Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Krom madenindeki mahsur kalan işçi 23 saat sonra kurtarıldı (2)AKLINDAN ÖLÜM GEÇMİŞDenizli'nin Acıpayam İlçesi Karaismailler Mahallesi'ndeki özel krom maden ocağında yaklaşık 7 aydır çalışan ve göçükte mahsur kalıp, ekiplerin çalışmasıyla kurtarılan 10 yıllık madenci 40 yaşındaki Sadi...

Krom madenindeki mahsur kalan işçi 23 saat sonra kurtarıldı (2)

AKLINDAN ÖLÜM GEÇMİŞ

Denizli'nin Acıpayam İlçesi Karaismailler Mahallesi'ndeki özel krom maden ocağında yaklaşık 7 aydır çalışan ve göçükte mahsur kalıp, ekiplerin çalışmasıyla kurtarılan 10 yıllık madenci 40 yaşındaki Sadi Serin'in ambulansla kaldırıldığı Acıpayam Devlet Hastanesi'ne tedavisi sürüyor. Serin, yaşadığı o anları anlattı. Başına gelen olaydan sonra madende çalışıp çalışmayacağına henüz karar vermediğini ifade eden Serin, şunları söyledi:

"Madende çalışırken, birden göçük oldu, arkadaşım son anda kurtuldu. Üzerindeki tahkimatlar kırılmaya başlayınca bende madenin içine doğru kaçarak kurtuldum. Göçük önümde meydana geldi. Kurtarılmayı beklerken, madenden çıkamayacağımı sandım. Aklıma ölüm geldi. Çocuklarımı son kez göremeyeceğimi düşündüm. Arkadaşlarımla sürekli göçüğün arkasından konuştuk. Onların sesini duyunca daha da rahatladım ve kurtarılmayı bekledim. Ben de madende beklerken tekrar göçük ihtimaline karşı üzerime tahkimat kurarak güvenlik önlemimi aldım. Çökme ihtimaline karşı altında bekledim. Sonra arkadaşlarım beni kurtardı. Madende tekrar çalışıp çalışmayacağıma ise henüz karar vermedim. Ama mecburen geçim parası için çalışmak zorundayız."

Hastanede eşinin başından ayrılmayan Fatma Serin ise, artık madende çalışmasını istemediğini belirterek, "Madende çalışmak kolay değil, çocuklarımın yetim kalka riski var. Madene girdim, eşimin sesini göçüğün arkasından duyunca rahatladım. Madende çalışmasını istemiyorum, karnımızı doyururuz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Sadi Serin'den hastanede görüntü

Sadi Serin'in konuşması

Eşi Fatma Serin'in konuşması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

============================

Balıkesir'de kadınlar şiddete karşı eylem yaptı

BALIKESİR'de kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde eylem yaparak hemcinslerine uygulanan şiddete karşı tepkilerini dile getirdi.

Balıkesir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) bugün saat 16.00'da Alihikmetpaşa Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında kadın cinayetlerine, cinsel şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekti. Kadınlar, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Kadın düşmanlarından hesap soracağız", "Asla yalnız yürümeyeceksin" diye sloganlar attı.

Konuşma yapan KCDP Balıkesir Temsilcisi Necla Ast, kadınların yaşadığı olumsuzluklara dikkat çekerken, "Üzgün değil, öfkeli, yalnız değiliz örgütlüyüz. Yüzyıllar önce kazandığımız hakları vermeyecek, asla bizi Ortaçağ devletine götürmek isteyenlere teslim olmayacağız. Bizler bu puslu, bu karanlık havayı dağıtacağız. Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz ve tüm haklarımız için haklarımızı doyasıya yaşayacağımız laik ve demokratik bir ülke için onuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

MEŞALELİ VE DÜDÜKLÜ EYLEM

Balıkesir Kadın Platformu ise saat 17.30'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle tüm kadınları birlikte mücadeleye çağırdı. Ellerinde meşalelerle meydana gelen kadınlar düdük çalarak seslerini duyurmaya çalıştı. Eyleme katılanlar, "Susma haykır şiddete hayır", "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük" diye bağırdı.

