Haberler

Dha Yurt   Bülteni-12

1)BEŞİKTAŞ GAZİANTEP ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEKSPOR Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Gaziantepspor'u yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Beşiktaş'ın gelişi öncesi kentteki otellerde rezervasyon patlaması yaşandı.

1)BEŞİKTAŞ GAZİANTEP ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

SPOR Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Gaziantepspor'u yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Beşiktaş'ın gelişi öncesi kentteki otellerde rezervasyon patlaması yaşandı. Baklavacılar maç günü için fazla mesai yapma kararı alırken, esnaf gelecek olan taraftardan önemli bir gelir bekliyor.

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi kesinleşen Gaziantepspor Yönetimi bu hafta sonu oynanacak Beşiktaş karşılaşması öncesinde, Beşiktaşlı taraftarlara stadının önemli bölümünün açılması kararını aldı. Satışa çıkan maç biletlerine büyük ilgi gösteren siyah-beyazlı taraftarlar için kentte büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Karşılaşmayı kazanmaları halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve 3'üncü yıldızı göğsüne takacak olan Beşiktaş taraftarları, kentteki otelleri arayarak rezervasyon yapmaya başladı. Maç günü otellerde yüzde 100 oranında doluluk beklenirken, baklavacılar ve restoranlar da çalışmalarını maç günü şehir dışından gelmesi beklenen 35 bin kişilik taraftar grubuna göre yapıyor.

Holiday İnn Gaziantep Genel Müdürü Gökhan Çelik, maç öncesinde oteli çok sayıda taraftarların arayarak rezervasyon yaptırdığını söyledi. Çelik, "Pazar günü oynanacak maç öncesinde çok sayıda taraftar kentteki otellerde rezervasyon yaptırdı. Şu anda tahmin ediyorum ki kentteki otellerde yüzde 70-75 oranında doluluk sağlandı. Maç günü ve öncesindeki günde kapasite tamamen dolacaktır" dedi.

Tuğcan Otel Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç da, bu yıl gerek turizm gerekse fuarların etkisiyle otellerdeki doluluk oranının yüksek olduğunu Beşiktaş karşılaşması nedeniyle kentteki otellerin tamamının dolu olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Kentteki oteller ve bizim otelimiz de bu yol yüksek oranda turist ağırlıyor. Bununla beraber hafta sonu oynanacak Beşiktaş karşılaşması var. Gaziantepspor yönetimi kentteki esnafa da katkı sağlayacak önemli bir karar alarak stadın tamamını Beşiktaş taraftarına açtı. Yaklaşık 30 bin taraftarın gelmesi bekleniyor. Otellerde şu anda yüzde 80 oranında doluluk olduğunu tahmin ediyoruz. Tabi karşılaşmayı takip etmek için önceden plan yapmayan birçok insan Cuma ve Cumartesi günü planlarını yapacaktır. Bununla beraber tahmin ediyorum ki otellerde yer kalmayacaktır."

Ayıntap Baklavaları sahibi Levent Aktaş ise, şehir dışından gelecek taraftarlar için maç günü üretimi iki katına çıkabileceklerini söyledi. Beşiktaş taraftarlarının evlerine götürmek için Gaziantep baklavası alacağını dile getiren Aktaş, "Maç için kente gelen taraftarlar esnafın yüzünü güldürecektir. Gerek lokantalar gerek baklavacılar gerekse oteller düzenlemelerini bu yönde yapıyor. Bizde Beşiktaşlı taraftarlar evlerine baklava götürsün diye fazla mesai yaparak üretimimizi maç günü arttıracağız" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Gaziantepli danışmanı Şevki Bostan da şampiyonluk kutlamaları için kentteki hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Kente gelecek taraftar sayısının 40 binden fazla olacağını ifade eden Bostan şunları dedi:

"Heyecanla taraftarlarımızı Gaziantep'e bekliyoruz. Bir kentin başına milyonda bir gelecek bir fırsatla karşı karşıyayız. Beşiktaş burada maçı kazanırsa hem şampiyonluğunu ilan edecek hem de 3'üncü yıldızı alarak İstanbul'a götürecek. Şehir bu kutlamalar için hazır, bütün oteller ve esnaf gelecek Beşiktaş taraftarına hazırlanıyor. Biz yaklaşık 45-50 bin taraftarın kutlamalar için Gaziantep'e geleceğini düşünüyoruz. Şehir şampiyonu kutlamaya şimdiden hazır."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Stat

Baklava yapımı

Baklava tepsileri

Otel lobisi

Gaziantep Kalesi

Gökhan Çelik ile röp.

