Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Çalınan otomobili kaza yapınca gözyaşlarını tutamadıADANA'da hırsızlar, çaldıkları otomobille kaza yapıp kaçtı.

Çalınan otomobili kaza yapınca gözyaşlarını tutamadı

ADANA'da hırsızlar, çaldıkları otomobille kaza yapıp kaçtı. Kaza yerine gelen otomobil sahibi, daha 2 gün önce aldığı otomobilin hurdaya dönmüş halini görünce ağladı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde kaportacılık yapan Can Koçyiğit, 2 gün önce 20 bin liraya bir otomobil aldı. Bugün Açık Öğretim Lisesi sınavına girmek için 41 AU 461 plakalı otomobilini işyerinin önünde bırakan Koçyiğit, döndüğünde otomobilini bulamadı. Aracının çalındığını fark edip polise ihbarda bulunan Can Koçyiğit'in bir arkadaşı, D-400 Karayolu Trafik Kavşağı Altgeçidi'nde kaza yapan bir otomobil bulunduğunu söyledi. Hızla kaza bölgesine gelen Koçyiğit, altgeçit duvarına çarparak kullanılamaz hale gelen otomobilini görünce gözyaşlarını tutamayarak, "Daha yeni almıştım. Hırsızlar çalıp bu hale getirmiş" dedi. Otomobili çaldıktan sonra kaza yapınca kaçan hırsız veya hırsızları yakalamak için polis, çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Araç sahibi Can Koçyiğit'in konuşması

Can Koçyiğit'in görüntüsü

Hırsızların kaza yaptığı aracın görüntüsü

Can Koçyiğit'in aracı için ağlaması

Aracın görüntüsü

Polisin işlem yapması

SÜRE: 02'19"    BOYUT: 142 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===============================================

İzmir'de orman yangını (2)

SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİNE NEDEN OLDU

İzmir'in Menderes ilçesindeki Gümüldür bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle bazı enerji nakil hatları zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular kesildi. Menderes, Gümüldür ve Özdere bölgelerine elektrik de verilemiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürü Fügen Selvitopu, TEDAŞ'ın, yangının enerji nakil hatlarında tehlike yaratacağı gerekçesiyle elektriği kesmesi nedeniyle Tahtalı Barajı'ndan Arıtma Tesisi'ne su aktaran pombaların çalışamadığını söyledi. Bu nedenle Menderes, Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak'ın bir kısmının saat 15.30'dan itibaren su alamadığını belirten Selvitopu, "Yangının sönmesi ve soğutma çalışması sonrası TEDAŞ hatta elektrik verebilecek. Biz Karabağlar ve Konak'taki bölgeleri kısmen güneydeki depolardan besleyeceğiz. TEDAŞ elektrekiği yangına uzak başka bir hattan besleyebilmek için çalışıyor. Su akmayan bölgelere tankerlerle su takviyesi yapacağız" dedi.

Haber: İZMİR,

===============================================

Tatvan'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı.

Tatvan İşletme Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Liman Başkanı Abdurrahman Aki, Van Gölü Feribot İşletme Müdür Vekili Nahit Eyigün, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan'ın Van Gölü'ne en fazla kıyısı olan ilçe olduğunu, ancak gölden yeteri kadar faydalanamadıklarını söyledi.

Aksoy, "Önümüzde Van Gölü, arkamızda yeşil dağlarımız olmasına rağmen gölden yeterince istifade edemiyoruz. Su sporlarından tutunda her türlü aktiviteyi yapma konusunda eksikliklerimiz var. Van Gölü'ne ve çevreye sahip çıkma konusunda da herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediye olarak Van Gölü'ne akan her türlü kirliliğin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan ise bölgenin huzura ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bugün jandarmamız, polisimiz ve güvenlik güçlerimiz maalesef kendi dağlarımızda eşkiya peşinde koşuyorlar. Polisimiz bugün sokaklarımızda kendini milis diye tanımlayan yanımızda duran, resim çektiren, milletin aşından ekmeğinden yiyen, yanında yürüyen yeri geldiğinde de gidip eşkiyaya yardım eden çakal tayfanın peşinde koşuyor. Vaziyetimiz maalesef bu. Ama daha iyiye hep beraber gideceğiz. Sokağımıza, mahallemize, dağımıza, yaylamıza, ovamıza, bizim olana namusumuza sahip çıkacağız. Haine, haşarata fırsat vermeyerek, bunu biz yapacağız. Sahip çıkarak, sahiplenerek yapacağız" dedi.

