Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)TEOG TERCİHİ YAPMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜKASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde, TEOG tercihi yapmaya giden öğrenciler ile velilerini taşıyan 'patpat' olarak bilinen tarım aracı devrildi.

1)TEOG TERCİHİ YAPMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde, TEOG tercihi yapmaya giden öğrenciler ile velilerini taşıyan 'patpat' olarak bilinen tarım aracı devrildi. 14 yaşındaki Aysel Aksoy öldü, 5 kişi yaralandı. Kaza Kabalar Köyü Araldı Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Küre İlçesi'ne bağlı Güllüce ve Topçu Köylerinde oturan 3 öğrenci, velileriyle birlikte TEOG tercihi yapmak için mezun oldukları Kabalar Ortaokulu'na gitmek üzere tarım aracı ile yola çıktı. 41 yaşındaki Naim Çakal yönetimindeki tarım aracı, freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Aracın altında kalan Aysel Aksoy olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer öğrenciler aynı yaştaki Sinem Karagöz ve Nursel Aksoy ile 38 yaşındaki Selma Aksoy, 62 yaşındaki Ali Aksoy ve sürücü Naim Çakal yaralandı. Yaralılar, ambulans ile İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 2'si Kastamonu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kaza alanından görüntü

-Detaylar

-İnebolu devlet hastanesi önünden yaralıların sedye ile ambulansa bindirilmesi

-Detaylar

Süre:  01.04 Boyut:  42,3 MB

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu),

=========================================================

(yeniden)

2)ESMA'NIN ÖLÜM NEDENİ KALP DAMARLARINDAKİ BALONLAŞMA

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, akşam yemeğinden sonra armut yemesinin ardından rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 6 yaşındaki Esma Topçu'ya Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, kalp damarlarında üzüm tanesi büyüklüğünde baloncuklar oluştuğu belirlendi. Zehirlenme sonucu ölmediği bildirilen Topçu'nun ölümüyle ilgili kesin raporun daha sonra çıkacağı belirtildi. Dalaklı Mahallesi'ndeki evlerinde, geçen cumartesi günü saat 20.00 sıralarında, babası Muhammet Topçu, annesi Pınar Topçu ve ablası Emine Topçu ve bir grup arkadaşıyla ile bahçeden topladıkları armutlardan yiyen Esma Topçu, bir süre sonra rahatsızlanıp kusmaya başladı. Bunun üzerine küçük kız, ailesi tarafından Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Boğazı tahriş olduğu belirlenen Topçu'ya serum takıldı. Ancak, buna rağmen hayati foksiyonlarının kötüye gitmesi üzerine çocuk doktoru çağrıldı. Doktorun müdahalesine rağmen  Esma, yaşamını yitirdi. Esma'nın Muğla Adli Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenazesi Köyceğiz'in kırsal Pınarköy Mahallesi'ne götürüldü. Burada Pınarköy Camisi'nde dün ikindi vakti kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

KALP DAMARLARINDA BALONCUKLAR

İki çocuğundan birini toprağa vermenin acısını yaşayan, bahçıvanlık yapan 40 yaşındaki Muhammet Topçu, Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda, kızının ölüm nedeninin zehirlenme olmadığının söylendiğini belirtti. Baba Topçu, "Kusmaya bağlı boğazında tahriş meydana gelmesinin doğal olduğu ama otopsideki ilk bulgularda kalp damarlarında üzüm taneciği büyüklüğünde baloncuklar olduğu belirtildi. Ama ölüm nedeniyle ilgili kesin sonucun 1.5 ay sonra çıkacağı da açıklandı" dedi.

Anne 36 yaşındaki Pınar Topçu da kızlarını kara toprağa vermenin acısını yaşadıklarını belirtip, "Yavrumdu o benim, ciğerimdi. Allah onu bizden aldı. Kızımı gözümün önünden beş dakika bile ayırmadım. Çocuğumun daha önceden herhangi bir şikayeti de yoktu. Ne oldu ise birden oldu. Ölüm nedeni yediği armuttan kaynaklanmamış. Yüreğimiz yanıyor" diye konuştu.

