Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

BAŞBAKAN YILDIRIM, BAHRAM NAMAZINI KÖYÜNDE KILDI (EK)1)MEZARLIK ZİYARETİNDE BULUNDURamazan Bayramını doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde karşılayan Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını köy meydanındaki Kayı camisinde kılmıştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, BAHRAM NAMAZINI KÖYÜNDE KILDI (EK)

1)MEZARLIK ZİYARETİNDE BULUNDU

Ramazan Bayramını doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde   karşılayan Başbakan Binali Yıldırım,  bayram namazını  köy meydanındaki Kayı camisinde kılmıştı.  Başbakan Yıldrırım  daha sonra mezarlık ziyareti gerçekleştirdi. Yakınlarının kabrini ziyaret edip dua okudu. Yıldırım daha sonra köyde dolaşıp vatandaşların bayramını kutladı,   komşu kadınlarla sohbet etti, odun kırdı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Başbakan Binali Yıldırım ın mezarlığa gelişi

-Dua okuması

-Köylülerle bayramlaşması

-Komşu kadınlarla sohbekt etmesi

-Odun kırmasından detaylar

ERZİNCAN/DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

2)KILIÇDAROĞLU'NDAN  ŞEHİT AİLESİ, HUZUREVİ ZİYARETİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 11'nci gününde, günün ilk yarısını bayram ziyaretlerine ayırdı. Kılıçdaroğlu, 1984 yılında Güneydoğu'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er İsmail Şeremet'in Çaydurt Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti, şehidin babası Mehmet Şeremet'in bayramını kutladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da şehit olan polis memuru Ozan Özen'in Sümer Mahallesi'ndeki ailesine ziyarette bulundu, bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, buradan merhum hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi yerleşkesinde bulunan anıt mezarını ziyaret edip dua etti, anıt özel defterini imzaladı. Kılıçdaroğlu, son olarak da İzzet Baysal Huzurevi'ni ziyaret ederek, huzurevi sakinlerine karanfil verdi, bayramlarını kutlayıp sohbet etti. Kılıçdaroğlu, buradan tekrar Karacaağaç Köyü mevkisindeki kamp alanına geçerken, saat 16.00'da yürüyüşe devam edecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kılıçdaroğlu nun ziyaretlerinden görüntü

Haber-Kamera: Mutlu YUCA/BOLU,

===============================================

(GÖRÜNTÜ ETİYLE YENİDEN)

3)BAKANLAR MÜEZZİNOĞLU VE ÇELİK'TEN ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valiliği'ndeki bayramlaşma programına katıldı. Protokol ile bayramlaşan Müezzinoğlu ve Çelik, ellerini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi.

Mehmet Müezzinoğlu ve Faruk Çelik, Bursa Valiliği Heykel Binası'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milletvekillileri, Vali yardımcıları, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı ve siyasi partilerin temsilcileri ile bayramlaştı. LÖSEV Bursa Şubesi temsilcileri ve Lösemi hastası çocuklar da valilik binasında düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Lösemi hastası çocuklar sıraya girerek, Bakan Müezzinoğlu ve Çelik'in elini öptü. Müezzinoğlu ve Çelik, çocuklara hediyeler ve bayram harçlığı verdi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'ye ve tüm İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve sevgi dolu bayramlar dileyerek, "Bayramlar sevgi demektir, paylaşmak demektir. İnşallah kırgınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalktığı, birbirimize daha çok sarıldığımız, birlikte büyük millet olmanın ve birlikte büyük hedeflere yürümenin vesilesi olur bayramlarımız" dedi.

"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYALIM"

Türkiye'ye ve tüm İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve sevgi dolu bayramlar dileyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle tüm milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlarken, sevdiklerimizle birlikte bayramımızı kutlarken şehit ailelerini unutmayın, gazilerimizi, ailelerini unutmayın. Çünkü coşkularımızı, bayramlarımızı ve geleceğe olan hayallerimizi, onların o fedakarlıkları sayesinde yaşıyoruz. Onları unutmayalım, onlara olan sorumluluklarımızı hatırlayarak, onları da ziyaret ederek bayramlarını tebrik ederek bayramlarımızı kutlayabilmeyi temenni ediyorum."

"UZUN ZAMANDIR BAYRAMLARIMIZI AĞIZ TADIYLA KUTLAYAMIYORUZ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu, bayramların birliğin ve beraberlik günleri olduğunu söyledi. Çelik, "İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matem var, uzun zamandır bayramları ağız tadıyla kutlayamadığımız sürecin içindeyiz. İnşallah bu bayram bu süreçten çıkışa vesile olur. Bayramların mateme dönüşmesinin altında, İslam aleminin kendisine de bakması gerekiyor. Bu konuda İslam aleminin mutlaka bir öz eleştiri yapması gerekiyorö dedi.

