Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ERYELER'İ SON YOLCULUĞUNA 13 BİN KİŞİ UĞURLADIVAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler,...

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ERYELER'İ SON YOLCULUĞUNA 13 BİN KİŞİ UĞURLADI

VAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler, memleketi Ordu'nun Kumru İlçesi'nde dua ve tekbirlerle yaklaşık 13 bin kişi tarafından uğurlandı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan bekar 2.5 yıllık Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in cenazesi Ordu'nun Kumru İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak İlçe Stadyumu'na getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin 5 çocuklu annesi ev hanımı Emine ile çiftçi babası Muammer Eryeler ve kardeşleri taziyeleri kabul ettİ. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Kumru Kaymakamı Deniz Kılınç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, polis ve askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. öğle namazı sonrasında öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in cenazesi Ortaca Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında, dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine yaklaşık 13 bin kişi katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Cenazeden görüntü

-Cenaze namazı kılınırken görüntü

-Şehidin naaşı taşınırken görüntü

-Şehidin anne ve babasından görüntü

-Dua edilirken görüntü

-Diğer detaylar

(SÜRE: 07.10 Dk)  (BOYUT: 344 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN -Ali YAZAN/KUMRU(ORDU)-DHA

====================================================

2)HALK OTOBÜSÜNDE CAN PAZARI

PASİNLER İlçesi'nden Erzurum'a gelen özel halk otobüsü, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine refüjdeki ağaç ve direkleri parçalayarak karşı seride geçti ve yan yattı. Can pazarının olduğu kazada, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 13.10 sıralarında Erzurum- Kars karayolunun Paşapınarı Mevkii'nde meydana geldi. Pasinler İlçesi'nden Erzurum'a gelmek için Metin Akın yönetimindeki 25 BB 552 plakalı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsü, Erzurum girişinde kaza yaptı. Sürücü Akın'ın direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine otobüs refüjdeki ağaç ve elektirk direklerini kırarak karşı şerite geçti. Karşı şeritin boş olduğu sırada olan kazada otobüs yan yatarak durabildi. Can pazarının görüldüğü kazaya ilk müdaheleyi çevreden geçen sürücüler yaptı. İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri yaralananları ambulanslarla Erzurum'daki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılarda durdumu ağır olan ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi, öldü.

Kaza nedeniyle yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatılan yol halk otobüsünün çekilmesi ve yolun temizlenmesi ile birlikte yeniden ulaşıma açıldı. Yan yatan otobüsün çekici ile düzeltilmesi sonucu içersinden düşen yaralılara ait eşyalar polisler tarafından otobüsün içerisine, cep telefonu ve gözlük gibi eşyalar ise bir poşete konularak götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Ambulansa konulan yaralılar

-Kaza yapan otobüs

-Refüjde verdiği hasar

-Kanla ayakkabılar

-Otobosün içi

-Polislerin araştırma yapması

-Kaza yapan aracın çekilmesi

-Yaralıların yakınlarının polislerle konuşması

-Kapanan yolun açılması

(Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

Süre: 501 / 303 MB)

================================================

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

3)BOLU DAĞI'NDA TEM'İN ANKARA YÖNÜ ULAŞIMA KAPATILDI

TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant Kavşakları arası Ankara yönü, yol yapım çalışmaları nedeniyle bugünden itibaren 15 günlüğüne ulaşıma kapatıldı.

Karayolları ekipleri, TEM'in Ankara yönünü, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ndeki Kaynaşlı Kavşağı'nda ulaşıma kapattı. Sürücüler, Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi. TEM'den çıkan araçlar, D-100'de yoğunluğa yol açtı. Bu bölümde Bolu Dağı'nı tırmanan sürücüler, Abant Kavşağı'ndan itibaren tekrar TEM yoluna girebilecek. Sürücüler, "Bizim için zor olacak. Rampa çıkmak bizi oldukça yoruyor. Ancak daha güzel olacaksa buna katlanacağızö dediler.