Levent Aktaş ile röp.

Şevki Bostan ile röp.

Zeki Tunç Dortunç ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 415 MB

====================================================

2)KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KEÇİ KURTARILDI

ADIYAMAN'da, kayalıklarda mahsur kalan keçi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Olay, merkeze bağlı Gümüşkaya köyü Ağcin mezrasında meydana geldi. Mustafa Koyuncu, otlattığı sürüdeki bir keçinin kayalıklardan çıkamadığını gördü. Kendi çabasıyla keçiyi kurtaramayan Koyuncu, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye erleri halat yardımıyla indiği kayalıklardaki keçiyi kurtararak sahibine teslim etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olay yeri

İtfaiye ekiplerinin kayalıklardan inmesi

Keçinin yanına varması

Keçinin beklemesi

Vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 50 MB

==========================================================

3)ŞANLIURFA'DAKİ 'KUŞ BORSASI' TAŞINSIN

ŞANLIURFA Ornitoloji Dernek Başkanı Muzaffer Duvar, kuş tutkunlarının her hafta sonu Dabakhane Camii önünde kurulan 'Kuş Borsası'nın canlı hayvanlar için elverişli bir yer olmadığı için bu pazarın buradan kaldırılmasını istedi.

Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Dabakhane Camii önünde her hafta sonu açık olan ve 'Kuş borsası' adı verilen alandaki pazar mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.  Sahipleri tarafından karton kutu ve kafesler içerisinde getirilen cins kuşlar burada sıkı pazarlıkla satışa sunuluyor. Kuş tutkunlarının buluştuğu mekan haline gelen pazarda 10- 500 TL'den satılan kuşlar, alınıp satılıyor. Canlı hayvan satışının yapıldığı pazarda yaşanan yoğunluk yüzünden mahalle sakinleri, sokakları kullanamadıkları için belediyelere şikayette bulundu.  Kuş tutkunları için daha hijyenik bir alan yapılmasını isteyen Şanlıurfa Ornitoloji Dernek Başkanı Muzaffer Duvar, pazara getirilen hayvanların barınma ve bakınma şartlarından memnun olmadığını belirterek, "Öncelikle buraya getirilen hayvanların barınma, bakınma koşullarından kesinlikle memnun değiliz. Hayvanlar güneş altlarında uygun olmayan koşullarda bakılmakta. Aynı zamanda insanların geliş ve gidiş yönlerini kısıtlamaktadır. İnsanlar bizlere çok sayıda şikayette bulundular. Bu şikayetlerimizi değerlendirdik aynı zamanda da ilgili mercilere ilettik. Fakat herhangi bir sonuç alamadık. Yetkililerden ricamız pazarın kaldırılması daha nezih bir ortam oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılması. Bu konuda da bizlere destek olmalarını rica ediyoruz.ö diye konuştu

Bazı doğa hayvanlarının da uygunsuz koşullarda kafeslerde tutulduğunun ve satıldığının ifade eden Duvar, şunları söyledi: "Şu anda doğa hayvanları olan özellikle saka kuşlarının da aynı zamanda kafeslere koyulup, ticari amaçla alınıp satıldığını görmekteyiz. Hayvanın kafes içerisinde nasıl çırpındığı zaten kayıtlarımızda mevcut. Bu hayvanlar doğa kuşudur, bu hayvanlar ormanlık arazilerde, sulak arazilerde serbest olacak şekilde hür özgür bir şekilde yaşaması gerekirken, burada kafesler içerisine ticaret karşılığında alınıp satılmaktadır. Bunun için de özellikle çalışmaların yapılması, gerekli önlemlerin alınması, görevlilerin görevlerine riayet etmelerini rica ediyoruz.ö

