Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

CHP'li Balbay: Biz ülkenin iyiye gitmesi için eleştiriyoruzCUMHURİYET Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülkede barışın olması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz.

CHP'li Balbay: Biz ülkenin iyiye gitmesi için eleştiriyoruz

CUMHURİYET Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülkede barışın olması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktıktır. O şekilde bakıyoruz. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Hatay Milletvekili Birol Ertem ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi. CHP Sivas il binasında partilerle buluşan milletvekilleri burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Milletvekilleri daha sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milletvekilleri adına açıklamada bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarını eleştirerek, "Türkiye, olağanüstü hal ile yönetilen ve ne kadar süreceği belli olmayan bir haldedir. Yakınlarıyla birlikte bir milyona yakın mağdur yaratılmıştır. AK Parti FETÖ'yle mücadele etmiyor. Etmediği o kadar bariz ki, bir ülkede darbe girişimi olacak ve bu girişimi araştıran meclis komisyonu o ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını dinlemeyecek. O ülkenini genel kurmay başkanını, MİT müsteşarını dinlemeyecek. Türk tipi komedidir bunun adı. Darbeyi açığa çıkarma olayı değildir. Yine FETÖ'yle mücadele edilmiyor, kurunun yanında yaşta yanıyor. Yani AK Parti FETÖ'yle mücadele adı alıtnda, AK Partilileri koruyup muhalifleri de tasfiye etmek için bir hareketin içine girmiştir. Bütün bu olayları halkımıza anlatmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık sisteminin, tek adam yönetimi, padişahlık sistemi olduğunu ve bunun hiçbir zaman olamayacağını çünkü saltanatın 1 Kasım 1922'de kaldırılmış olduğunu anlatmak için Sivas'a geldik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DAHA İYİYE GİTMESİ İÇİN ELEŞTİRİYORUZ"

Basın toplantısının ardından Özgündüz ve beraberindeki milletvekilleri, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruşlarına ziyarette bulundu. Milletvekilleri, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız'ı ziyaret etti. Bir süre Eryıldız ile sohbet eden milletvekilleri daha sonra Ziraat Odası'na geçti. Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, milletvekillerini çiftçilerin sorunlarını anlatarak ülkede birlik ve beraberlik istediklerini söyledi. İzmir Milletvekili Balbay bunun üzerine şunları söyledi:

"Bu ülkede barışın, huzurun olması için, kardeşçe bir arada yaşamak için her şeyi yapmaya hazırız. Bütün temel sorunların çözümü için, genel başkanımızda söyledi, 'Hangi yasayı istiyorsanız çıkaralım' dedi. Ama tabi kardeşçe konuşmak gerekirse, gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktıktır. O şekilde bakıyoruz. İktidara geldiklerinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokacağız dediler, şimdi birbirine soktular. Suriye'ye gireceğiz dediler, Suriyeliler bütün illerimize girdi. Şimdi bu noktadan bir çıkış bulmak lazım. Hep beraber bulalım. Mesala et ve süt kurumu oluşturuldu. Şimdi o kurum ithalata izin veren kurum haline geldi. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz. Yoksa ayrıntılara girersek, 5 yıl önce İmralı'yla kim görüştü, Osla'da kim ne yaptı? Biz bu ülkeye yararı olmadığı için sürekli öne sürmüyoruz bunları. Ama bizim ne terör örgütüyle, ne FETÖ'yle ne geçmişte ne bugün hiç bir bağlantımız yok. Ama geçmişteki bağlantılar ortada. O nedenle hakikaten bu ülkenini bütünlüğü için hepimize sorumluluk düşüyor. Ama en büyüğüde doğal olarak ülkeyi yönetenlerin."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplantıdan görüntü

-Ali Özgündüz'ün açıklamaları

-STK ziyaretleri

- Mustafa Balbay'ın açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===========================

Hakkari Valisi Toprak: PKK'nın mali kaynağına büyük darbe vuruldu

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesi'nde 25 ve 26 Kasım'da jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen 7 milyon paket kaçak sigaranın maddi değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğunu, bunun da PKK'nın finans kaynağı olduğunu söyledi.

