonra çöp konteynırına çarparak durdu. Kazada taksi şoförü Muhammed Dursun'un yanı sıra Erdinç K., ile aracındaki kızı 18 yaşındaki Birgül K., ve Ayşenur G. hafif şekilde yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar ambulanslarla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

Kazaya neden olan otomobil sürücüsü Erdinç K., tedavisinin ardından polise ifade vermeden hastaneden ayrıldı. Polis yetkilileri, sürücünün muhtemelen kaza anından alkollü olduğunu, bu nedenle kan örneği vermemek için hastaneden kaçmış olabileceğini belirtti. Polis, Erdinç K.'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Diğer yandan kaza anı ve sonrasında yaşanan kargaşa ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

Siyah- beyaz güvenlik kamerası)

------------------

Kaza anı

Haber: Nurettin ARKAN- Kamera: YALVAÇ(Isparta),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan Emine Genç Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title