Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Şehit Astsubay Ağıl'ı 5 bin kişi uğurladıŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl, memleketi Tokat'ın Turhal İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay Ağıl'ı 5 bin kişi uğurladı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl, memleketi Tokat'ın Turhal İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl'ın cenazesi askeri uçak ile Tokat Havaalanı'na getirildi. Cenazeyi burada Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte il protokolü, şehidin anne ve babası Sevim-Mustafa Ağıl, eşi Nermin Ağıl, kız kardeşi Şengül Enli, ile yüzlerce yakını karşıladı. Aynı ilde görev yapan şehidin kardeşi Jandarma Astsubay Şaban Ağıl ise ağabeyi Şenel Ağıl ile aynı uçakta kente geldi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi silah arkadaşları tarafından askeri uçaktan alınarak, Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracına taşındı. Bu sırada baba Mustafa Ağlı, "Vatan bölünmez. Bayrak inmez. Kahrolsun PKK" şeklinde sözler sarf etti.

'SENİ ALSINLAR, BENİ KOYSUNLAR'

Şehidin cenazesi Turhal ilçe merkezindeki Fatih Mahallesi, Torunoğlu Sokak'ta bulunan baba ocağına getirildi. Burada şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl için helallık alınırken, anne ve babası Sevim-Mustafa Ağıl tabutuna dokunarak gözyaşı döktü. Evlerinin bodrum katına alınan şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl'ın cenazesi, tabutu açılarak ailesine gösterildi. Şehit Ağıl'ın kız kardeşi Şengül Enli bu sırada, "Buralarda yatamaz, benim ciğerim yanıyor" diyerek ağladı.

Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Turhal Belediyesi önündeki alana getirildi. Silah arkadaşları tarafından taşınan şehidin naaşı tören alanına konuldu. Burada şehidin annesi Sevim Ağıl oturduğu bölümden kalkarak oğlunun tabutuna yöneldi. "Aslan yavrum, seni alsınlar da beni koysunlar" diyerek oğlunun tabutunu okşadı.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Öğlenden sonra kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Turhal İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi Turhal Belediyesine ait cenaze aracına taşındı. Bu sırada toplanan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. Cenaze Kaleardı Mezarlığında toprağa verildi. Şehidin 2 çocuğu 8 yaşındaki Berkan Ege ile 5 yaşındaki Berke Toprak ise cenaze törenine getirilmedi.

Görüntü Dökümü:

-Şehidin cenazesinin havalanına gelişi

-Yakınlarının üzüntüsü

-Babasının sözleri

-Baba evine getirilerek helallik alınması

-Cenaze töreninden görüntüler

-Annesi ve yakınlarının üzüntüleri

-Cenaze namazının kılınması

-Törene katılanlar

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TURHAL (Tokat),

==============================

Edirne'de 123 kaçak yakalandı

EDİRNE'de jandarma ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında, yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen yabancı uyruklu 123 kaçak yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, İpsala İlçesi'ndeki yol kontrollerinde, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 123 kaçağı yakaladı. Kaçaklar ise işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-ARŞİV

-Sınır bölgesinde jandarmanın denetimi

HABER: Ünsal YÜCEL/EDİRNE,-

============================================

MERSİN'de artan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiledi.

Gölgede 31 dereceyi bulan hava sıcaklığına, yüzde 70'e varan nem oranı da eklenince vatandaş güneşten korunmanın yollarını aradı. Vatandaşlar işleri olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih ederken, dışarı çıkanlar da ağaç gölgelerine sığındı. İmkanı olanlar ise plajları doldurarak kendilerini Akdeniz'in serin sularına bıraktı. Erdemli İlçesi'nde bulunan turistik Kızkalesi mahallesi ziyaretçi akınına uğradı. Bazı vatandaşlar da tekne turlarına çıkarak hem sıcak havadan korunda hem eğlendi.

