Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)EL BAB'DA YARALANAN 7 ÖSO ASKERİ KİLİS'E GETİRİLDİSURİYE'nin El Bab kırsalında terör örgütü PYD militanları ile girdikleri çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 7 askeri, Türkiye'ye getirilerek Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

1)EL BAB'DA YARALANAN 7 ÖSO ASKERİ KİLİS'E GETİRİLDİ

SURİYE'nin El Bab kırsalında terör örgütü PYD militanları ile girdikleri çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 7 askeri, Türkiye'ye getirilerek Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Halep'e bağlı El Bab'ın doğusundaki kırsal alanda ÖSO ile PYD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda yaralanan ÖSO'nun 7 askeri, arkadaşları tarafından sınır hattındaki Elbeyli İlçesi'nde bulunan Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına ulaştırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralı ÖSO askerleri, daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek acil serviste tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Ambulansların gelişi

Yaralıların acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 136 MB

========================================================

Bakan Soylu: Medeniyetimizi kısıtlamak istiyorlar (ek)

2)SÜRMENE'DE KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle geldiği Sürmene ilçesinde Anayasa değişikliği referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Mevcut sistemin darbe ürettiğini, baba ile oğlu birbirine düşürdüğünü dile getiren Bakan Soylu, yeni sistemle parlamentonun da, Türkiye'nin de çok güçleneceğini söyledi. Ülkenin huzurunun bozulmak istendiğini kaydeden Bakan Soylu, "Allaha şükürler olsun ülkenin huzuruna göz dikenlere evlatlarımız gerektiği cevabı en güzel ve en doğru şekilde veriyor. DAEŞ ile, FETÖ ile, PKK ile ülkemizin huzurunu bozmak istiyorlar. Ey Hollanda, Almanya topunuz gelin. Bu millet gereken cevabı verecekö dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME: YOKSA BU GİZLİ EVETÇİ OLMASIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeye devam eden Bakan Soylu şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu çıktı yeni sistemi anlatıyor güya. Diyor ki, 'Bir Başbakan olacak, başka partiden bir Cumhurbaşkanı olacak. Birbirleriyle kavga edecekler.' Yahu Allah'ın adamı; biz 2 aydır, 5 aydır, 1 yıldır bunu anlatmaya çalışıyoruz. Allah mı şaşırttı, yoksa bu gizli evetçi olmasın. Şimdi artık milletin borusu ötüyor milletin. Yeni sistemde yüzde 50'ye gelemedin mi hapı yuttun. 50'yi aşamazsan hapı yuttun. 2019'da bir seçim var. Eski sistemden gidersek Cumhurbaşkanımız Allah nasip ederse aday olduğunda karşısına bir aday daha çıkacak değil mi? Diyelim ki eski sistemde gidersek Kılıçdaroğlu aday olacak. Tartı tutmuyor ama diyelim ki oldu. Seçimi kaybettiği zaman ne yapacak? Partinin Genel Başkanlığına devam. Sırça köşkte oturmaya devam. Ekmek elden su gölden devam. Adamda laf ta bol, o da devam. Ama yeni sistemde ne olacak? Yeni sistemde aday oldu milletvekilliği ne olacak? Peki adamı bir daha orada tutarlar mı? Adamın arkasına teneke bağlarlar, 'yallah' derler'. Şimdi dertlerini anlıyor musunuz? İş yapmayacaklar, iş üretmeyecekler laf üretecekler. Laf ile bu gemiyi yürütecekler. Yeni sistem geminin lafla yürütüldüğü değil, işle yürütüldüğü sistemin adıdır, işle.ö

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO TRABZON- DHA

=======================================================

Bakan Çavuşoğlu: Eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz, teslim de olmayacağız (EK)

3)KENT SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Şubesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Bakan Çavuşoğlu, dernek üyeleriyle biraraya geldi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra beraberindeki Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililer ile birlikte yaya olarak Çarşı Caddesi'ni gezdi. Esnaflarla tokalaştı, hatırlarını sordu. Çarşıdaki bir işletmenin önünde oturup simit yiyen vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, simitten bir parça koparıp alarak yedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra tarihi Aynalı Çarşı'yı da ziyaret etti. Girişte Çarşı Başkanı Neslihan Ar, Bakan Çavuşoğlu'na üzerinde, 'Çarşımıza yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ederiz' yazısı ve Şehitler Abidesi resmi bulunan Çanakkale seramiği takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, Aynalı Çarşı içindeki esnafları da tek tek ziyaret etti. Tarihi Çarşı'nın kapısında da beraberindekilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Çarşının yakınında bulunan bir esna lokantasında yemek yiyerek Çanakkale programını tamamlayan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra hava yoluyla Antalya'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretlerinden görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==========================================================

