Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Barınaktaki sokak hayvanlarına tabanca ile ateş açtı,(2)KÖPEKLER SALDIRDIĞI İÇİN ATEŞ ETTİM"Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde dün gece yarısı Filamingo Caddesi üzerinde bulunan otomobiliyle geçici hayvan barınağına gelerek köpeklerin üzerine ateş eden Erdil Altınel, emniyetteki...

Barınaktaki sokak hayvanlarına tabanca ile ateş açtı,(2)

KÖPEKLER SALDIRDIĞI İÇİN ATEŞ ETTİM"

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde dün gece yarısı Filamingo Caddesi üzerinde bulunan otomobiliyle geçici hayvan barınağına gelerek köpeklerin üzerine ateş eden Erdil Altınel, emniyetteki soruşturmasının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Köpeklerin kendisine saldırdığı için ateş ettiğini öne süren Altınel, gazetecilerin "Köpeklere neden ateş ettiniz?" sorusuna, "Sana da saldırsa sende ateş edersin" diye cevap verdi. Altınel, montu ile yüzünü gözlerken, yakınları da adliye önünde gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Zanlının adliyeye getirilmesi

-Yakınlarının kamera elleriyle engellemeye çalışması

-Babaeski Hükümet Konağı tabelası

-Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/KIRKLARELİ,

==============

Amasra'da termik santrale karşı 2 bin 119 vekaletle dava

'BARTIN Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için 2 bin 119 vekaletle yargıya başvurdu.

Belediyeler ile birlikte 120 kadar sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu 'Bartın Platformu Bileşenleri', Amasra'da Gömü ve Tarlaağzı köyleri sınırındaki koyda kurulması planlanan 1300 megavat gücündeki termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'ÇED Olumlu' kararı vermesi ardından geçen 17 Ekim'de halkı bilgilendirmek için stant açtı. Bartın ve Amasra'da açılan stantlarda 2 bin 119 kişi, termik santrale karşı açılacak davaya müdahil olmak için vekalet verdi. Platform üyeleri, 2 bin 119 vekaletle Zonguldak İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma davası açılması için Bartın Adliyesi'ne başvurdu.

'REKOR DAVACI SAYISI'

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin'in de destek verdiği platform üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Erdoğan Atmış, 'ÇED Olumlu' kararının halkın gözünde hükümsüz olduğunu söyledi. Atmış şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daha önce vermiş olduğu 'Bu yer termik santral için uygun değildir' kararlarını yok sayarak, mevzuatın arkasına dolanarak ve hukuku çiğneyerek tamamen hemşerilik ilişkilerine dayanacak şekilde verdiği ÇED olumlu kararı Bartın-Amasra halkının gözünde hükümsüzdür. Daha önce 42 bin farklı itiraz dilekçesiyle bakanlığa itirazını bildiren Bartın Amasra halkı, bu sefer de ülkemizde ilk kez 2 bin 119 davacı ile iptal davası açıyor. Bildiğimiz kadarıyla en çok davacıya sahip çevre davası olan Artvin- Cerattepe davasında davacı sayısı 700 civarındaydı. Bizler bu sayıyı çok ötelere taşıdığımıza ve bir rekor kırdığımıza inanıyoruz."

Erdoğün Atmış, Bartın-Amasra halkının kentine sahip çıkmak için mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin de termik santralin kül depolama tesislerinin, 'Kavşak suyu havzasına' kurulacağına dikkat çekerek, Bartın Belediyesi olarak ayrıca dava açtıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Avukatların adliyeye girmesi

-Detay görüntüler

-Afişlerden görüntü

-Erdoğan Atmış açıklama

-Belediye Başkan Yrd. açıklama

Dosya adı: brt_termık_dava

Süre: 3.33 Boyut: 113 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

==============

Belediye otobüsünden inerken kapıya kıyafeti takılan kadının ayağı ezildi

BURSA'nın Kestel İlçesi'nde, 70 yaşındaki Rabia Deligöz, belediye otobüsünden inerken kıyafeti kapıya takılınca, dengesini kaybederek düştü. Hareket eden otobüs, Deligöz'ün ayağının üzerinden geçti. Rabia Deligöz yaralanırken, otobüs sürücüsü kaçtı.