TEM'de, Kaynaşlı ve Abant Kavşakları arasında üst yapı iyileştirme ve onarım çalışması yapılacağı, çalışmanın 23 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Görüntü dökümü

-------------------------------

-Karayolları ekiplerinin yolu kapatması

-Yoldaki işaretlemeler

-Araçların D-100'e yönlendirilmesi

-Kavşakta araç yoğunluğu

-Kamyon sürücüleri ile röp ve detaylar var

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==============================================

4)MUĞLA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ RÜŞVETTEN ADLİYEDE

MUĞLA İl Kültür ve Turizm Müdürü V.Ç., rüşvet istediği iddiasıyla gözaltına alınıp götürüldüğü emniyette işlemleri tamamlanınca, adliyeye sevk edildi.

Muğla'da, 2015 yılından bu yana İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası V.Ç., dün (çarşamba) öğle saatlerinde Muğla Emniyeti Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından makamında gözaltına alındı. V.Ç.'nin Marmaris İlçesi'nde su sporları okulunun ruhsatını yenilemek için görüşmeye gelen M.Y.'den 800 Euro rüşvet istediği ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından V.Ç.., bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

V.Ç'nin adliyeye getirilişi

Haber- Kamera Cavit AKGÜN / MUĞLA,

====================================================

5)SOMA'DA ERTELENME TEPKİSİ

MANİSA'nın Soma ilçesindeki Maden Şehitliği'nde biraraya gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu temsilcileri, hükümetin iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek, çalışanların hayatını korumak için çıkardığı yasanın en kritik maddelerinin uygulamasını 2020 yılına ertelemesine tepki gösterdi.

Daha önce 1 Temmuz 2016 ve 1 Temmuz 2017'de hayata geçmesi öngörülen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın bazı maddelerinin uygulanması 7 Temmuz 2020 yılına ertelendi. Ertelemenin ölüm getireceğini savunan İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu, Maden Şehitliği'nde bir araya gelerek önce mezarların başında dua etti, ardından basın açıklaması yaptı. İş Sağlığı ve Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Latif İşçen, "Erteleme ölüm getirir. Bu yıl Türkiye'nin gelişmiş ülkelerdeki evrensel çalışma değerlerine ulaşması için sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çalışma hayatında ilan edilen milli seferberlik kapsamında yürütülen 'Hedef sıfır iş kazası' projesi elbette takdire şayandır. İş sağlığı ve güvenliği alanında geçtiğimiz 5 yılda çalışma mevzuatımızda olumlu değişiklikler yapılmasına karşın, istihdam artışı ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında aynı hıza paralel gelişim sağlanamamıştır" diye konuştu.

"İŞ KAZALARI ARTMAKTADIR"

Çalışma yaşamı içinde, sahada aktif rol alan kamu ve özel sektör temsilcilerinin iyileştirici ve önleyici bir anlayış ile çalıştığını vurgulayan İşçen, "1 Temmuz 2017'ye ikinci defa ertelenen yasanın tekrar ertelenmesi söz konusu olur ise, iş sağlığı ve güvenliği kültürüne yaklaşımın ciddiyeti bir kez daha zedelenecektir. Kamu sektöründe bulunan iş sağlığı güvenliği profesyonellerinin atanmamış olması nedeni ile kamu ihaleleri kapsamında yürütülen projelerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları tam olarak hayata geçirilememiştir. Kamusal alanda eksik yürütülen faaliyetler nedeni ile iş güvenliği kültürünün gelişimi kötü yönde etkilenmekte ve iş kazaları artmaktadır. Ülkemize verdiği zararlar ise milyar dolardır" dedi. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mezarlıktan görüntü,

Platform Sözcüsü Latif İşçen'in konuşmasından görüntü.

