Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)CİNNET GETİREN ERİN ŞEHİT ETTİĞİ 2 ASKER, İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ MANİSA'nın Kula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak askerlik yapan Nedim Abeş'in, bilinmeyen bir nedenle cinnet getirip, MP5 makineli tabancayla ateş etmesiyle şehit olan er Onur Sünnüoğlu ve er...

1)CİNNET GETİREN ERİN ŞEHİT ETTİĞİ 2 ASKER, İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Kula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak askerlik yapan Nedim Abeş'in, bilinmeyen bir nedenle cinnet getirip, MP5 makineli tabancayla ateş etmesiyle şehit olan er Onur Sünnüoğlu ve er Hüseyin Tolga Hepgül'ün cenazeleri, memleketleri İzmir'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Aynı koğuşta şehit olan askerlerin tabutları yan yana konuldu, iki aile aynı acıyı yaşadı. Şehit erlerden Hepgül'ün kız arkadaşı Melisa Şen, ikisinin de isminin yazılı olduğu asker künyesini elinden hiç bırakmadı, tabuta sarılıp başında gözyaşı döktü.

Kula İlçe Jandarma Komutanlığı'nda dün yaşanan olayda, askerlerden Ziraat Fakültesi mezunu kısa dönem Jandarma Er Nedim Abeş, kişisel nedenlerden olduğu sanılan bir sorun yüzünden, nöbet tutarken cinnet getirdi. Askerlerin uyuduğu sırada, elindeki MP5 makineli tabancayla koğuşa giren Abeş, uyuyan arkadaşlarına ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği er Onur Sünnüoğlu, er Hüseyin Tolga Hepgül ve er Mümin Pınardağ şehit oldu. Er Cemil Arslanhan, er Emirhan Yaşaroğlu ve er Kenan Dursun ise yaralandı. Koğuştan dışarı çıkıp, elindeki silahı başına dayayan er Nedim Abeş, tetiği çekerek intihar etti.

Şehit olan askerlerden Bursa nüfusuna kayıtlı Mümin Pınaroğlu ile İzmir nüfusuna kayıtlı Hüseyin Tolga Hepgül'ün vuruldukları anda koğuşta, İzmir Bornova'da yaşayan Gaziantep nüfusuna kayıtlı Onur Sünnüoğlu'nun ise kaldırıldığı Kula Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Askerlerin cenazeleri Manisa'daki törenden sonra memleketlerine gönderildi.

İKİ AİLE AYNI ACIYI YAŞADI

Şehit askerler Onur Sünnüoğlu ve Hüseyin Tolga Hepgül için Gaziemir Gülhane Cami'nde tören düzenlendi. Şehit erlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının silah arkadaşlarının omuzlarında, getirilip musalla taşına bırakılmasından sonra acılı aileleri, gözyaşlarına boğuldu. Aile üyeleri, iki askerini tabu başından uzunu süre ayrılmadı, gözyaşı döktü. Aile üyeleri yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Askerlerden Onur Sünnüoğlu'nun babası Cihangir Sünnüoğlu, annesi Gülçin Sünnüoğlu, kardeşi Vildan Sünnüoğlu ile ağabeyi Halil Sünnüoğlu ile erlerden Hüseyin Tolga Hepgül'ün babası Oktay Hepgül, annesi Yeşim Hepgül, taziyeleri kabul etti. Acılı anne Yeşim Hepgül, fenalaşınca hastaneye götürüldü. Bu arada şehit askerin 4 yaşında Masal isimli kız kardeşinin bulunduğu onun cenazeye getirilmediği öğrenildi. Aileleri, üzüntülü günlerinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ak Parti Milletvekili Necip Kalkan, CHP Milletvekili Tacettin Bayır, çok sayıda ilçe belediye başkanı, askerler ile emniyet görevlileri ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

