Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Şehit kaymakamın baba ocağında yas var (3)

ŞEHİT KAYMAKAMIN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze araçtan indirildiği sırada evin önünden feryatlar yükseldi. Ailesi, şehidin tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşegül Safitürk eşinin fotoğrafına bakıp, "Bakışlarında bir şey var" diyerek feryat etti. Şehidin tabutu başında dua edildi. Ailesi evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit kaymakamın cenazesi yarın Cumhuriyet Mahallesi'nde öğle namazı sonrasında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cenaze aracının gelişi

-Cenazenin taşınması

-Şehidin ağlayan yakınları

-Genel ve detay

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER Adapazar/Sakarya,

===================

Tekirdağ'da kamyonla, otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

TEKİRDAĞ'da virajı alamayan otomobil, karşı yönden gelen kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kazada ters dönen otomobildeki 53 yaşındaki Nuriye Eriz ve 63 yaşındaki Zehra Özeren hayatını kaybetti.

Kaza, Tekirdağ-Hayrabolu karayolu, Osmanlı sapağında meydana geldi. Suat Özeren kullandığı 34 DA 5734 plakalı otomobille, karşı yönden gelen Hasan Öztürk idaresindeki 59 UR 621 plakalı damperli kamyonla virajda kafa kafaya çarpıştı. Kazada tarlaya savrularak ters dönen otomobildeki yaralılar için itfaiye kaza kırım ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarılan otomobil sürücüsü Suat Özeren, Ayşe Ersin, Zehra Özeren ve Nuriye Eriz ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİLER

Yaralılardan durumu ağır olan Nuriye Eriz ve Zehra Özeren doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon sürücüsü Hasan Öztürk ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kazaya karışan Kamyon ve otomobil

-Tarlaya savrulup ters dönen otomobil

-Olay yerindeki İtfaiye, Sağlık ve jandarma ekipleri

-Olay yerinden detay görüntüler

-Ölenlerin vesikalıkları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

====================

Cinsel tacize uğradığı iddia edilen 8 yaşındaki kız intihara kalkıştı

KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu İlçesi'nde 71 yaşındaki H.B.'nin cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 8 yaşındaki M.B., ilaç içerek intihara kalkıştı. Küçük kız hastanede tedaviye alınırken, tacizde bulunduğu öne sürülen H.B.'nin berat edilmesine öfkelenen anne Fadime B., "Neden bu adamı içeri almıyorlar, neden tekrar yargılanmıyor? Çocuğum öldükten sonra bana sahip çıkacaklarsa hiç kimse sahip çıkmasın" dedi.

Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Şekeroba Mahallesi'nde oturan M.B.'nin geçen Haziran ayında okuldan çıkıp evine giderken Hasan B. tarafından terk edilmiş bir binaya götürülerek cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayın ardından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hasan B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.B., yargılandığı Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen eylül ayında görülen karar duruşmasında, 'Suçları işlediğine dair dosyada her türlü şüpheden uzak, yeteri kadar inandırıcı, kesin ve somut delil elde edilemediği' gerekçesiyle beraat edip serbest bırakıldı.

Dün Kahramanmaraş merkeze taşınan ve psikolojik tedavi gören M.B., bugün evdeki ilaçları içerek intihara kalkıştı. Ailesi tarafından önce Necip Fazıl Hastanesi'ne götürülen M.B., burada midesi yıkandıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan küçük kız, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Küçük kızın babası Hüseyin B., kızı tedirgin olduğu için Kahramanmaraş'a taşındıklarını belirterek, "Kızım doktorun verdiği ilaçları içerek intihara kalkıştı. Hastanede midesini yıkadılar, daha sonra ambulansla da buraya sevk ettiler. Kızım şu an yoğun bakımda ve sağlık durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Mahkeme nasıl bir karar veriyor? Tek benim çocuğum da değil, başka bir çocuk daha var. O çocuk da kekeme kaldı. Çocuğum öldüğü zaman mı yetkililer sahip çıkacak benim çocuğuma?" ifadelerini kullandı.