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa),

================================================

6)TALİHSİZ AİLE ŞİMDİ DE EVDEN ATILMA KORKUSU YAŞIYOR

ADANA'da yaşadıkları acı olaylarla gündeme gelen tarım işçisi 6 çocuk babası 53 yaşındaki Hayati Omitağ ile eşi 47 yaşındaki Döne Omitağ, şimdi de yıllık 5 bin lira olan ev kirasını ödeyemediği için evden atılma korkusu yaşıyor.

Seyhan İlçesi'ndeki Ova Mahallesi'nde oturan Hayati ve Döne Omitağ, 1997 yılında evleri yanınca sokakta kaldı. Yaşamlarını yapılan yardımlarla sürdürmeye çalışan Omitağ çiftinin, 1999'da o zaman 11 yaşında olan kızları Tuğçe, komşuları tarafından tecavüz edilip öldürüldü. Tuğçe Omitağ'ın cesedi kanalizasyon çukurunda bulundu. Tecavüzcü komşu ömür boyu hapse mahkum olup cezaevinde yaşamını yitirdi. Bu olaydan bir yıl sonra motosikletle tarlaya giden Hayati Omitağ kaza yaptı. Omzundan sakatlanıp uzun süre tedavi olan ve yürümekte güçlük çeken baba Omitağ, tansiyon ve kalp rahatsızlığı da ortaya çıkınca tamamen çalışamaz hale geldi.

BAKIM PARASIYLA GEÇİNİYORLAR

Yaşadıkları talihsizlikler nedeniyle perişan olan ailenin, bu kez 2001 yılında kızları Elif'in omuriliğinde tümör görüldü ve ilik kanseri tanısı konuldu. Bugün 20 yaşında olan Elif'e doktorları, "Son günlerini mutlu yaşasın. Onu üzmeyin" tavsiyesinde bulundu. Yatağa bağlı yaşayan Elif'e bir bebek gibi bakıp altını temizleyen anne Döne Omitağ, kızının başından ayrılmadığını, eşinin de çalışamadığını ve devletin kızları için verdiği aylık 960 lira evde bakım parasıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Kızı Elif'i, biberona koyduğu bebek mamasıyla 3 öğün beslediğini ve hayatını kızına adadığını belirten Döne Omitağ, "Hasta kızımız için ödenen evde bakım parasıyla karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Eşim de çalışmıyor. Kirada oturuyoruz, kızımı artık mama ile besliyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi.

Yaşadıkları talihsizliklerle mücadele ederken şimdi de kirayı ödeyemedikleri için evden atılma korkusu yaşadıklarını anlatan Döne Omitağ, "Yıllık ev kiramız 5 bin lira. Ev sahibi kirayı istiyor. Ödeyemezsek evden atılacağız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sesimizi duyup yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(ARŞİV)

Annenin konuşması

Yatalak hasta kızın görüntüsü

Hasta kızın vücudunda ki yaralardan görüntü

Annenin kızına süt içirmeye çalışması

Anne ile röportaj

SÜRE: 06'06"  BOYUT: 393 MB

Haber : Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: ADANA,

====================================================

7)İZMİR'DE YAKALANAN PKK'LI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MARDİN'de güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında, sözde eyalet sorumlusu 'Reşo' kod adlı Hasan Turan ile birlikte öldürülen PKK'lı 5 teröristin yanında bulunan ve yaralı olarak kaçtığı İzmir'de yakalanan A.O., ile birlikte gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK'ya 2016 yılında katılan ve Mardin bölgesinde bulunan A.O.'nun da dahil olduğu grup ile güvenlik güçleri arasında 29 Kasım 2016 tarihinde Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş Köyü'nde çatışma çıktı. Çatışmada, örgütün sözde Mardin eyaleti sorumlusu 'Reşo' kod adlı Hasan Turan ile birlikte 5 terörist öldürüldü. Aynı çatışmada yaralanan terörist A.O. kaçtı. Teröristin tedavi için İzmir'e geldiğini belirleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat Şubesi ekipleri MİT ile ortak operasyon yaparak PKK'lı terörist A.O.'yu  Kadifekale semtinde yakalandı. Terörist A.O.'nun saklanmasına yardım ve yataklık ettiği belirlenen aralarında 29 Kasım'da öldürülen terörist Hasan Turan'ın babası olan ve Konak ilçesinde 2014 yılına kadar mahalle muhtarlığı yapan A.T.'nin bulunduğu zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