Ülke yönetiminde sorumluluk alanların uzağı görmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Önümüze konan engelleri göremezsek, ileri bakışlı bir yaklaşımda olmazsak korkarım ki tuzaklara daha fazla düşeriz. O yüzden  millet olarak uyanık olmamız gerekiyor. Tuzaklara düşmeyecek şekilde geleceğe dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Maalesef bölgede yüzyıllardır kendilerine göre hesap yapıp, ülkeyi bir terzi makasıyla kumaşı keser gibi biçenler, yeni bir süreci de başlatmış durumdalar. Bu doğrayıp kenara koydukları ülkelere bugün yeni bir şekil vermeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu coğrafyada ve yanı başımızda fason tabelalara müsaade etmeyecek şekilde bir yaklaşımı, bilinci bayram vesilesiyle oluşturmalıyız."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakanların  bayramlasmaları

Bakanların çocuklara harçlık vermesi

Bakanların Bayram açıklamaları

SÜRE: 5 dakika 02 saniye

BOYUT:  575 MB

=======================================================

4)BAKAN AĞBAL: REFERANDUM SONUCU TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇTI

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan'da yapılan referandumun Türkiye'nin önünü açtığını söyledi, "Referandum sonuçları orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, önünün açılmasına büyük fırsatlar sunacak" dedi.

Bayburt'ta bir otelde parti teşkilatıyla düzenlenen bayramlaşma programına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'da, FETÖ terör örgütünün alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Ağbal, hem içeriye hem de dışarıya karşı yeni bir kurtuluş savaşı verdiklerini ifade etti. Darbe girişimi sırasında 249 kişinin şehit düştüğünü hatırlatan, 2 binin üzerinde kişinin de canlarını feda etmek pahasına yaralandığını belirten Ağbal, şunları söyledi:

"Dış medyada başlayan haber veya çağrılar bir anda terse döndü. Niye? Bu millet bir defa daha dosta ve düşmana karşı içeride ve dışarıda ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Onun için milletimizle iftihar ediyoruz. Bu milletin bir ferdi olduğumuz için de ne kadar gurur duysak az. Allah, Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Son 15 yıldır bu milletin benliğini, aidiyetini yeni baştan kazandırdı. Tarih şuurunu hep beraber yeniden yaşamaya başladık. Kendimize güvenimiz bu dönemde geldi. Hiç kimseden korkmamamız gerektiğini bu dönemde gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız da bayram namazı sonrasında söyledi. Bugün Körfez'de bir kriz meydana geliyor, bakıyorsunuz ki oradaki ülkeler Türkiye Cumhuriyeti'nin Katar'daki üssünün kaldırılmasını bir şart olarak Katar'dan istiyor. Bunlar çok tarihi hadiselerdir. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren hadiselerdir. Rabbim içeride ve dışarıda her türlü kötülüklere karşı bizi korusun."

"REFERANDUM TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇTI"

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilen referanduma değinen ve milletçe başarı hikayesine dönüştürülerek neticelendirdiğini ifade eden Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sayede son yüzyılda, belki de Türkiye'nin aslında istemlerine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan modelden, ülkeyi büyütecek ve güçlendirecek modele geçtik. Referandum sürecinde yine içeride ve dışarıda herkes gerçek yüzünü ortaya koydu. Ama millet yine Recep Tayyip Erdoğan'a, milletin sevdalılarına, bu teşkilatlara sahip çıktı. Referandum Türkiye'nin önünü açtı. Referandum sonuçları orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, önünün açılmasına büyük fırsatlar sunacak. Ama kısa vadede referandumun olumlu neticelenmesi, başta Türkiye ekonomisi olmak üzere Türkiye'yi içeride, dışarıda, dış politika anlamında da, genel politika anlamında da güçlendirecek. Bu sayede inşallah hep arzu ettiğimiz, büyüyen, güçlenen Türkiye'yi beraber sağlamış olacağız. Onun için 16 Nisan referandumu, önceki referandumlardan çok farklı oldu. Bundan da millet olarak büyük bir başarıyla çıktık." AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti Genel Başkanlığı'na dönmesinin teşkilatlara, millete ve  ülkeye büyük bir güç ve destek verdiğini ifade eden Ağbal, "Cumhurbaşkanımızın, AK Parti Genel Başkanı olarak 2019'da önümüze koyduğu hedefler, büyük bir çıta var. Artık çıta yüzde 50 artı 1. Dolayısıyla çok daha büyük bir çalışma ve gayretin içinde olduğu bir döneme giriyoruz. Teşkilatlarımıza, partimize yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı seçildiği andan itibaren hepimiz daha da güçlendik, daha da öz güvene sahip olduk. Yarınlara çok daha öz güvenle bakabiliyoruz. Şimdi çalışma, büyük gayret ve şevkle, büyük bir iradeyle 2019'daki iki seçime birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gitme zamanıdır" dedi. Ağbal, partililerden 2019 seçimlerine şimdiden hazırlanmalarını istedi.

BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha sonra da Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş  ile birlikte Karasakal Mahalle Odası'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra da Demirözü İlçesi'ne geçen Bakan Ağbal ve beraberindekileri vatandaşlar karşıladı. Kuyruk oluşturan vatandaşlarla bayramlaşan Ağbal, parti teşkilatını ziyaret etti, Aydıntepe İlçesi'ne gitti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Partililerle bayramlaşma programı

Bakanın konuşması

Partililerle bayramlaşması

Halk bayramlaşma detayları

Vatandaşlarla bayramlaşma detayları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR BAYBURT DHA

Süre: 4.38 dk.   Boyut: 148 mb.