KIZ ARKADAŞININ BÜYÜK ACISI

Şehitler için düzenlenen törende en büyük acılardan birisi de er Hüseyin Tolga Hepgül'ün kız arkadaşı Melisa Şen yaşadı. Şehit erkek arkadaşının üzerinde isimlerinin yazılı olduğu künyesini boynundan çıkarmayan elinden hiç bırakmayan Melisa Şen, tabuta kapandı, gözyaşı döktü. Şehitlerden Onur Sünnüoğlu'nun kuzeni Esra Yıldız'da, tabut başında asker selamı verdi, askerin elindeki kuzeninin fotoğrafını öptü, eliyle üzerini sildi. Yaklaşık 6 aylık asker olan iki şehit için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra şehitlerin tabutlarını omuzlarına alan silah arkadaşları bir süre taşıdı. Bir sürede top arabasında da taşınan şehitler Onur Sünnüoğlu ve Hüseyin Tolga Hepgül, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şehitlerin ceraze töreninden CANLI ve AKTÜEL görüntüler geçildi

Taylan YILDIRIM-Yasin TİNBEK-İZMİR, -

===============================================

2)BAŞSAVCI ŞİMŞEK'TEN, MANİSA'DA KIŞLADAKİ ZEHİRLENMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

"SERBEST BIRAKILAN 3 ASKERE İTİRAZ ETTİK"

MANİSA Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Akif Celalettin Şimşek, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalardaki toplu gıda zehirlenmeleri soruşturmasında serbest bırakılan rütbeli 2 asker ile ilgili sulh ceza hakimliğine itirazda bulunduklarını söyledi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Akif Celalettin Şimşek, Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ne veda ziyaretinde bulundu. Veda ziyaretinde Cemiyet Başkanı Ertuğrul Aytaç, Başsavcı Şimşek'e "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diyerek kahve fincanı takımı hediye etti. Şimşek, 2.5 yıl görev yaptığı Manisa'da, basın mensuplarıyla çok iyi anlaştığının dile getirdi.

FETÖ İDDİANAMELERİ HAKKINDA BİLGİ

Manisa'daki FETÖ iddianameleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine Başsavcı Şimşek, FETÖ'nün çatı iddianamesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Adli tatil öncesi FETÖ'nün Manisa'daki mali yapılanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin adli tatil öncesi mahkemeye teslim edileceğini belirten Şimşek, "Adli tatil öncesi örgütün idari ve mali yapılanmanın çekirdek mütevelli heyetiyle ilgili iddianame, 20 Temmuz'a kadar hazır hale geliyor. Askerler ve polislerle ilgili olan iddianamelerimiz Temmuz ayının sonuna kadar gelecek. Onun dışında ilçelerden zaten hazırlanan 15 Temmuz sonrası örgüt üyeliği, ya da bu yapının içinde olan mütevelli heyetleriyle ilgilide fezleke ile dosyalar gelmeye başladı. Gelen dosyaların davaları da tek tek açılmaya başladı" diye konuştu.

Örgütün mali yapılanmasıyla ilgili 600 şüphelinin cezaevinde olduğunu belirten Başsavcı Şimşek, "Ancak 600 kişinin aynı anda yargılanmasının fiilen ve hukuken mümkün olmaması sebebiyle ana dosya olan mali yapılanmayı, 4 ve 5 dosyaya ayırdık. Bu 4-5 dosyada en büyük önem arz eden ilk gurupla ilgili iddianamemiz 20 Temmuz'a kadar mahkemeye sunulacak. Avukat yapılanmasıyla ilgilide olan da 20 Temmuz'a kadar ilgili mahkemesine sunulacak. İddianameleri mahkemeye verdikten sonra, mahkeme heyeti inceleme yapacak. İncelemenin ardından eğer eksiklik varsa dosyaları geri iade edecek. Ancak bu eksikliklerin giderilmesi çok zaman alacak bir şey değil. Sanırım Adli tatilden sonra ilk davalar başlayacak" diye konuştu.

FETÖ davalarının görülmesi konusunda Manisa Adliyesi'nde hazırlanan duruşma salonundan hariç E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevinin bünyesinde de 500 kişilik duruşma salonu hazırlıklarının başladığını belirten Başsavcı Şimşek, yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'ye mal olacak duruşma salonunun Ağustos ayı sonunda bitirileceğini söyledi. Başsavcı Şimşek ayrıca, askerler ilgili dosyanın da hazırlandığını ve askerlerin Manisa'da yargılanacağını ifade etti.

