Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)NUSAYBİN'DE ZIRHLI POLİS ARACI DEVRİLDİ: 2 POLİS YARALANDI.

1)NUSAYBİN'DE ZIRHLI POLİS ARACI DEVRİLDİ: 2 POLİS YARALANDI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde hareket halindeki zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 polis memuru yaralandı.Nusaybin'deki mülteci kampı yakınlarında bu sabah hareket halindeki zırhlı polis aracının sürücüsü, direksiyon kontrolünü yitirince şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada zırhlı araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Sağlık ekiplerinin kaza yaptığı ilk müdahale ardından yaralı 2 polis, ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilirken kazada zırhlı polis aracı kullunılamaz hale geldi.

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin), -

=======================================================

2)BAYDEMİR: KILIÇDAROĞLU TUTUKLANIRSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN

HDP tarafından başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, Musa Anter Parkı'nda 3'üncü gününde devam etti. Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren HDP Sözcüsü Baydemir, "Kılıçdaroğlu tutuklanırsa hiç şaşırmayın, açıkçası ben şaşırmam" dedi.Van'daki Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne HDP Sözcüsü Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Nadir Yıldırım, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Siirt Milletvekili Besima Konca, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri katıldı.

'DOĞRU AYDER'İ SİZ REZİL ETTİNİZ'

Burada açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir şunları söyledi: "Eğer demokrasilerde bir siyasi parti kendini eleştirilere kapatırsa, bir lider kendisine yapılan eleştiriyi vatana ihanetle özdeşleştirirse bunun adı demokrasi olmaz, bunun adı diktatörlük olur.  Muhalefetin görevi yol yöntem önermektir ve kimden gelirse gelsin doğruya doğru demektir. Şu anda AKP Genel Başkanı Erdoğan, Rize'de çok doğru bir söz söyledi. Ben grubum ve partim adına o sözü doğruluyorum. Şöyle demişti Erdoğan, 'Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik' doğru aynen de öyle siz kirlettiniz rezil ettiniz. Bu sadece Ayder ile sınırlı değil 15 yıllık çevre politikasının özetidir. Sadece Ayder mi Haskeyf, Allianoi ve hemen yanı başımızdaki Van Gölü. Şu an da Van gölü ile Van halkı arasında bir utanç duvarı örülüyor. Van halkının göle erişimi engelleniyor. Bendi Mahi'de HES'er inşa ettiniz, iki derenin yönünü değiştirdiniz, 40 tane yerleşim birimi tarım yapamaz hale geldi."

'OHAL'İ KALDIRMAKLA ÖVÜNÜYORDUNUZ'

81 ilde OHAL rejimi olduğunu belirten HDP Sözcüsü Baydemir, "Hani OHAL rejimini kaldırmak ile övünüyordunuz. Hani askeri vesayeti bitirmek ile övünüyordunuz? Askeri vesayet bitti ve bu Türkiye demokrasi güçlerinin ortak mücadelesiyle bitti. Ama o askeri vesayetin de üzerine yepyeni faşizan bir vesayet getirdiniz. Ne uğruna, tek başına iktidar olma uğruna yaptınız" dedi.

'İKTİDARI ELEŞTİRMEK MUHALEFETİN GÖREVİ'

Muhalefetin görevinin iktidarı eleştirmek olduğunu vurgulayan Baydemir, Türkiye'deki yargının bağımsızlığına inanmadığını belirterek şöyle konuştu: "Milletvekilimiz İdris Baluken'in yargılanmasına, suçlarına bakıyoruz. Sadece ve sadece yaptığı konuşmalar ve değerlendirmeler. Bugün burada benim, hükümeti ve AKP'yi eleştirmek görevimdir. Eğer ben bunu yapmazsam halkıma karşı sorumlu olurum. İdris Baluken de bunu yaptığı için tutuklanıyor. Yargı bağımsız diyorsunuz yalan söylüyorsunuz."

'DEMOKRASİ GÜÇLENMEZSE FAŞİZM GÜÇLENİR'

Siyasetçilerin, yazarların, akademisyenlerin eleştiri yaptığı için tutuklandığını belirten Baydemir, "AKP'yi eleştirme suçu, Erdoğan'ı eleştirme suçu adı altında insanlar tutuklanıyor. 'Kılıçdaroğlu tutuklanırsa hiç şaşırmayın, açıkçası ben şaşırmam.' Eğer demokrasi güçlenmezse faşizm güçlenerek yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-HDP heyetinden detaylar

-Baydemir'in açıklamaları

(BOYUT: 259MB- SÜRE: 3 DK 51 SNY)

Gülay KUYUCU- Arif KARAKAŞ / VAN,

===============================================================

(ÖZEL)

3)MOTOSİKLETLİ GASPÇI DEHŞETİ KAMERADA

Sakarya'da kaldırımda yürüyen 45 yaşındaki kadın motosikletli gaspçıların hedefi oldu.