Yüksek hava sıcaklıklarının hafta boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor

Görüntü Dökümü

------------------------

Atatürk Parkı'ndan görüntüler

Vatandaşlardan görüntüler

Kızkalesi'nden görüntüler

Denize giren vatandaşlar

Yat gezisi yapan vatandaşlar

Plajdan görüntüler

Vatandaşlarla ropörtajlar

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,Görüntü Dökümü

===============================================

Davutoğlu'ndan Gemlik'e akraba ziyareti

ESKİ Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Muratoba Mahallesi'nde oturan yakınlarını ziyaret etti.

Mahalle meydanında vatandaşlarla da bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, 11 yaşında, Muratoba Mahallesi'ne gelerek halasının oğlu Hayati Demirbaş için kız istediklerini anlattı. Davutoğlu,  "Rahmetli yengem buralıydı. Muratoba, benim Konya Taşkent'ten sonra ikinci memleketim. Gemlik'i ve Muratoba Mahallesi'ni çok seviyorum. Fırsat buldukça geldim ve gelmeye de devam edeceğimö dedi.

Muratoba'nın tarihte önemli bir yeri olduğunu kaydeden Davutoğlu, bereketli toprakların daha da bereketlenmesi için çalışma ve yatırımların devam edeceğini ifade etti. Muratoba gençlerine de seslenen Ahmet Davutoğlu, "Muratoba kirazı, şeftalisi, zeytini işlemek varken devlet dairelerini kurtuluş kapısı görmeyin. Bu bölgenin zeytininin, kirazının, şeftalisinin kalitesini çok iyi biliriz. Zaten zeytin dendi mi Gemlik büyük bir markadır. Tek markadır. Bundan sonra daha sık geleceğim. Muratobalılar benim hemşerim. Konya Taşkent neyse, burası da benim için o demek. Her meseleniz ile ilgileneceğimö diye konuştu.

Mahalle halkının ve muhtarların yoğun ilgi gösterdiği Ahmet Davutoğlu'na kiraz, cevizli lokum,  zeytin ve yaprak sarma ikram edildi.  Davutoğlu'na Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın,  zeytin ve zeytin yağı ile zeytin sabunu hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Davutoğlu'nun köy ziyareti

-Konuşması

Haber-Kamera: GEMLİK (Bursa), -

===================================================

Önce TIR'a sonra otomobile çarptı: 2 yaralı

İZMİT'te, TEM Otoyolu'nda TIR'a arkadan çarparak yolda dönen otomobil bir otomobile çarptı. Kazada yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı.

Kaza öğle saatlerinde, TEM Otoyolu Alikahya mevkiinde meydana geldi. Eray Kütük idaresindeki 34 BA 5597 plakalı otomobil önce Ömer Korkmaz yönetimindeki 63 FL 866 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Otomobil yolda dönerek Ahmet Uzun idaresindeki AX 92 098 plakalı otomobile çarptı. Kazada Eray Kütük ve Ahmet Uzun yaralandı. Kazayı görenler polis ve 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TIR sürücüsü Ömer Korkmaz, "Seyir halindeyken TIR'ın arkasında bomba gibi bir şey patladığını zannettim. Lastiğin patladığını düşündüm. Aynadan baktığımda otomobil yolun ortasında duruyordu" dedi.

Kaza yapan araçlar yol kenarına çekildikten sonra ulaşım yeniden açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan araçlar

-Yaralıların araçlardan çıkartılması

-TIR sürücüsü ile rop

-TEM Otoyolu detayları

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK / İZMİT

==============================================

Yılanların dansını görüntüledi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde birbirlerine sarılmış yaklaşık 1 metre uzunluğundaki 2 yılanın çiftleşme dansı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Pazaryeri Mahallesi Şehit Osman Tosun Caddesi'nde otomobiliyle seyreden market işletmecisi 40 yaşındaki Dursun Coştu, yol kenarında birbirlerine sarılmış 2 yılan olduğunu farketti. Hemen duran Coştu, cep telefonu ile yılanların çiftleşme dansını görüntüledi. Birbirlerine ip gibi dolanan 2 yılanın görüntüsü, çevredeki vatandaşlarında ilgisini çekti. Yılanları uzun süre izleyen ve müdahale etmeyen çevre sakinleri, dansın ardından caddeden uzaklaşmalarına da izin verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yılanların dansından cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

========================================

Gönüllü turizm elçisi olarak kanoyla Türkiye'yi geziyorlar

ANTALYA'dan gönüllü turizm elçileri olarak geçen 1 Nisan'da kanoyla denize açılan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, 86 gün sonra Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi sahiline ulaştı.

