Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)DR. PEVRUL TANA'NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SAĞLIK PERSONELİ İFADE VERDİ HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Sağlık Ocağı'nda aile hekimi olarak görev yapan ve dün evinde ölü bulunan 25 yaşındaki Dr.

1)DR. PEVRUL TANA'NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SAĞLIK PERSONELİ İFADE VERDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Sağlık Ocağı'nda aile hekimi olarak görev yapan ve dün evinde ölü bulunan 25 yaşındaki Dr. Pevrul Tana'nın cenazesi, Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Polis olayla ilgili Tana'nın çalıştığı sağlık ocağındaki hemşire ve doktorların ifadesine başvurdu.Şemdinli'ye ilk görev yeri olarak atanan aile hekimi Dr. Pevrul Tana bir hafta önce memleketi Konya'ya gitmek üzere kurumundan izin aldı. Mesai arkadaşları onun Konya'ya gittiğini biliyordu. Ancak  Dr. Tana'nın oturduğu Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 7 katlı apartmanın 6'ncı katından kötü kokular gelmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Kapı kırılarak içeri giren polisler Dr. Pevrul Tana'nın başına poşet geçirilmiş ve çürümeye yüz tutan cesediyle karşılaştı.Dr. Tana'nın ilk otopsisi Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra cenaze detaylı otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Aile hekimi Dr. Pevrul Tana'nın cinayete mi kurban gittiği, intihar mı ettiğinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. İfadelerine başvurulan sağlık ocağındaki doktor, hemşire ve diğer personel, ile yakın arkadaşları da Dr. Tana'nın izin aldığını ve memleketine gittiğini bildiklerini söyledi.Bu arada Konya'dan gelen Dr. Pevrul Tana'nın ağabeyi savcılık ve emniyet yetkilileri ile görüştü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hakkari Devlet hastanesinden görüntü

-Olay yeri görüntüleri dün geçilmişti

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

=====================================================

2)BURSA'DA KADIN DOKTORA SALDIRI

BURSA'da 4 yaşındaki çocukları Yağmur D.'i  muayene eden Doktor İlknur Çelik, yanlış barkod sebebiyle hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Dudağı patlayan ve vücudunun bazı yerlerine darp alan Çelik 10 gün iş göremez raporu aldı. Doktora saldıran Tahsin D. ise tutuklandı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde 3 yıldır Semt Polikliniği Acil Servisi'nde görev yapan Doktor İlknur Çelik'e  çocuğu Yağmur'u muayeneye getiren Bedriye D. reçeteye yanlış barkod yapıştırdığı gerekçesiyle Doktor Çelik ile tartıştı. Hastanedeki güvenlik görevlileri araya girince Bedriye D.  çocuğunu alarak eve gitti. Ancak 2 saat sonra eşi Tahsin D. ile hastaneye gelen Bedriye D. doktor Çelik ile tartıştı ve ardından Çelik'i darp etmeye başladı, Yaşanan olaylar ise hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı.

"ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİM ANCAK

Hasta yakınlarının kendilerine yanlış barkod sebebiyle saldırdıklarını söyleyen Doktor Çelik, "Ben kendilerine bu durumun düzeltilebileceğini söyledim ancak bağırmaya devam ettiler. Daha sonra bana saldırmaya başladılar. Güvenlik görevlisi gelerek araya girmeye çalıştı. Ancak 2 si kadın 3 kişi bana saldırmaya devam etti, Şu anda yaşadığım için mutluyum. Olayın hastane koridorunda olması mucize. Çünkü bu olay odada olsaydı şu anda yaşamıyor olabilirdimö dedi.

TUTUKLANDI

Hastanede kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğunu söyleyen Doktor Çelik, "Ben  Bedriye D.'den 'den şikayetçi olmadım. Ancak eşinden şikayetçi oldum. O da tutuklanmış" şeklinde konuştu.

"ANNEDEN DE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

Doktor Çelik'in her ne kadar kendisine saldıran Bedriye D.'den şikayetçi olmadığını söylese de kendilerinin şikayetçi olacağını söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, "Bedriye Demir de doktorumuza saldırmıştır. Sayın Çelik şikayetçi değilse bile biz şikayetçi olacağız"dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güvenlik kamerasında doktora saldırı anı

Doktor çelik ve Aşkın'ın konuşması

BOYUT: 394 mb

SÜRE: 12,22

=====================================================

3)EŞİ İSTİFA EDEN REKTÖR BAĞ, FATURAYI PERSONELE KESTİ

DENİZLİ'de öğretmen eşi Derya Bağ'ı İslami İlimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine eşinin devlet memurluğundan ve görevinden istifa etmesinin ardından toplam 11 kişiyi başka birimlerde görevlendirdi. Rektörün eşinin istifasının yetersiz olduğunu savunan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise "Skandallarla anılan bir rektör istemiyoruz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, asaleten göreve atandıktan kısa bir süre sonra Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan naklen atama ile kuruluş çalışmaları süren İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri olarak atamış, atamanın basında yer almasının ardından yaptığı atamayı savunmuş ve eşini 'yetkin olduğu için söz konusu göreve atadığını' söylemişti.