İki gaspçı çantasını almak istedikleri kadını metrelerce yerde sürükledi.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda kadının bacağı kırıldı. Sakarya'da motosikletli gaspçılar, bir kadının çantasını gasp etti. Çantasını vermek istemeyen kadın yerde sürüklendi. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.Olay Sakarya Semerciler Mahallesi'nde 3 ay önce meydana geldi. Çalıştığı iş yerinden çıkarak evine doğru yürüyen 45 yaşındaki E.İ adlı kadın motosikletli iki kişinin gaspçının hedefi oldu. Gasp anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saat 22.00 sıralarında kaldırında yürüyen E.İ.'nin arkasından motosikletli gaspçılar yaklaşıyor. Motosikleti kullanan kişi bir anda E.İ.'nin çantasını almaya çalışıyor.

YERDE SÜRÜKLENDİ, BACAĞI KIRILDI

Çantasını gaspçılara vermemek için direnen E.İ. yerde sürükleniyor. Çantayı alan gaspçılar motosikletle kaçıyor. Sağ bacağı kırılan E.İ. yerden güçlükle kalkıp başını tutarak ve sendeleyerek caddeye doğru ilerliyor.

POLİS  3 AY ÇALIŞTI

E.İ.'nin şikayeti üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro dedektifleri iki gaspçıyı  yakalamak için çalışma başlattı. 3 ay süren çalışmalar sonunda Metin D. (30) ve Mustafa A. (31) yakalandı. Metin D.'nin emniyetteki işlemlerinde otomobilden hırsızlık, otomobil hırsızlığı ve suç uydurma gibi 9  suç kaydının bulunduğu Mustafa A.'nın ise kötü muamele, kişiyi hürriyetinden yoksun koyma ve hakaretten kaydının bulunduğu belirtildi. Metin D. ve Mustafa A. polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü

----------------

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

-Kaldırımda yürüyen kadın E.İ

-Arkadan gelen motosiklet

-Motosikletin kadına yaklaşması

-Motosikleti kullanan Metin D.'nin kadının çantasını alması

-Kadının yerde sürüklenmesi

-Çantayı alan zanlıların motosikletle kaçmaları

-Yerden kalkan E.İ'nin başını tutarak ve sendeleyerek caddeye doğru yürümesi

AKTÜEL KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Zanlıların Sakarya Asayiş Şube'den çıkışları

-Metin D.'nin önden Mustafa A.'nın arkadan gelip polis aracına alınmaları

-Zanlılara sorulan sorular

-Zanlıların cevap vermemesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

=====================================================

4)KAYIT DIŞI İSTİHDAM İLE MÜCADELE EDİYOR 2 PROJESİ TAMAMLANDI

ORTA Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından hazırlanan 'Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Ediyor 2 Projesi' tamamlandı.  Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerini kapsayan TR83 bölgesinde farklı hedef kitlelere ulaşılarak, kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturuldu.Kayıtlı istihdamın artırılması ve bölge ölçeğinde illerin ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla, 2016 yılı Temmuz ayında başlayan ve 314 bin Avro proje 14 ay sürdü. Projenin tamamlanmasının ardından Çorum'da basın toplantısı düzenlendi. Proje Genel Koordinatörü Kübra Ceviz, basın toplantısında proje kapsamında yapılan çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgiler verdi.Projenin uygulandığı Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerinde kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Ceviz, bu amaçla kayıt dışı çalışanlar, işçiler, işverenler, işçi sendikaları, öğrenciler ve genel sağlık sigortası kapsamındaki binlerce kişiye yönelik farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ceviz, işletmelere yönelik eğitimler kapsamında işverenlere istihdama yönelik teşviklerin anlatıldığını dile getirdi.

Etkinliklerde, Çorum'daki ilkokul ve üniversite öğrencilerine kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda bilgi verdiklerini seyliyen Ceviz, "Bu tür çalışmalarla toplumdaki kayıt dışı bilincinin artırılması sağlandı.Çeşitli yollar kullanarak, çeşitli hedef kitlelerine kayıt dışı istihdamla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulunduk.  İlkokuldan, üniversite öğrencilerine kadar bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Sendika temsilcileri ve işverenlere kayıt dışı istihdamla mücadele anlatıldı ayrıca devletin sunduğu istihdam destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı" dedi.

