Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Baykal'dan Bakan Soylu'ya yanıt, "Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın"ANAYASA değişikliği referandumuna yönelik çalışmalar yapmak üzere İzmir'e gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik, "Ben İçişleri Bakanı...

Baykal'dan Bakan Soylu'ya yanıt, "Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın"

ANAYASA değişikliği referandumuna yönelik çalışmalar yapmak üzere İzmir'e gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik, "Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim" sözlerine cevap verdi. Baykal, "Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, anayasa değişikliği paketini eleştirisinde, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim" dedi. Baykal bu sözlere İzmir'den yanıt verdi. Baykal şunları söyledi:

"Sayın İçişleri Bakanı ile bir araya gelip onun bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyarım. Her zaman sayın İçişleri Bakanı bana bilgilerini aktarma ikmanına sahiptir. Yalnız İçişleri Bakanı'nın bilgilerini benimle özel olarak paylaşmasına bir gerek yok bence. Elindeki bilgilerin gereğini İçişleri Bakanı derhal yapmalıdır. Benimle paylaşacak da ne olacak? Ben yaşadığımız olaylarla ilgili gözlemler yapmışım, hükümler vermişim. Ama bu konuda yeni deliler yeni kanıtlar ortaya atılır, gerçekler kendini gerçekten gösterirse, bundan mutluluk duyarım. Ama şu ana kadar bu doğrultuda hiçbir gelişim olmadı, hep kuru laf, boş laf. Yedi yıl oldu, ortada hiçbir şey yok. Sayın Bakanın elindeki bilgiler bunu değiştirecek, yeni güvenilir, inanılır, sağlam kanıtlara dayalı bir yargı süreci işletecek durumdaysa neyi bekliyor? Derhal harekete geçsin, derhal gereğini yapsın. Ben ciddi kanıtlara dayanan, siyasi saptırmaya yönelik değil, gerçekleri ortaya çıkarmayı amaçlayan ciddi bir hukuki sürecin başlamasından mutluluk duyarım, bunu sevinçle karşılarım. Bunu birlikte değerlendiririz. Ama şu ana kadar boş sözden bir şey olmadı. Sayın İçişleri Bakanı genç, dinamik, değerli bir bakanımız. Ona başarılı bir siyasi hayat diliyorum. Ama öyle yargının karara bağlayacağı konularda, ilgili bir kişilerin kulağına bir şeyler fısıldayarak aydınlık getirmek mümkün değil, derhal gereğini yapsın. Ben bundan sevinç ve mutluluk duyarım. Kendisine başarılar dilerim."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Deniz Baykal ile röp

Haber-Kamera: Bahri KARATAŞ-UTKU BOLULU / İZMİR,

==============================================

CHP'li Muharrem İnce'den ilginç iddia

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Nevşehir'de düzenlenen mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verileceği yolunda duyumlar aldığını söyledi.

Diriliş Meydanı'nda düzenlenen mitingde Muharrem İnce'ye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bursa Milletvekili Mehmet Göker, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verileceği yolunda duyum aldığını belirten Muharrim İnce, şunları söyledi:

"Bakın değerli Nevşehirliler, bir şeyler duyuyorum. Gazi unvanı vereceklermiş şimdi. Gazi unvanını vermeden önce madalya vermeniz lazım. Gazi unvanını FETÖ ile mücadele ettiği için vereceklermiş. Önce FETÖ'ye hizmetinden dolayı madalya verin, sonra gazi unvanını verin. Önce ne istediniz de vermedim dediği için, önce Rabbim beni affetsin dediği için, Önce FETÖ'cüleri general yaptığı için, emniyet müdürü yaptığı için, anaya mahkemesi üyesi yaptığı için, ülkeyi parsel, parsel sattığı için önce madalya verin, sonra gazi unvanı verirsiniz."