Küçük kızın annesi Fadime B. ise H.B.'nin yeniden yargılanmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Kızım şu anda okumayı da unutmuş. Artık beyninde hep o adam var. Adamdan çocuğumu kaçırmak için dün akşam evimi Kahramanmaraş'a taşıdım. Geçen gün belediyeye gittim; adam oraydı, otobüse bindim o da vardı hemen indim. Sabah kalktığımda kahvaltı hazırladım çocuk 'Anne boğazıma bıçak dayadılar' dedi. 'Kızım kim dayadı?' dedim, 'Anne adam dayadı' dedi. 'Kızım adam yok, senin yanında anne ve baban var, biz seni korumaya buraya getirdik, yok öyle bir şey' dedim. Çocuğumun durumu da ortada. Benim çocuğum içeride, şu an çok kötü günler yaşıyor. 'Adam beni kesecek' diye 15 tane hap yutmuş."

Ailenin avukatı Ozan Kayahan da, küçük kızın cinsel tacize maruz kaldıktan sonra yaşadığı travmayı atlamadığını savunarak, 2 Kasım'da mahkemeden H.B.'nin, M.B. ve ailesinin bulunduğu konut ile işyerine yaklaşmaması kararı aldıklarını söyledi. Avukat Kayahan, şunları kaydetti:

"Mahkeme, 8 yaşındaki müvekkilim M.B.'yi cinsel olarak taciz eden sanık hakkında beraat kararı vermiştir. Müvekkilim olan 8 yaşındaki bu kız çocuğu taciz mağduru olarak çok büyük bir travma yaşamıştır. Tacizci şahıs beraat etmiş ve tahliye olmuştur. Çocuğun okula giderken kullandığı yol, bu tacizci şahsın evinin önünden geçmektedir. Devlet 8 yaşındaki M.B.'yi korumaktan aciz kalmıştır."

GÖRÜNTÜ DKÜMÜ

-----------------------------

- Hüseyin B. ile röp.

- Fadime B. ie röp

- Hastaneden detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

====================

Marketten sigara çalan şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir marketten çaldığı ileri sürülen 820 paket sigarayı yola atarak kaçan 28 yaşındaki Ş.P. (Şahin Peğde), polis tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.

Çıldır Mahallesi, 127 Sokak'taki Barcelona Market'e bugün saat 04.30 sıralarında kapı ve kepenk kilitlerini zorlayarak giren Ş.P., çeşitli markalardaki 820 paket sigarayı çalarak 33 KL 005 plakalı otomobiliyle kaçtı. Devriye görevi yapan sivil polis ekipleri, Beldibi Mahallesi'nde Ş.P.'nin durumundan şüphelenip, otomobilini durdurmak istedi. Ancak, polisin megagonla yaptığı 'Dur' ihtarına uymayarak, kaçmaya başladı. Polis, telsiz anonslarıyla otomobilin kaçtığı istikametteki ekipleri uyardı. Beldibi Mahallesi giriş çıkışları ile Marmaris- Muğla Karayolu'nun 11'inci kilometresinde bulunan Radar Mevkisi'nde polis önlem aldı. Kovalamaca sırasında Ş.P., çaldığı sigaraları yola atarak kaçamayı sürdürüp, izini kaybettirdi. Polis, MOBESE kameralarından otomobilin Datça ilçesi yönüne gittiğini belirleyip, peşine düştü. Marmaris'e 23 kilometre mesafedeki Hisarönü Mahallesi'nde durdurulan Ş.P., gözaltına alındı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen, uyuşturucu madde satmak, yaralama ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olan ve uyuşturucu satmak suçundan yattığı cezaevinden denetimli olarak serbest bırakıldığı öğrenilen Ş.P., ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ş.P., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ş.P.'nin kaçarken yola attığı 820 paket sigara ise tutanakla market sahibine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Otomobilin kaçarken 5 saniye MOBESE görüntüsü

-Şüpheli Ş.P.'nin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

-Ele geçirilen sigaraların fotoğrafı

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

======================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Tekirdağ Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

title