Kaza, saat 14.15 sıralarında Kestel Belediye binası önündeki otobüs durağında meydana geldi. Eşi Tahsin Deligöz ile birlikte Bursa kent merkezinden gelen 16 BZP 06 plakalı belediye otobüsünden inen Rabia Deligöz'ün kıyafeti kapıya takıldı. Deligöz'ün indiğini zanneden otobüs sürücüsü kapıyı kapatıp hareket etti. Sürüklenen kadının ayağı otobüsün lastiği altında kalarak ezildi. Çevredekilerin seslenmesi üzerine duran otobüs sürücüsü, Rabia Deligöz'ün ayağının ezildiğini görünce kaçtı.

Yaralanan Rabia Deligöz, ambulansla hastaneye kaldırılırken, çevredeki vatandaşlar araçların durak önüne park etmeleri nedeniyle otobüslerin yanaşamadığını ve bu tür kazaların meydana geldiğini söyledi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinden görüntüler

Belediye otobüsünden görüntüler

Sağlık ekiplerinin sedyeyi hazırlaması

-Ambulanstan görüntüler

Haber: Ali GÜNEŞ/ KESTEL(Bursa), -

==============

Sarıkamış deniz şehitleri anıldı

SARIKAMIŞ'ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giysi, erzak ve mühimmat götürürken Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında Rus donanması tarafından batırılan 3 geminin mürettebatı denize çelenk bırakılarak anıldı.

7 Kasım 1914'te Rus donanması, Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa adlı nakliye gemilerini Kandilli Mevkii'nde batırdı. Batırılan gemiler için ilk tören, Ereğli Sahil Bandı'nda bulunan ve Kafkas Cephesi'nde şehit olan Ereğlili 65 askerin isimlerinin yazılı olduğu Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı'nda yapıldı. Törene Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende şehitler için anıta çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Genelkurmay arşivlerini tarayarak ilk kez 2007'de bu törenin düzenlenmesini sağlayan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Bingür Sönmez, batırılan gemilerin donanma komutanlığından habersiz ve korumasıs yola çıkarıldığını söyledi. Rus donanmasının Zonguldak'ı bombaladıktan sonra geri dönerken rastladığı gemileri batırdığını anlatan Prof. Dr. Sönmez, şöyle konuştu:

"Gemilerin 221 personelinden 36'sı yüzerek kıyıya çıkarak kurtulmuş, 16'sı boğulmuş, 13'ü esarette şehit olmuş, ancak 20 tanesi esaretten dönebilmiştir. Geri kalanlar hakkında kayıt yoktur. Bu mürettebatın ayrıntılı künyesi Ereğli'de bulunan Sarıkamış Anıtı'nın yan cephesine işlenmiştir. Bunların hepsi doğru arşivlerdir. Eğer bu gemiler Trabzon'a gidebilseydi savaş belki yine kaybedilebilirdi. Ama kırım bu kadar büyük olmazdı. Donanma desteği olmayan hiçbir harekatın başarılı olamayacağının en büyük örneği Sarıkamış harekatıdır."

Konuşmaların ardından TCG Kilimli Karakol Gemisi ile 3 geminin batırıldığı düşünülen 9 mil açığa gidildi. Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa yazılı çelenkler, denize bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Anıt önündeki tören

-Prof. Dr. Bingür Sönmez'in konuşması

-Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın konuşması

-Gemi ile denize açılması

-Denize çelenklerin atılması

-Saygı duruşu

-Protokol üyelerinin gemiden ayrılması

Dosya Adı: ergsarikamisanma

Süre: (5.39) Boyut: (173 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

==============

Gider temizlerken çubuk tele temas edince akıma kapıldı

GAZİANTEP'te 25 yaşındaki İsmet Ulu, evinin çatısındaki su giderini temizlemek için kullandığı 6 metrelik demir çubuğun, binanın yanındaki elektrik direğindeki tele temas etmesiyle akıma kapılarak yaralandı.