=======================================================

5)SOKAKTA BULUNAN BEBEK HASTANEDE ÖLDÜ

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, sokağa terk edilmiş halde bulununca tedaviye alınan yeni doğmuş erkek bebek, yaşamını yitirdi. Kula'da geçen 11 Mayıs'ta, 4 Eylül Mahallesi 237 Sokak'ta işyeri bulunan Emrah Topmedir, poşet içinden bebek sesi geldiğini duydu. Poşeti kontrol eden Topmedir, 40 günlük bebeği fark edince durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve kuvöze konulan bebek, tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bebeğin annesi olduğunu belirlediği L.A. (33) ve kocası Y.A. (35) ile genç kadının ilk eşinden olan kızı T.K.'yi (17) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.A ve T.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, bebeğin annesi L.A. tutuklandı. Hastanede tedavisi süren yeni doğmuş bebek ise kurtarılamadı. Bebeğin ölümü üzüntü yarattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Çocuğun bırakıldığı yer ve hastaneye sevki sırasında daha önce çekilen görüntü (ARŞİV)

Haber- Kamera: Hasan YİĞEN / KULA (Manisa),

=======================================================

6)BODRUM'DA PLAJLAR COŞTU, BEACH'LERE İSE İLGİ AZDI

MUĞLA'nın tatil cenneti ilçesi Bodrum'da, bayramlaşanlar soluğu plajlarda alırken, aşırı pahalı bulunan sosyetenin uğrak yeri beach club'lar ise beklenen ilgiyi görmedi. Ramazan Bayramı nedeniyle Bodrum'a akın akın gelen yerli turistler, bu kez tercihlerini beach club'lar yerine halk plajlarında kullandı. Dünya ve ülke sosyetesinin gözde tatil merkezlerinden Göltürkbükü sahilindeki beach club'lar, neredeyse boş denilecek kadar az ilgi çekti. Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camelbeach Halk Plajı, Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Paşatarlası ve Turgutreis Günbatımı plajları ise tatilcilerle doldu taştı. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve diğer iller ile yurt dışından özellikle gurbetçilerin yoğun olduğu Almanya'dan gelen yerli turistler, halk plajlarını doldurdu, adım atacak yer kalmadı.

TATİLCİLERİN KEYFİ YERİNDE

Hava sıcaklığının açık havada 40, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı ilçede, Ankara'dan ailesiyle birlikte tatile gelen muhasebeci 26 yaşındaki Tuğba Ayyayla, "Bodrum'a daha öncede tatile geldim. Bu kez de bayram tatilini ailemle değerlendiriyorum. Bodrum tatil için gerçekten çok güzel bir yer. Hava da sıcak ve güzel. Bol bol denize girip, eğleniyoruz. Kalabalık ama sıkıcı değil. Bodrum'u her zaman çok sevdik, herkese mutlu bayramlar diliyorum" dedi.

İstanbul'dan gelen, 7 aylık torunu Sıraç Ateş ile birlikte denize giren 56 yaşındaki Nursel Kartal ise, "Torunum Sıraç, ilk kez denize girdi ve dakikalarca yüzdük. Denizi çok sevdi. Sabah bayramlaştık ama artık eski bayramların tadı kalmadı. Birkaç kişiye merhaba dedik ve denize koştuk" diye konuştu. Gümbet plajında market işleten Alper Kocaman, "Nisan ve mayıs ayında işlerimiz gerçekten kötüydü. Ancak bayramla birlikte hareketlenme başladı. Özellikle yerli turistlerden çok memnunuz. Umarım bayramdan sonrada bu hareketlilik devam eder" dedi.

CAN SİMİTİ YİNE YERLİ TURİST OLDU

Son aylarda bazı beach club ve restoranlarda uygulanan aşırı fiyatlar nedeniyle yerli turistin ürkebileceğini belirten Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise, "Bayramda doluluk oranlarımız yüzde 90'ları aştı. Birkaç günlük yoğunluk şimdi sahillere taşındı. Hava çok sıcak ve güzel. Turizm sezonunun başında yaşanan sıkıntıları yavaş yavaş atmaya çalışıyoruz. Yerli turist, özellikle orta gelirli turist yine Bodrum'u, Bodrumluları yalnız bırakmadı. İngiltere, Almanya, Hollanda pazarından azalan oranı İsrail, Türkmenistan, Azerbaycan'dan telafi etmeye çalışıyoruz. Yine de Türk turizminin can simidi yerli turistimiz. Bayramdan sonrada okullar açılıncaya kadar turizmdeki ivmeyi koruyacağımızı düşünüyorum. Bayram Bodrum esnafına da çok iyi geldi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Boşalan Beach cluplardan görüntü

Kalabalık halk plajlarından görüntü

Tuğba Ayyayla röp.

Nursel Kartal röp

Alper Kocaman ile röp.

Yaşar Anter anons

( Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

DHA-Gündem tr 2017-06-25 14: 19: 53

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Naci Ağbal Refahiye Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title