Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

PYD denetimindeki Telabyad sınırına duvar örülecekŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına duvar örülmesi için çalışma başlatıldı.

PYD denetimindeki Telabyad sınırına duvar örülecek

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına duvar örülmesi için çalışma başlatıldı. İş makineleri ile duvar örülecek zeminde çalışmalara başlanırken, zırhlı araçlar da çalışmaya katılan ekibin güvenliğini sağlıyor.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO(, ardından DEAŞ ve son olarak da geçen yıl Haziran ayında PYD denetimine girdi. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Telabyad sınırına, alınan karar ile 30 kilometre uzunluğunda modüler beton duvar örülmesi kararlaştırıldı. Alınan kararın ardından sınır hattına gelen iş makineleri, sınır hattındaki zeminde düzleştirme çalışmaları başlattı. İş makinelerinin çalışma başlatmasıyla birlikte bölgede askerler de zırhlı araçlarla önlem aldı.

İş makinelerinin zemin çalışmasını tamamlamasının ardından sınır hattına 3 metre yüksekliğinde modüler beton blokların yerleştirilmesine başlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Suriye sınırı ve iş makineleri

Bölgede zırhlı araçlarla alınan önlemler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT -ŞANLIURFA-DHA)

========================

Kavşakta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde kapalı ve yol çalışması yapılan bir kavşak girişinde aynı istikamette seyreden sürücüsü Irak uyruklu otomobile gelen otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarında uçuruma yuvarlanırken, diğer otomobil ise yol çalışması yapılan yola düştü, 2'sı Irak uyruklu 3 kişi yaralandı.

Kaza, Şabanözü-Çubuk karayolu üzerindeki kapalı ve yol çalışması yapılan Akkuzulu kavşağı girişinde öğleden sonra meydana geldi. Şabanözü istikametinden Ankara istikametine hareket halindeki Irak uyruklu Zaki Saleh Mahdi Al-Azzawi (61) idaresindeki 18 MA 004 plakalı otomobile yine aynı istikamette giden Haşim Altıntaş (70) yönetimindeki 18 AB 781 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarında uçuruma yuvarlanırken, diğer araç ise yol çalışması yapılan yola düştü.

Kazada, Döndü Altıntaş (68), Zaki Saleh Mahdi Al-Azzawi Şerife Karataş ve Shatha Abdulelah Saud Almajmaie (53) yaralandı. Kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü

--------------------------

Kaza yerinden görüntü,

Kaza yapan araçlardan görüntü,

-Kaza yapan kişi ile röportaj,

Polis inceleme yaparken görüntü

Haber: Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

========================

Oto yedek parça deposunda yangın korkuttu

GAZİANTEP'te, bir otomobil firmasının yedek parçalarının bulunduğu depoda bilinmeyen nedenle çıkan ve korkuya yol açan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, öğle saatlerinde Mücahitler Mahallesi'nde meydana geldi. Bir otomobil firmasının yedek parçalarının bulunduğu depo bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çalışanların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri, dumanlar altında kalan depodaki yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında, bir firma çalışanı ve bazı itfaiye erleri dumandan etkilendi. Maddi hasara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri ve itfaiye araçları

İtfaiye erlerinin yangına müdahalesi

Depodan yükselen dumanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, -

==========================

Otomobil sulama kanalına uçtu: 4 yaralı

GAZİANTEP'te, sürücüszünün kontrolünde çıkarak sulama kanalına devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Karacaahmet Mahallesi'nde meydana geldi. 27 LN 318 plakalı otomobili ile 3 arkadaşıyla birlikte fırından aldıkları pideleri dağıtmak için yola çıkan Memik Sağır, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, yol kenarındaki sulama kanalına devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, sürücü Memik Sağır ile diğer 3 kişiyi otomobilden çıkarıp ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kaza sonrasında hurdaya dönen otomobildeki pidelerin de sulama kanalına saçıldığı görüldü. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklanırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yeri ve polis ekipleri

Kanala düşen otomobil

Çevredeki vatandaşlar

Otomobilin çekici ile kaldırılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP-DHA)