SERBEST KALAN 2 ASKER İÇİN İTİRAZ

Başsavcı Şimşek ayrıca, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda yaşanan toplu asker rahatsızlanmaları ile ilgili soruşturmadaki son durum hakkında bilgi verdi. Başsavcı Şimşek, soruşturma kapsamında kışlaya yemek veren şirketin genel müdürü ve Manisa'daki sorumlusunun da aralarında bulunduğu toplam 10 kişinin tutuklandığını, soruşturma kapsamında ayrıca bir askerin de tutuklandığını belirterek, "Askerlerle ilgili soruşturma tutuklama talebiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen 3 askerden 2'si serbest kalmış, 1'i tutuklanmıştı. Biz de Başsavcılık olarak mahkeme tarafından serbest bırakılan 2 asker için itirazda bulunduk. Şimdi de mahkeme bu itirazımızı inceliyor" dedi.

Başsavcı Şimşek, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Batı ve Doğu Kışlası'nda 26-27 Mayıs tarihlerinde 1 askerin hayatını kaybetmesine sebep olan asker zehirlenmeleri olayında hindi etinden kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine, hindi etini satan İzmirli firma hakkında da soruşturma başlatıldığını ve soruşturmayı Savcı Hüseyin Yayla'nın titizlikle yürüttüğünü söyledi. Başsavcı Şimşek, asker rahatsızlanmaları olayında suda hiçbir bakteriye ve olumsuzluğa rastlanılmadığının da altını çizerek, "Bize gelen raporlar var. İzmir'den adli tıp raporu geldi. Sudan kaynaklı yaşanan bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Zaten bizde sudan kaynaklanan bir sıkıntı olmadığına o dönemde de kanaat getirmiştik. Çünkü sudan kaynaklı bir rahatsızlık olsa, oradaki subaylarda, lojmanlarda oturanlarda etkilenirdi. Ama bakıyorsunuz ki sadece yemek yiyen veya yemekle temas içerisinde olan insanlarda bu sıkıntı var. Suyla ilgili analiz yaptırmamızın sebebi açık hiçbir alan kalmasını istemedik" dedi.

"AŞIRI GÜNEŞ ÇARPMASINDAN KAYNAKLANABİLİR"

Başsavcı Şimşek ayrıca, kışlada yaşanan son olarak 16-17 Haziran'daki toplu rahatsızlanmada yemekte herhangi bir bulguya ve askerleri etkileyecek bir organizmaya rastlanılmadığını ifade etti. Şimşek, kışlada yaşanan son olayda askerlerin rahatsızlandığı gün aşırı sıcakta eğitim yaptırıldığını ve bu nedenle güneş çarpmasından kaynaklı bir rahatsızlanmanın olduğuna yönelik iddiaların olduğunu ifade etti.

Başsavcı Şimşek, açıklamasının ardından Cemiyet Başkanı Aytaç ve yönetim kurulu üyeleriyle yarım saat sohbet ettikten sonra veda ederek ayrıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Ziyaretten görüntü

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in açıklaması

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

==================================================

BİTLİS'TE KAMYONDA YAPILAN ARAMADA 99 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

3)OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Bitlis Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir kamyonda yapılan aramada 193 paket halinde 99 kilogram eroin ele geçirildi.  Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi.

Bu gün sabah saatlerinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Bitlis Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda 11 UC 358 plakalı kamyonda arama yaptı. yapılan aramada 193 paket halinde toplam 99 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili A.S ve E.S gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devma ettiği belirtildi. Düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

---------------------

(POLİS KAMERASI)

-Kamyonun görüntüsü

-Kamyonda yapılan arama

-Ele geçirilen eroin

-detaylar

Haber: BİTLİS

===================================

4)BAKANI AKDAĞ'I ARADI, DEVLET HASTANESİ'Nİ SORDU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memleketi Bayburt'ta şehitler için Ulu Cami'de düzenlenen mevlide katıldı. Cami çıkışında bir çay ocağına giren Bakan Ağbal vatandaşlarla sohbet etti. Talep üzerine cep telefonuyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı arayan Bakan Ağbal, kente yapılması planlanan Devlet Hastanesi hakkında bilgililer aldı. Bakan Ağbal, telefonunun hoparlörünü de açarak görüşmeyi vatandaşlarla dinletti.