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kuş pazarında yaşanan yoğunluk

Kutu ve poşetler içerisinde satılan kuşlar

Ornitoloji Dernek Başkanı Muzaffer Duvar açıklaması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 357MB

==============================================================

4)SAHİLDE ÇÖP TOPLAYAN ÖĞRENCİLER YUNUS LEŞİ BULDU

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde sahilde temizlik yapan öğrenciler yunus leşi buldu.

Nene Hatun Kız Meslek, Barbaros ve Sosyal Bilimler Liseleri'nden yaklaşık 100 öğrenci, ilçenin gözde plajlarından Çuhallı'da turizm sezonu öncesi temizlik yaptı. Akçakoca Belediyesi öncülüğünde yapılan temizlik çalışmasında belediyenin dağıttığı şapkaları takıp, eldiven giyen öğrenciler, yaklaşık 1 kilometrelik sahil şeridinde çöp topladı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de öğrencilerin çalışmasına destek verdi. Öğrenciler çöp toplarken dalgaların etkisiyle sahile vuran ölü yunus ile karşılaştı. Öğrenciler yunusu ellerinde taşıyıp çöp torbasına koyarak çöplerin toplandığı alana götürdü. Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, Akçakoca Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Amirliği öncülüğünde gerçekleştirilen temizlik çalışması ile öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Öğrencilerin temizlik yapması

-Sahildeki ölü yunus

-Öğrencilerin yunusu taşıması

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

====================================================

5)GAZİANTEP'TE 600 ÖĞRENCİ UÇURTMA UÇURDU

GAZİANTEP'te, Yardım Gönüllüleri Derneği ve Büyükşehir Belediyesi 600 öğrencinin katılımıyla uçurtma şenliği düzenledi.

Alleben Göleti'nde bulunan otopark alanında düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, dağıtılan uçurtmaları uçurarak ve tiyatro gösterisi izleyerek gönüllerince eğlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yetkinşekerci, etkinliğe 9 farklı okuldan 600 öğrencinin katılım gösterdiğini söyledi. Etkinliğe kırsal bölgedeki okullardan da öğrenciler getirdiklerini kaydeden Yetkinşekerci, "Yardım Gönüllüleri Derneği'nin sosyal sorumluluk projesi altında yapmış olduğumuz bir program bu. Uçurtma şenliği etkinliği yapıyoruz. Çok güzel olacağına inanıyorum. 9 farklı okuldan 600 öğrenci katılıyor etkinliğimize. Etkinliğimde engelli öğrencilerimiz, çevre illerden gelen öğrencilerimiz ve kırsaldan getirdiğimiz öğrencilerimiz bulunuyor. Bu 600 öğrencimizle burada çok güzel zaman geçiriyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Öğrencilerin şenlik alanına gelmesi

Durdu Yetkinşekerci'nin konuşması

Öğrencilerin uçurtma uçurması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 117 MB

==========================================================

6)6 HIRSIZ BASKINLA YAKALANDI

ANTALYA'da ev ve işyerinden çok sayıda hırsızlık olayına karışan 6 kişi yakalandı. Şüphelilerin madde bağımlısı olduğu, para yetiştirmek için hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Muratpaşa Kepez ve Konyaaltı İlçelerinde hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Bölgede bulunan tüm güvenlik kameralarını takibe alan polis, hırsızlık olaylarını gerçekleştirenlerin kimliklerine ulaşmayı başardı. Polis, eş zamanlı operasyonda 6 şüpheliyi adreslerinde gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda televizyon, bilgisayar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Sağlık kontrolü sonrasında ifade alma işlemi tamamlanan 6 şüpheli hakkında 19 ayrı dosyadan işlem yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Yapılan işlem dosyası polisin elinde iken görüntü

-Zanlıların çıkartılma görüntüsü

-Birlikte minibüse yürüme görüntüsü

-Minibüsün hareket etmesi

"41 MB- 1 DK  18 SN"