4)KILIÇDAROĞLU AMASYA' DA SANATÇI ÇAĞLAR ÇORUMLU' NUN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü tiyatro sanatçısı Çağlar Çorumlu'yu Merzifondaki babaevinde ziyaret ederek " başsağlığı" diledi. Ünlü oyuncu Çağlar Çorumlu'nun babası Vedat Çorumlu, yaşadığı Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Çorumlu ve annesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Taziye ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Bülent Tezcan da yer aldı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞEVKET BİLAL'İN YAKINLARINA TAZİYE ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'un kanaat önderlerinden, Dedesli Ovası köylülerinin " Dedesi" Şevket Bilal'in vefatı nedeniyle yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu na ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse eşlik etti

LAR

AMASYA/DHA

========================================================

5)MARMARİS'TE FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN İŞADAMI ADLİYEDE

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan işadamı 58 yaşındaki İ.D., adliyeye sevk edildi.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, dün (salı) saat 20.00'de, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen işadamı İ.D.'yi işyerinde gözaltına aldı. Kent merkezinde döviz büroları ve bir börek firmasının şubesini işleten İ.D., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı. İ.D.'nin ev ve işyerlerinde de arama yapıldı.

Suçlamayı reddeden İ.D.'nin evinde ve üzerinde 'F' serisi 1 dolar çıktığı belirtildi. İ.D.'nin sıklıkla Güney Afrika'ya giderek Fethullah Gülen'e ait okulları ziyaret ettiğinin belirlendiği de kaydedildi. Ayrıca İ.D.'nin cep telefonunda örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı da öğrenildi. İ.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adliyeden görüntü

İ.D.'nin adliye çıkarılışı

(Not: Toplam: 41 saniye-49,6 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================================

6)MEHMET ALİ ÖĞRETMEN 7 YILDIR KAYIP

ESKİŞEHİR'in Mihalgazi İlçesi'nde 7 yıl önce ortadan kaybolan Fen ve Teknoloji öğretmeni 37 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Mehmet Ali Örkmez'in akıbetinin aydınlatılmasını istedi.

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulda görev yapan 4 öğretmenle birlikte 15 Mart 2010 tarihinde otomobille daha önce ilçeye bağlı belde olan Sakarıılıca Mahallesi'ne gitti. İddialara göre 5 öğretmen içki içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Şarampole düşen otomobilde kazayı yara almadan atlatan öğretmenler yola çıkardıkları aynı araçla ilçeye döndü. Öğretmenlerin ifadesine göre ilçe merkezine gelindiğinde bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi.Mehmet Ali Örkmez, ertesi gün sabah okula gitmeyince durum polise bildirildi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Örkmez'in evinde kimse bulunamadı. İlçe merkezinden geçen Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği ihtimaline karşı polis, jandarma ve AKUT ekipleri arama çalışması yaptı ancak Örkmez'in izine rastlanılamadı.

'MEHMET ALİ ÖRKMEZ'E NE OLDU?'

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada aradan 7 yıl geçmesine rağmen Mehmet Ali Örkmez'in hala bulunamadağını söyledi. Alkan şöyle konuştu: "Sendikamız üyesi, Mehmet Ali Örkmez, Mihalgazi İlçesinde kayboldu. Yapılan arama ve yürütülen soruşturmalara rağmen aradan geçen 7 yılda hiçbir ilerleme sağlanamadı. Küçük bir ilçede herkesin bildiği, tanıdığı öğretmenin kaybolmasına ilişkin soruşturmada geçen bunca zamana karşın hiçbir ilerleme kaydedilmemesi, soruşturmaların titizlikle yapılmadığı hatta ihmal olduğu düşüncesini akla getirmektedir. Olayın ilk günlerinde, sendikamız ve ailenin yakın takibi ve kamuoyu baskısı ile bölgede aramalar yapılmasına rağmen soruşturma derinleştirilmemiş ve ortaya atılan iddialara ve çelişkili ifadelere rağmen yürütülen soruşturma kısa süre sonra durdurulmuştur. Geçen 7 yıl içerisinde şehri yönetenler değişse de bizler sorularımızı yanıt alana kadar sormaya devam edeceğiz. Şimdi bir kez daha soruyoruz: 'Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu?' Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü soruşturmanın akıbetine dair kamuoyuna, ailesine ve sendikamıza açıklama yapmalıdır. Mehmet Ali'nin kaybolması normal bir kayıp vakası olarak değerlendirilemez. Bir kamu görevlisinin görev yaptığı ilçede kaybolması ve 7 yıldır akıbetinden haber alınamaması bu şehrin yöneticileri için övünülecek bir durum olmasa gerek. Mehmet Ali Örkmez'in akıbetinin belirlenmesi, her ne yaşanmışsa olayın açığa çıkarılması, varsa sorumluların bulunması devletin sorumluluğundadır. Eğitim-Sen olarak arkadaşımızı asla unutmayacağız ve 'Kayıp öğretmen' olarak kalmasına izin vermeyeceğiz."