TARİHİ BİNA İÇİN PAZARLIK

Daha sonra esnafları ziyaret eden ve bol kazançlar temennisinde bulunan Bakan Ağbal,  bu sırada dikkatini çeken tarihi taş binanın altında yer alan marangoz atölyesine girerek ürünleri inceledi. İş yeri sahibiyle bir süre sohbet eden Bakan Ağbal çıraklığın önemine vurgu yaptı, çıraklık sayesinde bu tür mesleklerin yaşayacağına işaret etti. Bakan Naci Ağbal, bina sahibine tarihi taş yapının restore edilerek 20 yıllığına Bayburt Üniversitesi'ne kazandırılmasını teklif etti.  Mülkiyetin kendilerine kalacağını hatırlatarak önerisini kabul ettirmeye çalışan Bakan Ağbal bina sahiplerinin, 'Bir düşünelim' demesi üzerine, "Düşünmeyin. Allah aşkına bir söz ver hadi. Siz ne yapacaksınız, yıkacak mısınız burayı? Allah aşkına bu bina yıkılır mı? Burası çok güzel. Burayı Bayburt'a kazandıralım " dedi. Pazarlığın sürmesi üzerine araya giren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in, yapının 20 yıl sonra yine mal sahiplerine kalacağını belirtmesi üzerine bina sahipleri ikna oldu. Bunun üzerine Bakan Ağbal bina sahibiyle tokalaştı.

Bakan Ağbal daha sonra da bir kasap dükkanın sahibine de et fiyatlarını sordu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Ağbal ziyaretler

-Bina pazarlığı

-Detaylar

HABER - KAMERA: FATİH TURAN/BAYBURT-DHA)

================================================

5)DİYARBAKIR'DA BİR EVİN HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN CEPHANELİK ÇIKTI

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen polis, silah ve mühimmatlar ele geçirip evden ayrıldığı sırada bazı malzemelerin havalandırma boşluğundan atıldığı ihbarı üzerine eve tekrar giden polis havalandırma boşluğunda uzun namlulu silahlar, el bombaları ve patlayıcılar ele geçirdi. Emniyet Müdürlüğü kentte terör örgütüne yönelik sürdürdüğü çalışmalarda Bağlar İlçesinde bulunan bir eve önceki gün operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda evde arama yapan polis, 1 adet 9 mm çapında tabanca ile bu tabancaya ait 1 adet  şarjör, 1 adet 7.65 çapında tabanca ile bu tabancaya ait 1 adet şarjörler ele geçirdi. Evde aramalarını tamamlayan polis evden ayrılırken, aramaların yapıldığı evin havalandırma boşluğuna malzemeler atıldığı yönünde bilgi gelmesi üzerine polis tekrar harekete geçti.  Bilgileri değerlendiren polis, bu kez evin havalandırma boşluğuna inerek aramalarını burada yaptı. Yapılan aramada, 5 adet el bombası, 3 adet AK 47 marka uzun namlulu silah, 11 adet AK 47 marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 2 adet Karabiner 98 K marka keskin nişancı tüfeği ile bu tüfeğe ait 6'sı çelik uçlu olmak üzere 24 adet fişek, 405 AK 47 marka uzun namlulu silaha ait fişek, 38 adet el yapımı patlayıcı dış kalıbı, 1 adet dışı çivi ile desteklenmiş halde, 1 adette dışı kırık ve jelatin sarılı olmak üzere 2 adet bardak, bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ise örgütün dağ kadrosundan olduklarının değerlendirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ele geçirilen malzemeler

-Emniyette teşhir edilen silahlar, el bombaları, mühimmatlar

-Muhabir anonsları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==========================================================

6)KARKAMIŞ'TA 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' UYGULAMASI

GAZİANTEP Valiliği, 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile DEAŞ terör örgütünden temizlenerek TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri kontrolüne geçen Suriye'nin Cerablus kentine komşu Karkamış sınır hattındaki alanı, yeniden 15 gün süreyle 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan etti.

Gaziantep Valiliği, uzun süredir Karkamış'ın sınır hattındaki Beşkılıç ile Türkyurdu mahalleleri arasındaki bölgede sürdürdüğü 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulamasının 15 gün daha uzatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, uygulamanın 24 Temmuz'a kadar süreceği belirtilerek şöyle denildi:

"Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere; 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 10 Temmuz 2017 - 24 Temmuz 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacaktır."

