Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)BİNGÖL'DE ÇATIŞMADA 3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİBİNGÖL'ün Adaklı İlçesi kırsalında operasyonlar devam ederken, çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü, 2 terörist ise kaçtı.

1)BİNGÖL'DE ÇATIŞMADA 3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesi kırsalında operasyonlar devam ederken, çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü, 2 terörist ise kaçtı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Merkez ve 7 ilçeye bağlı 25 bölgede de 1 Eylül tarihine kadar geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.Adaklı İlçesi'ne bağlı Aysaklı Köyü kırsalında tespit edilen 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili Bingöl Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Adaklı ilçesi Aysaklı Köyü Kocakuru Mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış; ilk temasta 3 terörist ölü olarak ele geçirilmiş olup, kaçan iki teröristle ilgili çalışma devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

GİRİLMESİ YASAKLANAN BÖLGELER

Öte yandan, valilik tarafından yapılan ikinci yazılı açıklamada ise merkez ve Adaklı, Genç, Solhan, Yayladere, Kiğı, Karlıova ve Yedisu olmak üzere 7 ilçeye bağlı 25 kırsal bölgede, 1 Nisan- 1 Eylül 2017 tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği duyuruldu.  Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bakanlar Kurulunun 08.05.2017 gün ve 31853594-165-10-879 sayılı kararı ile; İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Ortaçanak Hasar Yaylası ve Hasar Tepe, Feratan, Çır Yaylası, Merdiven Deresi, Adaklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) Bölgesinde;  Genç İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Şekeran, Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Yenibaşak-Doğuyeli, Yayladere İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Kırköy Ormanları, Manav Deresi, Güneşlik, Gökçedal, Kiğı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Çomakderesi, Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Karacehennem Ormanları, Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Akımlı Yaylası bölgelerinde 01 Nisan - 01 Eylül 2017 tarihleri arasında 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

BİNGÖL,

=================================================

Ukraynalı turistleri taşıyan midibüs devrildi: 18 yaralı (EK)

2)VALİ ÇİÇEK, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula'ya bağlı Yaylasöğüt Mevkii'nde Bodrum'dan Denizli'ye giderken trafik kazası geçiren Ukraynalı turistleri ziyaret etti. Yaralıların durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin'den bilgi alan Vali Çiçek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Vali Çiçek, kazadan haber alınır alınmaz ambulansların olay yerine ulaştığını, yaralılara ilk müdahalelerin yapılarak hastanelere sevk edildiğini aktardı. Vali Çiçek, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi.

===================================================

3)ÖĞRETMEN ÖĞRENCİNİN DİŞİNİ KIRDI İDDİASI

ADANA'da ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki E.N.A.'nın tahtaya yazılan yazıyı defterine geçmediği gerekçesiyle öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Olay, Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki 80'inci Yıl İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, tahtaya ders notları yazan İngilizce öğretmeni G.G., bunları defterine yazmayan kız öğrenci  E.N.A.'yı dövdü. Eve gelen ve dişinin kırıldığını söyleyen küçük kız, annesi Pakize A. (48) tarafından Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi'ne götürüldü. Kadın öğretmenden şikayetçi olan anne ile kızı rapor için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Öğretmenin çocuğunu tahtaya yazdığı konuyu defterine geçirmediği için dövdüğünü söyleyen anne Pakize A., "Kızıma tokat atınca dışı kırılmış. Öğretmenden şikayetçiyim" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yetkilileri ise iddialarla ilgili idari soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Anne ve kızının görüntüsü

Kızın detay görüntüleri

Annenin konuşması

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 01'26"    BOYUT: 87,8 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

====================================================

4)ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI İPEK: 150 BİN DOSYANIN UZLAŞMAYLA SONUÇLANMASINI ÖNGÖRÜYORUZ

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan, 'Ceza Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri' konulu sempozyum başladı. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, sempozyumda yaptığı konuşmada, uzlaştırmanın önemine değinerek, "Yıl sonunda en az 150 bin dosyanın uzlaşma ile sonuçlanacağını öngörmekteyiz" dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Bilimsel Çalışmalar ve Enformasyon Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile RİDOS Termal Kaplıca Oteli'nde düzenlenen 'Ceza Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri' konulu sempozyumunun açılışına, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu ile Yargıtay temsilcileri, Cumhuriyet Başsavcıları ve Türkiye'nin çeşitli illerinde uzlaştırıcı olarak görev yapan adliye personelleri katıldı.

