Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)CUMHURBAŞKANI FORSLU BAYKAL PAYLAŞIMIANTALYA'da CHP'nin eski Konyaaltı İlçe Başkanı Şefik Dirgen, sosyal medya hesabından, CHP önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Cumhurbaşkanlığı forsu önündeki fotomontaj fotoğrafını yayımladı.

1)CUMHURBAŞKANI FORSLU BAYKAL PAYLAŞIMI

ANTALYA'da CHP'nin eski Konyaaltı İlçe Başkanı Şefik Dirgen, sosyal medya hesabından, CHP önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Cumhurbaşkanlığı forsu önündeki fotomontaj fotoğrafını yayımladı.

Deniz Baykal'ın CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında, cumhurbaşkanı seçimleri ve adaylık konusundaki açıklamaları, Antalya'da da yankı buldu. Daha önce CHP Antalya İl yönetiminde İl Sekreteri, Konyaaltı İlçe Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Şefik Dirgen, sosyal medya hesabından Deniz Baykal'ın cumhurbaşkanlığı forsu önünde yer aldığı fotomontaj bir fotoğrafını yayımladı. Fotoğrafı üstünde 'Toplumun her kesimini kucaklayacak başkan adayı Deniz Baykal' yazısı yer aldı. Dirgen hesabından "O deneyimli, tecrübeli ve her kesimi kucaklayacak siyasi bir deha. Ülkemizde şekillenen siyasi ortamda 2019'da yüzde 49 blokunu bir arada tutacak ve bu oranı yukarılara taşıyacak devlet adamıdır" paylaşımında bulundu.

(Haber: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA-DHA)

=======================================================

2)BAŞSAVCI KAYA: TUĞGENERAL MUSTAFA DOĞRU HAKKINDA GÖREVİ İHMAL SUÇLAMASIYLA KAMU DAVASI AÇTIM

GİRESUN'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, geçen yıl FETÖ suçlamasıyla tutuklanan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında, Çaldağ Karakolu'na PKK'larca yapılan saldırı sonrasında gerekli desteği vermediği ve takviye kuvvetini de zamanında göndermeyerek görevini ihmal ettiği suçlamasıyla kamu davası açtığını açıkladı.

'PKK VE FETÖ YAPILANMALARININ BİRBİRLERİYLE İLGİLERİ VAR'

Giresun Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Espiye ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlarda bir sığınak bulunduğunu ve bir teröristin de  yakalandığını hatırlattı. Sığınakta Fetullah Gülen'e ait kitapların ele geçirildiğini anlatan Kaya, teröristin yer göstermesiyle başka sığınakların da tespit edildiğini belirterek,  "Sığınaktan  Fetullah Gülen'in kitapları çıkınca terör örgütü mensubuna, 'Sizin bu adamın kitaplarıyla ne işiniz var?' diye sordum. 'Biz her şeyi okuruz' diye cevapladı. 'Orada İncil yok, Zebur yok, Kuran'ı Kerim yok. Her şeyi okuyorsunuz da terör örgütü elebaşıyla bağlantısını kuramadım' dedim, aynı cevabı aldımö ifadelerini kullandı ve PKK ve FETÖ yapılanmalarının birbirleri ile ilgileri olduğunu söyledi.

'BAĞLANTILARA İLİŞKİN ÖNEMLİ DELİLLER ELDE EDECEĞİZ'

Giresun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir trafik baş komiserinin evinde yapılan aramalarda da PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin malzemeler ele geçtiğini anlatan Başsavcı Kaya, "Baş komiserin evinde yapılan aramada elde edilen flaş bellek ve hafıza kartından PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktı. Mesleki amaçla siz bunu evinize götürüp şahsi eşyanıza yüklemezsiniz. Zaten bu kişi de trafik polisi. İlginç tespitler olacak. Haklarında işlem yapılan bir kısım şüpheli ile ilgili el koyduğumuz materyallerin incelemesini bitiremedik. Bu incelemelerde terör örgütlerinin birbirleri ile olan bağlantılarına ilişkin önemli deliller elde edeceğimizi düşünüyoruz. Böyle bir delil de elde ettikö dedi.

