Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Fırat Kalkanı'nda DEAŞ saldırısı: Yaralı askerler var (1)KİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlere, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

Fırat Kalkanı'nda DEAŞ saldırısı: Yaralı askerler var (1)

KİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlere, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Türk askerlerinden 3'ü helikopterle Gaziantep'e getirilerek hastanede tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 88'inci gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab bölgesindeki ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ militanları tarafından akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bazı Türk ve ÖSO askerleri yaralandı. Yaralı Türk askerlerinden 3'ü ambulanslarla sınır hattına ulaştırıldı ve buradan helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada ambulanslara taşınan yaralı askerler, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerden birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Hastane

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin acil servise alınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

====================

Bakan Zeybekci: "Buharkent'i en güzel üniversite şehri haline getirelim" (2)

YATIRIMLARIN TEMELİNİ ATTI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Buharkent Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) açılışının ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek bina inşaatıyla birlikte 55 bin metrekarelik yeni yatırımların temel atma törenine katıldı. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve davetliler katıldı.

REKTÖRDEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ

Ülkede 1992'de kurulan 23 üniversiteden biri olan ADÜ'nün Adnan Menderes'in adına yakışır bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada inşa edilecek 280 yatak ile yatak sayımız 900'e yaklaşıyor. Burada Aydın'ın ilk organ nakil merkezini kuracağız. Binanın üst katı VİP olacak. Su ana kadar diyabet merkezimizde yaklaşık 100'e yakın kişinin ayağını kesilmekten kurtardık. Derdimiz insanlara daha iyi hizmet sunmak. Radyoterapi birimi de kurmak hedefimiz. Diğer illerden buraya hastalar gelmeye başladı. 100 milyon civarında borcumuz var, 2 yıllık da geri ödememiz var. Desteğe ihtiyacımız var. Fransa, Almanya ve Türkiye'nin ortak olduğu proje için bizim hastanemiz seçildi. Güneş panelleri ile ısıtılan suyun enerjiye dönüşmesi konusundaki projemize de destek bekliyoruz. Bu projeye de destek bekliyoruz. 2017 ve 2018'de bitecek bir çok hizmetimiz var" dedi. Aydın merkezde hayırsever bulmakta sıkıntı çektiklerine de değinen Bircan, Aydın merkez kampüs alanındaki tüm binaların devlet yatırımıyla yapıldığını söyledi.

"BU MİLLET DEMOKRASİ DESTANI YAZDI"

"Aydın bizim için kardeş şehir değil, Aydın bizim şehrimiz" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci de, "Akrabayız, kardeşiz. İnsanın kardeşini seçme özgürlüğü olmadığı gibi biz de tarihten bu yana Büyük İskender'den bu yana bu coğrafyada kanla canla birbirimize bağlıyız. Yiğit işgalciler dediğimiz efelerden bu yana birbirimize bağlıyız. Devlet zorda kaldığında ve zayıf olduğunda bu bölgenin insani devletin yanında olmuştur. 15 Temmuz'da da bu bölgenin yiğit milleti, Adnan Menderes'e sahip çıkamamanın derin yarasını taşıyan bu millet yüce bir demokrasi destanı yazdı. 15 Temmuz gecesi, dünya demokrasi tarihine geçecek demokrasi devrimidir. Cumhurbaşkanımızla birlikte Pakistan, Özbekistan'da idik. Hepsi bizim için dua ettiler. Bir daha gelirlerse diyorlar ama asla bir daha gelemezler. Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz birbirine hep bağlantılıdır" diye konuştu.

Ülke ekonomisinin geldiği seviyeden de söz eden Bakan Zeybekci, "2002'de eğitime ayrılan pay 12 milyardı, şimdi ise 120 milyar. Bilgiyi mutlaka üretmeliyiz. Türkiye olarak enerji, hammadde, bilgi, patentli ve lisansı üretime önem vermeliyiz. Türkiye olarak edilgen ekonomide olmamalıyız. Çünkü içerde bizi huzurlu bırakmazlar. Biz etken bir ülke olmak zorundayız. Türkiye'ye en büyük saldırıyı ekonomik bazda yapmaya çalışıyorlar. Türkiye dünyanın en büyük yatırımlarına imza atmaya başlayarak fincancı katırlarını ürküttü. Gezi olayları başladı olmadı. 17-25 Aralık ile de yapamadıklarını 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz bir işgal darbesidir. Doğu ve Güneydoğu'da gayri meşru bir Kürdistan ve Ermenistan kurma girişimidir. Allah'ın izniyle bu mübarek millet Türkü Kürt'üyle 5 bin yıllık tarihinde diz çökmedi ve gök kubbe yarılmadıkça da diz çökmeyecektir" dedi.