Açıklama yapan Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşe Özkan, "Bizler erkek egemen sistemin emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki tahakkümüne karşı alanlarda isyanımızı büyütüyoruz. Cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı dahil olmak üzere her türlü ayrımcılığa son verecek, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve barış içerisinde bir yaşam istiyoruz. Savaşa, teröre, şiddete hayır diyoruz. Biz egemenlerin kader diye önümüze koyduğu bu cehenneme razı gelmeyeceğiz. Kendi cennet tasavvurumuz için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadınların eylemi hep birlikte halay çekmeleriyle son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Balıkesir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 'nun eylemi

Sloganlar

Konuşmalar

Balıkesir Kadın Platformu'nun eylemi

Sloganlar ve halaylar

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

===================

Aydın'da 5 araçlı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde otoyol girişinde biri TIR 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında, Aydın-İzmir Otoyolu Germencik Kavşağı'nda meydana geldi. Söke'den Germencik'e mıcır taşıyan, 39 yaşındaki Hüseyin Kemer'in yönetimindeki TIR, iddiaya göre, kırmızı ışık ihlali yaparak kavşağa girdi. Bu sırada Söke'den Germencik yönüne dönmek için cepte bekleyen Hamdi Karabıyık yönetimindeki 48 AF 355 plakalı otomobile çarptı. TIR'ın çarptığı otomobilin savrulmasıyla kazaya; Ramazan Demirtaş'ın kullandığı 35 AN 3070 plakalı hafif ticari araç, Fırat Parlayan'ın yönetimindeki 35 N 1072 plakalı otomobil ve arkasında bekleyen Enis Dağlı plakalı 35 EJU 20 plakalı otomobil de karıştı. Kazada TIR'ın mazot deposu, yağ deposu ile dorsede yüklü olan mıcır, karayoluna saçıldı. Yaralanan TIR şoförü Hüseyin Kemer, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer araçlarda bulunan sürücüler ile yolcular, kazayı yaralanmadan atlattı. Kaza yerine sevk edilen polis ve jandarma ekipleri, kapanan yolda güvenlik önlemleri aldı. Araçlar vinç ve çekiciyle kaza yerinden çekildi. Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat kapalı kalan yolun Germencik yönü, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla tekrar ulaşıma açıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Otoyolda yaşanan zincirleme kazadan genel görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ GERMENCİK (Aydın),

===================

Antalya'nın 'en'leri ödüllendirildi

ANTALYA'da 2015 yılının kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri, en çok ihracat yapan ve istihdam sağlayan Antalya ekonomisinin 'en'lerini oluşturan 43 firma ve kişi ödüllendirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Geleneksel Ödül Töreni, ATSO Konferans Salonu'nda yapıldı. Ödül töreninde 2015 yılının kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri, Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 dev sanayi kuruluşları arasında yer alan Antalya firmaları, en çok döviz ve istihdam sağlayan firmalar olmak üzere toplamda Antalya ekonomisinin 'en'leri durumundaki 43 firma ve kişi ödüllendirildi.

ATSO'nun ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO meclis üyeleri ve çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakan telgraf gönderdi.

Daha önceki ödül törenlerine katılan siyasi parti temsilcileri konuşma yaparken, bu kez programda yer almadı.

ANTALYA İŞ DÜNYASININ GURUR GÜNÜ

Antalya iş dünyasının gurur günü olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP ve MHP'li genel başkan yardımcıları ve milletvekillerine iş dünyasının yanında oldukları için teşekkür etti. Antalya'nın ekonomisi nasılsa Türkiye'nin ekonomisinin de öyle olduğunu kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Antalya'nın ekonomisinde yaşanan sıkıntılar Türkiye ekonomisinde de yaşandı ve bütün aksilikler üst üste geldi. Terör, Suriye ve 15 Temmuz darbesi, bunlardan zararı Türkiye ekonomisi de Antalya da gördü" dedi. Rusya krizi sonrasında ATSO'nun hazırladığı rapor doğrultusunda birçok desteğin alınabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Rusya ile sağlanan mutakabat sonrası işlerde bir miktar açılma sağlandığını, ama 2016'da yaşanan sıkıntıların 2017'ye de sarkacağının görüldüğünü söyledi.

İSTİHDAMA YÜZDE 50 VERGİ KOLAYLIĞI

İş dünyasının en büyük iki sıkıntısının istihdam maliyeti ve finansman olarak belirlendiğini anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak İŞKUR'la önemli bir proje hayata geçirdiklerini ve mesleki teknik iş kursları açıldığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Tarlada, fabrikada, turizmde nerede elemana ihtiyacınız varsa size maliyeti olmaksızın yetiştiriyoruz ve günlük 50 TL cep harçlığı ve sağlık sigortası yapılıyor. Yetiştikten sonra o elemanı 4.5 yıl istihdam ederseniz vergi yükünün yüzde 50'si düşüyor. Bundan istifade edin. Lütfen bunlardan istifade edin. Bundan en çok yabancı yatırımcılar istifade ediyor. İşin farkındalar ve siz de farkına varın. Bunu baba oğluna yapmaz bu fırsatı kaçırmayın" diye konuştu.

VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENLERE YÜZDE 5 ÖDÜL GELİYOR

İkincisinin de 2010'dan bu yana dile getirilen iki konu olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Gününde vergisini ödeyen arkadaşlarımızın genel bir şikayeti var ve ben de bunların içindeyim. Herhangi bir sebepten dolayı vergisini ödemekte zorlananlara yönelik devletimiz kolaylık çıkartıyor. Ama diğer tarafta vergisini düzenli ödeyenler için hiç mi ödül olmayacak? Ama vergisini düzenli ödeyenler için de bir ödül gelmesi lazım dedik ve Maliye Bakanımız bir talimat verdi. Bununla ilgili çok yakında müjdeyi alacağız, yüzde 5'lik bir ödül düzenlemesi" dedi.

DAMGA VERGİSİ ÇAĞDIŞI

Diğerinin de damga vergisi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, damga vergisinin çıkarılma sebebinin çok komik olduğunu ve geçmişte hayvanları damgalamak için çıkartılan bir vergi olduğunu belirterek, "Damga vergisi artık dünyada bir örneği yok. Hangi vergi çıkarsa o üstümüzde kalıyor. Geçmişte hayvanları damgalamak için çıkartılan vergi ve neredeyse her attığımız adımda ve yazdığımız kağıtta damga vergisi demek durumundayız. Artık sadece tek bir nüsha için damga vergisi ödenecek ve aslında tamamen kalkması için Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

YÜZDE 9.90 FAİZ MÜJDESİ

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin krediye ulamakta çok zorluk çektiğini dile getiren TOBB Başkanı, "Türkiye'deki tüm oda ve borsalar olarak parmağımızı taşın altına koyuyoruz. Yıllık faizin 9.90 olacağı bir müjdeyi inşallah sizlere duyuracağız. Bütün üyelerimiz bankacılık sistemi içinde kredi alabilecek noktadaysa kredi alabilecek" dedi. Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Antalya'ya Fen Lisesi inşaatının başladığını ve 2017'de hizmete gireceğini de dile getirdi.

'HERKESİ YANIMIZDA GÖRMEYİ ARZU EDERDİK'

Ödül törenin açılışında konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin ise konuşmasında sitemde bulundu. Bu ödül töreninin 29 yıldır kesintisiz yapıldığına dikkat çeken Davut Çetin, "Bu törende, bizler ve devletimiz vergi, ihracat, istihdam şampiyonlarına teşekkür ederiz. Bunun için devletimizin bütün zirvesine davette bulunuruz. Bu yıl Antalyalı işadamlarının en zor yılı olmuştur. Bu nedenle bugün herkesi yanımızda görmeyi arzu ederdik" dedi.

2016'NIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTEDİ

2016'nın bir an önce gitmesini ve daha huzurlu bir yeni yılın gelmesini dilediği ve sabırsızlıkla beklediğini belirten Davut Çetin, "2016 bizim için ibret yılı oldu. Şahsen ben, bu yıl, kendim için sağlığın, ailenin, dostluğun değerini daha iyi anladım. Antalya için turistin değerini, Antalya için Rusya'nın değerini daha iyi gördük. Türkiye içinse demokrasinin değerini, büyük Türk milletinin asaletini çok daha iyi anladık. Atatürk'ün değerini ise her zaman, her gün daha iyi anlıyoruz" dedi.

ANTALYA İÇİN GÖRÜLMEMİŞ BİR YIL OLDU

2016'nın Antalya ekonomisi için de daha önce görülmemiş bir yıl olduğunu anlatan Çetin, "Hasar tespiti için özellikle ticaret sektöründe geniş bir anket çalışması yaptıklarını söyledi. Meclisteki küçük bir ankete göre üyelerin yarısının satışlardaki düşüş nedeniyle çalışan sayısını azalttığını belirten Çetin, "Arkadaşlarımızın yüzde 20'si kredi kullanamadıklarını belirtti. Fakat en önemli sorun ne kredi, ne faiz, ne enflasyon. İki büyük sorun durgunluk ve alacak tahsilatı olarak çıktı. Destek önlemi vergi indirimi, alacak tahsilatını hızlandıracak düzenlemeler" dedi.

