Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

KILIÇDAROĞLU: ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ, KİMSE RAHATSIZ OLMASIN (3)

TESİSTE SU KESİNTİSİ İDDİASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin dün geceyi geçirdikleri Bolu Dağı'ndaki Varan Tesisleri'nin suyunun, kortej ayrıldıktan sonra belediye tarafından kesildiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Atıl durumdaki söz konusu tesisin yanındaki mescit ve lavobalarda yoğunluktan kaynaklı su kesintisi yaşanmış olabileceği belirtildi.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Ak Partili Erol Bayraktar, kendi sınırları içinde bulunan tesiste belediyenin suyu kestiği iddiasına tepki gösterdi. Bayraktar, güzergah üzerindeki tüm tesis sahiplerine gidip bir eksiklerinin olup olmadığını sorduklarını belirterek, "Böyle bir şey olabilir mi? Atıl durumda olan bir tesisten söz ediyoruz. Belki yoğunluktan sorun olmuş olabilir onu bilemem" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz da tesisin suyunun kesildiği iddiasını gündeme getiren CHP'li Gürsel Tekin'e tepki göstererek, "Söz konusu tesis Bolu mücavir alanı dışında. Bizi ilgilendirmeyen bir konuyu bize bağlamanın, bu suçlamalarla ortaya çıkmanın mantığını anlamak mümkün değil. Söz konusu tesis, Bolu il sınırlarının ve belediyemizin görev alanı dışındadır. Başka bir il sınırında yer alan bu tesis ile ilgili herhangi bir su kesintisi ya da başka bir işlem yapılabilmesi da zaten mümkün değildir. Bayram gününde sergilenen bu yaklaşımları ve açıklamaları, her şeyi AK Parti'ye bağlama kolaycılığının ürünü olarak görüyorum. Bu açıklamaları, suçlamaları esefle kınıyorum" dedi.

Haber-Kamera: BOLU - DÜZCE

==============================

Bakan Elvan: Teröre rağmen Türkiye yüzde 5 büyüdü

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütleri ile mücadele etmelerine rağmen Türkiye'nin yüzde 5 büyüme kaydettiğini söyledi.

Bakan Elvan bayramın son gününde AK Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, İl Başkanı Cesim Ercik ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan'dan oluşan heyetle birlikte Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut ilçelerini ziyaret etti. Bakan Elvan, buralarda vatandaşlarla bayramlaştı. İlk ziyaret yeri olan Anamur'da vatandaşlar ve partililer tarafından karşılanan Elvan, "Birilerinin 'bu dönemde ancak yüzde 2 büyür' dediği Türkiye azimli ve kararlı çalışmaları sonucu yüzde 5 oranında büyüdü. Biz bir yandan PKK terör örgütü, diğer terör örgütleri ile mücadele veriyoruz. Bir diğer yandan mazlum kardeşlerimize destek oluyoruz" dedi. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu da vurgulayan Elvan, "15 Temmuz çok önemli bir hadisedir. Bu milletin ülkesine, milletine, devletine, ay yıldızlı bayrağına ne kadar aşık olduğunu, demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki sizin direşiniz" diye konuştu. Bakan Lütfi Elvan, konuşmaların ardından beraberindeki heyet ile Gülnar ve Mut ilçelerindeki ziyaretlere geçti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ak Parti Tabelası ve oturan vatandaşlar

Bakan Elvan'ın otobüsünün görüntüsü

Ak Partililerin el sallaması

Elvan'ın bayramlaşması

Ak Parti İlçe Başkanı'nın konuşma

Kalkınma Bakanı'nın konuşması

Topluca Bayramlaşma

SÜRE: 06'30"   BOYUT: 226 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR,(MERSİN),

============================================

Sıcaktan bunalan vatandaşlar parklara akın etti

DENİZLİ'de hava sıcaklığının 37 dereceyi bulmasının ardından sıcaktan bunalan vatandaşlar kendini parklara attı, gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı.

Denizli'de hava sıcaklığında yaşanan artışın ardından vatandaşlar soluğu yeşil alanlarda aldı. Vatandaşlar, hem bunaltıcı sıcaktan korunmak hem de doğayla iç içe vakit geçirebilmek adına Çamlık, Adalet ve İncilipınar Parkları'na akın etti. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği kentte, vatandaşlar bayram tatilinin son gününü de fırsat bilerek ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıp, piknik yaptı.

Ailesiyle birlikte Çamlık Parkı'na serinlemek için geldiklerini belirten Bayram Gürses, "Ramazan Bayramıyla birlikte sıcaklar hissedilir derecede arttı. Biz de kendimizi gölgeye attık, dinleniyoruz. Çimlere uzanarak serinlemeye çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Parklardan görüntü

-Gölgelerde serinleyen ve uyuyan vatandaşlardan görüntü

-Su içerek serinlemeye çalışanlardan görüntü

-Bayram Gürses ile röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

============================================

Sapanca tatilcilerle doldu

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi günübirlik tatilcilerin akınına uğradı. Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşırken, bazı tatilciler göle girmenin tehlikeli olduğunu belirten uyarı yazılarına rağmen göle girerek yüzdü.

Ramazan Bayramı'nın son günü Sapanca günübirlik tatilcilerin akınına uğradı. Sapanca'da kafe, restoran ve piknik alanları tatilcilerle doldu. Tatilciler göl kıyısında yürüyüp, kayıklarla gezintiye çıktı. Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşırken, sıcaktan bunalan bazı tatilciler göle girmenin tehlikeli olduğunu belirten uyarı tabelalarına rağmen göle girerek serinledi. Gölün kenarındaki taşlara oturanlar ise ayaklarını suya sokarak serinlemeye çalıştı. Sapanca'da kafe işleten Emrah Kırlı, Sapanca'nın doğa harikası bir yer olduğunu belirterek, sahile gelen yerli ve yabancı turistlerin keyifli zamanlar geçirdiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Sahilden görüntüler

-Göle girenler

-Tatilcilerden görüntüler

-Röp.

Haber: SAPANCA(Sakarya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Sapanca Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title