"EKONOMİ İÇİN ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK"

Bundan sonraki savaşların ekonomi savaşı olacağını söyleyen Bakan Zeybekci, "2008 krizinden bu yana ortalama yüzde 5 büyüme ile dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. 'Dövize dokunmamak lazım' derken bunu bilerek söylüyoruz. Bunlar matematik bilmiyor. Türkiye 600 milyar dolarlık borcunu pazartesi sabahı ödedi mi ki 1 kuruşluk artıştan zarar etsin. Türkiye'de gerek Merkez Bankası varlıkları, gerek vatandaşın döviz yatırımları ve bankaların uluslararası bankacılık kuruluşlarından neler alabileceğini görürseniz endişe edilecek bir durum olmadığını görürsünüz. Türk ekonomisine güvenin. 2017 turizm, ekonomi ve ihracata iyi olacak. Tarımda da iyi olsun diye dua edin. Çünkü tarım duaya ve yağmura bağlı. Şu anda duaya daha çok ihtiyaç var. Ama şunu da söyleyeyim; Türkiye ayaklarına bağ olan bütün bağlardan kurtuluyor. 2017 yılında Türk siyaset tarihinden koalisyon endişeleri silinecek. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruat. Bu nedenle 2017 çok önemli" dedi.

Ege Bölgesi'ndeki önemli yatırımlara da değinen Zeybekci, Aydın-Denizli otoyolu ile Aydın ve Denizli şehir hastanelerinin temellerinin en kısa sürede atılacağını, İzmir-Aydın-Denizli-Antalya hızlı tren projesinde ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile diğer yatırımların temeli Bakan Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yaklaşık 38 milyon TL'ye mal olacak olan hastane ek binasında yeni bir acil servis, 240 yatak ve diğer bölümler inşa edilecek. Projenin 2017 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------------

Temel atma töreni görüntü

Bakan Zeybekci'nin konuşmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN,

=============================

Teslim olan PKK'lı: Dağa kaçırılan kız kardeşimi getirmek için dağa çıktım

DİYARBAKIR Valiliği, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Görevli memura direnmek" suçundan aranma kaydı bulunan 1 PKK'lının ailesi ile yapılan görüşmeler sonucu ikna edilerek teslim olduğunu açıklarken, teslim olan PKK'lı ifadesinde, dağa kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için önce Diyarbakır'ın Lice, sonra Tunceli'ye gittiğini, kız kardeşinin kaçıp eve döndüğünü öğrendikten sonra kendisinin kaçtığını söyledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Görevli memura direnmek" suçundan aranma kaydı bulunan 1 bölücü terör örgütü mensubunun ailesi ile yapılan görüşmeler neticesinde ikna edilerek, 17 Kasım'da merkez Bağlar İlçe Jandarma komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi. Açıklamada, Nisan-Mayıs 2016 tarihinden itibaren Tunceli kırsalında "Mahir" kod adı ile faaliyet gösterirken teslim olan PKK'lı hakkında adli işlemlerin devam ettiği belirtildi. Basın kuruluşlarına Valilik açıklaması ile birlikte teslim olan PKK'lının ifadelerini içerin görüntüler de verildi. Görüntülerde, teslim olan PKK'lı şöyle konuştu:

