Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Keşan'da orman yangını (2)

YANGIN, ŞİDDETLİ LODOS NEDENİYLE KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde çıkan orman yangını, etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

İlçeye bağlı Danişment ile Yayla Köyü sahili arasındaki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında, elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Alevler şiddetli lodos nedeniyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine olay yerine Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 10 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 iş makinesi ve 2 paletli araç sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle helikopter havalanamazken, alevlerin Danişment Köyü ile sahilindeki evlere sıçramaması için karadan müdahale sürüyor. Şuana kadar yaklaşık 5 hektar ormanlık alan yanarken, bölgeye takviye ekiplerin sevk edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Greyderlerin çalışması

-Jandarma ekipleri

-Yanan alanlar

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

(SÜRE: 02.53 - BOYUT: 93 MB)

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL / KEŞAN (Edirne),

================================================================

40 metreden düşen işçi öldü

Gaziantep'te 12 katlı binanın 11'inci katına ev eşyası taşımak için kurulan yük asansörü raydan çıktı. Asansördeki eşyayla birlikte yaklaşık 40 metreden zemine düşen taşıma firmasında çalışan işçi 24 yaşındaki Mehmet Kızılbent yaşamını yitirdi.

Olay, akşam saatlerinde Bülbülzade Mahallesi'nde meydana geldi. 12 katlı binanın 11'inci katına ev eşyası taşımak için apartmanın dışına kurulan yük asansörü bilinmeyen nedenle raydan çıktı. Bu sırada eşyalarla birlikte asansörde bulunan firma çalışanı Mehmet Kızılbent yaklaşık 40 metre yükseklikten zemine düştü. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, kanlar içerisindeki Kızılbent'i ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Kızılbent, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan ve 2 aylık evli olduğu belirtilen Kızılbent'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kızılbent'in ölüm haberini alan yakınları, otopsi merkezi önünde sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze yakınlarının ağlaması

Olay yeri

Genel ve detay görüntüler

Haber : Metin Faruk TAMER - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN / GAZİANTEP,

===========================================================

Kaymakam Yüksel'den gazetecilere 15 Temmuz ödülü

Muğla'nın Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk açıklamalarını kamuoyuna duyuran Doğan Haber Ajansı Marmaris muhabiri Ali Gündoğan'ın da aralarında bulunduğu 8 gazeteciye teşekkür belgesi verdi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, bugün (salı) saat 16.00'da 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında görev yapan 8 basın mensubunu makamında konuk etti. Kaymakam Yüksel, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve sonrasında gelişen olayları doğru ve zamanında kamuoyuna duyuran DHA Marmaris muhabiri Ali Gündoğan ve diğer gazetecilere teşekkür belgesi verdi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, kendi imzasıyla verdiği teşekkür belgesinde, "Ülkemizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli iradeyi, birlik ve beraberliğimizi yok etmek amacıyla 15 Temmuz 2016 günü yapılan hain darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ilçemizde kaldığı otele yapılan hain saldırı gecesinde ve devamında vatan hainlerinin yakalanması için yürütülen operasyonlarda kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığınız özverili habercilik çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim" ifadelerine yer verildi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, 15 Temmuz'da gazetecilerin özverili çalıştığını belirterek, "O gece ve devamında yaptığımız operasyonlarda sizler de mesleğiniz gereği sürekli takip ve çalışma içindeydiniz. Takip ve çalışmalarınızla kamuoyuna bilgileri doğru aktarma gayretinizi izledim ve takdir ettim. En çok takdir edilmesi gereken siz basın mensuplarısınız, teşekkür ederim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Marmaris Kaymakamlığı hizmet binasından görüntü,

-Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'in konuşması,

-Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'in DHA Muhabiri Ali Gündoğan'a teşekkür belgesi vermesinden görüntü,

-Basın mensuplarına teşekkür belgesi verilmesinden görüntü.

(Toplam: 1 dakika 38 saniye -118 MB görüntü)

Haber - Kamera: MARMARİS (Muğla),

===========================================================

Isparta'daki 130 sanıklı FETÖ/PDY davasında ifadeler verildi

Isparta'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Fetullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 130 sanıklı davanın 7'nci duruşması görüldü. Duruşmada müştekiler ifade verdi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 53'ü tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 6'sı firari aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. 2.5 aylık aranın ardından dün Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmanın bugünkü bölümüne tüm tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada müştekiler ifade verdi.