Görüntü Dökümü:

------------------------

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisine ait seçim otobüsünden partililere konuşması

Mitinge katılanlardan genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

============================================

Ülkücülerden, Meral Akşener'in katıldığı toplantıya protesto

MHP eski milletvekili Meral Akşener, memleketi İzmit'te vatandaşlara seslenirken, bir grup ülkücü tepki gösterdi. Polis ve araya girenler, tepki gösteren grupla karşı karşıya gelince ortalık karışırken, Meral Akşener'in bulunduğu alana yaklaşmalarına engel olundu. Meral Akşener olayları yatıştırmaya çalıştı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı'nın İzmit Fuarı'nda bulunan bir restoranda düzenlediği 'Milli İradeye Saygı' konulu toplantıya konuşmacı olarak Meral Akşener katıldı. Toplantıya CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Ümit Küçükkaya, MHP'li eski ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Salondaki tüm sandalyeler Türk Bayraklarıyla donatılırken, girişte küçük keseler içinde kınalar ve Ümit Özdağ'ın 'Türk Milliyetçilerinden Başkanlığa Hayır' adlı kitapçık dağıtıldı. Konferansın yapılacağı salonda ve bahçede bomba olması ihtimaline karşı polisler arama yaptı. Akşener salona girdiği sırada sarılmak isteyenler kısa süreli izdihama neden oldu. 500 kişilik salonda izdiham yaşanması üzerine Akşener, konuşmasını salonun dışında yaptı. Salondakiler de dışarı çıktı. MHP eski milletvekilleri Lütfü Türkkan ve Cumali Durmuş konuşması sırasında Akşener'in yanında yer aldı.

OHAL ŞARTLARINDA REFERANDUMA GİDİLMEZ

Meral Akşener, Türkiye'nin bekasının oylandığının söylendiğini belirterek, "16 Nisan akşamı Türkiye'nin bekasının oylandığını söyleniyor. Doğrudur, bu bekanın ne olduğu anlatılmıyor. Biliyoruz ki sandalyelerin bekası oylanacak. Parlamenter demokratik sistemin yerine tek adamın eline bırakılmış, kaderlerimizin teslim olacağı bir referandum sürecine OHAL şartlarında gidiliyor. Kocaeli aydın ve münevver insanların yaşadığı bir şehirdir. Onlar bilir ki demokrasinin olmazsa olmazı milli iradenin tecellisidir. Milli iradenin tecellisi seçimdir. Ama seçimlerdeki rekabet ortamının da eşit şartlarda yapılması, o seçimin meşruluğunu belirtir. Yıllarca üniversitelerde bunu anlattım öğrencilerime. Sayın başbakan bir bilim kadını olarak anlattığım bu gerekçeleri yalan haline getirmiştir. OHAL şartlarında referanduma gidilmez. Ama biz her zorluklarda bunu söylemeyi başararak, sizlerle buluşarak bu referandum meşruluğunu da sağlayan, garanti eden insanlarız" dedi.

BURADA TERÖRİSTLE MASAYA OTURAN VAR MI?

Akşener hükümeti eleştirerek, "Sayın başbakan diyor ki hayır diyenler teröristtir. Yuhlamak yok. Şu meydanı dolduranlar arasında teröristlerle masaya oturan var mı? Bebek katiline bilge lider diyen, sayın Öcalan diyen var mı? Habur'dan davulla zurnayla teröristler karşılanırken, çadır mahkemesi kurulurken öğrencilerim arasından bir öğrencim aradı dedi ki, 'hocam çadır mahkemesi kuruldu. Ama Atatürk resmi ve Türk bayrağı çıkarıldı. Bunu kamuoyuyla paylaşın' dedi. O gün bakana soru sorduk. Bunlar çıktı mı diye? Ama cevap alamadık. Sizlerin içinde o çadır mahkemelerine hadi gidin kurun diye terörist karşılayan var mı? Oslo'da bu ülke kepaze edilirken, bu devlet kepaze edilirken 'Apo'yla görüşen şerefsizdir' diyen, 'gönderdiysem gönderdim' diyip bununla övünen bir yönetim anlayışının sahibi var mı? Dolmabahçe'de süs biberi gibi, cami ibriği gibi dizildiniz. Apo'nun on maddelik talimatı okundu. Peki o Dolmabahçe'de bırakın oraya gitmeyi, Tayyip beyin izni olmadan o bakanlar içeri bile giremez. O bakanların arasından buradan bir kişi var mı? FETÖ'cü deniyor. Sayın başbakan şimdi soruyorum. Türkçe Olimpiyatları'na katılıp ağlaya ağlaya 'gel hoca efendi' diyeniniz var mı? Türkçe Olimpiyatları'na sizin bizim paramızla, örtülü ödenekten para veren var mı? O gün 'Hoca efendi' dediniz bugün FETÖ'nün başından liste alarak milletvekili listesine konulanlar var. O listelere konulması için dahili olanınız var mı?" diye konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı'nı eleştirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