========================

Tamirat için çıktığı çatıdan düşerek öldü

GAZİANTEP'te, bir fabrikanın çatısında tamirat yaparken dengesini kaybederek beton zemine düşen 42 yaşındaki Latif Demir, yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir ambalaj fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre onarım yapmak için fabrikanın çatısına çıkan Latif Demir, dengesini kaybederek beton zemine düştü. Fabrika çalışanlarının haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri yaptığı incelemede Demir'in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Demir'in cesedi olay yerindeki incelemenin ardından otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Görgü tanıklarının ve fabrika sahibinin ifadesini alan polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri ve çatıdan düşen işçi

Olay yerindeki polisler

Adli Tıp Kurumu

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN -Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

==========================

Gaziantep'te gazetecilere sağlıkta indirim protokolü

GAZİANTEP Gazeteciler Cemiyeti ile Medikal Park Hastanesi arasında üye gazetecilerin ve ailelerinin sağlık indiriminden yararlanması amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerin ve ailelerinin, hastanede tedavilerinde ücret indirimi sağlayan protokol GGC Başkanı İbrahim Ay ve Medikal Park Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba arasında imzalandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, meslektaşlarının sosyal yaşamına katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Bugün meslektaşlarımızın biraz olsun soysal yaşamlarına katkı sağlamak için Medikal Park Hastanesi ile indirimli sağlık protokolünü imzalıyoruz. Bu sağlık protokolünden GCC üyesi gazeteciler ve aileleri yararlanacak. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorumö diye konuştu. Hayrullah Kubba ise gazetecilere kaliteli sağlık hizmeti sunmak istediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Gazetecilerin hastaneyi gezmesi

İmza töreni ve konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

========================

Evleri yanan çift sokakta kaldı

ANTALYA'da tüpün alev alması sonucu çıkan yangında evleri kullanılamayacak hale gelen 71 yaşındaki Abdullah ve 65 yaşındaki Döndü Önal çifti, sokakta kaldı.

Yangın, 18 Kasım Cuma günü saat 17.45 sıralarında Baraj Mahallesi Turgut Özal Caddesi'ndeki bir evde meydana geldi. Mutfak tüpünün alev olması sonucu duman çıktığını görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale ederken ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Evinin yandığı haberini, eşi Döndü Önal ile gittikleri Didim'de aldığını söyleyen Abdullah Önal, Antalya'ya döndüğünde evinin ve eşyalarının yandığını görünce gözyaşına boğuldu. Kendilerine uzanacak bir el beklediklerini söyleyen Abdulah Önal, "Evimizde bir yakınılız kalıyordu. Muhtemelen tüpgazı açık unutmuş. Kış günü ne yatak ne çatı kaldı. Her şeyimiz yandı. Kanepeler, bazalar, koltuklar, halılar, her şeyimiz kül oldu. Emekliyim emeklinin durumunu zaten biliyorsunuz. Bu bir imtihan ama bizim çok zor" dedi.

Eşinin kalp hastası olduğunu ve sürekli yanında bulunduğunu aktaran Döndü Önal ise "Her gün başka bir komşumuzda kalıyoruz. Akşama ne yaparız, sabaha ne yaparız diye düşünüyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

RÖP 1: Abdullah Öcal

RÖP 2: Fatma Öcal

Yaşlı ciftin yanan ev içinde görüntüsü

Yanan evin içinden görüntü

Mutfak tüpünün görüntüsü

Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

========================

Diyarbakır'daki seyir halindeki araç alev aldı, esnaf ve polis birlikte müdahale etti.

DİYARBAKIR Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Ekinciler Caddesi'nde seyir halindeki araç aniden alev alınca, çevredeki esnaf ve polis yangın söndürme tüpü ve kovalarla getirdikleri su ile yangına müdahale ederek söndürdü.

Yenişehir İlçesinin en işlek caddelerinden biri olan Ekinciler Caddesinde saat 15.00 sıralarında seyir halinde olan ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 48 KE 593 plakalı özel araç, belirlenemeyen bir nedenle aniden alev aldı. Aracın alev almasıyla sürücü araçtan çıkmayı başarırken, alev alan aracını söndürmeye çalıştı. Söndürme işleminde yetersiz kalan sürücü, caddedeki esnaf ve polisten yardım istedi. Yardıma koşan esnaf ve o sırada orada bulunan polisler yangın söndürme tüpü ve kovalara doldurdukları su ile aracın söndürmeye çalıştı. Araçtan duman çıktığını gören vatandaşlar, çevreden hızla uzaklaştığı görülürken, esnaf ve polislerin yardımıyla araçtaki yangın güçlükle kontrol altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan araçtan görüntü

-Yangın tüpüyle aracın söndürülmesi

-Su kovalarıyla aracın söndürülmesi

-Trafik polisinin yangına müdahalesi

-Toplanan kabalık

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kemara: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

========================

Muhtar okul yapımı için arazisini bağışladı

VAN'ın Muradiye İlçesi'nin Aşağı Argıt Mahallesi Muhtarı Kamil Cantayan, 12 dönüm arazisini okul yapımı için bağışladı.