Olay, öğleden sonra Zeytinli Mahallesi'nde meydana geldi. 3 katlı binanın çatı katında temizlik yapan İsmet Ulu, tıkanan su giderini çatıda bulduğu 6 metre uzunluğundaki demir çubukla açmaya çalıştı. Ulu'nun elindeki demir çubuk, binanın hemen bitişiğinde bulunan elektrik direğindeki tel ile temas edince akıma kapıldı. Çevredekilerin fark ettiği genç için olay yerine sağlık görevlileri çağrıldı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri, İsmet Ulu'yu ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürdü. Vücudunda yanıklar oluşan Ulu, acil serviste tedaviye alındı. Olay nedeniyle küçük çaplı patlama meydana gelen elektrik direğindeki arıza da dağıtım şirketi görevlileri tarafından onarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Elektrik direği

Polis ekipleri

Dağıtım şirketi ekipleri

Demir çubuk

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

=======================

Tamir ettiği tabletin bataryası alev aldı

ZONGULDAK'ta elektronik cihaz tamircisi Cemil Malkoç, tamir ettiği tabletin bataryası alev alınca büyük panik yaşadı.

Cemil Malkoç, geçen 31 Ekim'de müşterisinin getirdiği tableti tamir etmeye başladı. Bu sırada tabletin bataryası alev alarak patladı. Bir anlık refleksle yerinden kalkan Malkoç, alevler içindeki tableti pencereden attı. O anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

14 yıldır tamircilik yaptığını ve ilk defa böyle bir şey ile karşılaştığını ifade eden Malkoç, patlamadan yara almadan kurtulduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Tabletin alev alması güvenlik kamerası

Dosya Adı: zngguvenlikkamerasi

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=======================

Çan Belediyesi girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

ÇANAKKALE'nin Çan Belediyesi binasının girişinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin ve darbeci generali alnından vuran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hikayesinin yer aldığı "15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturuldu.

Çan Belediyesi, 15 Temmuz şehitlerinin anısını hafızalarda canlı tutmak için bina girişinde '15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturdu. Köşede, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ile 15 Temmuz Şehitler Kitabesi ve Astsubay Ömer Halisdemir'in o gecede nasıl bir kahramanlık gösterdiğini anlatan bir yazıya yer verildi.

AK Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, vatan için canını feda eden şehitlere minnet ve vefa borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceklerini söyledi. OHAL sürecinde olunmasına rağmen bugün hala hayata kaldıkları yerden devam edebildiklerini ifade eden Başkan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz'da ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşandı. Bizlerde yerel yönetimler olarak, Çan Belediyesi olarak 15 Temmuz'un unutulmaması için vatandaşlarımızın her gün önünden geçtiği bu köşeyi 15 Temmuz Şehitler köşesi olarak ayırdık. Amacımız bu 15 Temmuz ve o gecede yaşanan hainliğin ve tabiki de bunun karşılığındaki kahramanlıkların unutulmaması. O anlamda tertip ettiğimiz bir köşe. İnşallah bundan sonraki nesillerde o geceyi ve o gecedeki kahramanlıkları unutmasın istedik. Bu köşeyi hazırlamaktaki amacımız buydu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çan Belediyesi girişinden görüntü

-15 Temmuz Şehitler Köşesi'nden görüntü

-AK Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=======================

Takside 149 şişe kaçak içki ele geçti

AMASYA'da bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri durdurup arama yaptıkları takside 149 şişe kaçak içki ele geçirdi.

Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine kent merkezi girişindeki kontrol noktasında bir taksiyi durdurup arama yaptı. Jandarma ekipleri araç içinde buldukları değişik marka ve boyutlarda toplam 149 şişe sahte kaçak içkiye el koydu. Olayla ilgili olarak gözaltına alının 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: Sinan HARMANCI / AMASYA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Sarıkamış Zonguldak Babaeski Politika Güncel Haberler

title