SİZ BOLU BEYİNİN TORUNU OLABİLİRSİNİZ

"OHAL bahane edilip herkesin ekmeğiyle tehdit edildiği bir dönemdeyiz. Her zaman bir Bolu Beyi vardır, her zaman da bir Köroğlu vardır. Siz Bolu Beyi'nin torunu olabilirsiniz ama bu cesur insanlar Köroğlu'nun torunlarıdır. Sayın cumhurbaşkanı dedi ki, 'Bu hayırcıların bir dikili ağacı yok'. Bizim gemiciğimiz yok, Hollanda'da şirketimiz, sarayımız, zırhlı aracımız yok. Büyük ayakkabı kutucuklarımız yok. Rahmetli Demirel'e bir dönem denilmişti ki ne yaptın? Rahmetlik demişti ki 'Kardeşim bu sattıklarını babamdan mı buldun?' Bizim her birimizin biriktirdikleriyle bu cumhuriyetin oluşturdukları sizin de ona buna peşkeş çekip varlık fonuna aktardığınız dikili ağaçların tamamı bizimdir."

KENDİ ÇOCUKLARINIZI GÖNDERİN

Meral Akşener'in konuşması sırasında 30 kişilik bir grup ülkücü alana gelerek tepki göstererek, restoranın önünde asılı bulunan 'Meral Akşener hayır lokması' yazılı pankartı indirmek istedi. Alan bir anda karışırken, araya girenler ile ülkücüler arasında gerginlik yaşandı. Polisler ve araya girenler, tepki gösteren grubun Meral Akşener'in bulunduğu alana girmesine engel oldu. Meral Akşener yaşananlara tepki göstererek, olayları yatıştırmaya çalıştı. Meral Akşener, "Başka anaların doğurduğu çocuklarla kabadayılık yapmak kolay. Gönderin kendi çocuklarınızı. Çoluk çocuğu iş peşinde, hepinizin çoluk çocuğu ballı maaşlar için AKP'lilerle yan yana. Bu garipleri ise yollayın buraya. Tutuklandıklarında da ortada bırakın. Ben sayın cumhurbaşkanının söylediklerini söylemeye başladım olay çıktı. Yaşasın ileri demokrasi. Siz hem Kara Fatma'nın torunlarısınız. Böyle yapın bakalım n'oluyor? 16 Nisan akşamı bütün bu zorbalıkların, baskıların karşılığı bu cesur insanlar, bu cesur kadınlar hayır diyecek, hayır diyecek. 80 milyon kere hayır diyecek" dedi. Polis tepki gösteren grubu alandan uzaklaştırdı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Meral Akşener'in konuşması (Canlı verildi)

Haber: Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN-Çağla DAŞCI / İZMİT (Kocaeli), -

Not: Aktüel görüntüler geçilecek

=====================================================

Mart karı 30 köy yolunu kapattı (5)

KAR VE TİPİ SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Ardahan'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak tipiye dönüştü. Vatandaşlar, aniden bastıran tipide yürümekte zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri, yüksek kesimlerde kar yağışının etkisini arttırarak sürdüğünü belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar tam kış bitti derken, tekrar kar ve tipinin etkisine girmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehir merkezinde kar yağışı ve tipiden görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Araçlarını temizleyen vatandaşlardan görüntü

-Vatandaşlarla röp.