Atamanın kamuoyunda ve sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılanması üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr.Yekta Saraç'ın atamanın iptalini istediği belirtildi ve dün Derya Bağ, atandığı görevden ve memuriyetten istifa etti.

PERSONELİN GÖREV YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın imzasıyla atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticilerinin görev yerleri değiştirildi. Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Genel Sekreterlik'te görevli bir memur, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ve birimdeki diğer 6 personel ile birlikte toplam 11 kişi görevlerinden alındı. Genel Sekreterliğe Doç.Dr. Mehmet Ali Sarı, Genel Sekreter Yardımcılığı'na ve Personel Başkanlığı'na Yalçın Şenay getirildi.

Görevden alınan Genel Sekreter Buldan Meslek Yüksek Okulu'nda, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran Teknoloji Fakültesi'nde, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak ise Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde, Basın Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ise İletişim Fakültesi'nde görevlendirildi. Görevden alınan Genel Sekreter Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran ve birimde görevli memur hakkında da Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

'NEREDE BOŞ KOLTUK VARSA ORAYA KENDİSİNİ YAZMIŞ'

Bu arada Rektör Bağ'ın eşini atamasına yönelik tepkisini yazılı bir açıklamayla dile getiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, rektörün eşinin istifasının yetmediğini, kendisinin de istifa etmesi gerektiğini savundu. Basmacı, "Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağ, uhdesinde bulunan 23 görevin yanında bu kadar görev yetmezmiş gibi Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda genel müdür olarak da o koltukta oturuyor. Üniversitedeki görevlerine bakıldığında nerede boş koltuk varsa oraya kendisini yazmış. Bu görevlendirmeler para için mi? Bu kadar da aç gözlü olmayın. Memleketin tek akademisyeni siz misiniz? Siz ve eşinizden başka iş bilen insan yok mu da bütün görevler size veriliyor?" dedi.

'DENİZLİ'NİN ADINI LEKELEMİŞTİR'

Rektörlüğünün yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekilliği, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüten Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ'a istifa çağrısı yapan Basmacı, "Denizli gibi eğitim alanında kendisini ispat etmiş bir ilin anıldığı şekle bakın. Rektör Bağ, yurt genelindeki eğitim camiasında Denizli'nin adını lekelemiştir. Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı bile çıkıp atamanın uygun olmadığını ifade etme ihtiyacı hissediyor. Derdiniz koltukları koruma telaşı mıdır? Yoksa Pamukkale Üniversitesi'nin eğitim kalitesini yükseltmek midir? Skandallarla anılan bir rektör istemiyoruz. Utanmadan, sıkılmadan Denizli'nin adını lekeliyorsunuz. Biz buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Rektör Bağ'ın Pamukkale Teknokent'ten ayda 9 bin 500 lira ücret aldığı da ileri sürüldü.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, -

======================================

4)KİRAZI DOLU VURDU

MANİSA'nın Salihli İlçesi, Gökköy ve Allahdiyen Mahallelerinde yetişen, tamamına yakını yurtdışına ihraç edilen dünyaca ünlü kirazı doldu vurdu. Dolu nedeniyle bazı kiraz bahçelerindeki zarar yüzde 100'e ulaştı.Salihli'de etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı özellikle kiraz bahçelerine büyük zarar verdi. Hasadın yeni başladığı bölgelerde Türkiye'nin ihracatında önemli bir yer tutan Salihli kirazının dalından düştüğünü belirten Gökköy Mahallesi Muhtarı Arif Şenkal, "Büyüklerimiz bile bugüne kadar böyle bir dolu yağışına şahit olmadıklarını söylüyor. Kısa süren dolu yağışı sonrası ağaçlardaki meyvelerin tamamı döküldü. Kalanlar ise çatladı. Çatlayan bu meyveler birkaç gün içinde çürüyecek. Hasadımız henüz yeni başlamıştı. Yapacak bir şey yok Allah'ın takdiri" dedi. Gökköy Mahallesi'ndeki kiraz üreticilerinden Arif Urf "Bu yıl 110 bin lira gelir bekliyordum. Ancak dolu 10 ton kirazıma zarar verdi. Zararım yüzde yüz. 1 saat içinde her şeyim yok oldu gitti" dedi.