Haber kamera  Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==========================================================

7)VALİ ÇINAR: "BİTLİS DERESİ ÇİRKİNLİK DEĞİL GÜZELLİK SUNACAK"

BİTLİS kent merkezinin en önemli sorunu olan ve üzerinde yüzlerce yapının bulunduğu Bitlis Deresi için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, dere üzerindeki yapıların en kısa zamanda yıkılacağını, esnafın mağdur olmayacağını belirtirken, Bitlis'in de tarihi dokusuyla birlikte hak ettiği konuma kavuşacağını söyledi.

Bitlis kent merkezinden geçen ve üzerinde yüzlerce işyeri ve dükkanını bulunduğu Bitlis Deresi için ilk çalışma 2004 yılında başladı. Kolları ile birlikte 5 kilometrelik uzunluğu olan Bitlis Deresi'nin üzerinde bulunan işyerlerinin yıkılması ve ıslah çalışmalarına başlamak için ilk etapta TOKİ tarafından Hüsrev Paşa Mahallesi'ne 720 dükkan yapıldı. Önümüzdeki günlerde dükkanların teslim edileceği, ardından da dere üzerindeki dükkan ve işyerlerini yakma çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Deresi projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandığını, dere islah çalışmalarının bitmesinin ardından, tarihi dokusuna zarar vermeden çevresinin mesire alınlarına dönüştürüleceğini, böylelikle Bitlis'in bu sorundan kurtulacağını söyledi. Yapılan çalışmaların tamamlanmasından sonra Bitlis Deresi'nin çirkinlik değil, güzellik sunacağını da belirten Vali Çınar şöyle konuştu:

"Birçok insan bu projeye emek vermiş. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve devletin diğer kurumlarına, en üst devlet yöneticilerimize kadar konuyla ilgilenilmiş. Gelinen noktada dere ıslahına başlandı. Burada bulunan esnafın mağdur olmaması için yapılan dükkanlar da teslim aşamasına gelmiştir. Bundan sonraki aşamada esnafların bu dükkanlara taşınmaları gerekiyor. Dere yatağı bu haliyle tarihi yapımıza bir hastalık, mantar gibi yapışmış. Geçmişin bütün ihmallerinin sonucu bu çirkin yapıların musallat olduğu bu şehri, bu yapılardan kurtarmadığımız müddetçe, buraları yıkmadığımız müddetçe bu şehir iflah olmaz. Asla gelişemez ve sürekli kan ve nüfus kaybeder." Bitlis'in hak etmediği bir konumda olduğunu da belirten Vali Çınar, "Türkiye'de bu kadar köhnemiş, bu kadar geri kalmış bu kadar yaşayanlar açısından sıkıntı yaratan başka bir şehir eminimki yoktur. Kökleri kadim olan bu şehirden, bize miras kalan tarihi eserleri var. Bitlis'te sayı olarak Mardin'den daha çok tescilli eserin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla hepimizin sorumlulukları var. Biz bu tarihi eserleri, ecdat yadigarını, insanlık mirası, eserleri kurtarabilmek için bu projeyi gerçekleştirmek zorundayız. Elbett ki alışkanlıklarımız, düzenimiz, bir esnafın yıllardır alışıla geldiği bir düzeni var. Biz bunu biliyoruz. Bu tür projeler için bir risk her zaman vardır. Buradan dükkanımı taşırsam ben evime ekmek götürebilir miyim? Çocuklarımı doyurabilir miyim? Endişesini de yaşıyorlar. Ama şu da unutulmamalıdır bu memleketin bu esnafın hakkı olan para başka şehirlere, başka alışveriş noktalarına gidiyor. Bununda nedeni bugünkü durumdur. Çünkü şehir buna müsait değil. Şehir insanları artık kendisinden uzaklaştırır bir konuma gelmiş. Buradaki dere ıslahı ile ilgili yapılacak çalışmalar eski tarihin, kentin ortaya çıkarılması buradaki esnafın kazancına olacaktır."dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bitlis'in genel görüntüsü