Hakkari Valisi Toprak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz ve Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte açıklamalarda bulundu. Hakkari Valisi Toprak, Jandarma ekiplerinin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyü Ericek mezrası Keçili mahallesinde 12 ayrı adrese operasyon yaptığını, bu operasyonlarda 5,5 milyon paket kaçak sigara, polis ekiplerinin ise Yüksekova ilçesine bağlı Kolbaşı köyü Ormanarası mezrasında bir adrese operasyon düzenleyip burada 1,5 milyon kaçak sigara ele geçirdiklerini söyledi. Vali Toprak, bugüne kadar Türkiye genelinde 2 gün üst üste 7 milyon kaçak sigaranın yakalanmadığını, bunun büyük bir başarı olduğunu ve ekiplere teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:

MADDİ DEĞERİ 30 MİLYON

"Bildiğiniz gibi güvenlik güçlerimiz terör örgütüne karşı amansız bir mücadele yürütüyorlar. İşin silahlı mücadelesinin yanında tabi ekonomik boyutuyla da ilgili çalışmalarımız devame ediyor. Bu kapsamda aldığımız istihbaratlar üzerine Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü birimlerimiz tarafından çok büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. 25 Kasım'da 5,5 milyon paket, 26 Kasım'da ise 1,5 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Bunların da toplam değeri yaklaşık 30 milyon lira civarında. Ben buradan Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız aynı duyarlılık, aynı hızla devame ediyor. Operasyonlarımız devam edecek. Bugün de güzel sonuçlar elde ettik. Onları da sizlerle paylaşacağız.Elimizdeki bilgilere göre şunu söyleyebiliriz. Çok önemli ve çok büyük bir rakam. Benim bildiğim kadarıyla bir seferde yakalanan en büyük rakam diyebiliriz. 7 milyon kaçak sigara az değil. Halen de devam ediyor. Şu anda da yine bir kamyon civarında yakalandı. Bu tabi terör örgüte büyük bir darbedir. Devletimizin kıvanç duyacağı bir şeydir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Vali, Komutan vekili ve Emniyet Müdürü

-Vali Toprak'ın açıklaması

HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

===========================

Şanlıurfa'da öğrenci servisi devrildi: yaralılar var (2)

19 ÖĞRENCİ YARALANDI

Şanlıurfa'da servis minibüsünün kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 19 liseli yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada devrilen minibüsün altında kalan öğrenciler polislerin ilk müdahalesi sonucu sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Daha sonra ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan yaralılar, kentteki hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedavileri devam eden öğrencilerden 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kazayı haber alarak hastanelere akın eden yakınları ise öğrencilerin durumlarına ilişkin bilgi aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaza yapan öğrenci servisi

Yerde yatan öğrenciler

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Yaralıların ambulansa taşınması

Polis ve itfaiye ekiplerinin gelmesi

Polisin inceleme yapması

Toplanan meraklı vatandaşları polis dağıtması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Kardeşini bıçaklayan babasının serbest kaldığını öğrenince sinir krizi geçirdi

ORDU'nun Ünye İlçesi'nde kardeşini bıçakla yaralayan babası Mustafa A.'nın serbest kaldığını öğrenen 27 yaşındaki Yunus A., eşyaları balkondan sokağa atıp, evde yangın çıkardı.

Ünye İlçesi Çınarlık Mahallesi'nde oturan 50 yaşındaki Mustafa A. ile oğlu 19 yaşındaki Emre A. arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. İddiaya göre Mustafa A., oğlu Emre A.'yı bıçakla ağır yaraladı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne götürülen Emre A. tedavi altına alınırken, doktorlar hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Gözaltına alınan baba Mustafa A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Babasının serbest kaldığını öğrenen Yunus A. cinnet geçirdi. Çınarlık Mahallesi'nde ailesiyle oturdukları binanın birinci katındaki evin balkonunu ateşe veren Yunus A., içerideki eşyaları da balkondan sokağa attı. Motorlu testereyle kapıları pencereleri kesen Yunus A.'yı, polis aşağıya inmesi için ikna etmeye çalıştı.

Anne 48 yaşındaki Fatma A. ve diğer akrabaları olayın olduğu sırada endişeli şekilde binanın önünde bekleyerek Yunus A.'yı ikna etmeye çalıştı. Polis ekiplerinin eve girmesiyle ikna edilen genç, emniyete götürüldü.

3 erkek kardeşten biri olan ve bıçakla yaralanan Emre A.'nın sağlık durumun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Yunus A.'nın cinnet geçirip eşyaları balkondan atması

Haber-Kamera: Mücahit GÜREL / ÜNYE(Ordu),

=======================

Kamyonla çarpışan otomobilde sürücü öldü, kız arkadaşı yaralandı (Yeniden)

ISPARTA'nın Gelendost İlçesi'nde kamyonla çarpışan otomobilde üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Kadir Yeşilkaya yaşamını yitirirken, kız arkadaşı yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Isparta- Konya karayolunun Gelendost'a bağlı Madenli Köyü yakınlarındaki Yalvaç yol ayrımında meydana geldi. Kadir Yeşilkaya'nın kullandığı 41 UB 789 plakalı otomobil, Isparta'dan Konya istikametine giden 41 yaşındaki Abdil Kadir Özdemir yönetimindeki 31 CZ 415 plakalı kamyonla 'T' şeklindeki kontrolsüz kavşakta kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı 2'nci sınıf öğrencisi Kadir Yeşilkaya olay yerinde yaşamını yitirirken, aynı araçtaki arkadaşı 18 yaşındaki Sevda Nur Kula yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Sevda Nur Kula'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kadir Yeşilkaya'nın cenazesi ise araçtan çıkarılarak aynı hastanenin morguna konuldu. Kazayı yara almadan atlatan kamyon sürücüsü Abdil Kadir Özdemir ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