"Dershaneye gidiyordum, annem beni aradı ve ağlıyordu. Kız kardeşimin dağa kaçırıldığını söyledi. HDP Diyarbakır binasına gittim, kardeşim ile ilgili bilgi almak için Üniversite çevresine takıldım. HDP'de gençlik kolları ile çalışmalara katıldım ve bildiriler dağıttım. Daha sonra Lice ilçesinde HDP binasına gittim. Durumu anlatınca bir araba geldi ve beni şehitlik diye bilinen mezarlığa götürdüler. Orada beni kardeşim ile görüştürmeyeceklerini söylediler. Ben onlara kardeşimin bırakılmasını yerine benim onlara katılacağımı söyledim. Daha sonra operasyonlar başlayınca bana Tunceli'ye gitmemi ve orada daha faydalı olacağımı söylediler. Bir araç ile Tunceli'ye gittim. Tunceli kırsalında hiç bir eyleme katılmadım bana iğnesiz bir silah verdiler. Sonra biri gelip bana kız kardeşimin kaçtığını söyledi ve beni eğitim devresine almak istediler. Bende fırsatını bularak kaçtım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-PKK'lının konuşması

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

==============================

Trabzon'da cinsel istismar düzenlemesine tepki eylemi

Trabzon 'da cinsel istismar düzenlemesine karşı tepki eylemi düzenlendi. CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla düzenlenen eylemde yasal girişime ve Ak Parti'ye tepkiler dile getirildi.

Meclis'e sunulan tasarıyla tartışmalara neden olan cinsel istismar ile ilgili düzenlemeye tepki için Demokratik Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de katıldı. Uzunsokak'tan başlayan ve Atatürk Alanı'nda sona eren yürüyüşte, "Çocuk bedenime dokunmaö, "Çocuktan gelin olmazö, "Çocuk susar sen susmaö gibi pankartlar açıldı, "Tecavüz insanlık suçudur, çocuk istismarı durdurulsunö şeklinde sloganlar atıldı.

"ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZö

Atatürk Alanı'nda anıt önünde Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına açıklamalarda bulunan Merve Durak tasarıya tepkileri dile getirdi, Türkiye'de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zemininin hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

"Son dakika oldu bittiye getirilerek verilen ve Ak Parti oyları ile kabul edilen bu af önergesiyle rıza yaşının 12'ye indirilmesi sonucunu doğuracak olan 103'üncü madde değişikliği çocuk ve kadın haklarına, uluslararası yükümlülüklere aykırıdır, kabul edilemez. Ak Parti hükümeti eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayışla cinsiyet istismarını meşrulaştırıp yasal hale getiriyor. Ak Parti'nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamada, 'tecavüzleri kesinlikle kapsamıyor ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak' demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur. Tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene adar direnişte olacağız. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.ö

SARIHAN: "HEP BİRLİKTE BU YASAYI DURDURACAĞIZö

Bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da, hep birlikte ayağa kalkarak yasayı durduracaklarını belirterek, " Bugün burada olmamız rastlantıdan ibaret. Sırtımızı Mustafa Kemal Atatürk'e yaslıyoruz. Onun bize armağan ettiği laik yasalar öylesine alt üst edildi ki, 2005 yılına kadar kendilerini ikinci sayan bütün yasaları değiştirmeye çalıştılar. Önemli de kazanımlarımız oldu. En önemlisi de tecavüzcüyle evlenmeyi affa götüren yasa maddesinin yürürlükten kaldırılmasıydı. O dönemlerde bu değişimleri halka anlatabilmek için etkinliklere başlamıştık. 11 yıl sonra yeniden çocuklarımızın tecavüzcülerle evlenmesine 'evet' diyen bir yasanın yürürlüğe girmesine olanak sağlamış olacağız. O akşam 4 kadın arkadaştık, direndik. Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki arkadaşlarımızla bu yasayı çıkartmamak için direndik ve ancak bir erteleme alabildik. Muhalefetle görüşülmesi konusunda bir önerileri oldu. Umuyorum bir görüşme olmaz ve bu yasayı geri çekerler. Biz de çocuklarımızın karşısında başımızı eğmek zorunda kalmayızö dedi.