-Detay görüntülü

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - / ARDAHAN

======================================================

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü, coşkuyla kutlanıyor -EK

ABİDEDE GURURLU VE HÜZÜNLÜ KUTLAMA

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü kutlamaları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri, kent merkezindeki 18 Mart Stadyumu'ndaki programın ardından, Gelibolu Yarımadası Hisarlıktepe Mevkii'ndeki Çanakkale Şehitleri Abidesi'nde devam etti. Şehitlikteki törende, askerler sıkı güvenlik önlemleri aldı. Tören alanına girişlerde, sıkı arama yapıldı. Eşyalar x-ray cihazından geçirildi. Çevresinde özel ekipmanlı askeri araçların bulunduğu kutlama alanına izinli kişiler haricinde kimsenin girmesine izin verilmedi.

KÜLLİYEDEKİ ÜNİFORMALI ASKERLER, İLK KEZ TÖRENLERDE

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü kutlamalarında ilkler de yaşandı. Kutlamanın yapıldığı alanın, Şehitler Anıtı'nın bulunduğu yönüne iki dev ekran kuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bazı törenlere katılan, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden üniformalı askerler de yine buradaki kutlamalara ilk kez katıldı. Tarihi kıyafetler içerisinde, temsil ettikleri Türk devletinin bayraklarını tutan askerler, Şehitler Abidesi'nin önünde konuşmaların yapıldığı kürsünün sağ ve sol bölümlerinde durdu.

TÖREN ALANINA İLK GELEN GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

Davetliler ve protokol üyeleri için karşılıklı iki portatif tribünün kurulduğu tören alanına ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile geldi. Orgeneral Hulusi Akar, burada silah arkadaşlarını ve portatif tribünlerdeki özel davetlileri, gazileri selamladı. Törenin başlangıcına kadar, burada bulunan askeri bando da marşlar çaldı. Protokol üyelerinin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle tören alanına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu helikopterin yarattığı hava akımından kendisini bekleyenler de etkilendi.

KURTULMUŞ ÇİFTİ ZOR ANLAR YAŞADI

Tören alanına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısa süre önce gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, helikopterden inip yürümeye başladı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helikopteri piste indi. Helikopterin piste inmesi sırasında oluşturduğu güçlü hava akımı, Kurtulmuş çifti ile Bakan Avcı'ya zor anlar yaşattı. Kurtulmuş çifti yere doğru çökerken, Bakan Avcı da öne doğru eğildi. Bu sırada yardımlarına korumalar koşup, kollarından tutarak destek oldu.

SÜVARİLERLE SOHBET ETTİ

Pistten tören alanına yaya olarak geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada atlı süvari birliğinde görevli askerlerle sohbet etti, atların cinsini sordu. Süravi askerlerinden Hollanda yanıtını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gülümsedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra törenlere, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, parti yöneticileri, milletvekilleri ile yabancı askeri yetkililer katıldı.

ŞEHİTLERİNE KOŞTULAR

Şehitlikteki tören, anıta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın çelenk koymasıyla başladı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında, tarihi kıyafetler içerisindeki, tarihteki Türk devletlerini temsil eden askerlerden birisi baygınlık geçirdi. Cumhurbaşkanlığı korumaları ile sağlık ekipleri bayılan askere müdahale etti. Protokoldeki yerinden kalkıp askerin bulunduğu yere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bilgi aldı. Ardından askerin salık durumunu merak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Çanakkale zaferi, milletimizin dayanışma ruhunu bir ve beraber olduğunda, nasıl üstesinden geçtiğini göstermiştir. Bugün de Çanakkale ruhunu koruyacağını göstermiştir. Fedakarlıkla mücadele etmiştir. Bunun için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulmuştur. 2014 yılından itibaren tarihi alanda hızla tarihi restorasyonlar başlamış aynı zamanda alanın bakımında önemli mesafe kaydedildi" dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM DA KONUŞTU