GAZİANTEP/DHA

===================================================

7)AYRILMAK İSTEYEN KADINI BOĞAZINDAN BIÇAKLAYIP ÖLDÜREN ZANLI ADLİYEDE

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesi'nde sevgilisi olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Saniye Demir'i boğazından bıçaklayarak öldüren 26 yaşındaki Musa Yıldız adliyeye sevk edildi. Yıldız, "Gönül ilişkimiz vardı. Ayrılmak istiyordu, ben de kabul etmedim" dedi.Olay, dün Domaniç İlçesi Kırık Köyü'ndeki bir manyezit maden işletmesinin mutfağında meydana geldi. Başka bir işyerinde aşçılık yapan ve bekar olan Musa Yıldız, eşinden ayrı yaşayan ve sevgilisi olduğu iddia edilen 2 çocuk annesi Saniye Demir'in aşçılık yaptığı madene geldi. İddiaya göre Musa Yıldız, kendisinden ayrılmak isteyen Saniye Demir ile tartıştı. Yıldız, tartışmanın ardından Saniye Demir'i boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden otomobiline binerek kaçan Musa Yıldız, Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında jandarmalar tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan Musa Yıldız'ın ifadesinde Saniye Demir'in eşinden ayrı yaşadığını, kendisiyle bir süredir ilişkisi olduğunu söyleyerek, "Gönül ilişkimiz vardı. Ayrılmak istiyordu, ben de kabul etmedim" dediği öğrenildi.

Musa Yıldız, sorgulamasının ardından jandarmalar tarafından bugün geniş güvenlik önlemleri altında Tavşanlı Adliyesi'ne getirildi. Yıldız, adliyenin arka kapısından içeriye alınarak nöbetçi savcılığa götürüldü.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

-Zanlının jandarmalar tarafından adliyeye getirilirken çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-TAVŞANLI,(Kütahya)

===================================================

8)ADAPAZARI'NDA DEMOKRASİ NÖBETİ BAŞLADI

ADAPAZARI'nda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle binlerce kişi Demokrasi Meydanı'nda 'Demokrası Nöbeti' tutmaya başladı.Demokrasi Meydanı'nda dün gece başlayan 'Demokrasi Nöbeti' nin ilk akşamına Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen ve Ali İhsan Yavuz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program mehteran gösterisi ile başlarken, İhsaniye Camii'nin imam hatibi Suat Tekelioğlu Kuran-ı Kerim okudu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'nde gazi olan vatandaşların da sahneye davet edildiği program, protokol konuşmalarının ardından İbrahim Sadri'nin şiir dinletisi ile son buldu.Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 15 Temmuz'da hainlerin kaçacak delik aradıklarını belirterek, "Silahla topla gelince millet evine kaçar, biz de seçilmiş milli irade temsilcilerini alaşağı ederiz dediler. Darbeciler kaçacak delik aradılar ama kaçamadılar. Bilsinler ki bu vatana tekrar kastedilirse, vatanımız için canımızı ortaya koymaya hazırız" dedi.Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Toçoğlu, 15 Temmuz hainlerinin bir bölümünün şu anda yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Sakarya'da da hemşerilerimiz bu katillere, bu alçaklara geçit vermedi. Bu meydanda tam bir ay beraberce bu alçaklara, ülkemizi satmaya çalışan bu hainlere karşı direndik. Bir yıldır millet olarak, Sakarya olarak ayaktayız ve buradayız. Peki ülkemizi bölmeye, seçilmiş hükümetimizi devirmeye kalkan hainler nerede? Kimisi Amerika'da, Avrupa'da, Almanya'da ihanetlerine devam ederken, kimisi de yaptıklarının hesabını vermekle meşgul" diye konuştu.

15 Temmuz'da hain girişimde bulunanların aldıkları cevapla bir daha buna kalkışamayacağını ifade eden Ak Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ise şöyle konuştu:

"15 Temmuz bundan sonra Türkiye'de aziz milletimizin iradesini, temsilcilerini zayıflatıp gasp etmeye çalışanların bir daha asla buna cesaret edemeyeceklerini gösterdiği bir gece oldu. O gece burada toplandığımızda endişeliydik. Birden Valilikte kuşatma var haberini aldık. Bu haberi duyduğunda hemen valiliğe koşan, o hainlerin karşısına dikilen ve gazilik unvanına kavuşan aziz Sakaryalı hemşerilerimizin hakkını ödeyemeyiz"

Görüntü Dökümü

--------------------

Alandan görüntüler

Konuşmalardan görüntü

Oğuzhan KILIÇ / TAVŞANLI,(Kütahya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Yıldız İzmir Kula Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title