"SADECE KADINLARIN SORUNU DEĞİLö

Cinsel istismarın sadece kadın sorunu olmadığını da ifade eden Sarıhan, "Kızlar bizim kızlarımız. Bedenimize sahip çıkma, cinsel dokunulmazlık hakkımızı koruma, bunun bir ahlak ve namus meselesi olmadığını, öncelikle bireyin hakkı olduğunu anlatmak için yıllarca mücadele ettik. Bu eylemler durmamalı. Ayakta olmamız gerekiyor. Bu sadece kadınların sorunu da değil. Kadınlar ve erkekler hep birlikte ayağa kalkarak bunu durduracağız. Daha sonra da cinayeti durduracağız. Yeter ki mücadele etme konusunda kararı olalımö diyerek konuşmasını noktaladı.Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haluk Pekşen de, konuşmalar sonrasında ellerinde bulunan Ak Partili vekillerin fotoğraflarını yırtmak isteyen eylemcilere engel olmaya çalıştı. Eyleme katılanlar, daha sonra olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Bildirgenin okunması

-Haluk Pekşen'in açıklamaları

-Şenal Sarıhan'ın açıklamaları

-Detaylar

HABER: TOLGA SAĞLAM, KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

==============================

Kurtulmuş: FETÖ mağdurları falan yok bu bir algı operasyonunun parçasıdır (2)

NUMAN KURTULMUŞ: DERBE BAŞARILI OLSAYDI BUGÜN TÜRKİYE SURİYE'DEN, IRAK'TAN BETER HALE GELECEKTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Kumru İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, "15 Temmuz'da eğer darbe teşebbüsü başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye, Suriye'den, Irak'tan bin beter hale gelecektiö dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kumru Belediye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Numan Kurtulmuş, ekonomik ve siyasi istikrarın son derece önemli olduğunu vurgulayarak FETÖ ve diğer terör örgütleriyle yapılan mücadeleleri yineledi. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı sonuçlansaydı, Türkiye'nin yabancı işgale hazır hale getirilmiş olacağını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemine de vurgu yaparak şunları söyledi: "İşte bu FETÖ denilen eşkıya çetesi, PKK'sı, DAEŞ'i bütün terör örgütleri Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını yok etmeye gayret ediyorlar. Bunların karşısında birliğimizi ve dirliğimizi korumaya devam edeceğiz. Eğer Türkiye, Allah muhafaza bunların dedikleri olsun 15 Temmuz'da eğer darbe teşebbüsü başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye, Suriye'den, Irak'tan bin beter hale gelecekti. Ne siyasi istikrar kalacak, ne parlamento kalacak, ne belediye kalacaktı. Bir iç savaşın fitili ateşlenecek, Türkiye yabancı işgale hazır hale getirilecekti. İşte, Yeni Türkiye'nin ikinci temel sütunu bir caminin kubbesinin dört temel ayak üzerine oturması gibi düşünün bu anlamda siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürmesidir. İnşallah, 'Yeni Türkiye' istikametinde sizlerin oyuyla, kararlılığıyla, AK Parti'nin bu konudaki cesareti ve dirayetiyle Türkiye, ekonomik siyasi istikrarını artırarak devam edecek. Bu istikrarın artması noktasında önümüzdeki dönemde önünüze çok bir referandum gelecek öyle görünüyor. Ne referandumu? Başkanlık sistemi referandumu. Türkiye'de daha etkin bir yönetim modelinin ortaya çıkması için, 2014'te halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı ile halkın oyuyla seçilmiş başbakan hükümet arasındaki, bu varolan ikiliğin ortadan kalkması için yönetimi tek elde toplamaya gayret edeceğiz. Başkanlık sistemi yada Cumhurbaşkanlığı sistemi adı önemli değil ama sonuçta etkin bir yürütmenin hızlı karar alan bir yürütmenin unsuru olarak başkanlık sistemi önümüze gelecek. Ben inanıyorum ki, milletimiz yeni güçlü Türkiye'nin önemli bir aracı olarak gördüğü başkanlık sistemine çok büyük bir oranda destek olacak, sahip çıkacak, oy verecek inşallah.ö

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha sonra toplu açılış törenine katıldıktan sonra ilçede bazı incelemeler yaparak, sivil toplum örgütü temsilcileriylede bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı ardından Ankara'ya dönmek için karayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı'na hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Kumru'da açılıştan görüntü

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN-KUMRU/ORDU,

==============================

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya ait sığınaklar bulundu

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, - BİTLİS'te jandarmanın yürüttüğü operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda sığınak bulundu, el yapımı patlayıcılar (EYP) bulunarak imha edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 15-18 Kasım tarihileri arasında Bitlis'e bağlı merkez Sehi ormanları bölgesinde yürütülen Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt-91 isimli operasyonda, farklı alan ve bölgelerde PKK'ya ait çok sayıda depo ve sığınak bulunduğu, buralarada yapılan aramalarda, yaşam malzemeleri ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca, operasyonda farklı noktalarda 6 adet basma düzenekli, 9 adet antipersonel mayın bulunarak imha edildi.