DENETİMLER ARTIRILMALI

Ceviz, toplantı sonunda basın mensuplarının, kayıt dışı istihdamın sebepleri ve hangi sektörde kayıt dışı istidamın daha fazla olduğu yönündeki sorulan üzerine "Vergisini düzenli ödeyen ve kayıtlı istihdam sağlayan işverenler haksız rekabetin önlenmesini istiyor. Daha çok denetim yapılması yönünde talepleri var. Çalışanlar açısında da asgari ücretli çalışanlar çeşitli yardımlar alıyorlar. Bazı kişiler kayıtsız çalıştıklarının bile farkında değiller. İşverenlerin bir takım önerilerini kabul eden ve geleceklerine nasıl etki ettiğini bilmeyen insanlar var maalesef.  Biz bu insanları bilgilendirmeye çalıştık" şeklinde konuştu.

KAYIT DIŞI İSTİDAM EN FAZLA TARIM SEKTÖRÜNDE

Kayıt dışı istihdamın en çok tarım sektöründe olduğunu belirten Ceviz "TÜİK verilerine göre her bölgede tarım alanında kayıt dışı istihdam çok yüksek. Tarım işçilerinin kayıt altına alınması konusunda çalışmalar var. Bunun yanı sıra ev temizliği işçisi gibi özellikle çalışan kadınlarda kayıt dışı istihdam çok fazla"  diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Genel koordinatör Kübra Ceviz  açıklama

Detaylar

(SÜRE: 3 dk   - BOYUT:  140 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===========================================================

5)TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ MAKİNESİ 'ANADOLU' TÜNEL AÇMAYA BAŞLADI

ORMAN ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, E-Berk şirketi tarafından geliştirilen 'Anadolu' adı verilen Türkiye'nin ilk yerli tünel açma makinesini hizmete alarak, "Bizim sanayicimiz, dünyadaki her teknolojiyi, her makineyi, teçhizatı yapabilir. Ben buna inanıyorum. Yeter ki onları teşvik edin" dedi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde TBMM Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleriyle birlikte Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'ne geldi. E-Berk şirketi tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tünel açma makinesinin hizmete alınması için Sağlık Mahallesi'nde yapımına başlanan arıtma tesis tünel inşaatında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, vatandaşlarla ve işçilerle sohbet etti. Programda konuşan Eroğlu, dünyanın en iyi arıtma tesislerinin Türkiye'de olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en modern, en ileri teknolojileri bizde. Burada özellikle bunlara TBM falan diyorlar, yabancılar bazen böyle fiyakalı sözler falan söylüyorlar. Bu bizim bildiğimiz köstebek. Onun adına bundan böyle Anadolu Köstebeği diyeceğiz. Şirkete dedim ki sizde bunu yapacak teknoloji, şevk, heyecan var demiştim. Onlarda inandılar ilk yerli tünel açma makinesini yaptılar. Biz sürekli tünel açıyoruz. İstanbul'da açtığımız tüneller he yerin altında olduğu için göremiyorsunuz. Kuzey ve güney Haliç de açtığım tünellerin haddi, hesabı yok. Kemerburgaz'dan, Baltalimanı'na kadar tünel. Çünkü Haliç'i kurtarmak için bütün atık suları tünellerde topladık. İşimiz tünellerle, çok tünel açıyoruz. DSİ ve karayolları dünyanın en uzun tünellerini açıyor" dedi.Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, beraberindeki TBMM Çevre Komisyonu üyesi milletvekili ve bölge valileriyle birlikte oluşturulan platform üzerinden düğmelere basarak, ilk yerli tünel açma makinesi olan 'Anadolu'yu hizmete aldı. Tünel açma çalışmaları alandaki dev ekranlardan izletildi.

Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, daha önceleri bürokratların 'yabancı makine' alışkanlığına son verdiğini kaydederek, "Türkiye'nin ilk tünel açma makinesi çok önemli. Bunlar hep yurt dışından satın alınıyordu, TBM deniyor Türkçesi tünel açma makinesi. Hatta ben bunu daha da kısalttım Köstebek diyorum. DSİ ve karayolları çok sayıda tünel açıyoruz. Bizim açtığımız 2 tünel 35 kilometre oluyor. İstanbul'da açtığımız atık su tünelleri var. Ayrıca karayollarının açtığı dev tüneller var. Dolayısıyla bunların makineleri hep dışarıdan geliyordu. Ben arkadaşları buraya geldiği zaman teşvik ettim. 'Ya bunu yapacak güçtesiniz, lütfen bunu yapın bende söz verdim, geleceğim hep birlikte ilk makinenin çalışmasını göstereceğiz' dedik. Tünel açma makinesine de 'Anadolu' ismini verdik. Tebrik ediyorum, bizim sanayicimiz, dünyadaki her teknolojiyi, her makineyi, teçhizatı yapabilir. Ben buna inanıyorum. Yeter ki onları teşvik edin. Ama bizde maalesef bürokratlar alışmış, 'ya falanca makine olsun' diye, bazen de eskiden yurt dışına çıkmak için bunları alıyorlardı. Bunlar doğru bir şey değil. Ben bunu yasakladım, neticede zaruri olmadıkça yerli makine kullanacaksın. Sanayicimizi geliştireceğiz. Başka türlü gelişmez" şeklinde konuştu.

Ergene İlçesi'ndeki programını tamamlayan Bakan Eroğlu, ilçeden ayrılırken, TMBB Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleri ise Ergene-2 OSB atık su arıtma tesisi, kara boru hattı geçiş mevkii ve Çorlu evsel atık su arıtma tesisi ile derin deniz deşarj şantiyesini gezdi.

ERGENE, MARMARA DENİZİ'NE DEŞARJ EDİLECEK

İlk yerli tünel açma makinesinin hizmete alındığı atık su arıtma tesisiyle birlikte toplam uzunluğu 19 bin 973 metre olan 3 ayrı tünel inşa edilecek. Tekirdağ'ın Ergene Havzası'nda kurulu ve faaliyette olan 10 Organize Sanayi Bölgesi'nin yarattığı atık sular, kanal ve tüneller aracılığıyla toplanarak arıtıldıktan sonra Marmara Denizi'nin 4.5 kilometre açığına ve 47 metre derinliğine deşarj edilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Tünelden görüntü

-Tüneldeki makineden görüntü

-Bakanının gelişi

-Bakanın bekleyenler ile konuşması

-Bakan konuşma

-Bakan röp.

-Detay görüntüler

-Köstebeğin hizmete alınması

-Bakanın gidişi

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),-

=======================================================

6)PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN 2 KİŞİYE GÖZALTI

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, piyasaya sahte para sürdükleri belirlenen 1'i Kırgız uyruklu kadın 2 kişi, polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobilindeki aramada sahte olduğu belirlenen 41 adet 100 TL'lik banknot, 30 gram esrar ile sahte paralarla alındığı tespit edilen 13 paket sigara ele geçirildi.Bugün sabah saatlerinde Soma İstasyon Mahallesi'ndeki bir markete gelen Kırgızistan uyruklu A.K. isimli kadın, 100 lira verip, bir paket sigara aldıktan sonra, dışarı çıktı. Az ilerdeki başka bir işyerine giren kadın, burada da alışveriş yapıp 100 liralık banknot verdi. Kadının az ilerde kendisini bekleyen otomobile binip ayrılmasından sonra, ikinci alışveriş yaptığı işyerinin sahibi paranın sahte olduğunu farkedip, 155 Polis İmdat hattını arayarak, ihbarda bulundu. Polis, ihbarcının verdiği eşkal ve şüphelilerin kullandığı Balıkesir plakalı otomobilden yola çıkılarak yakalanmaları için çalışma başlattı. Polis, aracın kiralık olduğunu ve şüphelilerin Akhisar ilçesinden geldiklerini belirledi. İki şüphelinin içinde bulunduğu otomobilin, Soma-Savaştepe karayolu üzerinde olduğu tesit edildi. Savaştepe Kavşağı'nda durdurulan otomobildeki A.K. ile yanındaki 26 yaşındaki Türk vatandaşı M.A. isimli erkek gözaltına alındı. İki şüphelinin üzerlerinde ve otomobildeki aramalarda sahte olduğu belirlenen 41 adet 100 TL'lik banknot, 30 gram esrar ile sahte paralarla alındığı tespit edilen 13 paket sigara ele geçirildi. Soma İlçe Emniyet müdürlüğü'rne götürülen 2 şüphelinin işlemleriin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ele geçirilen sahte banknotlardan görüntü

-Ele geçirilen esrar ve sahte paralarla alındığı anlaşılan sigaralardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Nusaybin Sakarya Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title