Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Gaziantep'te zincirleme kaza: 4 yaralı

GAZİANTEP'te 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Karacaahmet Mahallesi'nde bulunan Anafartalar Caddesi'nde meydana geldi. Mustafa Demir yönetimindeki 27 EK 684 plakalı hafif ticari araç, önünde ilerleyen Onur Mantar yönetimindeki 27 BGV 40 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen Mantar'ın aracı da, Erdal Baykal idaresindeki 27 R 3503 plakalı otomobile çarptı. Kazada araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaza yeri

İtfaiye ekipleri

Kaza yapan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

====================================

Gaziantep'te 5 kişinin yaralandığı olaya 1 gözaltı (2)

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gaziantep'te dün gece husumetlilerin birbirine ateş açması sonucu 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı olaya karıştığı ve kendisi de yaralanan Nurettin Ç.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 2 bacağı da sarılı olan şüpheli, sedye üzerinde Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Acil servis

Şüphelinin çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

====================================

Kılıçdaroğlu'na Elazığ il örgütünden yürüyüş desteği

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "adalt" yürüyüşüne destek için Elazığ il örgütü parti binasından öğretmenevi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

CHP Elazığ il başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik bir gurup, "Adalet isteriz, susma sustukça sıra sana gelecek" gibi sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, öğretmenevi önünde toplanan gurup adına konuşan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, tutuklu bulunan milletvekilleri ve gazetecilerin suçlulukları kanıtlanıncaya kadar tutuksuz yargılanması gerektiğini belirterek, "Siyasi iktidar 2010 yılı referandumundan sonra siyasi ahlak gelenek ve temayülleri yok sayıp, Kanun ve yasalara uymayarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmiş, Yolsuzlukları, kanunsuz harcamaları örtbas etmek için hakim ve savcı değiştirip, Muhalifleri delilsiz ve mesnetsiz iddialarla adliye saraylarında ve cezaevlerinde süründürdüler. Devleti Yönetenlerin adaletli davranarak Milli İradeye, yani size Cumhuriyet'in kazanımları olan demokrasiye, laikliğe, hukukun üstünlüğüne saygı göstererek, başta Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu olmak üzere tutuklu bulunan milletvekillerinin, gazetecilerin, akademisyenlerin ve kamu görevlisi vatandaşlarımızın kanun karşısında suçlulukları kanıtlanıp, cezası kesinleşinceye kadar tutuksuz yargılanmalarını ve görevine iade edilmesini istiyoruz" dedi. Yapılan konuşmanın ardından gurup sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Gurubun parti önünden yürüyüşü

-Guruptan detay

-Slogan atmaları

-Pankart ve dövizlerden detay

-Polislerden detay

-İl başkanı konuşma

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

====================================

Sivas'ta 13 bin 480 kişi istihdam edildi

SİVAS Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'istihdam seferberliği' kapsamında bu yıl kentte 13 bin 480 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Sivas'a Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme faaliyetinde bulunulmak üzere kent meydanına tanıtım standı açıldı. Sivas Valisi Davut Gül, tanıtım standını ziyaret ederek İŞKUR görevlilerinden bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı 'istihdam seferberliği' hakkında Sivas'ı değerlendirdi. Vali Gül, Türkiye'deki hedefin 2 milyon kişinin ilave istihdam edilmesi olduğunu belirterek, Sivas'ta valilik öncülüğünde İŞKUR'un koordinesinde, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle istihdam seferberliğinin tanıtımının yapıldığını belirtti.

"SİVAS'TA 13 BİN 480 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"

İstihdam seferberliğinin en önemli aşamasının ilave istihdam edilenlerin sigorta ve benzer giderlerinin devlet tarafından karşılanması olduğunu belirten Vali Gül, "Bundan dolayı karşılık buldu ve ilave istihdamlar oldu. Sivas'ta ilave istihdam rakamımız 13 bin 480. Bu şu anlama geliyor, seferberlik başladığındaki rakamımıza yüzde 19 ilave istihdam sağlanmış oldu. Yani 65 bin civarındaki rakamımıza 13 bin 480 ilave oldu. Bunun çok yakında 15 bini geçeceğini tahmin ediyoruz ve öyle öngörüyoruz. İŞKUR İl Müdürümüz ve personeli başta olmak üzere diğer paydaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Ekip çalışmasının neticesinde çok önemli bir sonuç çıktı. Yeni işe kavuşanlara ve yeni işçiye kavuşanlara hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Stanttan görüntü

-Vali Davut Gül'ün açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================

Suşehri'nde, Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'ndeki Balhatun Camisi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, ziyaretçi akınına uğradı.

Suşehri Balhatun Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi nedeniyle bugün öğlen namazı sonrasında dua ve salavatlarla ziyarete açıldı. 40 bohçada sarılı olan ve cam fanusta muhafaza edilen Sakal-ı Şerif burada cemaate gösterildi. Sakal-ı Şerif'i görebilmek için camiye akın edenler, Sakal-ı Şerif'i dikkatli bir şekilde inceledi. Vatandaşlardan bazıları, Sakal-ı Şerif'i cep telefonlarıyla görüntülerken, bazıları da mercekle inceledi. Bazı kişiler de ziyaretin ardından iki rekat şükür namazı kıldı.

Suşehri'nde bulunan iki Sakal-ı Şerif'in Şahinler ve Balhatun camilerinde muhafaza edildiği öğrenildi. Camide bulunan Sakal-ı Şerif'in ikindi namazı sonrasında kadınların ziyaretine açılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Sakal-ı Şerif'in açılması ve görüntüsü

-Cemaatin incelemesi

-Namaz kılanlardan görüntü

-Cami imamı Hakan Duran'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ (Sivas),

==============================================

İşadamı Suwaidi, Bodrum'da

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin en güçlü şirketlerinden Bin Jabr Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Bin Jabr Al Suwaidi, 60 metrelik yüzen sarayı 'Queen Mavia' (Kraliçe Mavia) ile Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. Bodrum Limanı'na giremeyen, Karada açıklarına demirleyen yat, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde inşaat, petrol, petrokimya ve enerji konularında lider konumunda bulunan Bin Jabr Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Bin Jabr Al Suwaidi, oğlu Mansur Bin Jabr Suwaidi, gelini ve yakınları ile birlikte bu sabah, Bodrum'a geldi. 200 milyon dolar değerindeki, 60 metrelik yüzen saray 'Queen Mavia'yla Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan kente gelen aile, yat Bodrum limanına giremeyince Karaada açıklarına demirledi.

150 BİN DOLARA 4 HALI ALDILAR

Sabah zodyak botla Bodrum'un Yalı Mahallesi'ndeki iskeleden karaya çıkan Suwaidi'nin yakınları, VIP araçlarla Mumcular Mahallesi'ndeki bir halı atölyesine gitti. Suwaidi'nin yakınlarının 40'ar metrekarelik el dokuması ve kök boya kullanılarak bir yılda yapılan 4 halıya 150 bin dolarlık ödeme yaptıkları öğrenildi. Saeed Bin Jabr Al Suwaidi'nin ise yatın üzerinden Bodrum'u izlediği zaman zaman kitap okuduğu görüldü.

Yata personel tarafından Bodrum balıkçılar çarşısından 12 bin dolarlık deniz ürünleri ve meyve takviyesi yapıldığı, Suwaidi'nin üç gün Bodrum ve koylarında kaldıktan sonra tatilini Yunan adalarında sürdüreceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yattan görüntü

Bottan çıkıp yalı mahallesine iskeleye gidenler

Yatı izlemek için yaklaşan yatlar turistler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Suşehri Bodrum Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title