Ardından ise Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, "Her yıl Çanakkale'de milletimizin tarihteki şanlı sayfayı okumak için yeniden istiklal aşkımız yaşamak için bir araya geliyoruz. 102 yıl önce bu topraklarda, kahramanlık destanı olarak yazılan şanlı istiklal mücadelesi oldu. Bu topraklar bir coğrafya parçası olmaktan çıkmış. ya istiklal ya ölüm kararını yüreğinde vermiş, canını feda etmiş bu millet şanlı bir zafer değil, aynı zamanda geleceğini de kazandı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize bırakılan şanlı tarihi heyecanla, sadakatle geleceğe taşıyoruz ne zamana dara düşsek aynı ruh, aynı heyecanlı yerimizden kalkıyor bütün sıkıntıları bertaraf ederek dimdik ayağa kalkıyoruz. Şehit kanıyla sulanan bu topraklarda, geçmişte aldığımız mirası, gelecek kuşaklara torunlara taşımak için bir kez daha söz veriyoruz. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ayakta kalmanın tek yolunun güçlü olmaktan geçtiği acımasız bir dünyada olduğumuzu biliyoruz. İstiklali, emekle, alın teriyle, bilgiyle, üretimle, yatırımla korunabileceği dönemde tarihimize yaraşır bir seviyeye ulaşmanı mücadelesini veriyoruz. Allaha şükürler olsun Türkiye bugün ekonomik olarak daha güçlüdür. Bir yandan geçmişte elde edilen kazanımları kalıcı yapmak için çalışırken, bir yandan insanımıza yeni yeni eserler koymaya devam ediyoruz. Çünkü bizim iki büyük hayalimiz var. Birisi milleti mutluluğu, diğeri ülkenin refahı geleceği. Gece demeden gündüz demen hep birlikte çalışıyoruz. Gelişme yolunda ilerliyor, önemli mesafeler alıyoruz" dedi.

"TARİHİ OLAYA DA ŞAHİTLİK ETTİK"

Çanakkale'nin tarihi bir olaya da şahitlik ettiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Tarihi bir olaya da şahitlik ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. İnşallah Cumhuriyet'in 100'üncü yılına girerken Çanakkale geçilmez diyerek yedi düvele burayı mezar yapan şehitlerimizin anısını yaşatacağız. Her kuruşu doğru yerde harcamak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Hassasiyetimizden asla şüphe edilmemeli. 102 yıl önce Çanakkale'de destan yazan yiğitler, sadece 81 ilimizden gelmediler. Aynı zamanda Bağdat'tan, Şam'dan, Kerkük'ten, Filistin'den, Rumeli'den, Üsküp'ten, Kosova'dan, Kafkaslardan kopup geldiler. Siperlerde omuz omuza birlikte mücadele ettiler. Şimdi de bu şehitlikte yan yana yatıyorlar. Onları nesilleri bugünde aynı şekilde kardeştir. Onları arasına fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizi çatışmaya, nefrete sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Barışa dostluğa kardeşliğe önem veriyoruz. Milletimizin birliği beraberliği daim olacak. 15 Temmuza da verilen istikbal mücadelesi, 16 Nisan'da taçlanmış olacak" dedi.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Tören, Kuran okunup, dua edilmesiyle sona erdi. Törenin bitmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler, basına kapalı olarak şehitlik defterini imzaladı. Şehit mezarlarının ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi olan Türk Yıldızları'nın gösterilerini izlemeden anıttan ayrıldı. Tören alanında kalan davetliler ise körfeze bakan seyir bölgesindeki portatif tribüne geçti. Burada, Türk Yıldızları, boğaz üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Nefes kesen gösterileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları ve törene katılanlar ilgiyle izledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı, gemiler de saygı geçişi yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Abidedeki törenden görüntü

-Çelen konulmasından görüntü

-Katılanlardan görüntü

-Şehitler Abidesi'nden ve ziyaretlerden görüntü

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM - Burak GEZEN / ÇANAKKALE

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Meral Akşener Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

title