'TUĞGENERAL MUSTAFA DOĞRU HAKKINDA KAMU DAVASI AÇTIM'

Geçen yıl 6 Mayıs'ta Çaldağ Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu da şöyle yanıtlayan Başsavcı Ozan Kaya, geçen yıl FETÖ suçlamasıyla tutuklanan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında kamu davası açtığını belirterek şunları söyledi: "Delilleri tespit ettiğimiz bir husus var. Çaldağ Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı sırasında gerekli desteği vermediği ve takviye kuvveti de zamanında göndermeyerek görevini ihmal ettiği suçlamasıyla eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında kamu davası açtım. Mustafa Doğru ile ilgili olarak Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğuna dair de bir şüphe var. Bu yönüyle soruşturma devam ediyor. Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi ve yargılanması da orada yapılacak.ö

'VATANDAŞ DESTEĞİ GEREKLİ'

Kaya, FETÖ ile mücadelede tam bir halk desteği alınabilmesi için örgütün vatandaşa çok iyi anlatılması gerektiğini, bu anlamda da vatandaşın desteğine ihtiyaçları olduğuna işaret ederek şunları söyledi: "Bu insanlar alnı secde gören insanlar değil. Bunlar din adı altında bizim Anayasal düzenimizi yıkmaya kararlı ve dış güçlerin oluşturduğu bir yapılanma. Kesinlikle dini bir cemaat veya hareket değil. Bunu çok sağlıklı şekilde anlatabilmemiz lazım. Onun için bizlere ve sizlere çok ciddi işler düşüyor. Sadece emniyet, savcılığın, valiliğinin, jandarmanın çalışmasıyla bu iş olmayacak. Devletin tüm kurumlarının bu işe çok ciddi eğilmesi gerekiyor ve yeni bir nesil yetiştireceğiz. Yeni nesil eğitimini sözde cemaatlerin dershanelerinden değil bizim okullarımızdan alacak. 15 Temmuz süreci bizi kendimize getirmeliydi, inşallah da getirecektir. Bize dedikodu lazım değil. Bize bu işi bir vatan borcu olarak bilen, millete, devlete hizmet olarak bilen, bildiğini samimi bir biçimde evraka dökecek, gelip bize ifade verecek vatandaş lazım. Vatandaş kahvede konuşuyor, camide konuşuyor ama gelip bizim karşımızda maalesef konuşmaktan çekiniyor. Bugün vatandaşın taşıdığı endişeleri biz de taşıyoruz. Bu devletin, bu milletin sağlıklı bir şekilde hedeflediğimiz noktalara gidebilmesi için hepimizin kellesinin koltuğunda olması lazım. Vatandaş olarak bu risklere katlanmak gerekiyor. Biz onun için vatandaştan destek bekliyoruz. Bu mahrem yapıları, kendisini saklamış gizlenen örgüt mensuplarının bulunabilmesi için de vatandaş desteği gerekli.ö

ÇALDAĞ'DA KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ ÇALIŞKAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Giresun'un Çaldağ Köyü Jandarma Karakoluna geçen yıl Mayıs ayında düzenlenen silahlı saldırıda 46 yaşındaki 2 çocuk babası Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastaneye hayatını kaybetmişti.

Görüntü Dökümü

-------------

-Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

136 Mb.  Dk. Süre: 4.15 Dk.

==================================================

3)KAZADA ÖLEN DÜĞÜN HAZIRLIĞINDAKİ ÇİFT AYNI SAATTE TOPRAĞA VERİLDİ

KONYA'daki trafik kazasında yaşamını yitiren, aynı bankada çalışan ve düğün hazırlığı yapan nişanlı çiftten 29 yaşındaki İzzettin Öztürk memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde toprağa verildi. Öncesinde kentte, Öztürk ile birlikte ölen nişanlısı için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaza, dün (salı) saat 07.00 sıralarında, Konya- Ereğli Karayolu'nun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. Karapınar İlçesi'nde aynı bankada çalışan İzzetin Öztürk ve nişanlısı 28 yaşındaki Sevim Ergüner, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nedeniyle hafta sonu tatilinin üç güne çıkmasını fırsat bilip düğün alışverişi için İzmir'e gitti. Alışverişini tamamlayan nişanlı çift, Karapınar'a dönmek üzere yola çıktı. İzzettin Öztürk yönetimindeki 48 U 662 plakalı otomobil, Karapınar'a yaklaşık 60 kilometre kala refüje çarptı. Öztürk kaza yerinde öldü, Ergüner ise ağır yaralandı. Kaza yerinde çiftten geriye yola savrulan gelinlik kaldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ergüner de yaşamını yitirdi.