KAVŞAK DÜZENLEMESİ İSTENDİ

Geçen eylül ayında trafiğe açılan yolun Isparta- Konya yolu ile bağlandığı noktada kavşak düzenlemesi yapılması istenirken, ölümlü kazaları önleyecek düzenleme yapılması gündeme getirilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kaza yerinden ve araçlardan görüntüler

Yolda önlem alan emniyet görevlilerinden kesitler

Görgü tanığı köylünün kaza izlenimleri

Haber- Kamera: Isparta,

===========================

Batman'da durdurulan araç içerisinden silah ve mühimmat çıktı

BATMAN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, PKK/KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütüne yönelik faaliyetlerini deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında,Perşembe günü, Batman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durumunda şüphelenilen bir araçta yapılan aramada, (2) adet AK 47 uzun namlulu seyyar dipçikli silah ve bu silahlara ait (4) boş şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirilmiştir. Yapılan aramanın ardından araçta bulunan (1) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. İlgili şahıs, yürütülen soruşturmanın ardından 25.11.2016 Cuma günü adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.

Haber: BATMAN, -

===========================

'Garip Osman' ölü bulundu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 'Garip Osman' lakaplı 61 yaşındaki Osman Kötemez, odun kesmeye gittiği dağlık arazide ölü bulundu.

Demre'ye bağlı Çevreli Mahallesi'nde oturan Osman Kötemez'den haber alamayan yakınları, birlikte yaşadığı yaşlı annesi Huriye Kötemez'e nerede olduğunu sordu. Ağaç kesmeye giden Kötemez'in 2 gündür eve gelmediğini öğrenen yakınları ve bölge halkı aramaya başladı. Bugün saat 12.00 sıralarında Çevreli- Kaş yolu üzerindeki Gedikkışla mevkiindeki ormanlık ve kayalık alanda Kötemez'in cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili Demre Jandarma Komutanlığı'na haber verildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Kötemez'in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Engelli Kötemez'in devletin bağlamak istediği engelli maaşını reddettiği belirtilirken, annesiyle birlikte yaşadığı ve dağdan kesip sattığı odunlarla geçimini sağladığı kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Olay yerinden detay

Kestiği odunlardan görüntü

Osman Kötemez'in ayakkabısı

Tabuta konulurken

Cenaze aracına bindirilmesi

Cenaze aracının gitmesi

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya), -

===========================

Karlıova Belediyesi'nden bedava internet

BİNGÖL'ün Karlıova İlçe Belediyesi tarafından, ilçede ücretsiz internet verilmesi için çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ücretsiz internet hizmeti vermek için başlatılan çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Karlıova Beledye Başkanı Veysi Bingöl, ilçe sınırları dahilinde ücretsiz internet çalışması başlattıklarını ve bu çalışmanın 10 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi. Gençlerin 10 gün içerisinde interneti bedava kullanmaya başlayacağını ifade eden Başkan Bingöl, "Gençlerimiz için çalışmlarımız bunlarla sınırlı olmayacak. 32 aylık dönemimizde yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle önemli bir mesafe aldık. İlçemizde 6 mahallemize hizmet odaklı dokunduk. Dönemimiz içerisinde de inşallah ortaya çıkan eserlerimizle modern bir Karlıova'nın fotoğrafını ortaya çıkarmış olacağız. Ayrıca sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veriyoruz. Bu anlamda ilçemizde önemli ve örnek çalışmalara imza attık. Bir çok projelerle halkımızın hizmetinde olmak için gece gündüz durmadan çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu projeler içerisinde yer alan ücretsiz kablosuz internet hizmeti olacak. Modern çağın gereklerine göre insan refahını düşünerek yenilikleri hayata geçiriyoruz. Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor. Biz de ilçe olarak bu gelişime ayak uydurmalıyız. Bilgi kaynağı olan ve iletişimden, insanların birçok işlemini üzerinden yapabildiği internet, günümüzde artık vazgeçilmezler arasında. Biz de gençlerimize, vatandaşlarımıza her ortamda bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla ilçemizde ücretsiz internet hizmeti vermeye başlayacağız" dedi.

Haber: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Balbay Isparta Hakkari İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title