Gönüllü turizm elçileri olarak geçen 1 Nisan'da kanoyla denize açılan ve seyahatleri sırasında çektikleri görselleri sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayarak, Türkiye'nin turizm merkezlerinin tanıtımına katkı sunan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, Şarköy Sahili'ne ulaştı. Sahilde mola veren Erdoğan ve Emek, turlarının İstanbul Beşiktaş İskelesi'nde son bulacaklarını belirtti.

Kanolarla çıktıkları yolculuğun amacını anlatan Onur Erdoğan, "Antalya'da turizmle ilgileniyoruz. 1 Nisan'da yolculuğumuza başladık. Geçtiğimiz yıllarda kanolarla böyle gittiğimiz sahil kenarları oluyordu. Projeyi büyüttük. Koyları gezerek, İstanbul'a kadar gitmeye karar verdik. Türkiye sahillerinin gizli saklı cennetlerini tanıtıyoruz. Bunun dışında ülkemize eksik olan sportif denizciliği de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Herkes kanoyla seyahat edebilir. Kanoyla seyahatimizde 86'ncı günümüzdeyiz. Yaklaşık 20 ya da 25 gün sonra, İstanbul Beşiktaş iskelesinde yolculuğumuzu bitirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'nin kıyı güzelliklerini paylaşmak, tekrar gündeme getirmek" dedi.

Yolculuk sırasında en çok hava koşullarıyla mücadele verdiklerini ifade eden Onur Erdoğan, şunları söyledi: "Menderes deltasında 8 tane mülteci bizden yardım istedi. Kaçmak için Samos Adası'na giden tekneyi bekletmişler. İki gün aç ve susuz kalmışlar. Bizden de el sallayarak yardım istediler. Çocuk ve bebekler dahil toplam 8 kişi vardı. Kendilerine yiyecek ve içecek verdik. Sahil Güvenliği ve jandarmayı aradık. Geldiler, kurtardılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı yolculuk süresince bize her konuda destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz"

İrfan Emek ise Türkiye'nin saklı güzelliklerini sosyal medya üzerinden dünyaya canlı olarak yayınladıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kanolar

-Onur Erdoğan röp.

-İrfan Emek röp.

Haber-Kamera: Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),-

==============================================

Bisikletle dünya turuna çıkan 4 genç Kapadokya'dan geçti

Bisikletle dünya turuna çıkan İsviçreli ve Alman 4 genç, Kapadokya bölgesinden geçti.

Kapadokya bölgesinin en önemli merkezlerinden Ürgüp ilçesi sınırlarına ulaşan Robin Magret (23), Arpen Dötraz (23), Firmin Manuury (24) ve Hrue Welzel (27) 20 bin kilometre yol yaparak ulaşmayı planladıkları Singapur öncesinde şu ana kadar 4 bin kilometre yol yaparak, Kapadokya bölgesine ulaştıklarını belirtti. Yol boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen 2si özel yapım bisikletli gençler, Türkiye'ye geçtikleri günden bu yana halkın yoğun ilgisi ve misafirperverliğiyle karşı karşıya kaldıklarını ve bu durumdan da mutlu olduklarını kaydetti.

Yanlarında getirdikleri Drone ile ulaştıkları tarihi ve turistik mekanlardan görüntüler ve fotoğraflar da çeken gençler, Kapadokya bölgesinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-Bisikletli gençlerden genel ve detay görüntü

-İsviçreli Bisikletci ile röportaj

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Turhal Tokat PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
title