Allahdiyen Mahallesi Muhtarı Hüseyin Önal ise bugüne kadar hiç görmedikleri bir dolu yağışıyla karşılaştıklarını belirterek "Mahallemizde geçen yıl yaklaşık 200 ton kiraz rekoltesi vardı. Ancak bu yıl hasadın hemen başında yaşanan dolu, büyük zarara neden oldu" diye konuştu

Görüntü Dökümü

--------------------

-Zarar gören kiraz bahçeleri ve kirazlardan detay görüntü,

-Gökköy Mahallesi Muhtarı Arif Şenkal'ın konuşması,

-Kiraz üretici Arif Urf'un konuşması,

-Allahdiyen Mahallesi Muhtarı Hüseyin Önal'ın konuşması.

Haber-Kamera: SALİHLİ (Manisa)

==========================================

5)BOLU DAĞI TÜNELİ'NİN ANKARA YÖNÜ 15 GÜN KAPALI

TEM'in Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant Kavşakları arası Ankara yönü, derz yenileme çalışmaları nedeniyle yarından itibaren 15 gün ulaşıma kapatılacak. Ulaşımın D-100 Karayolu'ndan sağlanacağı açıklanırken sürücüler bu bölümde Bolu Dağı'nı tırmanacak.

Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki Kaynaşlı Kavşağı ile Bolu kesimindeki Abant Kavşağı arası kontrol kesiminde derz yenileme çalışmaları yapılacağı belirtildi. Açıklamada, "Bu nedenle İstanbul-Ankara istikameti taşıt trafiğine kapatılarak, ulaşım D-100 Karayolundan sağlanacaktır. Bu uygulama 07 Haziran'dan 22 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Yol kapatması yapılan kesimlerde trafik kontrollü olarak verileceğinden, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerekmektedir" denildi.

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -

=====================================================

6)KARABURUN'DA 7 GÖÇMEN YAKALANDI

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde, Yunanistan'a yasadışı yollardan geçmeye hazırlanan Suriye uyruklu 7 göçmen park halindeki bir minibüsün içinde yakalandı. Bölgede araştırmalarını sürdüren ekipler başka bir minibüste ise 44 Suriyeli göçmeni yakaladı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karareis mevkii İris Gölü yol yarımında denetimi yaptığı sırada yol kenarında terk edilmiş haldeki minibüsten şüphelendi. Minibüsün kapıları açıldığında ise Yunanistan'a kaçak yollardan gitmeye hazırlanan 7 Suriyeli göçmen yakalandı. Minibüs şoförünün minibüsü bırakıp kaçtığı belirlenirken, minibüste 47 can yeleği de bulundu. Jandarma ekiplerinin bölgede yaptığı araştırmada hareketlerinden şüphelenilen H.G., gözaltına alındı. Bölgede çalışma yapan ekipler durdurdukları 04 DC 290 plakalı minibüste 44 Suriyeli göçmen daha yakaladı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu göçmenler Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Göçmenlerle birlikte minibüste olan 1 organizatör ise gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yakalanan göçmenlerden görüntü

Minibüsten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

==========================================

7)YOLDA YÜRÜYEN KADININ TELEFONUNU GASP ETTİ

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 24 yaşındaki Muammer Ç., yolda yürüyen Zeliha G.'nin cep telefonu alıp kaçtı. Çevredekilerin kovaladığı şüpheli adliye polisi tarafından yakalanırken, çaldığı telefon ise kadına teslim edildi.

Malkoçoğlu Caddesi telefonla konuşarak yürüyen Zeliha G.'nin yanına gelen Muammer Ç., kadının elinden cep telefonunu alıp kaçtı. Kadının bağırması üzerine çevredekiler şüpheli Muammer Ç.'nin peşinden koştu. Elindeki cep telefonunu bir sokağa atarak kaçmaya devam eden Muammer Ç. kısa bir süre sonra adliye polisince yakalanarak gözaltına alındı.

Cep telefonu Zeliha G.'ye teslim edilirken, polis ekiplerince gözaltına alınan Muammer Ç. sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görütü Dökümü

--------------------

-Telefonu çalınan kadın

-Şüphelinin sağlık kontrolüne götürülmesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