Zanlıların emniyetten çıkarılışı

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===================================================

8)AÜ ORGAN NAKLİ MERKEZİ'NDE 35 YILDA 5 BİN 602 ORGAN VE DOKU NAKLİ

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'nde, kurulduğu 1982 yılından buyana 5 bin 602 organ ve doku nakli gerçekleştirildi. Merkezde yapılan böbrek nakli sayısı ise 4 bin 76 oldu.

AÜ Organ Nakli Merkezi'nde, 4 bin 76'ncı böbrek naklinin yapılması nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın yanı sıra, organ nakil merkez ekibi ve hastane yöneticilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Rektör Mustafa Ünal, 1982 yılından beri ara vermeksizin hemen her alanda organ nakillerini sürdürülmekte olduğunu açıkladı. Rektör Ünal, "Bugün itibarı ile 4 bin 76'ncı böbrek naklini geride bırakmış bulunmaktayız. Bu alanda Türkiye'de ilk sırada yer almaktayız. Bu sevindirici durumu sizlerle paylaşmak istedik" dedi.

Merkezde böbrek naklinin yanı sıra karaciğer, kalp, doku nakilleri, kornea dahil, doku ve yüz nakilleri yapıldığını kaydeden Rektör Ünal, "Hemen her alanda nakil yapabilir hale geldik. Önümüzdeki dönemde de akciğer, ince bağırsak gibi doku nakillerinin de yapılmasıyla zannediyorum şu anda günümüzde bizim merkezimizde yapılmayan nakil kalmamış olacak. Bu vesileyle organ naklinin burada başlamasına vesile olan Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GURURU

AÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ise Akdeniz Üniversitesi'nin şu anda organ naklinde Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Üniversite hastaneleri içinde bu kadar volümlü ve bu kadar çeşitli olarak hem yurdumuzda, hem de dünyada sayılı merkez haline gelmiştir. 4 bin 76 böbrek nakli yapıldı. Bunun 3 bin 222'si canlı verici olarak, 854'ü de kadavra vericili olarak yapıldı. 449 karaciğer nakli yapıldı, bunun 182'si canlı vericili, 267'si kadavra vericili yapıldı. Toplam 91 kalp nakli, 78 pankreas nakli yapıldı. Elbette bunun yanında biraz önce rektör hocamın söylediği gibi kompozit doku nakillerimiz var. Bu tamamen ayrı bir başlık. Bu ülkemizin ayrı bir övüncü. Organ nakillerinin yanında kompozit doku nakillerinin de yapılmış olması dünyada Akdeniz Üniversitesi'ni farklı bir konuma çekiyor. Rektör hocamızın başkanlığında yürütülen kornea nakli var ki, 900 civarında. Bu da Türkiye'de çok ciddi boyutta" diye konuştu.

ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULMALI

Yüz nakilleriyle adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ise şöyle konuştu:

"Bir otomobil fabrikası 100 bininci arabayı yaptığında, ürettiğinde büyük bir program olur, belgesel olur. Şu an 4 bininci nakilden bahsediyoruz, hatta 4 bin 76 diye hocam bildirdi. Çok önemli bir rakam. Dünyada çok önemli bir rakam. Biz dünyada en çeşitli organ nakillerini yapan merkeziz. Akdeniz Üniversitesi bir sistem oluşturdu. Bu sistemin içinde yer alıp, içinde yer almayan ve başka yerlerde mesleğine devam edenler var. Ama merkez hiç bir zaman gücünü kaybetmedi. Bizim merkezimizde ve Türkiye'de genel bir eksiğimiz var. Klinik olarak çok iyiyiz, deneysel olarak çok kötüyüz. Onun için değerli hocalarımızla hep tartışıyoruz. Burada mutlaka bir araştırma merkezi kurulması gerekiyor. Bunu yapacak çok değerli hocalarımız var. Bununla ilgili organ nakli merkezi aynı zamanda bir enstitü, burada bir araştırma merkezinin yapılması için biz de baskı yapıyoruz. Gelecekte sadece 4 bininci nakil değil de burada bir ilacın bulunması, başka türlü nakillerin yapıldığını inşallah sizlere müjdeleriz. Bunun için tüm çalışmalarımızı zorlamamız gerekiyor. 4 bininci nakil dile kolay, çok çok önemli. Bir tanesi bile onlarca kişinin emeğini alan bir iştir. Dünyada böyle bir rakama şapka çıkartılır. O nedenle bu ana şahit olamayan arkadaşlar adına üzülüyorum. Onun adına ülkemize böyle bir hizmet verdiği için tüm vatandaşlarımızın bu hastane ile gurur duymaları gerekiyor. Ben de bu hastanede bulunmaktan gurur duyuyorum, tüm arkadaşlarımla birlikte."

Toplantı sonunda organ bağışı yapan ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "En zor durumda organ bağışını düşünen insanlar, bu ülkenin en gururlu insanları. Bu insanlar eli öpülesi insanlar. Yaşları bizden küçük bile olsa, bunu her daim söylüyoruz. Ne yazık ki ülkemizde organ nakli daha çok canlı vericili oluyor. Yüzde 80'i canlı vericili, yüzde 20'si beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden vericili. Şunu unutmamamız lazım. Bir gün hepimiz yoğun bakımda bekleyen insanlar durumuna düşebiliriz" dedi.

AÜ Organ Nakli Merkezi'nde 35 yılda, 4 bin 76'sı böbrek, 449'u karaciğer, 91'i kalp, 78'i pankreas, 900 kornea, 5 yüz nakli, 2 çift kol nakli ve 1 rahim nakli olmak üzere 5 bin 602 organ ve doku nakli gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Salondaki hocalardan detay görüntü

Rektörün konuşması

Başhekim Bülent Aydınlı'nın konuşması

Prof Dr. Ömer Bayezit'in konuşması

Prof Dr. Ömer Özkan'ın konuşması

Başhekimin organ bağışı için çağrısı

396 MB /// 08.33ö

HABER: Erol AKKIR- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================================

9) LÖSEV'E BAĞIŞ İÇİN KİTAP YAZDI

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde görev yapan sınıf öğretmeni 44 yaşındaki Deniz Karar, geliri Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanmak üzere kitap yazdı. Kitabı için imza günü düzenleyen Karar, "Tüm giderlerini kendim karşıladım. Amacımıza ulaştığım için çok mutluyum" dedi.

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki Durali Yazıcı İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Deniz Karar, LÖSEV'in çalışmalarına destek olmak amacıyla kitap yazmaya karar verdi. İçerisinde kendi anılarından komik, enteresan ve üzücü olaylara yer verdiği 'Anılarla Empati' adlı kitap yazan Deniz Karar, kitabı kısa süre önce tamamladı. Gelirinin tamamını LÖSEV'e bağışlayacağı 1000 adet kitabın tüm masraflarını karşılayan Deniz Karar, kitabı için imza günü düzenledi. Okulda düzenlenen imza gününde öğretmenler, öğrenciler ve veliler tanesi 10 liraya satılan kitaptan alarak Deniz Karar'a imzalattı.

Deniz Karar, "Bu proje kitabıydı. Yani tüm gelirleri LÖSEV'e bağışlandı. İlk baskı olarak 1000 adet bastırdık. Tüm giderlerini kendim karşıladım. İmza günümüzde beni yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, velilerime ve aileme teşekkür ediyorum. Amacımıza ulaştığım için çok mutluyum. Şu ana kadar olan satışlarımızın gelirlerini bankaya yatırdık. Bu günün sonunda da elde edilen miktarı bankaya yatıracağız" dedi.