'CEMAAT, OLGUNLAŞMAMIŞ BİR ÇOCUK'

Müşteki SDÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Coşkan, 2011 yılında rektör seçilen Hasan İbicoğlu ve oluşturduğu ekibin, üniversitedeki akademik ve idari personeli dünya görüşüne göre ayırdığını öne sürdü. Kendi profesörlüğünün engellendiğini savunan Coşkan, çok sayıda arkadaşının da aynı duruma maruz kaldığını söyledi. Aynı konu için bir süre sonra dönemin rektörü İbicioğlu ile görüştüğünü kaydeden Coşkan, İbicioğlu'nun kendisine, "Keşke cemaat yerine sizinle çalışsaydım. Cemaat olgunlaşmamış bir çocuk" dediğini aktardı.

Müşteki SDÜ idari personeli Hüseyin Otru, 2011 yılında yönetime gelen İbicioğlu tarafından baskıya uğradığını öne sürerken, "İstedikleri kişileri kadrolara yerleştirmek için mevcut görevlileri geçici görevle başka yerlere gönderiyorlardı" dedi.

Müşteki kantin işletmecisi Süleyman Eryılmaz, 2011 yılında yönetimin kantini devretmesi yönünde kendisine baskı yaptığını kaydetti. Eryılmaz, 17- 25 Aralık'a kadar da tehdit aldığını belirtti.

Müşteki SDÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Emine Ekinci, kendisine yönelik baskılar sonucunda Yenişarbademli MYO'ya gönderildiğini savundu.

'CEMAAT ADINA PARA TOPLANDIĞINI BİLİYORUM'

SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Kurban Bayramı öncesi kendisinden para istendiğini söyleyerek, "Benden peygamber adına kurban kesmek için para istediler. Ancak ben 'Kurbanı zengin olan kimse keser. Parça parça para toplayarak, kurban kesilmez' dedim ve istenilen parayı vermedim. Fetullah Gülen cemaati adına hastane personelinden para toplandığını biliyorum" diye konuştu.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başmüdür olarak görev yapan Mehmet Uygur, dönemin rektör yardımcısı Numan Tamer'in kendisini çağırarak, istifa etmesini istediğini kaydetti.

SDÜ idari personeli Hediye Kaya da emekli olmasını istediklerini ve kabul etmeyince mobbing uygulandığını iddia etti. Daha sonra mobbing davası açtığını ve kazandığını anlatan Kaya, o dönemin yönetiminden şikayetçi olduğunu anlattı.

Duruşma yarına ertelendi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================================

Tartıştığı kişiyi tüfekle yaraladı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bir kişi tartıştığı adamı pompalı tüfekle bacağından yaraladı. Olay sırasında evinin önünde oturan 61 yaşındaki kadın da seken saçmalardan yaralandı. Jandarma kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. 07 KBT 15 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Şükrü Bedel ile 07 K 7921 plakalı cip sürücüsü 36 yaşındaki Şahabettin Y. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Bunun üzerine Şahabettin Y. aracından çıkardığı pompalı tüfekle Şükrü Bedel'e ayaklarına doğru ateş etti. Sağ baldırına isabet eden saçmalar nedeniyle yaralanan Şükrü Bedel, özel bir hastanede tedaviye alındı. Olay sırasında cadde üzerindeki evinin önünde oturan 61 yaşındaki S.Ç., seken saçmanın ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Şahabettin Y. kaçarken, Tekirova Jandarma Karakolu ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Pompalı tüfeğe ait fişek ve ruhsat bulan jandarma, çevredeki görgü tanıklarının da ifadesini aldı. Jandarma saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerinden detay