===========================================

8)OTOMOBİLE GİREN YILANI ÇIKARAN İTFAİYE, KÜREKLE İTLAF ETTİ

ISPARTA'da otomobile girdikten sonra burada yaklaşık 80 kilometre yolculuk eden yılan, itfaiye eri tarafından çıkarıldıktan sonra kürekle itlaf edildi.Gelendost'ta akaryakıt istasyonu işleten Doğan Tandoğan dün 32 KB 222 plakalı otomobiliyle iş için Isparta-Konya karayolu üzerindeki bir soğuk hava deposuna gitti. Tandoğan, aracını park ettiği sırada bir yılanın otomobilin altına doğru gittiğini gördü. Hayvanın uzaklaşmış olduğunu düşünerek önemsemeyen Tandoğan, işini hallettikten sonra Isparta merkeze hareket etti.Yaklaşık 80 kilometre gittikten sonra kent merkezi İstasyon Caddesi'ndeki evine gelen Doğan Tandoğan, otomobilini otoparka koyup eve çıktı. Bir süre sonra evine gelen komşuları otomobilinin ön camında yılan gördüklerini söyledi. Aşağı inen Tandoğan, hayvanı aracının sağ ön tekerine  dolanmış halde olduğunu fark etti. Otomobiliyle Isparta Belediyesi'ne bağlı itfaiye istasyonuna giden Tandoğan, durumu anlattı. İtfaiye personeli tarafından bir aparat yardımıyla çıkarılan yaklaşık 2 metrelik yılan kürekle itlaf edildi. Doğan Tandoğan, şunları anlattı:

"Yılan sağ ön tekerleğin iç kısmındaydı. Mahalle halkını korkutmamak için aracı çalıştırıp itfaiye önüne geldim. Görevliler özel aparatlarla yılanı olduğu yerden uzun uğraşlar sonucu çıkarıp etkisiz hale getirdi. O kadar uzun mesafede yılanın nasıl olup da düşmediğini anlamış değilim. Hala olayın şokundayım."

Araca giren yılanın çıkarılma anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde uzun uğraş sonucu çıkarılan yılanın bir itfaiye eri tarafından kürekle öldürüldüğü yer aldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Yılanın çıkarılma çalışmaları

Yılanın çıkarılması ve itlaf görüntüleri

70.8 MB /// 02.13ö

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/ISPARTA,

============================================

9)DERİ ÜRÜNLERİNDE İHRACAT HEDEFİ 1.6 MİLYAR DOLAR

ANTALYA'da düzenlenen ve yaklaşık 700 yabancı alıcının katıldığı Deri Fuarı'nda birbirinden şık ürünler göz kamaştırıyor. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİD) Başkanı Mustafa Şenocak, sektör olarak bu yıl hedeflerinin 1.6 milyar dolar ihracat olduğunu söyledi.

Kundu'daki Kremlin Otel'de Deri ve Deri Ürünleri Fuarı başladı. 29 firmanın yer aldığı fuarda çoğunluğu Rusya'dan olmak üzere yaklaşık 700 yabancı katılımcı yer alıyor. Firmalar, fuarla yeni sezon ürünlerini müşterilerine tanıttı. Fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İDMİD Başkanı Mustafa Şenocak, deri ve ürünleri ihracatının 2013 yılından beri düşüşte olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Adeta dibe vurmuştuk. Geçen yıl ise eksi ile kapatmıştık. Bu yılın ilk 5 ayında ise önceki yıla göre dünya genelinde yüzde 7 gibi artışla devam ediyoruz. Rusya ile ciddi anlamda artışlar var. Son ayda artış yüzde 150'yi buldu. Rusya ile ilk 5 ayın ortalama artışı ise yüzde 73 civarında. Sektör hızlı şekilde iyileşiyor."

YÜZDE 15 ARTIŞ ÖNGÖRÜSÜ

Sektörün kademeli bir şekilde büyüdüğüne dikkati çeken Şenocak, şöyle konuştu:

"Eski günlere dönüyoruz, mutluyuz. Dünya çapında 2016 yılına göre bu yıl yüzde 15'lik bir artış öngörüyoruz. Birçok ülke açısından artıya geçtik. İhracatçıları başka ülkelere taşımayı planlıyoruz. Biz dışarıya çıkacağız. Rusya'da Türkiye'nin kuracağı Ticaret Merkezi'nde yer alacağız. Talep topluyoruz. Sürekli fuar alanlarında yer alacağız. Çin'e, Kenya'ya ticaret heyetleri gönderdik. Güney Kore de hedef ülkeler arasında yer alıyor. ABD'de artışlarımız var. Krizlerden çok etkilenmemek için sadece belirli ülkeler yerine daha uzak ülkeler ile görüşmeler yapıyoruz. AB ülkeleri olmazsa olmazımız. Geleneksel pazarlarımıza yeni pazarlar eklememiz lazım."

Şenocak, sektör olarak bu yıl hedeflerinin 1.6 milyar dolar ihracat olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Ürün tanıtım defilesinden görüntü

RÖP: Mustafa Şenocak (İSMİB Başkanı)

Ürün tanıtım stantlarından görüntü

Ürünleri inceleyen turistlerin görüntüsü

Deri ürünlerin görüntüsü

155 MB /// 04.53

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Melike Basmacı Denizli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title