Muradiye İlçesi'ne bağlı Aşağı Argıt Mahallesi Muhtarı Kamil Canyatan, mahallesinde bulunan ve 1976 yılında yapılan 3 derslikli prefabrik okulda okuyan 250 öğrencinin büyük zorluk çektiğini görünce 12 dönümlük arazisini hibe ederek okul yaplmasını istedi. Canyatan, tarafından verilen arsanın üzerine de 12 derslikli 4 dairelik lojmanın inşaatına başlandı.

MUTLUYUM GURURLUYUM

Mahallede hazine arazilerinin de olduğunu belirten Canyatan, "Bu araziler mahalleye uzak olduğu için öğrencilerin zorlanacağını düşündüm. Bende 3 mahallenin öğrencilerinin rahatlıkla gelebileceği yerde kendime ait 12 dönüm araziyi okul yapımı için verdim. Gece uykuları bana haram olmuştu. Şimdi okul inşaatı başladı. Mutluyum, gururluyum. İnşallah öğrencilerin bu okulda eğitim görecekleri günü de görürüm. Yeter ki bizim çocuklarımız güzel bir ortamda eğitimlerine devam etsinler"dedi.

Okul inşaatını denetleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş ise muhtarın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "1976 yılında yapılan bu oklda 250 öğrencimiz çok zor şartlarda eğitim görüyordu. Ancak bu okulumuzun tamamlandığında mahallemizin okul sıkıntısı kalmayacak. Buradaki öğrencilerimizde artık daha hijyenik bir ortamda eğitim görecekler"dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

-------------------------

Bodrum'dan sit alanları düzenlemesine tepki

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Çevre Platformu üyeleri, sit alanlarının derecelerini düşüren düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada platform sözcüsü ve avukatı Remzi Kazmaz, kararın Bodrum'un ölüm fermanı olduğunu söyledi.

Bodrum Çevre Platformu üyelerince Kazmaz Hukuk Bürosu'nun bahçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gündeme getirilen sit alanlarının imara ve kullanıma açılmasıyla ilgili düzenlenmeye karşı basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya 15 kişi katıldı. Platform Sözcüsü ve avukatı Remzi Kazmaz, açıklamayı okudu. Düzenlemenin Bodrum'un ölüm fermanı olduğunu söyleyen Kazmaz, "Bu olay derhal ama derhal geri çekilmelidir. Bizler ve Bodrum'daki tüm STK'lar yerel yöneticiler asla buna izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı biraz daha sağduyulu olmalı. Bu konuyu bir daha ele almalı. O bakir koyları siz açtığınız zaman mavi yolculuğun biteceğini biliyor musunuz? Bu nasıl yöneticilik? Mavi yolculuk dünyada Türkiye'de tek. Bodrum'un gelir kaynağı o bakir koyları açıyorsunuz. Gökova'nın sit alanlarına rezidans yapmak için sit alanlarını açıyorsunuz. O zaman Bodrum'un üzerine toprak kapatın. Bodrum'a karşı bunu yapmak ihanettir. Biz bu ihaneti, asla geçit vermeyeceğiz. Bu böyle biline, biz burada Bodrum Çevre Platformu olarak bir kez daha şunu söyleyelim. Çevre Bakanlığı bu proje Bodrum'un ölüm fermanıdır bu projeyi halk istemiyor. Bodrum halkı ve Bodrum'da yaşayanlar istemiyor. O nedenle kesinlikle bu projeyi bir daha gözden geçirin, yoksa bizi asla geçemeyeceksiniz" dedi.

Platform Başkanı Nazan Yılmaz, 26 Kasım'da saat 18.30'da Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen çevre ve sit alanları ile ilgili bilgilendirmenin yapılacağı panel gerçekleştirileceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Açıklamadan görüntü

Remzi Kazmaz'ın açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),DHA)

==========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Akçakale Suriye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title