===============================

AK Partili Turan da o ihalelerin yapılmayacağını açıkladı (2)

PARTİ TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı 55'inci Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. 18 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kırklareli Eski Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Partili İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile 2 bine yakın partili yer aldı. Toplantıda, AK Parti'nin çalışmaları ile 15 Temmuz sürecinde yaşananlar slayt gösterisiyle sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ve resimlerin olduğu bölümler, salondakilerden yoğun alkış aldı.

CHP'LİLERE "ZOMBİ" BENZETMESİ

Toplantıda sırasıyla gerçekleştirilen konuşmaların ardından en son söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Türkiye ve Çanakkale gündemini değerlendirdi. Konuşmasının başında Çanakkale'ye yapılan yatırımlardan bahseden Turan, eleştiri toplayan cinsel istismar düzenlemesine değindi. Düzenlemeyle ilgili AK Parti'yi eleştiren CHP'ye yüklenen Turan, CHP'lileri "zombi" olarak niteledi. Hiçbir gerginlik olmamasına rağmen bir anda en ağır, en haksız ithamlara maruz kaldıklarını söyleyen Turan, "Bir defa ahlaki olmayan bir işin altına AK Parti'nin imza atması mümkün değil. 2004 yılında evlenme kaydıyla cezaların kalkması kanununu ortadan kaldıran biziz. Yetmedi sonraki yıllarda ceza kanunu değişikliğiyle tacizde, küçüklerle ilişkide cezaları iki kat arttıran da bizim iktidarımız. 2014 yılında ÇTSO salonunda Cumhurbaşkanı konuşma yaptığı sırada Esma Bayramiç isimli Roman vatandaş, eşinin, küçük yaşta evlendiği için cezaevinde olduğunu söylemişti. Bunun gibi örnekler birden çok oldu. Biz erken yaşta evliliğe izin vermiyoruz. Hata yapılarak erken yaşta evlenmiş, yaşı büyümüş, ailesi mutlu olmuş ama cezaevine konmuş olanların dışarıda kalan kadınları ve çocukları için bir defalığına mahsus geçici olarak bunları çıkarın ki çocuklar babasız kalmasın diyoruz" dedi. CHP'lileri eleştiren Turan, "AK Partiye vurmak için en ağır hakareti yapıyorsun. Bunun adı siyaset değil. Bunlar insan değil zombi bunlar zombi. Böyle bir şey olabilir mi ya? En iyi işi yapmaya çalışıyoruz. Toplumun tüm sorunlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Her derdi önemsiyoruz. Bize teşekkür edecekleri yerde en ağır hakareti ediyorlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Danışma meclisi toplantısından görüntü

Bülent Turan açıklama

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================

Düzce'de çalınan otomobil Zonguldak'ta bulundu

DÜZCE'nın Kaynaşlı İlçesi'nde kimliği belirsiz 2 kişi tarafından çalınan otomobil, Zonguldak'ta terk edilmiş bulundu.

Mithatpaşa Mahallesi'nde çıkmaz sokağın ortasında terk edilen 81 BM 889 plakalı otomobili gören çevre sakinleri polise haber verdi. Gelen polis ekibinin yaptığı araştırmada, otomobilin Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde yaşayan Osman Aydın'a ait olduğu ve çalındığı belirlendi. Olay Yeri İnceleme ekibinin incelemesinde aracın torpido gözünde madeni paralarla dolu 4 poşet bulundu. Paraların çalınmış olabileceği belirtildi. Çevredeki bir apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde ise 2 kişinin otomobili sokakta park edip uzaklaştığı tespit edildi. Görüntüden eşkalleri belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis, aracı da otoparka çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Sokakta terk edilen otomobil

-Polisin araç içinde inceleme yapması

-Torpido gözünden çıkan madeni paralar

-Polisin, araç sahibiyle telefonda görüşmesi

-Polislerin zanlıları aramaları

-Güvenlik kamerası görüntüsü

Dosya adı: zngcalıntıarac

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türkiye Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title