2017'DEN BEKLENTİLER OLUMLU DEĞİL

2017 beklentilerinin de olumlu olmadığına değinen ATSO Başkanı, bunun da en büyük nedenini ülkemiz gündeminde bitmeyen tartışmalar olarak gösterdi. Hükümet desteklerinden de bahseden Çetin, buna rağmen Antalya turizmi, tarımı, ticareti, sanayisinin ekonomik afet yaşadığını belirterek, şunları söyledi;

"Bu yıl ilk kez vergi tahsilatımız azaldı. Kayıtlı çalışan sayımız yüzde 12 oranında düştü. 2 bin işyerimiz SGK kaydından çıktı. Karşılıksız çek oranımız yüzde 8'e ulaştı. Türkiye'nin turizm geliri 8 milyar dolar civarında azaldı. Sadece domates ihracatında 110 milyon dolar kaybettik. Bu yıl 10 ayda Antalya tarımında enflasyon oranı eksi yüzde 10'dur. Ürünün bol olduğu nisan ve mayıs aylarında ortalama fiyat düşüşü yüzde 40 oldu. Böylece tarım sektörümüzde gelir kaybımız 1.5 milyar liraya ulaştı."

ANTALYA'NIN 'EN'LERİ

GELİR VERGİSİ-TİCARİ KAZANÇ: Yılmaz Turgan 4 milyon 9 bin TL. Mehmet Dikmen-Dikmenoğlu Ticaret 2 milyon 408 bin TL. İzzet Münir Uzun 2 milyon 146 bin TL.

KURUMLAR VERGİSİ: Fraport İçtaş Antalya Havalimanı 290 milyon 305 bin TL. Güneş Ekspres Havacılık 255 milyon 780 bin TL. PGS Otelcilik Turizm 79 milyon 252 bin TL.

TEMSİLCİLİKLER GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BİRİNCİLERİ: Akseki gelir vergisi Mehmet Çetintaş 88 bin TL. Akseki kurumlar vergisi Ömer Duruk Tesisleri 830 bin TL. Kemer gelir vergisi Mehmet Ziya Şimşek 262 bin TL. Kemer kurumlar vergisi Antalya Yaşam Hastanesi 10 milyon 577 bin TL. Elmalı gelir vergisi Zühtü Koloğlu 355 bin TL. Elmalı kurumlar vergisi Sarıoğlu Otomotiv 732 bin TL. Gazipaşa gelir vergisi Mustafa Uysal 1 milyon 182 bin TL. Gazipaşa kurumlar vergisi Cemal Şenol Gıda ve Temizlik 921 bin TL. Korkuteli gelir vergisi Yaşa Sancaktar 291 bin TL. Korkuteli kurumlar vergisi Nur Gıda 1 milyon 793 bin TL. Serik gelir vergisi Hasibe Kumbul 437 bin TL. Serik kurumlar vergisi Nunhems Tohumculuk 14 milyon 568 bin TL.

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

SEYAHAT ACENTALARI: MP Turkey Turizm 298 milyon 246 bin Dolar. Tantur Turizm Seyahat 173 milyon 27 bin Dolar. Kilit Global Turizm Seyahat 98 milyon 709 bin Dolar.

KONAKLAMA TESİSLERİ: Özaltın Otel İşletmeleri 56 milyon 563 bin Dolar. Sertaş Turizm 18 milyon 918 bin Dolar. Gitaş Turizm 13 milyon 469 bin Dolar.

İHRACAT DÖVİZ GELİRİ: Adopen Plastik ve inşaat 98 milyon 749 bin Dolar. AGT Dış Ticaret 51 milyon 593 milyon Dolar. Eti Elektrometalurji 44 milyon 944 bin Dolar.

YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATI: Meykon Meyve ve Kaynak Suları 12 milyon 494 bin Dolar. Koç Zirai Ürünler 6 milyon 497 bin Dolar. Beyazkule Tarım Ürünleri 4 milyon 510 bin Dolar.

SÜS BİTKİLERİ VE MAMÜLLERİ İHRACATI: Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret 6 milyon 492 bin Dolar. Flowerland Tarım 5 milyon 859 bin Dolar. Fleurantalya Süs Bitkisi Üretim 3 milyon 647 bin Dolar.

TÜRKİYE'NİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI VE ÜRETİMDEN SATIŞLAR: AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret 542 milyon 80 bin TL. Adopen Plastik ve İnşaat 451 milyon 180 bin TL. Yörükoğlu Süt ve Ürünleri 307 milyon 923 bin TL.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI VE ÜRETİMDEN SATIŞLAR: Ekiciler Süt 220 milyon 244 bin TL. Eti Elektrometalurji 149 milyon 324 bin TL. Ankutsan Antalya Kutu Sanayi 120 milyon 606 bin TL. Antalya Enerji Üretim 114 milyon 560 bin TL.

EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYAN İLK ÜÇ FİRMA: Galeri Kristal Turizm 6 bin 555 kişi. Fine Otel Turizm 3 bin 711 kişi. TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri 2 bin 703 kişi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Protokol üyelerinin görüntüsü

-Katılımcılardan görüntü

-Sinevizyon gösterimi

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Acıpayam Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title