-Dere üstündek yapılardan deyatlar

-Derenin etrafındaki tarihi eserlerden detaylar

-Detay görüntüler

-Bitlis Valisi Ahmet çınar ile röportaj

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,-

======================================================

8)DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR İLE DOLANDIRICILIK İDDİASINA 12 GÖZALTI

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, dini inanç ve duyguları kullanarak özellikle bağış adı altında yaşlıların paralarını dolandıkları ileri sürülen 7'si kadın 12 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Atatürk Bulvarı'ndaki bir yayınevine dün (çarşamba) operasyon düzenledi. Operasyonda, işyerinde bulunan E.K., Z.K., M.D., A.K.K., D.İ., Ö.M., A.D., M.Ü.Ç., S.S., A.Z., G.U. ve Z.D. gözaltına alındı. Yayınevinde yapılan aramada, Türkiye genelinden 142 binin üzerinde vatandaşın kişisel bilgilerinin bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin, bu kişileri telefonla arayıp, dini duygularını istismar ederek Kur'an-ı Kerim kurslarına yardım etme ve ihtiyaç sahiplerine bağış toplama adı altında, kargo ile kapıdan ödemeli küçük Kur'an-ı Kerim, Ayet-el Kürsi ve değişik dua kitapları gönderdikleri iddia edildi. Şüphelilerin 50 ile 100 lira arasında yapılan bağışlardan, günde 5 ila 7 bin lira arasın kazanç sağladıkları ve bir ay içerisinde 25 bin kişiden bağış topladıkları ileri sürüldü. İşyerinde ele geçirilen konuşma metinleri, çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Gözaltına alınan 7'si kadın 12 kişi, Ortaca Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Zanlıların işyerinden yapılan aramadan görüntü

-Zanlıların adliyeye sevk edilmelerinden görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

====================================================

9)ARTVİN'DE KUM YÜKLÜ KAMYON YANDI

ARTVİN'de seyir halindeyken alev alan Onur Keskin yönetimindeki 61 AV 549 plakalı kum yüklü kamyon tamamen yandı ve kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 11.30 sıralarında, Artvin - Şavşat karayolu üzerinde Salkımlı köyü yakınlarında meydana geldi. Artvin Karayolları 102'inci Şube Şefliği'ne ait olan ve Şavşat ilçesi yönüne seyreden Onur Keskin'in kullandığı 61 AV 549 plakalı kum yüklü kamyonun motor bölümünde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Sürücünün kaçarak kurtulduğu olayda alevler içinde kalan kamyon, Artvin Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın nedeniyle Artvin Şavşat karayolu yaklaşık 30 dakika boyunca trafiğe kapalı kaldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kamyonun yanışı

Haber: Adem GÜNGÖR Kamera: DHA

==================================================

10)PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN KAPUTU ÇALINDI

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, evin önünde park halindeki otomobilin motor kaputu kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı.

Olay, dün akşam saatlerinden Bağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Yıldız'a ait evin önünde park halinde bulunan 01 CUV 50 plakalı otomobilin sol ön camını kırdı ve motor kaputunu çalarak kayıplara karıştı. Olayı sabah uyandıktan sonra fark eden Mehmet Yıldız durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme başlatan polis ekipleri, motor kaputunu çalanların yakalanması için çalışma başlattı.

İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen otomobil sahibi 60 yaşındaki Mehmet Yıldız, "Hayatım çalışmakla geçti. Bugüne kadar 7 çocuğumla tek servetim bu otomobil oldu. Ancak onun da kaputunu çaldılar. Durumu polise bildirdim gelip inceme yaptılar. Ancak emniyet güçleri otomobilimin motor kaputunu bulmayana kadar ibreti alem için bu şekilde gezeceğim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Otomobilin karşıdan gelmesi

Otomobil sahibinin

Kırılan cam

Otomobil sahibinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa UFAK- ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

=======================================================

11)PMYO'DAKİ MEZUNİYET TÖRENİNDE KEPLER HAVAYA FIRLATILDI

KIRIKKALE Polis Meslek Yüksekokulu'ndan (PMYO) mezun olan 454 polis adayı için yemin töreni düzenlendi. Türk bayrağı ve silahın üzerine el koyarak yemin eden polis teşkilatının yeni neferleri, sevinçlerini kep fırlatıp aileleriyle kutladılar.