Vatana sahip çıkmanın sadece asker polis olup, eline silah almakla olmadığını da belirten Kaymakam Özkan, "Vatana sahip çıkmak, sokağa, insana, okula, denize sahip çıkmaktır. Biz mezbahanenin atıkları ile denizi kirletiyoruz. Bu bize yakışmıyor. Sorduğumuzda 'Müslümanız elhamdülillah' diyoruz. Ama belediyemiz sokaklardan çöp toplamaya yetişemiyor. Hani temizlik imandan geliyordu, hani temizlik bizim fıtratımızda vardı, hani temizlik bizim her şeyimizdi?. Arkadaşlar biz bazı şeyleri söylediğimiz gibi yapmak zorundayız. Bunun bizim biz de denizimize, çevremize, çehremize daha dikkat etmeliyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program 9 ayrı ilden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve yerel sanatçıların söyledikleri şarkılarla sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber. Özcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK/ TATVAN,(Bitlis)--

=======================================================

Uluslararası ahududu festivali sona erdi

BURSA'nın Merkez Yıldırım İlçesi Cumalıkızık Mahallesi'nde bu yıl 3'ncü yapılan "Ahudutu Festivali" bugün yapılan etkinlikler ile sona erdi.  En güzel ahududu nu yetiştiren üreticinin cumhuriyet altını ile ödülendirildiği festivalde mehteran takımı ile yurt dışından gelen folklor ekiplerinin gösterisi ilgi ile izlendi.

Cumalıkızık Mahallesi'nde devam eden "3. Ahududu Festivali" nin bugün yapılan ödül törenine Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım'ın AK Partili Belediye Başkanı

İsmail Hakkı Edibali ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü ve Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan etkinlikte, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ukrayna ve Kazakistan'dan gelen folklor ekipleri nin gösterisi ilgi ile izlendi. Hacıvat ve Karagös gösterisinin yapıldığı törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edibali,

"Biz bu festivale Ahududu'nun adını vermemizin nedeni en güzel ahududu nun burada yetişmesinden. Yurt dışında bazı kişilerin sadece bu festival için gelmesi güzel bir gelişme" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in katılımcılara teşekkür ettiği festival töreni "En güzel ahududu yetiştiren" Alaattin Doğru'ya ödülü olan cumhuriyet altının verilmesi ile sona erdi. Ahududu festivalinin son gününde fazla ahududu nun olmaması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Festival başlangıcından ve kortejden görüntüler,

-Hacıvat Karagöz oyunları,

-Mehteran gösterisi

-Yıldırım Belediye Başkanı n konuşması

-Milletvekili Şahin'in konuşması

Haber: Enver Fatih TIKIR/BURSA,- hbaba

=====================================================

Yılandan korkan genç kız öldü

AYDIN'ın Karpuzlu İlçesi'nde yılandan korkup bayılan 19 yaşındaki Güler Akbulut, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ovaeymir Mutluca Mahallesi'nde geçen salı günü meydana gelen olayda, evinin önünde koyun otlatan Güler Akbulut, otların arasından çıkan 2 metre büyüklüğündeki yılanı görünce korkudan bayıldı. Ailesi, Akbulut'u otomobille Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Güler Akbulut bu sabah yaşamını yitirdi. Akbulut'un cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN, -

=====================================================

Arıların soktuğu arıcı öldü

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, kontrol ettiği kovanındaki arıların soktuğu arıcı 56 yaşındaki Talat Tezcan öldü.

Olay, bu sabah, Gerenkova Mahallesinde meydana geldi. Kendisine ait arı kovanlarını kontrol eden Talat Tezcan, arıların saldırısına uğradı. Arıların soktuğu Tezcan, acılar içerisinde yere yığıldı. Çağrılan ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, vücuduna çok sayıda arı iğnesi batan ve alerjisi bulunduğu öğrenilen Tezcan, yaşamını yitirdi.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN, -

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar Van Gölü Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title