Cenazeler, ölen gençlerin yakınlarına teslim edilip memleketine götürüldü. İzzettin Öztürk'ün cenazesi, memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne, Sevim Ergüner'inki ise Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine götürüldü. İki gencin de cenazesi bugün öğlende kılınan namazla eş zamanlı toprağa verildi. Her iki gencin de cenazesinde, diğeri için gıyabi cenaze namazı kılındı. İzzettin Öztürk'ün cenazesi, Ortaca Merkez Camii'nden kaldırıldı. İzzettin Öztürk'ün demirci ustası babası 54 yaşındaki Cemal Öztürk, Ankara'daki Hacette Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olan kardeşi 22 yaşındaki İlker Öztürk'ün de aralarında bulunduğu yakınları ve vatandaşlar cenazeye katıldı. Kılınan namazın ardından İzzettin Öztürk, Ortaca Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Anne 52 yaşındaki Sevilay Öztürk'ün büyük üzüntü yaşadığı, iğleyle ayakta durduğu ve evde olduğu belirtildi.

MEZUNİYETTE TEKLİF ETMİŞ

Cenazeye katılan gencin yakını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar, "Kazayı duyunca şoke olduk. Her iki gencimiz de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde benim öğrencimdi. Her ikisi de çok başarılı, yardımsever ve her türlü yardım etkinliğinde önde olan birer öğrenciydi. Arkadaşlıkları okul yıllarında başlamıştı. Her ikisi de 2013'te mezun oldu. İzzettin, mezuniyet töreninde sürpriz yaparak Sevim'e evlilik teklifinde bulunmuştu. Bu acı olay olmasaydı, 3 Temmuz'da düğünleri olacaktı" dedi.

Öte yandan, çiftin İzmir dönüşünde ilk olarak Muğla'nın Ula İlçesinde yaşayan Öztürk'ün anneannesi 86 yaşındaki Dürdane Kanat'ı ziyaret ettiği. Ardından Ortaca'da babaocağına uğrayarak kısa bir mola verdiği, işe gideceklerini söyleyerek ısrara rağmen gece yarısı Konya'ya yola çıktıkları öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

Cenaze evinden görüntü

Cenazenin gelişinden görüntü

Öğretmenleri ile röp.

Cenazeden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

====================================================

4)RAYLARIN ÜZERİNE PARK ETTİ, TRAMVAY SEFERİ DURDU

ANTALYA'da tramvay hattının bulunduğu rayların üzerine aracını park eden sürücü Ergün Sarıoğlu, seferlerin aksamasına neden oldu. Vatandaşların tepki gösterdiği sürücüye cezai işlem uygulandı. Polisi alarma geçiren olay, saat 13.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Şarampol Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir yakınını ziyarete gelen Ergün Sarıoğlu, 07 NP 838 plakalı cipini Meydan- Kepezaltı tramvay hattı üzerine bıraktı. Bir süre sonra gelen tramvayın vatmanı, sürücünün aracı çekmesi için bir süre korna çaldı. Sürücünün dönmemesi üzerine vatman durumu polise ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye asayiş ve trafik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, aracın plakasından sahibine ulaşmayı denedi, ancak başarılı olamadı. Yaklaşık yarım saat tramvay seferi tek taraflı aksadı. Aracının yarına gelen Sarıoğlu, yolcuların tepkisiyle karşılaştı. Polis, tramvay yoluna park eden sürücüye 190 TL para cezası uyguladı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

==================================================

5)NATO HATTINDAN SIZAN YAKIT DEREYE AKTI

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, NATO boru hattından sızdığı tahmin edilen yakıt dereye aktı. Yakıt sızıntısının olduğu bölgenin bulunması için kazı çalışması yapıldı.

Bugün öğle saatlerinde, Yeni Yalı Mahallesi Fırtına Sokak'ta Ağadere Deresi'nden gelen kokuyu fark eden vatandaşlar yetkilileri aradı. Bölgeye gelen ekipler sokağı ulaşıma kapattı. Az miktarda suyun bulunduğu derede yakıt olduğu görüldü. Akaryakıt İkmal ve NATO Tesisleri'nden gelen görevliler bölgede incelemede bulunurken, boru hattında yakıt sızıntısının olduğu bölgenin bulunması için iş makinesiyle kazı çalışması yapıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Dereden görüntü

Sokaktan görüntü

İş makinesiyle kazı yapılması

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI-KÖRFEZ(Kocaeli), -

====================================================

6)ERZİNCAN'DA 90 MÜLTECİ YAKALANDI

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde jandarma tarafından yapılan yol uygulaması sırasında yolcu otobüsü içerisinde Afgan uyruklu 90 mülteci yakalandı. Yakalanan mülteciler gerekli işlemler için il göç idaresi müdürlüğüne götürüldü.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz cuma günü Erzincan – Refahiye Karayolu'nun 46'ncı kilometresinde yaptıkları yol uygulaması sırasında bir yolcu otobüsü durduruldu. Otobüs sürücüsü E.T.'nin şüpheli tavırları üzerine otobüsteki şahısların pasaportlarının olmadığı tespit edildi. Otobüs sürücüsü E.T., sahte evrak ve insan kaçakçılığı suçlarından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Afgan uyruklu 90 kaçak, jandarma ekiplerince minibüslerle Erzincan İl göç İdaresi Müdürlüğü'ne getirildi.Ülkelerinde Taliban zulmünden ve işsizlik nedeniyle kaçtıklarını söyleyen mülteciler, Türkiye'ye çalışmak için geldiklerini söylediler. Buradaki işlemlerin ardından, mültecilerin kontrol şartı ile serbest bırakılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Mültecilerin araçlardan indirilişi