Kırıkkale PMYO'ndan 8. dönem mezun olan 454 polis adayı için yemin töreni düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Dönem 1.'si Kemal Baysal tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Dereceye giren 3 öğrenci ve diğer alanlarda başarı elde eden mezunlara plaket ve diplomaları Vali Vekili Osman Akbaş, Adnan Kayıkçı Belediye Başkanı Vekili Şükrü Göktaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar tarafından verildi.

Türk bayrağı ve silahın üzerine el koyarak yemin eden polis teşkilatının yeni neferleri, geri sayım yaparak keplerini havaya fırlattılar. Tören sonunda stadın içine alınan aileler, sevinç gözyaşlarına hakim olamadılar. Evlatlarını sarılarak tebrik eden aileler, büyük sevinç yaşadılar. 8. dönem mezunları Türkiye'nin 81 ilinde görev yapmak üzere atamayla görevlerine başlayacaklar.

10 çocuklu çiftçi bir ailenin ferdi olduğunu ifade eden Dönem Birincisi Kemal Baysal, "Hayatımın her anını beni ve 10 kardeşimi yetiştirebilmek için toprakla mücadele vermiş bir çiftçi babanın ve attığım her adımım da emeği olmuş her zaman beni düşünüp desteleyen bir annenin evladı olarak dünyaya geldim. Bu yüce vatanın topraklarında gözlerimi açtım ve onun ötesinde vatan sevgisi ciddiyetinde büyüdüm. Tek amacım bu vatana hizmet edip, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutmak oldu. Daha sonra bu hayalimi gerçekleştirmek için okuluma geldim" dedi.

Çok gururlu bir gün yaşadıklarının belirten PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar ise konuşmasında, "Polis, devletin sokaktaki yüzü ve aynasıdır. Bu yönüyle de toplumun her kesimine karşı eşit mesafede olması gerekir. Türk Polisinin göreviyle ilgili konularda sadakat göstereceği, emir alacağı tek merci, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun adına yetki kullanan amirleriniz olmalıdır. Suç ve suçluyla mücadelede sizi bir adım öne geçirecek şey bilgi ve teknolojiye hakimiyet olacaktır. Okumaktan, araştırmaktan ve öğrendiklerinizi hayata geçirmekten asla geri durmayın. Başta devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için fedakarlıkların en büyüğünü yaparak canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Polis Meslek Yüksek Ok Müdürünün konuşması

Dönem birincisi öğrencinin konuşması

Başarılı öğrencileri takdir ve hediye verilmesi

Öğrencilerin yemin töreni

Aileleri ile hasret gidermeleri

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

====================================================

(ÖZEL)

12)ENGELİLER. BİR GÜNLÜĞÜNE POLİS OLDU

ŞANLIURFA Polis Eşleri Derneği üyeleri 60 engeli çocuğu Çevik Kuvvet Şubesi'nde ağırladı.

Polis Eşleri Derneği Başkanı Asuman Tipioğlu, Vali Güngör Azim Tuna'nın eşi Pervin Tuna ile birlikte Engelliler Koordinasyon Merkezine kayıtlı 60 engelli için Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şubesi'nde çeşitli etkinlik düzenledi. Etkinlikte engellilere çeşitli hediyeler verildi. Kendilerine eşlik eden resmi üniformalı polisler tarafından zırhlı araçlara binerek bir süre dolaştı. Polis kıyafetleri de giyen çocuklar cop ve kalkanla gösteri yaptı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü

Çeşitli hediyelerine alan engelliler

Engellilere robocop giymesi

Engeliler polis aracına binmeleri ve telsizden anons etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 240 MB

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantepspor Beşiktaş Bitlis Politika Güncel Haberler

title