(Görüntü dökümü:

-Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan'ın konuşması,

-Kayıp öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

========================================================

7)KORUCU KONFEDERASYONU BAŞKANI SÖZEN: ÖLÜMÜNE EVET

ANADOLU Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen Bitlis'te güvenlik korucuları ile bir araya geldi. Son günlerdeki Almanya ve Hollanda'nın tutumunu eleştiren Sözen, "Bugünkü meselede sadece AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan veya Türkiye meselesi değil. Şimdiki mesele Haçlı ile Hilalin savaşıdır" dedi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen istişare, değerlendirme ve referandum sürecine destek programına Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ile birlikte güvenlik korucuları katıldı. Başkan Sözen Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu'da Kürt sorununun olmadığını anlatırken şöyle konuştu:

"Kürtler'in PKK gibi bir sorunu vardır. Yani bizim kendi aramızda çözemeyeceğimiz, konuşamayacağımız, halledemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Fakat PKK terör örgütü biz Kürtler'e, Zazalar'a, Araplar'a musallat olmuş, Amerika, İsrail, Almanya, Fransa, Belçika'nın maşalığı ve taşeronluğunu yapmaktadır. 15 Temmuz'da gördük ki, akılını, beynini, namusunu, şerefini kiraya vermiş, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi pırıl pırıl bir üniformanın içine saklanmış, bu hain alçak ve şerefsizler bizim yıllarca mücadele ettiğimizi PKK ile Kandil'de HDP ile göbek bağı kurmuşlar. Oyun çok büyük. Gün kardeşlik günüdür. Gün tıpkı başkomutanımız gibi bunların karşısında canı pahasına dimdik durma günüdür."

"ŞİMDİKİ MESELE HAÇLI İLE HİLALİN SAVAŞIDIR"

Son günlerdeki Almanya ve Hollanda'nın tutumunu da eleştiren Sözen, bir kadından korkacak kadar alçaklaşan şerefsizleşen, dinden, imandan çıkan bir Hollanda bulunduğunu ifade ederken, şöyle dedi:

"Sadece orada eline Türk Bayrağı aldığı için, kendi bakanını dinlemek için sokaklara çıkan vatandaşlarımızın üzerine atl ve itlerini sürdüler. Bakanımızı saatlerce aracında rehin tuttular. İsviçre'de yüzlere PKK'lı himaye ediliyor. ABD bugün Suriye'de YPG'ye, PYD'ye ve birçok örgüte silah mühimmat ve teçhizat yarımında bulunuyor. Büyüklerimizin dediği gibi gavurdan dost olmayacağını bizim net bir şekilde bilmemiz lazım. Bugünkü meselede sadece AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan veya Türkiye meselesi değil. Şimdi ki mesele Haçlı ile Hilalin savaşıdır. Çanakkale'de diz çökenler o kinlerini, o intikamını bizden almaya çalışıyorlar. Uyanık olmamız lazım. Bunlara prim vermememiz lazım. Onun için de önümüzde çok önemli bir referandum süreci var. Bu referandum sürecini iyi değerlendirmemiz lazım. Bu referandum sürecinde sadece oylarımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kullanmayacağız. Bu referandumda bütün mazlumların sesi, gözü, kulağı bizde olacak. 16 Nisan referandumunda Allah korusun Hayır çıkarsa bütün dünya mazlumları ve mağdurlarının umudu kaybolacak. Biz 16 Nisan'da ya bu ülkede 100 yıl daha yaşayacağımızı kanıtlayacağız, ya da bu alçaklara, bu hainlere bu şerefsizlere diz çökmüş olacağız. Buz buradan ölümüne evet diyoruz.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Salondaki koruculardan görüntü

-Anadolu Güvenik Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen'den detaylar

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

-Ziya Sözen'in Konuşmaları

-Detay görüntüler

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

=====================================

8)DOĞAYA İLK DEFA YEŞİLBAŞ ÖRDEK BIRAKILDI

EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince Türkiye'de ilk defa doğaya 135 yeşilbaş ördek bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınan ve halkalanarak kayıt edilen 135 yeşilbaş ördek, Uzunköprü'deki Alıç Barajı mevkiinde doğaya salındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü ekiplerince el koyulan 135 yeşilbaş ördek, Halkalama Uzmanı Cemal Özsemir ve Yaban Hayatı Şefi Veteriner Hekim Esra Dağlı tarafından halkalanarak kayıt altına alındı. 135 yeşilbaş ördek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürü Ahmet Kara, Uzunköprü Avcı Derneği Başkanı Metin Yılmaz ve dernek üyelerinin katılımıyla doğaya bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Ördeklerin kafeslerden çıkarılması

-Ördeklerin salınması

-Suda yüzen ördekler

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/EDİRNE, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

title