Jandarma Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinden detayı

02: 26 dakika ve 77,8 MB

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN / KEMERA(Antalya),

===========================================================

DMO, Vanlı üreticilerden ürün almak istiyor

Van'da yerel üreticilerin desteklenmesi ve kamunun mal alımlarının temin edilmesi amacıyla Devlet Malzeme Ofisi(DMO) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde 'Müşterim Kamu Olsun' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Tuşba Salonunda yapılan toplantıya DMO Bilgi İşlem Daire Başkanı Selcuk Uğur, KOSGEB Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas, Vergi Dairesi Müdürü Murat Aydın ve Van TSO üyesi firmalar katıldı. Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Odamız yerel üreticilerin korunması konusunda öteden beri gerek kamu kesimi ile gerekse halkın bu konudaki duyarlılığını arttırmak için çok sayıda girişimde bulunmuştur. Bu nedenle Devlet Malzeme Ofisi'nin kamu kurumlarının almış oldukları ürünlerin DMO havuzunda yer alan yerel firmalar üzerinden yapılması konusu bizler için önem arz etmektedir. DMO'nun Van bölgesinin yıllık 40 milyon TL civarındaki mal alımlarının yerel firmalarımızdan yapılması esnafımız açısından ciddi bir pazar anlamına da gelmektedir. Üyelerimizin Devlet Malzeme Ofisi Van irtibat ofisine başvurmalarını ve firma kayıtlarını yaparak katalogdaki yerlerini almalarını rica ediyorum. Özellikle ilimizin Pilot iller arasında yer alması gelecek adına bizleri umutlandırmıştır. Bu çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ederiz." dedi.

Devlet Malzeme Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur da Vanlı üretici firmalarının tedarikçileri arasında yer almasını istediklerini söyledi. Uğur, "Bu nedenle Kataloglarımızda artık Vanlı üretici firmaların bulunması ilimizin gelişmesine de katkı sunacaktır. Burada Genel Müdürlüğümüzün desteği ile KOBİ kurum katalogu çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmamız kamu kurumlarının malzeme alımlarını tedariki için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda katılımcı firmalarımızın devlet malzeme ofisi sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantılar da tedarikçi sayılarının artması daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dahil edilmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Devlet Malzeme Ofisi üzerinden kurumlara ürün satmak ve kataloğunda yer almak isteyen oda üyelerinin Devlet Malzeme Ofisi Van irtibat bürosu ile görüşerek gerekli koşulları yerine getirebilecekleri belirtildi.

Van,

===========================================================

Bedensel engellilerin istihdamı için kurs

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği arasında satın alma görevlisi ve dokuma konfeksiyon makineci kursu açılması için protokol imzalandı.

Bedensel engellilere yönelik engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden idari para cezası olarak tahsil edilen tutarları kullanmaya yetkili komisyonca onaylanan satın alma görevlisi ve dokuma konfeksiyon makineci dallarında meslek edindirme kursu protokolü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ile Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk arasında imzalandı. Demirsu, dokuma konfeksiyon makineci kursunun 10 kişi olarak 21 Kasım 2016-16 Şubat 2017 tarihleri arasında 64 gün 512 saat olarak uygulanacağını, kursa 42 bin lira ödenek tahsis edildiğini söyledi. Satın alma görevlisi için ise yüzde 10 istihdam garantili kurs açılacağını ifade eden Demirsu, "Kurs 21 Kasım ve 5 Şubat arasında uygulanacak. Kursa komisyonca 79 bin 899 lira bütçe ayrıldı. Eğitici ve yardımcı personel ücretleri ile kursiyerlerin 20 lira cep harçlıkları ile genel sağlık sigortalarının da kurumumuzca karşılanacaktır" dedi.

ZONGULDAK,-

===========================================================

2 çocuğunu bıçaklayan anne intihara kalkıştı (3)

ERENCAN TOPRAĞA VERİLDİ

Afyonkarahisar'da annesinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitiren 3 yaşındaki Erencan Ü.'nün cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından öğleden sonra yakınlarına teslim edildi. Erencan Ü. için Özerler Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına ailenin yakınları katıldı. Törene katılanların üzgün olduğu görülürken, cami bahçesinin dışında bekleyen kadınlar uzun süre gözyaşı döktü. Erencan Ü.'nün cenazesi namazın ardından Bayraktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Onur BAYRAM / Afyon,

===========================================================

Zehirlenen kızıl şahin tedavi ediliyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde halsiz halde bulunan ve zehirlendiği belirlenen kızıl şahin kuş tedaviye alındı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı haşere ile mücadele ekipleri Kumkuyu Mahallesi'nde çalışırken bir bahçede yerde hareketsiz bir şekilde kızıl şahin buldu. Ekipler, kuşu Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin'e teslim etti. Tedaviye alınan kuşun yediği bir şeyden dolayı zehirlenmiş olabileceği belirlendi. Tarsus İlçesi'ndeki hayvanat bahçesine gönderilen kuşun tedavisinin ardından doğaya bırakılacağı bildirildi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ (Mersin),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title