Açıklamalarda bulunan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, yargının görevini hakkıyla yerine getirmesi ve adaletin tecelli etmesi hedefi doğrultusunda kesintisiz bir çalışma performansı ortaya koyduklarını belirterek, son 15 yıldır yapılan çalışmaların Türk yargısının ve yargı teşkilatının bir çok yarasına merhem olduğunu belirtti. Yasaların toplumun gerisinde kaldığı gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleştiklerini ifade eden İpek, şunları söyledi:

"2000'li yılların başından başlamak suretiyle temel yasaların değiştirilmesi ve güncellenmesi büyük önem taşımaktadır. Zamanın ve yeni şartların ortaya çıkardığı durumlar ilk defa yasalar ile düzenlemeyi zaruret haline getirmişti. Bunların da gerçekleştiğini görüyoruz. Yine hakim, savcı ve yardımcı personel açığının kapatılması da büyük önem taşıyordu. Bunları da büyük oranda çözdük. Gelinen noktada fiziki ve teknik şartlar, mevzuat ile ilgili sorunlar ve çözümler, hakim-savcı ve personel açığının kapatılması ve bunların eğitimi gerçekleştirildi. Bu başlıklarla belirlenen sorun alanlarına dönük çözüm yolları yargının bütün sorunlarının çözümü anlamına gelmiyordu. İkinci kategoride yargının genel sistem sorununa ilişkin meseleler gelmektedir. Eğer adaletin tam şekilde tecelli etmesini sağlayacaksak bu iki kategorinin, iki alanın birbirini tamamlaması gerekir.

"150 BİN DOSYANIN UZLAŞMA İLE SONUÇLANMASI ÖNGÖRÜLÜYORö

Kanun değişikliği sonrası 64 bin 989 soruşturma ve kovuşturma dosyasının uzlaştırma ile sonuçlandığını ifade eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, "Hali hazırda 56 bin dosya ise uzlaştırma iş ve işlemleri için uzlaştırmacıda bulunuyor. Kanun değişikliğinden sonra uzlaştırma işlemleri toplam 17 bin 487 uzlaştırmacı ile yürütülmektedir. 2015 yılında uzlaşma ile sonuçlanan dosya sayısı 17 bin 319 idi. Bu sayı, 2016 yılında kanun değişikliğine kadar olan dönemde ise 12 bin 261 idi. Görüldüğü üzere; son 4 ayda uzlaşma sağlanan dosya sayısı, 2015 ve 2016 yıllık verilerini geçmiştir. Yıl sonunda ise en az 150 bin dosyanın uzlaşma ile sonuçlanacağını öngörmekteyiz. Bu oranlarla birlikte Asliye Ceza Mahkemesi'ne yıllık ortalama 1000 dosyanın geldiğini düşünürsek, yıl sonunda en az 150 mahkemenin kapanacağı anlamına gelmektedir. Böylece hem yargılama giderlerinden büyük oranda tasarruf edilecek, hem de bu mahkemelerin hakimleri ve personeli, ihtiyaç duyulan ve verimli olabilecekleri diğer kadrolarda görevlendirilebileceklerdir. Böyle etkin, kısa sürede netice alınabilen bir yol var. Bunun öncelikle yargı mensuplarımızca teşvik edilmesi önem taşımaktadırö ifadelerini kullandı.

Sempozyumda Türkiye'nin çeşitli illerinde uzlaştırıcı olarak görev yapan başarılı personele belgeleri verildi.