İmza gününe katılan meslektaşları, Mahalle Muhtarı Adem Karataç, veliler ve komşuları öğretmeni örnek davranışından dolayı kutladı. Mersin'den gelen anne Mihdiker ve baba Yusuf Karar da çocuklarıyla gurur duyduklarını belirterek, anlamlı davranışından dolayı çok mutlu olduklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

İmza gününe katılanlar

Deniz Karar'ın kitap imzalaması

Deniz Karar'ın açıklamaları

İmza gününe katılanlarla röportaj

Detaylar

154 MB /// 03.24

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya),

=========================================================

10)LEONARDO DİCAPRİO'DAN TÜRKİYE PAYLAŞIMI

AMERİKALI ünlü aktör Leonardo DiCaprio kendi Instagram sayfasında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur'un çektiği ve bir yarışmada ödül de alan orman fotoğrafı paylaştı.

Birleşmiş Milletler Çevre ve Barış Elçisi olan ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) 2015 yılında ortaklaşa düzenlediği '4 Mevsim Türkiye Ormanları' konulu yarışmada mansiyon ödülü alan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur'un, Manisa'nın Demirci ormanlarında çektiği bir fotoğrafı resmi Instagram sayfasında paylaştı. Çevreci kimliği ile bilinen, ABD'nin kısa süre önce Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi nedeniyle Başkan Donald Trump'a tepki gösterenler arasında yer alan DiCaprio, fotoğrafın altına şunları yazdı:

"Ormanlar, çevre, ekonomi ve topluma, hepsine aynı anda fayda sağlar. Orman idaresi sadece iklim değişikliği ile değil ayrıca su kalitesinin iyileştirilmesi, biyolojik çeşitlilik, haşere mücadele, istihdam ve turizm gibi konularda da çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, devlete ait orman çalışanlarının eğitilmesi de dahil olmak üzere kapsamlı karbon ölçümlerinin yeni bir sistemle alınması yoluyla Türkiye 'nin orman yönetimini geliştirmek için çalışmaktadır."

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde 14 yıldır görev yapan ve İzmir ile Manisa ormanlarını fotoğraflayan Esat Sungur, aktörlüğünün yanı sıra çevre kirliliği, küresel ısınma konularında Birleşmiş Milletler elçiliği görevini de üstelenen, sanatçı sorumluluğu taşıyan dünyaca ünlü bir aktörün kendi sosyal medya hesabında fotoğrafını görmekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını söyledi. Küresel ısınmanın tek panzehiri olan ormanların korunması için önce eğitim ve bilinçlenmenin şart olduğunu, bunun da en iyi yolunun görsel materyallerle farkındalık yaratmaktan geçtiğini dile getirdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Esat Sungur ile röp

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

=========================================================

11)EMEKTAR SPORCULAR İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

GAZİANTEP'te spora emeği geçen sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen iftar yemeğinde buluştu. Gaziantep'te spora emeği geçen çeşitli branşlardan sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar programında konuşan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep'te spora emeği geçen, duayen isimleri iftar programında bir araya getirdiklerini belirterek, "Gaziantep'te spora emeği geçen; eski milli futbolcular, sporla iç içe yaşamış ve şehrimize spor adına bir şeyler kazandıran büyüklerimizi bir araya getirmek için böyle bir iftar organizasyon düzenledik. Günümüzde ülke olarak birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu kapsamda bu organizasyon Gaziantep'te bir ilk oldu. İnşallah bu iftar programları geleneksel hale gelir, spora emek vermiş sporcularımız böyle organizasyonlarla bir araya gelir." dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

İftar programına katılanlar

Ökkeş Demir'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 98 MB

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Başkale İzmir PKK Politika Güncel Haberler

title