Görüntü DÖkümü

--------------------------

-Ölen  Esma Topçu'nun fotoğrafı

-Baba Muhammet Topçu ile röp.

-Anne Ponar Topçu ile röp.

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

==============================================

3)ERDEMLİ'DE KORKUTAN ALT GEÇİT

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nin Ayaş Mahallesi'nde bulunan alt geçit, tatilcileri korkutuyor. Özellikle Adana, Osmaniye, Gaziantep ve çevre illerden gelen tatilcilerin yoğun olduğu Cennet Kum Plajı'na vatandaşların güven içerisinde gitmesi için alt geçit yapıldı. Ancak alt geçidin üzerinde demir korkuluklarının olmaması ve araçların alt geçidin girişine park edilmesi tatilcileri korkutuyor.  Biran önce güvenlik önlemi alınmasını isteyen tatilci Erhan Özbozkurt, "Güya güvenliğimiz için alt geçit yapılmış fakat alt geçidin üstünde demir korkuluk yok. Her gün yüzlerce kişi bu yolu ve kaldırımı kullanıyor. Biri dengesini kaybedebilir ya da her hangi bir çocuğun buradan geçmesi oldukça tehlikeli. Ayrıca 5 metre yükseklikten her an üzerimize tonlarca ağırlıkta araç düşebilir. Bizler de şaşırdık alt geçit mi daha güvenli yoksa yoldan geçmek mi?" dedi.

Çevre sakinlerinden Yücel Tong ise, "Tehlike saçan alt geçitte bir an önce önlem alınmalı. Usulüne uygun bir korkuluk takılması konusunda yetkililere sesleniyoruz. Olası bir can kaybı yaşanmadan güvenlik önlemi alınmalı. Yetkililer bu konuda duyarlı olmalı. Büyük bir facia yaşanmadan önlem almak şart" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Alt geçitten görüntüler

Vatandaşların alt geçitten çıkması

Alt geçidin üst kısmındaki araçlar

Alt geçidin korumasız hali

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01'10"  BOYUT: 38.18 MB

Haber-Kamera: (ERDEMLİ)MERSİN,

====================================================

4)ÇALDIĞI BİSİKLETİN YERİNE ESKİSİNİ BIRAKTI

ANTALYA'da müşterinin market önünde bıraktığı 1500 TL değerindeki bisiklete binip ortadan kaybolan hırsız, eski bisikletini ise orada bıraktı. Hırsızlık anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Polisi harekete geçiren hırsızlık olayı, saat 12.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi, Atatürk Bulvarı'nda bulunan bir markette meydana geldi. Markete bisikleti ile alışveriş yapmak için gelen mimar İsa Çal, bisikleti dışarı bırakıp markete girdi. Alışveriş sonrası dışarı çıkan Çal, bisikletinin yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Belirtilen adrese gelen polis, İsa Çal'ın bisikletinin çalındığını, hırsızın yerine bisiklet bıraktığını belirledi. Büyük şok yaşayan mimar İsa Çal, "Alışveriş için gelmiştim. Kısa süre sonra dışarı çıktığımda bisikletim yerinde yoktu. Hırsız bisikletiyle gelip bir tur attıktan sonra kendi bisikletini bırakıp benim 1500 TL değerindeki bisikletimi çalıp gitmiş" dedi. Görüntüleri inceleyen polis hırsızın peşine düşerken, bırakılın bisiklet parmak izi çalışmasının ardından polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

Olay yeri inceleme ekibinin bisikleti incelerken görüntüsü

Polislerin görüntüsü

RÖP: İsa Çal

Güvenlik kamera görüntüleri (Kırmızı tişörtlü kişinin bisikletle gelmesi, mavi tişörtlü şüphelinin gelip bisikletleri değiştirmesi)

Detaylar

172 MB /// 02.31

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortaca Muğla Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title