Muhammet KAÇAR/ İKİZDERE(Rize), -

====================================================

5)SURİYELİ YETİMLER İÇİN YAPILAN YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı ve Katarlı Al Şeyh Sani Bin Abdullah İnsani Hizmet Kurumu (RAF) ortaklığıyla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve Suriyeli 990 yetim çocuğun kalacağı Çocuk Yaşam Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Reyhanlı İlçesi'nde 2 yıl önce temeli atılan ve sadece yetim çocukların kalabileceği yer olarak inşa edilen Yaşam Merkezi'nin açılış törenine İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, RAF Hayır Kurumu Başkanı Şeyh Ayed Bin Dibsan El-Kahtani,  Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun,  Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, BBP Genel  Başkan Yardımcısı Bayram Babacan, diğer davetliler  katıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yetimlerle ilgilenmenin, yetimlerle uğraşmanın nasip meselesi olduğunu söyledi. Yetimlerin kişinin günahını aldığını ve sevabını arttırdığını belirten Yıldırım, "Allah herkese bunu nasip etmiyor. Çünkü yetim kişinin günahını alıyor, sevabını arttırıyor. Şükürler olsun bizlerde buradayız. Savaş sadece insanın bedenini almıyor. Savaş insanın annesini ve babasını yok etmiyor. Çocukları öldürmüyor savaş. Savaş kültürü de yok ediyor. Onun için bizim gibi kurumlar bir savaş bölgesinde çalışıyorsa o bölgenin kültürünü korumak mecburiyetindedir. Ne demek bu Suriyelileri burada barındırıyorsak Suriyelileri kültürüne göre barındırmalıyız. Elbette Türkçe'de öğrenecekler. Suriyelilerin dilini unutturmamalıyız. Suriyelilerin geleneğine yönelik çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz" dedi.

RAF Başkanı Şeyh Ayed Bin Dibsan El-Kahtani ise, Türkiye Cumhuriyeti'ne Suriyeliler için yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise, Reyhanlı'da 120 bin Suriyelinin yaşadığını ve şuana kadar hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.  Suriye'deki iç savaşta atılan bombalardan dolayı iki bacağını kaybeden ve 'Baba beni kaldır' çağrısı ile tanınan Suriyeli Abdülbasit de törene katılarak açılış kurdelesini kesti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Katılanlar görüntü

Suriyeli çocuk kuran okurken

Suriyeli yetim çocuklar ilahi okurken

İHH Genel Başkanı konuşması

Raf kurumu başkanı konuşması

Suriyeli çocuk oyun oynarken

Açılış yapılırken

Belediye başkanı konuşması

İHH tabelası

Yaşam merkezi evlerinden detay

(SÜRE. 6' 47')(BOYUT: 216 mb)

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

=====================================================

6)NURCAN ÖNDER: SURİYELİLER KAYIT DIŞI ÇALIŞMAYI TERCİH EDİYOR

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Suriyelilere çalışma izni vermelerine karşın ruhsat için yeterli müracaatın olmadığını, ortaya çıkacak maliyet nedeniyle kayıt dışı çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

Nurcan Önder başkanlığındaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyeti İŞKUR Hatay İl Müdürlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirdi. İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ile SGK İl Müdürü Hamit Bal'ın da katıldığı toplantıda konuşa Nurcan Önder, Türkiye'de insani gerekçelerle yaşayan ve geçici koruma statüsü altında bulunan Suriyelilerin, 5 yıldan fazla ülkede kalsa bile vatandaşlığa geçiş başvurusu yapamayacağını kaydetti. Önder, Suriyelilerin tüm önlemlere rağmen kayıt dışı olarak çalışmaya devam ettiğini  vurguladı. Suriyelilere çalışma izni verilmesini öngören yönetmeliğin 2016 Şubat ayında çıktığını anımsatan Nurcan Önder şöyle devam etti:

"Suriyeliler geçici koruma altındalar, ikamete benzer ama ikametin altında bir statü bu. Geçici koruma altındakiler Türkiye'de ülkelerindeki savaş bitene kadar kalabiliyorlar ama bu kaldıkları süre ikamet süresinden sayılmıyor. İkamet belli avantajlar veriyor, mesela 5 yılın sonunda vatandaşlığa geçiş başvuru hakkı gibi. Ama geçici korumanın verdiği avantajlar bir yönetmelikle belirleniyor, geçici koruma altındakiler çalışma izni başvurusu yapabilir. Normalde bizim Türk istihdamını korumak için çeşitli çalışmalarımız var biz burada diyoruz ki, nitelikli yabancılar gelip çalışma başvurusu yapsın. 2016 Şubat'ında çalışma izinlerine ilişkin bir yönetmelik çıktı. Şuanda biz Suriyelilerle ilgili elektronik sistem üzerinden çalışma iznine başvurduklarında neredeyse hiçbir belge istemeden çalışma izinlerini veriyoruz. Ama Türk İş Kanunlarına tabi olarak çalışacaklar. Umduğumuz kadar çalışma izni başvurusu olmadı, neden olmadı ? Çünkü bir şekilde kayıt dışı çalışan insanların kayıt altına alınmasının bir maliyeti var. Bir işveren bunu 300-500 lira verip çalıştırırken, birden maliyeti 2 bin lirayı aşan bir sistemin içine de girmek istemiyor çoğu zaman. Prim ve vergilerin İŞKUR tarafından karşılanması Suriyeliler için de geçerli, yerli-yabancı ayrımı yok. Belediyelerimiz ya da ruhsat veren kurumlarımız çalışma izni olmadan zaten ruhsatları vermiyorlar."

Nurcan Önder ve beraberindeki heyet daha sonra işveren ve işçilerle bir araya gelip değerlendirme yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Toplantıdan genel ve detaylar

-Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in konuşması

SÜRE: 02' 35" BOYUT: 79 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

========================================================

7)OYFEST'TE BERKSAN COŞKUSU

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Ortakent Yahşi Bahar Festivali'nde (OYFEST) sahne alan Berksan, hayranlarına coşkulu ve eğlenceli bir gece yaşattı.

Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ile Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl ilk kez 17-21 Mayıs arasında düzenlenen OYFEST'e; Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, TED Koleji, Marmara Koleji ve Bahçeşehir Koleji başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş destek verdi.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Masa Tenisi Şampiyonası'nın startının da verildiği festival, akşam Taşlık Burun'dan Müsgebi Cafe'ye doğru TED Bodrum Koleji Bandosu ve Akbank bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle sürdü. Halikarnas Motor Sporları Kulübü, Bodrum Chopper ve Bodrum Bisiklet Kulübü üyelerinin başını çektiği korteje; OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras, OYFEST Organizasyon komitesi üyeleri, Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonası sporcuları, MUGSF öğrencileri, TED Bodrum Koleji, Bodrum Bahçeşehir Koleji ve Bodrum Marmara Koleji öğrencileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ortakent Yahşi halkı ve Bodrum genelinden vatandaşlar katıldı.

Kortejin ardından festival destekçilerinden Akbank Bandosu mini konser verdi. MC Ersin canlı performans sundu.

Gece şarkıcı Berksan, konseriyle sürdü. Sevenlerine eğlenceli dakikalar yaşatan Berksan, sahnede bir an olsun durmadı. Birbirinden güzel şarkılarını danslarla süsleyen Berksan, sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı. Konseri Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon da izledi.

OYFEST bugün ise Kefi Beach&Suites'ten başlayan Bodrum Bisiklet Turu, Ortakent Marina'da Bodrum Bahçeşehir Koleji'nin sponsorluğunda Sokak Basketbol Turnuvası, Viras Otel'de Tavla Turnuvası ve gece Bodrum Belediye A.Ş Müsgebi Cafe sahnesinde temsili 'geleneksel Bodrum düğünü' ve yöresel yemek kermesi gibi etkinliklere sahne oluyor.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Yürüyüşten ve konserden genel detay görüntü

İzleyicilerden görüntü vardır

Haber: Hülya ELTEŞ- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Adaklı Bingöl Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title