-Mültecilerden genel detay görüntü

-Mültecilerin açıklamaları

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

==================================================

'7)ZEKA KÜPÜ' PROJESİYLE ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

TURKCELL tarafından özel yetenekli öğrencileri desteklemek için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen 'Zeka küpü' projesi kapsamında, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) 'Zeka Küpü Laboratuvar'ı oluşturuldu.

Sivas'ta üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü BİLSEM'de, Turkcell tarafından 'Zeka Küpü Laboratuvar'ı oluşturuldu. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, eski Kültür ve Turizm Bakanı Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Sivas Valisi Davut Gül, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ile bazı protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, dünyanın değiştiğini ve geliştiğini belirterek, "Bu gelişmeyle beraber ihtiyaçlar değişiyor ve yeni metodlar ortaya çıkıyor. Bu BİLSEM'in ortaya çıkış amacı da bu, daha yetenekli çocukları alıp bunların iyi bir şekilde yetiştirilmesini sağlamak. Çok şükür Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Türkiye'deki bütün bakanlıklardan daha fazla. Eğitime ayrılan yaklaşık 105 milyar liralık bir kaynak var. Sivas'ta devam eden eğitim yatırımlarının miktarı 193 milyon lira. Sırf bu sene 100 milyon liranın üzerinde eğitim yatırımımız var. Bunlar tabi kamunun yaptığı yatırımlar. Ama en az onlar kadar önemli olan Turkcell gibi kurumsal şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri. Turkcell'in geçmişte de bugünde yaptığı çalışmalara baktığımızda, bu ülkenin değerleriyle barışık olduğunu ve bu ülkenin çocuklarına el uzattığını görüyoruz" dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç ise Turkcell'in sadece bir iletişim operatörü olmadığını belirterek, donanım ve yazılım konusunda yenilikler meydana getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Atilla Koç ve beraberindekiler zeka küpü laboratuvarını gezerek, maker ve kodlama kiti setleriyle hazırladıkları robotlara komut veren öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Programdan görüntüler

-Vali Gül'ün konuşması

-Atilla Koç'un konuşması

-Hazırlanan sınıfın gezilmesi

-Robotlara komut veren öğrencilerin çalışmaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(199 mb)

=========================================================

8)ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ BAŞLIYOR

ADANA'da ünlü rock sanatçıları 12-14 Mayıs tarihlerinde Galeria çim alanda düzenlenecek olan Çukurova Rock Festivali ile ilgili toplantı yaptı.Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya festivalin genel koordinatörü ve sanatçı Umut Kuzey, Mor ve Ötesi'nden Harun Tekin,   Pentagram'dan Tarkan Gözübüyük, Grup 84'ten Tuna Velibaşoğlu ve Feridun Düzağaç katıldı. Festivalle yaklaşık 40 bin müzikseveri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Umut Kuzey, tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.  Çukurova Rock Festivali'nin Adana'da ilk kez yapılacağını belirten Kuzey, "Düzenleyeceğimiz festivalle 40 bin kişiyi bir araya getirmeyi planlıyoruz. Burada ünlü gruplar sahne alacak. İsteyenler kamp alanına çadırlarını kurup, gece kalabilecekler. Geniş güvenlik önlemi alındı. Bu yüzden herkes gönül rahatlığıyla festivale gelebilir" dedi.

Ünlü rock sanatçısı Feridun Düzağaç ise kendisinin de Adanalı olduğunu belirterek, böyle bir festivalin Adana'da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Diğer rock sanatçıları da herkesi festivale beklediklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Umut Kuzey'in konuşması

Tarkan Gözübüyük'ün konuşması

Feridun Düzağaç'ın konuşması

Toplantıya katılan basın mensuplarından genel ve detay

Feridun Düzağaç ve diğer sanatçılar gülerken detay

SÜRE: 02'45"    BOYUT: 168 MB

Haber-Kamera: Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Öztürk Deniz Baykal Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title